Виж темите без отговор | Виж активните теми
| Автор |
Съобщение |
|
Бачо Илия
|
Публикувано на: Пет Авг 07, 2009 22:19 |
|
 |
| ПОСТОЯНЕН БАН |
 |
Регистриран на: Сря Авг 05, 2009 16:43 Местоположение: Карлово Статус: Offline
|
След като прочетох всички теми за риболова с фидер в подфорума, ще се опитам да систематизирам и до някъде да покажа и обясня, моето виждане за най-ползваните монтажи:
В темата ще се опитам да постна и обясня няколко основни монтажа за риболов с фидер. Според мен основните типове монтажи са: "патерностер", "симетричен", "асиметричен" и монтаж с "подвижна хранилка":
http://dox.bg/files/dw?a=93151c357e

Последна промяна Бачо Илия на Пет Яну 29, 2010 11:02, променена общо 3 пъти
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
MapuaH
|
Публикувано на: Пет Авг 07, 2009 23:44 |
|
Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 21:46 Местоположение: София Статус: Offline
Риболов: Основно спининг
|
|
Благодаря ти за труда Бачо Илия !!!
|
|
|
 |
|
Бачо Илия
|
Публикувано на: Съб Авг 08, 2009 0:29 |
|
 |
| ПОСТОЯНЕН БАН |
 |
|
Да продължа с обичайните монтажи; като коментираме противоуплитащата "тръбичка", аз също недолюбвам тръбичките... но не и тази на монтажите по-долу; това в общи линии е искристализирания вариант на "тръбичка", която замества перфектно каквато и да е противоуплитаща част на монтажите с подвижна хранилка, при максимална чувствителност:
http://dox.bg/files/dw?a=f852d7d46c

Последна промяна Бачо Илия на Пет Яну 29, 2010 13:23, променена общо 4 пъти
|
|
|
 |
|
MapuaH
|
Публикувано на: Съб Авг 08, 2009 0:30 |
|
Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 21:46 Местоположение: София Статус: Offline
Риболов: Основно спининг
|
IDA написа:
Няма защо Бачо ! Аз съм откровен човек, затова така и постъпвам !
Също така винаги съм ценял много високо препоръките ти за различни монтажи, методи, както и репортажите ти от излетите. Дано в този форум не се намерят дразнители в твойте теми, за да можем да се поучим от опита ти.
Искам да помоля Майстор Саки и carpbg да съблюдават много специално темите на колегата, защото винаги е имало някакви глупави провокатори заради които добрия тон е излизал от релси !!! Нека повече не се случва това. Мисля, че можем да научим много от Бачо Илия.
Поздрави 
|
|
|
 |
|
felippemassa
|
Публикувано на: Съб Авг 08, 2009 8:21 |
|
Регистриран на: Пон Юли 14, 2008 17:53 Местоположение: Варна Статус: Offline
|
|
|
 |
|
gorkata_petrov
|
Публикувано на: Съб Авг 08, 2009 9:53 |
|
Регистриран на: Нед Фев 11, 2007 14:37 Местоположение: PLOVDIV Статус: Offline
|
Аз също се радвам , че се завърна 
|
|
|
 |
|
indalo
|
Публикувано на: Съб Авг 08, 2009 13:02 |
|
Регистриран на: Пет Юли 28, 2006 20:07 Местоположение: Перник Статус: Offline
Риболов: на плувка/ щека, уип, директен, болонеза, мач
|
|
Бачо ще липсваш на другия форум, но те има тук. Много полезни неща съм научил от теб.
|
|
|
 |
|
laplandeca
|
Публикувано на: Съб Авг 08, 2009 17:58 |
|
| ПОСТОЯНЕН БАН |
 |
|
Чичо Илия, въпреки особеностите на характера ти и закачката по между ни, да си ни жив и здрав, радвам се че пак си тук, полагаш усилия и отделяш време, показваш туй онуй от рибарски техники и умения. Жив и здрав , очакваме снимки с рибки 
_________________ „Значи зъболекарят за себе си плаща 400 лв. а за „Киата” си 2000. лв., сиреч, пет пъти му е по-мила „Киата” от неговото здраве. Това нормално и справедливо ли е”, попита премиерът.
|
|
|
 |
|
Jordan1970
|
Публикувано на: Съб Авг 08, 2009 18:25 |
|
Регистриран на: Съб Яну 31, 2009 15:49 Местоположение: Орландовци Статус: Offline
|
Бачо Илия,"Патерностер-а" работи идеално
Без излишни тръбички и други утежняващи линията
Преди няколко дена говорихме с тебе в сайта на Митев и от там вече ,благодарение на теб основно монтажите ми за фидер ще са "Патерностер". Благодаря ти и ти желая само успехи и здраве!Късмета винаги е бил с теб 
_________________ ПФК Левски
|
|
|
 |
|
Бачо Илия
|
Публикувано на: Нед Авг 09, 2009 0:59 |
|
 |
| ПОСТОЯНЕН БАН |
 |
|
Jordan1970 написа: Бачо Илия,"Патерностер-а" работи идеално Без излишни тръбички и други утежняващи линията Преди няколко дена говорихме с тебе в сайта на Митев и от там вече ,благодарение на теб основно монтажите ми за фидер ще са "Патерностер". Благодаря ти и ти желая само успехи и здраве!Късмета винаги е бил с теб 
Ооо... Данчо здравей  Точно ти ме попита за дължината на рамото при патерностера; монтажа е супер и е универсален, но зимата аз предпочитам този с подвижната хранилка и тръбичка "7,5"; на Домлян риболова е на над 70 метра и на 11-12 метра дълбочина. Сега в момента, пак го ползвам него( на Душанци, Пясъчник, Копринка и разни арендни), щото съм еволюирал и ме мързи неистово
Патерностера е неизбежен и задължителен ако се лови на ТЕЦ-а, от пожарната нагоре; тогава се ползва хранилка тип "рамо/рамка", а патрностер-рамото трябва да е с по-тънко влакно. За да се минимизарат загубите, вместо хранилка може да се ползва утежнена стандартна пружина (без куките  ) или олово тип "грипа"- собствено производство 
|
|
|
 |
|
Iceberg
|
Публикувано на: Нед Авг 09, 2009 21:08 |
|
|
|
Страхтна тема! Всичко събрано сбито и ясно на едно място. Мисля, че ще е много ценна за доста хора.
БЛАГОДАРЯ колега!
|
|
|
 |
|
Бачо Илия
|
Публикувано на: Нед Авг 09, 2009 21:33 |
|
 |
| ПОСТОЯНЕН БАН |
 |
|
Iceberg написа: Страхотна тема! Всичко събрано, сбито и ясно на едно място. Мисля, че ще е много ценна за доста хора. БЛАГОДАРЯ колега!
Трябваха ми много години за да успея да напиша нещата толкова кратко и ясно; четене, с последващо упорито цопкане, му е "майката"  То, като има от къде да се прочете, хамалогията рязко намалява  Надявам се, темата да е от полза на феновете на "трептящите връхчета" 
|
|
|
 |