Тунджа
-
- Риболов: спининг и мухарски
- дал Браво: 136 пъти
- получил Браво: 95 пъти
Снимки нещо.... По-смело
It is only the inexperienced and thoughtless who find pleasure in killing fish for the mere sake of killing them. No sportsman does this.
The finest gift you can give to any fisherman is to put a good fish back, and who knows if the fish that you caught isn't someone else's gift to you?
The finest gift you can give to any fisherman is to put a good fish back, and who knows if the fish that you caught isn't someone else's gift to you?
- Markony_RS
- Риболов: мухарски риболов
- Христо Златев
- дал Браво: 165 пъти
- получил Браво: 145 пъти
-
- Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
- Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 10 пъти
Привет колеги. Народа уморен от път, риболов и още нещо. За това малко трудно се размърдва. Та Тунджа. Събрахме се около 50 човека от цяла България. Русе, Бургас, Пловдив, Враца, София, Велико Търново.... За времето да кажа, че се смарангяса още в петък. Валя дълго, следобяда, през ноща. Кофти. Риба има но е много наплашена. Трябва си много ходене, което там е много трудно, защото реката е страшно обрасла. А ако искате да ловите на перспективни места си трябват високи ботуши. Но пък с тях е по трудно покриването на огромен периметър, което си е задължително.... Първи Попов с мнооо кефал и костур. Злати е ясен, кво да го говориме, втори. Стоян - Хепи Файн, фата една щука, скобар и кефал, трети.. Беше голем екшън, викове за помощ, свински тръс от "помощниците" 200 метра за помощ, ама напразно щото вече си я беше кепчосал.... Общо взето атмосферното налягане смаза рибата и двата дни. Валя яко в петък, реката замъти малко на другия ден и рибата се поошашави. Иначе риба има, видяхме да се обръщат големи сомове и распери, но уловените такива бяха с доста скромни размери, за разлика от миналата година. Много хора се капотираха...Иначе на свободния риболов се направиха риби. Аз трите дни си хванах доволно расперчета меджу 40 и 50 см, щука към 1.500, пуристко соме и доста кефал... На самото състезание хванах 2 расперчета, сомчето и 4 кефала, единия към 700 грама...Рибките заминаха да растат още.... Риба има. Кефала се отчете най-добре. Имаше 2 кефала уловени, по над кило, кило и половина.....Иначе по мое мнение, рибата в района на хижата е много наплашена. Повече активност имаше към края на трасето към Княжево и над него. Реката е тарашена. Навсякъде има четали и стари огнища.... Иначе реката си я знаете, същото ниво и цвят... За масата няма какво да говориме, песни, танци, смях, рИкия, емоции, малки часове, трудно ставане. Лошото е, че не можахме да се събереме всички на едно място, та някой ходеха до съседния ресторант....Бяхме доста хора, повечето познати... имаше и нови лица. Които изявиха желание да влязат в голямото семейство на клуб "Стари видри"....Имам някъде снимки, ма не са много...Ами на две на три е това...
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
- jazzmena
- Риболов: Маха и спининг - предимно "Хвани-пусни"
- дал Браво: 188 пъти
- получил Браво: 272 пъти
- Обратна връзка:
Здравейте всички,
Може да видите снимки от състезанието в галерията на нашия сайт.
Ще я допълваме, но изисква време, и моля за търпението ви.
Днес се надявам да успеем и с официалното съобщение и класирането.
Може да видите снимки от състезанието в галерията на нашия сайт.
Ще я допълваме, но изисква време, и моля за търпението ви.
Днес се надявам да успеем и с официалното съобщение и класирането.
- sandista
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 101 пъти
- получил Браво: 178 пъти
Колко деликатно упоменава нещата Иво. Май аз се вписвам към тези нови лица
Сега малко инфо и от мен: Както каза Иво времето ни попрецака. Излизаха главно кефали и малки распери. Рибата беше във водораслите. Реката си се тараши от месните , който най-спокойно опъват мрежи по ръкавите и ехидно се подхилкват. Рибата взимаше предимно на сребриста блесни , за предпочитане лонг. Аз бях отишъл за сериозни риби , та изорах проклетото дъно с клатушки и други йедри ламарини. И трите дена пробвах какво ли не ама без успех. Като се замисля май няма човек с уловена сериозна риба ?
Последния ден решихме да отидем по-далечко. Ивчо удари една щука , която му потанцува като млада фолк девойка в Плаза Почна да вали и колкото и да не бях дошъл за кефал реших да сложа цикадата. Първо хвърляне -
Ясно - цикадата си бачка ! Махнах я , че ми е писнало от кефал. Велинчето изяви желание и на нея да и сложа туй ламаринче. Ето го и резултата след първите 3-4 хвърляния :
Стиго толкоз с тия риби. Да изкажа въхищението си от приятната компания и не на последно място от вкусните кебапчета при Дядката с "ресторанта".
Обобщение : откъм риби слабо , но пък компанията и забавата бяха на ниво
Сега малко инфо и от мен: Както каза Иво времето ни попрецака. Излизаха главно кефали и малки распери. Рибата беше във водораслите. Реката си се тараши от месните , който най-спокойно опъват мрежи по ръкавите и ехидно се подхилкват. Рибата взимаше предимно на сребриста блесни , за предпочитане лонг. Аз бях отишъл за сериозни риби , та изорах проклетото дъно с клатушки и други йедри ламарини. И трите дена пробвах какво ли не ама без успех. Като се замисля май няма човек с уловена сериозна риба ?
Последния ден решихме да отидем по-далечко. Ивчо удари една щука , която му потанцува като млада фолк девойка в Плаза Почна да вали и колкото и да не бях дошъл за кефал реших да сложа цикадата. Първо хвърляне -
Ясно - цикадата си бачка ! Махнах я , че ми е писнало от кефал. Велинчето изяви желание и на нея да и сложа туй ламаринче. Ето го и резултата след първите 3-4 хвърляния :
Стиго толкоз с тия риби. Да изкажа въхищението си от приятната компания и не на последно място от вкусните кебапчета при Дядката с "ресторанта".
Обобщение : откъм риби слабо , но пък компанията и забавата бяха на ниво
Live your life in such a way that when your feet hit the floor in the morning,
Satan shudders & says:"Oh crap....he's awake!!!"
Go Fishing! Leave nothing but steps, take nothing but pictures!
- баш майстора
- Риболов: Online
- дал Браво: 1672 пъти
- получил Браво: 1920 пъти
- Fisherman66
- дал Браво: 12 пъти
- получил Браво: 9 пъти
Айде малко и от мене...
Пътувахме за Тунджа в събота рано сабхлем.... тръгване в 4 от София.... приятно пътуване в хуууубава компания (Саше Пасарелски и Монката), убава музика, крайпътно кафепитие и т.н. .... на хижата бяхме към 7 - 7,30. Настаняване, бързо преобличане у рибарски доспехи, пиките в ръка и газ на реката....
... ето го и изходния ни пункт за сутрешните тренировки - малко след моста на Срем:
почнахме да замеряме водата с железария и дървении ... местата перфектни, а рибата пасивна .... .... първия хубавец излезе на холограмна пантерка 6 ....
последваха го още няколко ....
местата наистина бяха многообещаващи! .... красота!
мен от самото начало ме подгони каръка.... по-точно не каръка, а скапания плетеняк .... преебах се да си взема Суфикс перформанс 10 либри.... тествах го две седмици на Искъра и нямаше никакви (ама никакви!) грижи.. да, ама на Тунджа почна да се пресуква и къса като конец дори и по време на елментарно далечно замятане .... изпокъсах сума ти блесни, мамка му!!! ....
... както и да е.... през 5-6 замятания отрязвах по около метър от края и така се пооправиха нещата....
... със Саше се забихме в една буйна джунгла, за да стигнем до един ръкав от реката, който изглеждаше прфектен като рибообитание....
след джапане, провиране, дране из трънки и клонаци намерихм едно местенце, откъдето можехме да пометкаме един до друг и стартирахме... Сшо заби нещо едро.. в първия момент помислихме че е редовния кефал, но не би... едно яко скуби беше залапало самоделната му блесница.....
тука Саше с една ръка го крепи, а с друга гу фотографира за хисторията....
И аз се отчетох на това място.... с..... уклей-стръвник! .... на Еко-воблер....
преместваме се малко по-надолу.... реката откъм отсрещния бряг е плитка на около 2метра.. после следва по-дълбок участък и към нашия бряг вече е около 1,5 м. .... е тука ги набарахме....с приводняването на блесната - удар..... извадихме по няколко кефалета плюс скобаре ...
