FISHING MANIA| НОВИНИ| ОБЯВИ| КАТАЛОГ| АНКЕТИ| КАЛКУЛАТОРИ| ФОРУМ| МАГАЗИН
ФОРУМИЗа нас | Контакти | Реклама
FAQFAQ  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  ГрупиГрупи  РегистрацияРегистрация  ПрофилПрофил  Фото албумФото албум  Лични съобщенияЛични съобщения  ВходВход
Vidrax
От Рая до АДА ...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Fishing Mania Форум Форуми -> Спининг риболов
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
maznislav

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Май 25, 2010 15:48    Заглавие: От Рая до АДА ... Отговорете с цитат |

Здравейте колеги
3 дни почивка - 3 дни риболов прекрасното начало се превърна в нещастен край, но всичко по реда си
В събота компания от 3 -ма спинингисти се запътихме към любимата ми пъстървова дестинация с цел разузнаване и тестване на примамки.
Реката ни посрешна в малко нехарактерен цвят, но още в първия вир имах 1 удар и 2 проследявания от дребни балканки и на това не беше отдадено внимание ...

След това странно затишие и чак след тъмбоването на около километър имаше и нещо петнисто за снимане.
Първата "манекенка" захапала малкия воблер...

Бърз релииз

Преди това колегата Спас беше боцнал една в същия калибър.
Е не трябваше да чакаме дълго , за да снимаме неговото следващо попадение на воблерите му ръчна изработка.

И само 1 член от компанията още нямаше рибка ... е и това до време.
На вира , който преди 2 седмици хванах единствената си рибка Фори на 2 -рото си хвърляне извади вече познатата ми пъстърва обитаваща този вир. И макар да не си е взела поука от пред 2 седмици получи 3 -ти шанс с повторното си пускане във водата....

Smile
И така неусетно компанията ни се събра на 1 вир дълъг не повече от 10 метра.
Първо ги почна Фори като изтегли един мъник, който докато се нагласяше апарата за снимка се саморелийзна Smile
Минута не беше минала и Спас (Пачо по ник) вдигна шум с ето тази красавица Smile

За да не остана и аз по-назад на метър от последната хваната риба на първото замятане на Jackall chubby minnow видях как една рибка бясно изкочи и го взе почти от повърхността.
Бързи снимки и обратно ...

Тук е снимана 2/3 от компанията Smile
Благодарности на Фори за професинализма зад кадър Smile

Накрая ни позаваля дъжд и ето този петнист приятел излезна да ни изпрати

След последвалото катерене , накой участници бяха радостни , че са живи Smile

Ден номер 2 Smile
С Фори решихме да се понаспим и да пробваме една нейзвестна за нас дестинация. По ракиено време към 13:30 бяхме на мястото, а то ни порази с красотите си

Аз наблегнах на прясно придобитите УЛ чудеса ръчна изработка на Спас и почти веднага се убедих в техните качества

Реката ни заплени с невероятно чистата си вода и невероятната природа около нея Smile Райско място найстина

Скоро и номер 2 се обади от не дълбок бързей

Напредвайки стигахме до такива природни красоти

Истинско удоволствие беше да видим рибки във почти всички вирове.
Последваха още няколко рибки

И края на уникалния излет сложи Фори с този петнист лакомник, който с много нежност откачихме от 3 -ката и пуснахме да расте ...
Изпълнени с енергия от 2 -та излета нямахме търпение да станем рано (оказа се доста трудно) и да поемем към първата дестинация само , че около 4 км по-нагоре. А там сякаш нещо не беше наред.. риба не играеше , природата сякаш беше утихнала .... Само в 1 вир - към неговия край имах 2 нереализирани удара и успокоен , че всичко е наред и че просто рибата не кълве стигнах до дълбок вир от който водата се измъкваше бавно и в неговия край на дъното съзрях 3 силуета. Въобще не ми се искаше да е това което после се оказа , но беше истина Sad 3 МЪРТВИ БАЛКАНКИ бяха захвърлени от течението и се бяха заклещили между камъните. Нагазих почти до кръста , за да се уверя , че е така Sad. Прилоша ми и седнах да поема въздух и ... тогава забелязах как реката тече в 2 цвята ,а на повърността се носи нехарактерна пяна.
АДЪТ за реката се беше случил .... Прибирайки се обратно по реката видях още 3 умрели балканки Sad
И днес тук прочетох това
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=38032
След 2 -та прекрасни риболовни дни точно това ли трябваше да видя по дяволите????
Реката е по-силна от всичко и пак ще живее напук на човешкото безхаберие, но е време някой да понесе отговорността и да се замисли. Но както знаем това няма да се случи....
С голяма доза тъга ви пожелавам приятна и позотворна седмица и успешен бъдещ риболовен уикенд.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Skype Име
спас

Местожителство: Софето
Лична галерия

МнениеПуснато на: Вто Май 25, 2010 16:02    Заглавие: Отговорете с цитат |

Вальо прекрасен разказ с мое участие си спретнал, но за зъжаление с много неприятен край. Гледах и не исках да повярвам на очите си, че на реката, на която преди 2 дни направихме страхотен излет сега е като мъртва пустиня, жалко много жалко.

