Чируз от морска риба

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Re: Чируз от морска риба

Мнение от joro_olyмпус »

Точно така, но по-големите и платиките ги цепя през гърба и ги разтварям с клечки за зъби, понеже там месото е доста дебело и по-бавно изсъхва. Е, аз си ги кисна и в оцет - не съм забелязал да им вреди - освен, че по-малко ги кацат мухите. За да се избегне този проблем, по-големите риби ги завивам в парче тензух да висят.
Уклея е супер мазен, ама става много вкусен - това ме кара да се замисля този сезон да вземе де си направя един-два тематични излета за направа на чирузи.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”