ямаха или меркури
-
ямаха или меркури
здравей те колеги предстои закопуване на двигател за лодка.Става дума за ЯМАХА 4 коня или МЕРКУРИ 4 коня четиритактов.Ще го използвам за тролинг на лодка 3метра с твърдо дъно. В момента влача с ЕВИНРУТ 4 коня двутактов но ми харчи 3 литра за 5-6 часа.Ще съм ви благодарен ако изразите мнения по въпроса.Интересува ме разхода на гориво и подръжката на посочените двигатели.Ще съм благодарен на колеги който имат същите да изкажат мнение.
-
- Риболов: Тролинг
- дал Браво: 3 пъти
- получил Браво: 13 пъти
Re: ямаха или меркури
Колега, независимо от марката 4 коня е най лошият избор, според мен трябва да се ориентираш към 6 или 2.5к.с. Трябва да прецениш дали ще искаш да глисираш с лодката си или не.
Двигателите 4, 5, и 6 коня са едни и същи на тегло, разликата е в максималните обороти , а при 6к.с. и винта е различен. С шестица ще глисираш уверено, с четворката ще си на кантар. Тези двигатели /4,5 и 6кс./ имат значително по големи вибрации от 2.5к.с. , а също по трудно ще нагласиш нужната ти скорост при тролене. С малка лодка като твоята при нищожна промяна на газта, скоростта ще се променя значително. С 2.5к.с. скоростта се избира по прецизно, разхода ще ти е 120-130ml/час със 2.5к.с и 150-160ml/час със 6-ца.
Ако не търсиш глисаж за мен най правилният избор е Сузуки 2.5, най лекият /но не и най евтиният / от всички в класа си е /13кг./ , останалите са по 17кг.
А ако ще глисираш с лодката си купуваш най евтината 6-ца, вече няма лоши двигатели от японските марки, качествата са им изравнени.
пп: имам 2.5кс. и 6к.с и малка лодка 2.65м.
Двигателите 4, 5, и 6 коня са едни и същи на тегло, разликата е в максималните обороти , а при 6к.с. и винта е различен. С шестица ще глисираш уверено, с четворката ще си на кантар. Тези двигатели /4,5 и 6кс./ имат значително по големи вибрации от 2.5к.с. , а също по трудно ще нагласиш нужната ти скорост при тролене. С малка лодка като твоята при нищожна промяна на газта, скоростта ще се променя значително. С 2.5к.с. скоростта се избира по прецизно, разхода ще ти е 120-130ml/час със 2.5к.с и 150-160ml/час със 6-ца.
Ако не търсиш глисаж за мен най правилният избор е Сузуки 2.5, най лекият /но не и най евтиният / от всички в класа си е /13кг./ , останалите са по 17кг.
А ако ще глисираш с лодката си купуваш най евтината 6-ца, вече няма лоши двигатели от японските марки, качествата са им изравнени.
-
- Риболов: морски
- получил Браво: 2 пъти
Подкрепям колегата във всяка буква. Само да напомня нещо. Ако се спреш на Сузуки, провери има ли отвор за контролната струя вода. Има серии на Сузи 2.5 к.с. които нямат такъв отвор, а това си е доста тъпо решение на производителят!
- тони котев
- получил Браво: 2 пъти
Както се казва, не питай старило, а питай патило.sampo написа:Колега, независимо от марката 4 коня е най лошият избор, според мен трябва да се ориентираш към 6 или 2.5к.с. Трябва да прецениш дали ще искаш да глисираш с лодката си или не.
+1
Аз съм със сузуки 2.5 кс и за цял ден влачене не успявам да изхарча 2 л.Моята лодка също е 3 м. , но с 4 кс ямаха не можах да излезна на глисаж.
Ех, с интелигентни хора се работи лесно,....но с вас господине......
