Пъстърва във фолио със зехтин

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
mr. Peter
Мнения: 50
Регистриран на: Сря Сеп 05, 2007 19:20
Местоположение: Пловдив

Пъстърва във фолио със зехтин

Мнениеот mr. Peter » Съб Юни 21, 2008 15:07

Здравейте колеги, ей това е една моя любима рецепта за пъстърва .. измислих я защото не мога да пускам скара в къщи .. та това беше като алтернативен вариант .. то взе, че стана повече от добре ..
Това са продуктите:

1. Пъстърва един брой ( за всяка от порцийте) -който каквато има ...или каквото може да си хване :-)
2. Магданоз, копър, чесън (за предпочитене е да е зелен, но иначе може да намачка на каша), лук, черен пипер, лимон, домат и зехтин.
3. Алуминиево фолио за печене

Приготвя се по следния начин:

1. Фолиото се намазва със зехтин (може да се замени и с масло, но краве, става друг вкус, пак е хубаво)
2. Лимонът се нарязва на колелца, които се подреждат отдолу като канапе в/у което да сложим пъстървата. Това се прави с цел да не залепне кожичката за фолиото и да ни "иде на кино" половината кеф при хапването после. ... а и кръгчетата лимони да са дебели поне половин см.
3. С другата половина от лимона (изтискваме) намазваме рибата и поръсваме с черен пипер и сол
4. Наразваме всички зелени съставки,както лука и чесъна също.. Объркваме ги и пълним с част от тях корема на рибката.. с отаналата част поръсваме отгоре.
5. Поливаме със зехтин, ако ползвате масло го нарязвате отгоре.
6. Режем домата на шайби и ги подреждаме най-отгоре
7. Завиваме фолиото добре.. трябва да не се оставя възможност на мазнината да изтече от някъде.. но и в никакъв случай да не се смачква фолиото върху рибата плътно..
8. Пече се във фурнта ( за по сигурно се слага в тавичка) на 220 градуса за около 50 мин. Като всеки знае онзи номер когато и побелее окото.. значи е ОК. След това се къса фолиото отгоре и се оставя така за още 10-15 мин. да се запече

.......... после бира, вино който каквото обича ;-)
Изображение



Аватар
Мунчо
Мнения: 15196
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
ЛС/Мейл:

Мнениеот Мунчо » Съб Юни 21, 2008 19:11

Meрси, колега! Рибката изглежда страхотно и ще пробвам задължително рецептата!


„Миро Джагера е измислил много повече неща от Роман Мозер” Т. Петров

"Душевно сме болни, а духовно сме богати"

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ

Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11666
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
ЛС/Мейл:

Мнениеот joro_olyмпус » Съб Юни 21, 2008 23:00

Внимание!!! Много моля колегията да внимава с лимончето. При предозиране над три кръгчета вкуса на лимона става преобладаващ, особенно ако е с кората, което е много гадно и изкофтя цялата майстория и хубавата риба.



Аватар
mr. Peter
Мнения: 50
Регистриран на: Сря Сеп 05, 2007 19:20
Местоположение: Пловдив

Мнениеот mr. Peter » Нед Юни 22, 2008 11:48

Това, което казва колегата Жоро е донякъде верно (зависи кой колко обича лимоните)... аз след като я хапнах ми дойде на акъла че можеше да се заместят две от лимоновите кръгчета с такива от лук.. защото печения лук има супер вкус.. Така, че ако някой я прави тази рецепта може да пробва с лук и после да сподели мнение ... щото аз докато хвана пъстърва пак ще мине сигурно една година :-)



Аватар
bendy
Мнения: 794
Регистриран на: Нед Сеп 10, 2006 19:14
Местоположение: София

Мнениеот bendy » Нед Юни 22, 2008 16:24

Задължително ще я пробвам тази рецепта ! Шокарте тенк ю :lol: !


Стари видри
Лукавия

Аватар
Julian_84
Мнения: 755
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 13:16
Местоположение: Sofia,Bulgaria
ЛС/Мейл:

Мнениеот Julian_84 » Нед Юни 22, 2008 22:10

Аз действам по същата схема само че за плънка ползвам замразени зеленчуци (царевицка, морковче, чушка ) който запържвам за 5мин и след това пълня рибата като слагам по малко пушено или синъо сирене в плънката.
Последна промяна 1 на Julian_84, променена общо 0 пъти



Аватар
Gaspoud d"Ankh
Мнения: 2195
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 12:50
Местоположение: Монтана

Мнениеот Gaspoud d"Ankh » Нед Юни 22, 2008 22:37

mr. Peter написа:.. аз след като я хапнах ми дойде на акъла че можеше да се заместят две от лимоновите кръгчета с такива от лук.. защото печения лук има супер вкус..

Или резенче ябълка - но по-тъничко за да не стане рибата прекалено "варена" :lol: Експериментирал съм го със скумриика и на втория опит стана добре :lol:


See the little angels rise up high, all the little angels rise up, rise up, rise up high.
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!

chombe
Мнения: 108
Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 23:16
Местоположение: софия

Мнениеот chombe » Пет Юни 27, 2008 2:07

дам това с лимона е верно друг е въпроса че кръгчета лимон
с кората горчат махайте кората по възможност не ги гледайте тези по снимките на разни списания те са направени да изглеждат добре
не да са вкусни :wink:




Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 и 0 госта