въпроси за направата на кльонк

Няма значение дали го ловите от брега, от лодка на влачене или на кльонк, удари ли ... адреналинът е на макс ;)
svv_90

въпроси за направата на кльонк

Мнение от svv_90 »

интересуват ме средните размери в който варират диаметара на петата, дебелината на ножа, дължината на ножа след като съм си намерил клонче за кльнк то се оставя да изсъхне и тогава се прави на кльонк и по какъв начин правите длъбнината на петата с шкурене ли.
Аватар
kalinux
дал Браво: 208 пъти
получил Браво: 261 пъти
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Колега прочети поне това и неговото продължение. Всичко е казано много отдавна, включително и за вдлъбнатината. Ако правиш цял кльонк вдлъбнатината се прави с шкурка. Първоначално можеш да си помогнеш с някаква зъботехническа фрезичка, но после задължително на ръка се изглажда. Ако правиш лепен кльонк, петата си я връткаш на струга за 1 мин. с каквато си искаш вдлъбнатина. Размерите на петата варират от 25-45 мм примерно. Дебелината на ножа я правиш колкото ти стиска да не се счупи :D а дължината е според лодката и човека.
С внимание към детайлите
emil petkov
дал Браво: 17 пъти
получил Браво: 38 пъти

Мнение от emil petkov »

Вдлъбнатите пети много лесно и много добре стават на шмиргел, но зависи от диаметъра на камъка. Моя камък е около 15см. и се получават добре.
НАСЛУКА.
http://starividri.org/
http://www.album.bg/detelini/?page=1
http://nojove.weebly.com/index.html
piars
дал Браво: 3 пъти
получил Браво: 2 пъти

Мнение от piars »

Колега влез тук:
http://kalinux.com/index.php?p=tutorials&tut=clonkbuild всичко е написано и показано
Аватар
krokodila
Риболов: troling

Мнение от krokodila »

Последно промяна от krokodila на Съб Фев 13, 2010 15:48, променено общо 9 пъти.
не мърдай изпуснах си мозъка
Аватар
kalinux
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Колега, та не разбрах как правиш кльонковете... :D
С внимание към детайлите
svv_90

Мнение от svv_90 »

ето това се получи след играта с дръвченцето ама звука нещо ми бега та се чуда да правя нов или да се напъна да се науча да кльнкам с него
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
tvardi6kiqt
получил Браво: 1 път

Мнение от tvardi6kiqt »

Не се мъчи да кльонкаш с това дръвче , нищо няма да се получи , ъгъла ! Петата!-трябват ти остри ръбове да пукнеш мехура излизайки от водата.Съвет: купи си първият кльонк , но не от магазин , попитай Калин , Емо все някой ще ти продаде нещо направено от самите тях. Научи се да кльонкаш с него и тогава ще разбереш , какво искаш да направиш :!:
piars

Мнение от piars »

svv_90 написа:ето това се получи след играта с дръвченцето ама звука нещо ми бега та се чуда да правя нов или да се напъна да се науча да кльнкам с него
Колега явно те мързи да четеш,в двете теми дето ти ги показа kalinux си пише всичко, а ти показваш некво дърво дето си го дялкал с ножа и искаш и звук да изкара.
piars

Мнение от piars »

kalinux написа:boababa, за този "К" кльонк ли говорим: :D
Изображение
Изображение

Изображение
Явно си прочел само този пост :lol: :lol: :lol:
svv_90

Мнение от svv_90 »

tvardi6kiqt написа:Не се мъчи да кльонкаш с това дръвче , нищо няма да се получи , ъгъла ! Петата!-трябват ти остри ръбове да пукнеш мехура излизайки от водата. :!:
вярно че нищо не знам за кльонка но като говориш за пукане на мехурче не става ли дума за длъбната пета а тази която аз съм направил сигорно не си лечи на снимката но е изпъкнала

"Колега явно те мързи да четеш,в двете теми дето ти ги показа kalinux си пише всичко, а ти показваш некво дърво дето си го дялкал с ножа и искаш и звук да изкара. "

piars да не съм прочел целите теми за кльонка но това което съм прочел останах с впечетление че кльонка се оформя грубо на машина и финно на ръка или само на ръка и петата се прави с шкурене та се чудя другите не са ли си дялкали кльонковете с нож или се бъркам или пък преди 50 години са ползвали нещо различно от нож
piars

Мнение от piars »

Колега не си мисли че искам да се заяждам или нещо подобно.
Просто на вякъде пише че ножът трябва да е макссимално изтънен и идеално заострен,ръбовете на петтата да са идеални и т.н.Във един от последните постове на "Кльонкове2" Емо-83 обясняваше точно това на един колега. :wink:
Аватар
nikaro
получил Браво: 1 път

Мнение от nikaro »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
При нас е весело :lol: Извинявайте за спама,ама не издържах.
Колега и аз съм бомбе в кльонкостроенето,ама вземи почети малко
хората всчко са обяснили:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=78&t=3151
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=11651
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=18484
Още веднъж извинявай,че се базикам,ама жена ми както си гледаше
телевизия като се обърна към компа и ми вика "кви са тея вибратори
дето ги гледаш" :lol: :lol: :lol:
Аватар
kalinux
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Изображение
svv_90 написа:
piars да не съм прочел целите теми за кльонка но това което съм прочел останах с впечетление че кльонка се оформя грубо на машина и финно на ръка или само на ръка и петата се прави с шкурене та се чудя другите не са ли си дялкали кльонковете с нож или се бъркам или пък преди 50 години са ползвали нещо различно от нож
:D :D :D :D

Това беше един излет на Въча, след закриване на сомския сезон. Нямах лодка, кльонкове и т.н. и ловех само от брега. След няколко дена скука издялках само с ножче и брадва този кльонк и той взе че проработи. :D Още си го пазя.

Та това беше за майтап пуснато, а не за подражание. Качествено направения кльонк освен правилните ъгли, ръбове и размери, трябва да е идеално гладък и изправен. А това става само на ръка с шкурка и трупчета.
С внимание към детайлите
Аватар
krokodila
Риболов: troling

Мнение от krokodila »

kalinux написа:
Колега, та не разбрах как правиш кльонковете... :D
не мога да ги правя но клъонкам със всичко
и имам идей
не мърдай изпуснах си мозъка
Заключено

Обратно към “Риболов на сом”