-
- получил Браво: 14 пъти
А моя отговор е,според джоба и мерака !!! И двете марки са добри,но аз бих си взел Ямаха
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
-
Тук въпроса опира до цената Ямахата 6 коня е2720лева а Меркурито 6 коня е2249 лева разликата е близо 500 лв.Имах Сузуки 4 коня което ми откраднаха и за капачката на резервоара ми искаха 70лв което ми се стори доста скъпо.А камоли за други части.Везните накленят към Меркурито относно цена а ма несъм сигурен в качеството.Ако ползва някой такова Меркури 6 коня да сподели мнение.За Ямаха 6 коня от тия новите съм чул че са много шумни.LVitchev написа:А моя отговор е,според джоба и мерака !!! И двете марки са добри,но аз бих си взел Ямаха
-
MONTICARP написа:Тук въпроса опира до цената Ямахата 6 коня е2720лева а Меркурито 6 коня е2249 лева разликата е близо 500 лв.Имах Сузуки 4 коня което ми откраднаха и за капачката на резервоара ми искаха 70лв което ми се стори доста скъпо.А камоли за други части.Везните накленят към Меркурито относно цена а ма несъм сигурен в качеството.Ако ползва някой такова Меркури 6 коня да сподели мнение.За Ямаха 6 коня от тия новите съм чул че са много шумни.LVitchev написа:А моя отговор е,според джоба и мерака !!! И двете марки са добри,но аз бих си взел Ямаха
Нали това казвам,всеки си гледа джоба.Иначе,Върхито веднага ще те свърже с едно Меркюри а и отстъпка ще ти направи Частите също са важен фактор при закупуването,ако има части на добри цени,дреме ми какъв двигател ще взимам,щом мога да го одремонтирам бързо и качествено на добра цена.А до колкото знам,вече има почти всичко и ако го няма се доставя доста бързо,хората са се погрижили за това
-
Благодаря Краси ще го имам на предвит.Но искам да чуя и други мнения.VARHARA написа:Аз пък бих си взел меркури защото има 5 г гаранция и сервиз с наличните части
п.п.Миналата неделя хванах първия сом на тролинг
-
- Търговец
- дал Браво: 264 пъти
- получил Браво: 272 пъти
Само едно ще ви кажа.На нов двигател няма какво да му се случи с години.Освен,ако не си идиот да го съсипеш.За мен въпроса с частите никога не е стоял на дневен ред.Все пак не бих си взел Сузуки,ако не е 2.5к.с.
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
-
Какво му е на моето бе Емо,с 20 литра обикалям и на тролинг и на бърз ход три дни Аз съм си доволен от Сузукито,двигателите са си читави,нямам забележкиEmo-83 написа:Само едно ще ви кажа.На нов двигател няма какво да му се случи с години.Освен,ако не си идиот да го съсипеш.За мен въпроса с частите никога не е стоял на дневен ред.Все пак не бих си взел Сузуки,ако не е 2.5к.с.
-
- дал Браво: 17 пъти
- получил Браво: 38 пъти
Ако сега избирах какво да купя бих си взел МЕРКЮРИ. Вече са изброени предимствата му спрямо ЯМАХА. Аз лично ползвам ЯМАХА 4 коня и в общи линии съм доволен от марката, но отношението на официалните представители към своите клиенти много ме разочарова, за разлика от представителите на МЕРКЮРИ, които въпреки че не ползвам тяхната марка, са безкрайно точни и коректни за всичко. Също бих избрал 6 вместо 4 коня, защото килограмите са същите, а цената не е с голяма разлика.
НАСЛУКА.
http://starividri.org/
http://www.album.bg/detelini/?page=1
http://nojove.weebly.com/index.html
http://starividri.org/
http://www.album.bg/detelini/?page=1
http://nojove.weebly.com/index.html
- VARHARA
- Търговец
- получил Браво: 1 път
- Обратна връзка:
Найстина разликата е минимална и е много по добре 6 кс
F4 M 1F04201HL 1 946 лв.
F6 M 1F06201HL 2 249 лв.
Говорим за 300лв разлика а са цели 2 коня и 1 катър барабар с тях
F4 M 1F04201HL 1 946 лв.
F6 M 1F06201HL 2 249 лв.
Говорим за 300лв разлика а са цели 2 коня и 1 катър барабар с тях
-
-
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 23 пъти
Аз също мисля, че резервните части не са проблем при малките двигателчета, просто няма какво да им стане. Категорично залагам на 6 вместо на 4 или пък 2.5. Между другото 2.5 съм имал и никога повече не бих си взел подобно. Некой са ще каже че за тролинг става, но за мен това е пълна щуротия, защото се губи маса време за придвижване до ловните полета! Бензинът не е фактор при малките двигатели. Дали ще изгоря 2 или 6 литра за 2-дневен илет на мен ми е през шапката. Що се отнася до въпроса меркури или ямаха, и при двата случая няма да има проблеми. Ямаха е по предпочитана като търговска марка, а пък меркурито е може би по-бюджетния вариант. Не знам, може и да бъркам
ПП: Защо да не вършат работа 6 кс!?
ПП: Защо да не вършат работа 6 кс!?
Живот без страст не е живот а само съществуване...