За промените

Няма значение дали го ловите от брега, от лодка на влачене или на кльонк, удари ли ... адреналинът е на макс ;)
Аватар
Pike
Домакинът
Мнения: 4543
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
Риболов: Спининг фен.
Местоположение: София
дал Браво: 4497 пъти
получил Браво: 246 пъти
Обратна връзка:

За промените

Мнение от Pike »

От темите, които съм почистил до момента мога да обобщя проблема като разводняване и отклоняване от темата. Започва дадена тема, заформя се дискусия и в един момент някой пуска лафче или закачка и от там се включват още една дузина хора в същия дух и хубавата до момента тема заминава на вятъра, следват Х на брой страници с майтапи и бъзици, темата хваща в друга посока и в един момент забравяш от къде се е тръгнало и за какво всъщност иде реч.

Аз разбирам, че сте приятели и обичате да си лафите, но това все пак не е ЧАТ.

Поставете се на мястото на потребител, който не е толкова навътре в сомския риболов като вас, но има желание да навлезе. Влиза, зачита и като се загуби няколко пъти в чата губи интерес.
Същото се отнася и за хората, които имат какво да споделят, но откъде на къде ще споделят като темата им ще бъде разводнена и превърната в чат, а после защо толкова малко хора пишат, еми за това.

Както вече сте забелязали към основния форум "Риболов на сом" има един нов подфорум "СомОФФ".

Идеята ми е в "Риболов на сом" да останат теми, в които се дискутират техники, тактики, монтажи, места, такъми и т.н., темите да са съдържателни и по същество без да се разводняват и прецакват, а в "СомОФФ" да направите "Искам нещо да Ви кажа" и 1000 страници, да си обсъждате на воля срещите, кой какво ще носи и т.н., да се бъзикате и поздравявате и т.н. и т.н.

По този начин хем форума ще стане по-подреден и полезен, хем новите и начинаещи колеги ще могат лесно и на един дъх да прочетат всичко, което ги интересува в основния форум, а и да се включат към шегите и закачките в "СомОФФ".

PS. Ако не откривате някои теми тук, погледнете в "СомОФФ", не съм трил теми, а само съм местил по горе описаната схема.
LVitchev
Мнения: 8517
Регистриран на: Нед Авг 01, 2010 16:08
Местоположение: Пловдив
получил Браво: 14 пъти

Re: За промените

Мнение от LVitchev »

Браво,точно казано и се надявам да сме по-изпълнителни.Ще се опитам да спра с бъзиците в сериозните теми,надявам се и другите да се съобразяват,да пускат смислени запитвания,да се отговаря с ясни и точни обяснения и да не се пишат неща които да са явни измишльотини,защото тогава се почва хапането а след това плюене и се стига до псувни и обиди.Темите да са смислени и тези които питат да си формулират точно питанията.Интересно ми е,какво Ви се прииска на всички да напишете/говоря за сомаджийте/ след като прочетохте темата " Сом на домат".При такива явни глупости,такива теми веднага трябва да се трият без никакви обяснения,за да се спрат с глупостите правокиращи ни да започнем бъзиците към такива колеги.Давайте да се оправим сами,знаем си че можем !!!!
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан

" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
Аватар
Tomahawk
Мнения: 1377
Регистриран на: Сря Мар 23, 2005 15:26
Местоположение: Шумен
дал Браво: 7 пъти
получил Браво: 26 пъти
Обратна връзка:

Re: За промените

Мнение от Tomahawk »

Няма да е зле да дадем и пример , как може да се вземе цитат от една тема ( смислена) и да се пусне в друга тип "стъргало" и там да си изкажеш ( забележка/шега/ругатня...и др.) и да не оспамваш самия ти докато правиш забележка на другия ...
" Рибата не кълве събота и неделя" :)
" не е важна марката на воблера а на колко гази "
LVitchev
Мнения: 8517
Регистриран на: Нед Авг 01, 2010 16:08
Местоположение: Пловдив
получил Браво: 14 пъти

Re: За промените

Мнение от LVitchev »

Става,и викам да си направим една тема за "Бисери" където да ги изтипосваме всички и там да стават нещата :idea: :wink:
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан

" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
Emo-83
Търговец
Мнения: 16982
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Re: За промените

Мнение от Emo-83 »

Най-важното е да проявим сериозност в сериозните теми и запитвания.
Вчера си мислех за темата с лодките.Изведнъж преминахме към гръмотевиците.Но после се успокоих,защото все пак говорим как да не ни удрят те,когато сме в лодката.
Просто малко повече внимание и сме ток.
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Аватар
jagger1
Мнения: 3182
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 12:33
Местоположение: София
дал Браво: 755 пъти
получил Браво: 1179 пъти

Re: За промените

Мнение от jagger1 »

Подкрепям напълно Pike. Ние, ползвателите на форума рядко се замисляме, колко усложняваме живота на хората, които поддържат сайта. Че в сайта има много зевзеци (аз съм един от тях с най-добри чувства към всички), че трябва да има майтап, че и в най-сериозното трябва да има поне малко усмивки - това никой не го отрича. Но Pike поставя проблема много точно и не само за този форум - сомаджийския. Това е валидно за всеки един подфорум. Рядко се замисляме, защото четейки някое "закачлийско" мнение, веднага захапваме въдицата като някой хищен разбойник :D . Да, ама изкривяваме темата. Вярно, че всеки носи в себе си моментните емоции, но все пак това е форум преди всичко за обмен на информация и за самонадграждане. Има много теми, в които можем да се бъзикаме, сладки лъкардии, бъзик, сладки лъкардии - бъзик. Форумът не ни го забранява, но всичко това - в съответната тема. Пък нека това да бъде отделно, ако ще и да е нова тема. Но в темите, в които трябва да си споделяме само опит и възможни решения, било то и на първи прочит неприемливи, нека да сме толерантни един към друг. Ако искаме малко лъкардия, зевзещина и приятелски закачки - простото решение е само едно: Към съответния пост, пишеш ЛС или подробно, или пренасочваш пак в ЛС отговор към съответната тема. Мисля, че това е начинът да се уважаваме сами, както и начинът, да уважаваме другите във форума. А закачливи теми - дал господ. Нека да ги има, и колкото повече, толкова по-добре. И аз си падам зевзек, и аз искам да "захапя" някой приятел или колега, ама наистина, нека да е в "зевзешка" тема, която е за разтоварване или емоционално насочена, но не и в темата, която някой се е сетил и се е потрудил да открие, за да бъде полезна на всички. Колега Pike, поклон пред труда ти,да ни четеш писаниците и остроумията. Бъди жив и здрав. Но апелът ми е към колегите, пишещи във всички теми и подтеми във форума. Нека да разграничаваме бъзиците от сериозното и когато пишем, да пишем по същество. Имаше един подпис на един колега от друг форум, в който (по смисъл ще цитирам), се казваше: В английският форум: Питаш - отговарят. В руският форум: Питаш - отговарят, но ти задават и въпрос. В български форум: Питаш - всички те псуват. Хайде да достигнем поне руските форуми :D . С много уважение към всички, които поддържат сайта, както и към всички, които пишат в сайта. Много прекрасни мигове на всички по водоемите.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на сом”