Трохи от хляб

Форум за рибешките манджи и деликатеси.
Аватар
FISH-MAN
Мнения: 62
Регистриран на: Чет Мар 04, 2010 1:08
Местоположение: LUDNICATA

Трохи от хляб

Мнениеот FISH-MAN » Пон Фев 27, 2012 0:51

Здр. колеги.Имам едно питане относно трохите от хляба-понеже имам възможност и вземам отпадъчни трохи от рязането на хляба във една фурна...Та въпросът ми е трябва ли трохите да се препекът пак за да станат по трайни за съхранение.И ако се препекът дали ще станат по ароматни и т.н..Какво е вашето мнение...мерси.


фен клуб -скобар

Аватар
kalinux
Мнения: 3314
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
ЛС/Мейл:

Re: Трохи от хляб

Мнениеот kalinux » Пон Фев 27, 2012 10:02

Трохите са предимно от кората и държат с месеци без да им стане нещо, стига да не ги задушиш в съда или да ги намокриш. Чувал от зебло е подходящ за съхранение.


С внимание към детайлите

topsoft
Мнения: 409
Регистриран на: Пон Окт 04, 2010 17:30

Re: Трохи от хляб

Мнениеот topsoft » Пон Фев 27, 2012 11:14

Трохите до колкото знам са два вида - тежки и леки. Леките плуват и са подходящи за река, а тежките седят на дъното. За да станат тежки един колега ги пръска с пулверизатор и след това ги запича....



Аватар
Milovan Davidov
Мнения: 47
Регистриран на: Нед Авг 02, 2009 14:12
Местоположение: Смолян

Re: Трохи от хляб

Мнениеот Milovan Davidov » Съб Мар 03, 2012 9:56

topsoft написа: За да станат тежки един колега ги пръска с пулверизатор и след това ги запича....

А какво има в пулверизатора?



Аватар
sharo1
Мнения: 1080
Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 16:41

Re: Трохи от хляб

Мнениеот sharo1 » Съб Мар 03, 2012 10:27

Milovan Davidov написа:
topsoft написа: За да станат тежки един колега ги пръска с пулверизатор и след това ги запича....

А какво има в пулверизатора?


H2O-вода :wink:

Мисля че за съхранение за по дълго време ,трябва да се разстелят и изсушат предварително,щото ще мухлясат.



Аватар
FISH-MAN
Мнения: 62
Регистриран на: Чет Мар 04, 2010 1:08
Местоположение: LUDNICATA

Re: Трохи от хляб

Мнениеот FISH-MAN » Вто Мар 20, 2012 14:03

A как се боядисват..


фен клуб -скобар

Аватар
Мунчо
Мнения: 15272
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
ЛС/Мейл:

Re: Трохи от хляб

Мнениеот Мунчо » Вто Мар 20, 2012 14:29



„Миро Джагера е измислил много повече неща от Роман Мозер” Т. Петров

"Душевно сме болни, а духовно сме богати"

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ

Аватар
FISH-MAN
Мнения: 62
Регистриран на: Чет Мар 04, 2010 1:08
Местоположение: LUDNICATA

Re: Трохи от хляб

Мнениеот FISH-MAN » Вто Мар 20, 2012 21:46

Мерси мунч..


фен клуб -скобар

Аватар
Коце
Мнения: 6441
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София

Re: Трохи от хляб

Мнениеот Коце » Вто Мар 20, 2012 22:11

Жоро Слайдера е титан в целата околия!

FISH-MAN написа:Здр. колеги.Имам едно питане относно трохите от хляба-понеже имам възможност и вземам отпадъчни трохи от рязането на хляба във една фурна...Та въпросът ми е трябва ли трохите да се препекът пак за да станат по трайни за съхранение.И ако се препекът дали ще станат по ароматни и т.н..Какво е вашето мнение...мерси.

За дълго съхранение не трябва да има никаква влага. Във фурната гледай да не ги изгориш, че ще придобият аромат на въглен. Като ги извадиш ги остави няколко дни в сухо помещение, по възможност на тънък слой. Колегата Венци72 по темите е показвал многократно как им се бае да не мухлясат.
За овкусяване може да слагаш във водата от течните ароматизатори, които се продават в ампули по рибарските магазини. Не са скъпи.


Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 и 0 госта