FISHING MANIA| НОВИНИ| ОБЯВИ| КАТАЛОГ| АНКЕТИ| КАЛКУЛАТОРИ| ФОРУМ| МАГАЗИН| ТОМБОЛА| инфоПанел
ФОРУМИЗа нас | Контакти | Реклама
* Въпроси/Отговори Дата и час: Чет Юли 24, 2014 18:19

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Юни 21, 2008 15:07 
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 05, 2007 19:20
Местоположение: Пловдив
Статус: Offline
Здравейте колеги, ей това е една моя любима рецепта за пъстърва .. измислих я защото не мога да пускам скара в къщи .. та това беше като алтернативен вариант .. то взе, че стана повече от добре ..
Това са продуктите:

1. Пъстърва един брой ( за всяка от порцийте) -който каквато има ...или каквото може да си хване :-)
2. Магданоз, копър, чесън (за предпочитене е да е зелен, но иначе може да намачка на каша), лук, черен пипер, лимон, домат и зехтин.
3. Алуминиево фолио за печене

Приготвя се по следния начин:

1. Фолиото се намазва със зехтин (може да се замени и с масло, но краве, става друг вкус, пак е хубаво)
2. Лимонът се нарязва на колелца, които се подреждат отдолу като канапе в/у което да сложим пъстървата. Това се прави с цел да не залепне кожичката за фолиото и да ни "иде на кино" половината кеф при хапването после. ... а и кръгчетата лимони да са дебели поне половин см.
3. С другата половина от лимона (изтискваме) намазваме рибата и поръсваме с черен пипер и сол
4. Наразваме всички зелени съставки,както лука и чесъна също.. Объркваме ги и пълним с част от тях корема на рибката.. с отаналата част поръсваме отгоре.
5. Поливаме със зехтин, ако ползвате масло го нарязвате отгоре.
6. Режем домата на шайби и ги подреждаме най-отгоре
7. Завиваме фолиото добре.. трябва да не се оставя възможност на мазнината да изтече от някъде.. но и в никакъв случай да не се смачква фолиото върху рибата плътно..
8. Пече се във фурнта ( за по сигурно се слага в тавичка) на 220 градуса за около 50 мин. Като всеки знае онзи номер когато и побелее окото.. значи е ОК. След това се къса фолиото отгоре и се оставя така за още 10-15 мин. да се запече

.......... после бира, вино който каквото обича ;-)
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 21, 2008 19:11 
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 22:17
Местоположение: гАбРоВо
Статус: Offline
Риболов: пуристки
Meрси, колега! Рибката изглежда страхотно и ще пробвам задължително рецептата!

_________________
Прекален чалгаджия и на Митко Пайнера не е драг.

"...ората одиха на луната тоя изпълзя от Леденика и вика аз съм покорил земното кълбо..." RUNNING WILD

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 21, 2008 23:00 
Аватар

Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
Статус: Offline
Внимание!!! Много моля колегията да внимава с лимончето. При предозиране над три кръгчета вкуса на лимона става преобладаващ, особенно ако е с кората, което е много гадно и изкофтя цялата майстория и хубавата риба.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 22, 2008 11:48 
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 05, 2007 19:20
Местоположение: Пловдив
Статус: Offline
Това, което казва колегата Жоро е донякъде верно (зависи кой колко обича лимоните)... аз след като я хапнах ми дойде на акъла че можеше да се заместят две от лимоновите кръгчета с такива от лук.. защото печения лук има супер вкус.. Така, че ако някой я прави тази рецепта може да пробва с лук и после да сподели мнение ... щото аз докато хвана пъстърва пак ще мине сигурно една година :-)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 22, 2008 16:24 
Аватар

Регистриран на: Нед Сеп 10, 2006 19:14
Местоположение: София
Статус: Offline
Задължително ще я пробвам тази рецепта ! Шокарте тенк ю :lol: !

_________________
Стари видри
Лукавия


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 22, 2008 22:10 
Аватар

Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 14:16
Местоположение: Sofia,Bulgaria
Статус: Online
Аз действам по същата схема само че за плънка ползвам замразени зеленчуци (царевицка, морковче, чушка ) който запържвам за 5мин и след това пълня рибата като слагам по малко пушено или синъо сирене в плънката.


Последна промяна Julian_84 на Пон Юни 23, 2008 9:18, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 22, 2008 22:37 
Аватар

Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 12:50
Местоположение: Монтана
Статус: Offline
mr. Peter написа:
.. аз след като я хапнах ми дойде на акъла че можеше да се заместят две от лимоновите кръгчета с такива от лук.. защото печения лук има супер вкус..

Или резенче ябълка - но по-тъничко за да не стане рибата прекалено "варена" :lol: Експериментирал съм го със скумриика и на втория опит стана добре :lol:

_________________
See the little angels rise up high, all the little angels rise up, rise up, rise up high.
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 27, 2008 2:07 

Регистриран на: Съб Ное 25, 2006 0:16
Местоположение: софия
Статус: Offline
дам това с лимона е верно друг е въпроса че кръгчета лимон
с кората горчат махайте кората по възможност не ги гледайте тези по снимките на разни списания те са направени да изглеждат добре
не да са вкусни :wink:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
 Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group © Fishing Mania 1999 - 2014