пп. Бих помогнал с каквото мога за да върнем живота в тази река Exclamation
Върнете се в началото
fori

МнениеПуснато на: Вто Май 25, 2010 17:32    Заглавие: Отговорете с цитат |

Аз викам да ходим да счупим някоя глава с превантивна цел.
Само да добавя няколко дребни факта покрай разходката. Воблерите на Спас трябва да бъдат забранени със закон. В противен случай няма да остане риба по реките Laughing Много прехвалените япончета за стотици левове им дишаха праха. Аз успях да счупя почти 9 месечното капо на тема балканки и да си припомня как се ловеше с въртяща блесна. Ей така напук на всички лових само на въртележки и си направих някой ценни изводи, които ще бъдат използвани при следващото зареждане. Не бях вадил нуличката аглиа лонг от две години от кутията, което определено се оказа голяма грешка.
Пъ.Съ Записах в белият списък още една кръчма където сервират свински уши за мезе към бирата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitioto

Лична галерия

МнениеПуснато на: Вто Май 25, 2010 18:48    Заглавие: Отговорете с цитат |

Страхотни излети с ужасяващ завършек!

Направо се потрисам от случилото се. Аз се бях заканил да ходя по тази река тази година, че имах път натам... Направо нямам думи... Счупена глава ще бъде малко за тия сътворени гнусотии, Фори, но пак ще е нещо!
я те пцуем, пцуем те животе!

...Я те пцуем, ти ме дъвчеш,
вафлите са пресни
я се дуем, ти се дръвчиш
създърма у вестник!"
Върнете се в началото
Мунчо

Местожителство: гАбРоВо
Лична галерия

МнениеПуснато на: Вто Май 25, 2010 18:59    Заглавие: Отговорете с цитат |

Някой задник трябва да се счупи, ако питате мен. Подобни "травми" са като пиърсинг за цял живот...

"Интелигентен младеж иска да се запознае с хубаво момиче, което ще го разбере и ще му прости"

www.starividri.org
http://www.ul-casta.ru
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Skype Име
Miro

Лична галерия

МнениеПуснато на: Вто Май 25, 2010 20:16    Заглавие: :) Отговорете с цитат |

Вальо страхотни излетчета сте спретнали, хубави снимки, хубаво сте се забавлявали и още веднъж НЕЕЕЕЕЕЕ, трябва и аз да отида да я видя, отказвам да повярвам, а имаше толкова радост, толкова надлъгване, тая река имаше страхотен прираст.

Една, ама голяма!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sandista

Местожителство: Враца
Лична галерия

МнениеПуснато на: Вто Май 25, 2010 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат |

Гнус ! ;(
fox1

Лична галерия

МнениеПуснато на: Вто Май 25, 2010 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат |

ццц жалка история
Върнете се в началото
mitioto

Лична галерия

МнениеПуснато на: Вто Май 25, 2010 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат |

Са като се замисля, ако това по някакъв начин се повтори на поточето дето си зарибявам отвреме на време, мисля че ще се пръсна откъде къзо направо!

Не казвам, че това дето е станало на тая река ми е по-малко болно, но когато човек познава реката като дланта си, когато знае кой камък върху кой е, където познава популацията на пъстръмките по именно почти, нещата стават много лични някакси... На моята поне няма ВЕЦ засега, но знае ли човек що може да й се случи в нашата индианска държавица...

Една случайна експлозия във ВЕЦа ще му дойде дюшаш, мамка им стара у чифутите мръсни! Ако няма последствия за тия говедца кирливи, значи нищо не става от тая смръдлива татковина и заслужено ще трябва да си носим кръста... както винаги се случва всъщност!
я те пцуем, пцуем те животе!

...Я те пцуем, ти ме дъвчеш,
вафлите са пресни
я се дуем, ти се дръвчиш
създърма у вестник!"
Върнете се в началото
Ingos

Местожителство: София
Лична галерия

МнениеПуснато на: Вто Май 25, 2010 22:50    Заглавие: Отговорете с цитат |

Момци, не за първи път се получава тази ситуация с Реката. Чувал съм истории как тече бяла като мляко... Дано рибите да успеят да преживеят ПОРЕДНОТО натрявяне и да ни радват отново...

Brucia la terra...
Върнете се в началото
naso

Местожителство: ЖК Люлин
Лична галерия

МнениеПуснато на: Чет Май 27, 2010 10:44    Заглавие: Отговорете с цитат |

Като оставим лошите неща настрана, трябва да отбележим, че репортажа и снимките са много добри.
Бих казал, че подобни репортажи са перлите в короната на форума и дано да има повече такива Smile
maznislav

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Май 27, 2010 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат |

Благодаря за добрите думи колега Smile
Помня твойте снимки и репортажи и мога да кажа , че на всички ни липсват ...

Confused Embarassed
dobrikk

МнениеПуснато на: Чет Май 27, 2010 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат |

Абе след време злато ще дават за една рибка, ама ненаситно е човешкото око. Алчността е над всичко в нашата европейска държава. Мир на праха им.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Fishing Mania Форум Форуми -> Спининг риболов Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети