добра смес за хранилка тип пружина
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
добра смес за хранилка тип пружина
Необходимо ни е един буркан от компот.В него надробяваме тахан халва и 1/2 пакет грис.Сипваме малко водичка и всичко това варим на водна баня.По желание можем да прибавим и няколко капки олио.Така получената смес е отлична за напълване на хранилки-тип пружина или за фидер кошнички когато сме заметнали в по бързо течаща вода.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
захранки и стръв
Тази захранка, за която писах най вече я ползвам при риболов на шаранови риби.Да добавката на ванилия е добре и може да има ефект.Успех!
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
Приятелю това халвата е велико нещо имам чуството че още във въздуха ловят куката. Досега съм пробвал какви ли не чуда , теста, курабии, разни хлябове, качемаци, и нам ко още и съм се пребирал с приличен улов, но това снощи надмина многократно очакванията ми Яшно Шарко си пада по нея. Имам още малко да поработя по рецептата и ще я обява. Навит съм даже и на един Fishспаринг срещу прословутите "топчета"
.....малииииииии
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
относно захранка
в буркана от компот сипвате около 1/2 пакет царевичен грис, и горе долу същото количество халва на парчета.Капват се 4-5 капки олио.Всичко това се слага в съд на чието дъно сипваме 2 ч.ч.вода и варим на водна баня до получаването на еднородна маса.Оставя се да се охлади и с така получената смес напълваме пружините или фидер хранилките.Успех!
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
захранки и стръв
в буркана се налива не повече от 1/2 чаена чаша вода.Във водата не съм засичал за колко време се разпада от хранилката, но това можеш спокойно да го пробваш и в домашни условия.Пусни хранилката в мивката или в една кофа с вода и гледай за колко време почва да се разтваря.Така по този начин можеш да видиш какво е времето през което цялата захранка от хранилката ще се разтвори.После експериментирай с по гъста и по рядка захранка и ще добиеш представа за това което те интересува.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
какво поставям на куката
Понеже ме попитахте , обикновено при така приготвената захранка стръвта , която използвам е земен или торен червей, зърно царевица и торен червей, торен бял и отново торен , тесто и бял червей.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
да да така ще е. В интерес на истината тук в Испания шарана се смята за божия риба и не го ловят а за ядене и дума неможе да стане така, че популацията му е завидна. На реката която обикновенно ходя -въпреки че е фрашкана с риба- съм хващал не повече от 2-3 бр. С тая захранка за два часа стигнах до 13. Не са големи ( от 1.200до 3) но пък кефа е несръвним. Има и много интересна таранка - оранжева с много дълги перки. Много е красива и обикновенно децата си пожелават по нещо и я пускат обратно Следващия път когато хвана такава ще я снимам и ще пусна снимка за да я видите.
.....малииииииии
нищо особенно. Беше останало около 100г халва и вдъхновен от колегата реших да пробвам. Сложих я в съд на водна баня добавих и 5с.л. вода след като стана на каша добавих и царевично брашно (нямах грис) и една ванилия на прах. Направих го като тесто. Така направеното тесто стана много ронливо и затова на другия ден реших да го префасонирам. Пак на котлона още малко вода, но тоя път добавих пшенично брашно (за жилавост) и една лъжица олио. Стана чудно а и Шарко го хареса. Та това е и наслука на всички.
.....малииииииии
- butnik
- Търговец
- Мнения: 1026
- Регистриран на: Нед Сеп 24, 2006 9:39
- Местоположение: plovdiv
- получил Браво: 3 пъти
Колега,къде намери в Испания халва,че на мен като ми се приядеше и се тъпчех само с мацапан/за незнаещите вид испански сладкиш от бадемово брашно/.А ако вместо да слагате халва,рецептата се изпълни със ситно смляно кюспе и малко подсладител.И в Испания шараните не ги ядат заради друго,не,че са божии риби.Не знам в кой край на Испания си ,но под Толедо и в самия град шарана мирише,та чак си запушвам носа докато го откачам.
По-добре шамар от приятел,отколкото целувка от лицемер.