..и клатушките се отчетоха....
... с това и приключихме репетицията.. а залових 11 риби, 5 от които мерни.... решихме, че след обяд по време на състезанието рибата ще е по-активна и се прибрахме да починем и да смажем оружията....
преди старта....
Ето го бъдещият победител.... с фидера, шумата и шаранджийския кеп
Монката в пълно бойно снаряжение ...
и част от състезателите....
Разбираемо по време на състезанието не ми беше до снимане.... с това скапано влакно..... смених го с монофил, но и това не ме успокои.... вижте на следващата снимка състоянието му.... (при внимателно вглеждане се вижда как се е поцепило) ...
... а това дето е на влакното не е пипируда, а холограмата на една чистак нова пантерка след първото и замятане.....
.. така.. в 4 часа хванах един мерен клендур.... после само ситнежи.... и едно расперче около 30-те сантиметра, което пуснах .... това беше от мен за състезанието... отчитам си грешките както следва: 1. Непроверен плетеняк и никакъв бек-ъп откъм жилка..... 2. тръгнах надолу от хижата, но спрях донякъде и поех към горния участък без да отчета, че времето няма да ми стигне .... трябваше да се забия чак към Срем и да ловя само в едната посока.... макакто и да е... беше си веселба....
ей на вечерта.... песнопойците у екшън!
... некои другари пък не пущаха бутилките.....
на другия ден с Монката решихме да помятаме още малко преди тръгване..... същата работа.... единични риби след мноооого чоплене..... от плетеняка ми останаха 30-тна метра на шпулата .... .... добре че го бях вързал добре, че при едно далечно расперопреследващо замятане се разви целото .... ....
.... малко снимки от реката в неделя ....
... това от мен... компанията и тръпката от съвместния риболов са много по-важни от купи и класиране.... за пореден път затвърдих това си усещане....
Поздрави,
Тео
Пътувахме за Тунджа в събота рано сабхлем.... тръгване в 4 от София.... приятно пътуване в хуууубава компания (Саше Пасарелски и Монката), убава музика, крайпътно кафепитие и т.н. .... на хижата бяхме към 7 - 7,30. Настаняване, бързо преобличане у рибарски доспехи, пиките в ръка и газ на реката....
... ето го и изходния ни пункт за сутрешните тренировки - малко след моста на Срем:
почнахме да замеряме водата с железария и дървении ... местата перфектни, а рибата пасивна .... .... първия хубавец излезе на холограмна пантерка 6 ....
последваха го още няколко ....
местата наистина бяха многообещаващи! .... красота!
мен от самото начало ме подгони каръка.... по-точно не каръка, а скапания плетеняк .... преебах се да си взема Суфикс перформанс 10 либри.... тествах го две седмици на Искъра и нямаше никакви (ама никакви!) грижи.. да, ама на Тунджа почна да се пресуква и къса като конец дори и по време на елментарно далечно замятане .... изпокъсах сума ти блесни, мамка му!!! ....
... както и да е.... през 5-6 замятания отрязвах по около метър от края и така се пооправиха нещата....
... със Саше се забихме в една буйна джунгла, за да стигнем до един ръкав от реката, който изглеждаше прфектен като рибообитание....
след джапане, провиране, дране из трънки и клонаци намерихм едно местенце, откъдето можехме да пометкаме един до друг и стартирахме... Сшо заби нещо едро.. в първия момент помислихме че е редовния кефал, но не би... едно яко скуби беше залапало самоделната му блесница.....
тука Саше с една ръка го крепи, а с друга гу фотографира за хисторията....
И аз се отчетох на това място.... с..... уклей-стръвник! .... на Еко-воблер....
преместваме се малко по-надолу.... реката откъм отсрещния бряг е плитка на около 2метра.. после следва по-дълбок участък и към нашия бряг вече е около 1,5 м. .... е тука ги набарахме....с приводняването на блесната - удар..... извадихме по няколко кефалета плюс скобаре ...
..и клатушките се отчетоха....
... с това и приключихме репетицията.. а залових 11 риби, 5 от които мерни.... решихме, че след обяд по време на състезанието рибата ще е по-активна и се прибрахме да починем и да смажем оружията....
преди старта....
Ето го бъдещият победител.... с фидера, шумата и шаранджийския кеп
Монката в пълно бойно снаряжение ...
и част от състезателите....
Разбираемо по време на състезанието не ми беше до снимане.... с това скапано влакно..... смених го с монофил, но и това не ме успокои.... вижте на следващата снимка състоянието му.... (при внимателно вглеждане се вижда как се е поцепило) ...
... а това дето е на влакното не е пипируда, а холограмата на една чистак нова пантерка след първото и замятане.....
.. така.. в 4 часа хванах един мерен клендур.... после само ситнежи.... и едно расперче около 30-те сантиметра, което пуснах .... това беше от мен за състезанието... отчитам си грешките както следва: 1. Непроверен плетеняк и никакъв бек-ъп откъм жилка..... 2. тръгнах надолу от хижата, но спрях донякъде и поех към горния участък без да отчета, че времето няма да ми стигне .... трябваше да се забия чак към Срем и да ловя само в едната посока.... макакто и да е... беше си веселба....
ей на вечерта.... песнопойците у екшън!
... некои другари пък не пущаха бутилките.....
на другия ден с Монката решихме да помятаме още малко преди тръгване..... същата работа.... единични риби след мноооого чоплене..... от плетеняка ми останаха 30-тна метра на шпулата .... .... добре че го бях вързал добре, че при едно далечно расперопреследващо замятане се разви целото .... ....
.... малко снимки от реката в неделя ....
... това от мен... компанията и тръпката от съвместния риболов са много по-важни от купи и класиране.... за пореден път затвърдих това си усещане....
Поздрави,
Тео
Spinning is contagious ... Let's start an epidemic!
www.starividri.org
www.starividri.org
-
- Риболов: Спининг
Ето малко снимки и от мен
Кефал
Скобар
Сом
Sex
Щука
За статистиката 1,760 кг., 62 см.
Толкова с риболова. Най – незабравимото от Тунджа :
1. Иво, Jimmy още ли хапе?
2. Васко, Кой сега е номер едно? Видрите са номер едно.
3. Жеков, много ти хубава ракията бе
4. Веско, къде си бе? А видях те, светиш като слънце
5. Павле, дай тон за песен : „La Shate Mi Cantare ...” и др.
Тук станах прав на компанията. Тунджа, Тунджа не ми се тръгваше...
Кефал
Скобар
Сом
Sex
Щука
За статистиката 1,760 кг., 62 см.
Толкова с риболова. Най – незабравимото от Тунджа :
1. Иво, Jimmy още ли хапе?
2. Васко, Кой сега е номер едно? Видрите са номер едно.
3. Жеков, много ти хубава ракията бе
4. Веско, къде си бе? А видях те, светиш като слънце
5. Павле, дай тон за песен : „La Shate Mi Cantare ...” и др.
Тук станах прав на компанията. Тунджа, Тунджа не ми се тръгваше...
Последно промяна от HAPPY FINE на Вто Сеп 15, 2009 15:54, променено общо 1 път.
-
- Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
- Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 10 пъти
Джеки бре. Тоа Джими не го знам кой е.... Ми къ. Апе та кине....
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
- sandista
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 101 пъти
- получил Браво: 178 пъти
Каде одиш бе манекенчееееее? )))) Що си пуснал по 1 снимка само, аз за какво те снимах в профил, анфас и тн ? )) Легендарен си , Стояне !
п.с. Джеки апе кат фуражомелка и кине синджира от раз !
п.с. Джеки апе кат фуражомелка и кине синджира от раз !
Live your life in such a way that when your feet hit the floor in the morning,
- pi4a94
- Риболов: Спининг
- дал Браво: 882 пъти
- получил Браво: 55 пъти
Най-хубавите места са най-далечни...убедих се в това
Браво откъм риби и от към компания.Велики сте
Браво откъм риби и от към компания.Велики сте
http://www.starividri.com/
http://www.starividri.eu/
http://www.starividri.eu/
Kentavar написа:...Зависи дали си рибар или риболовец....Единият отива за риба с цел на всяка цена да хване риба а другият да се наслади на на гледката, бриза, мириса на морето, да пийне една бирица седнал съзерцавайки залеза...
- Васил Ламбов
- получил Браво: 3 пъти