Как гласувахте?

Разправят, че не всичко било риболов.
Публикувай отговор

Как гласувахте?

Герб
36
38%
БСП
18
19%
ДПС
0
Няма гласували
Атака
17
18%
България на гражданите
6
6%
РЗС
0
Няма гласували
Костов
2
2%
СДС
1
1%
Други
16
17%

Общо гласове: 96

Аватар
Алеко
Риболов: Спининг, през забраната малко плувка на платено.
дал Браво: 143 пъти
получил Браво: 795 пъти

Как гласувахте?

Мнение от Алеко »

Понеже много хора тук се вайкат от изборните резултати, ми е интересно дали и как са гласували.
Участвайте в анкетата само, ако наистина сте гласували в неделя.
Аватар
Златев
дал Браво: 958 пъти
получил Браво: 180 пъти

Re: Как гласувахте?

Мнение от Златев »

Избирателна активност ~50%;
Гласове за партии извън парламента ~25%;
Това ще рече, че в парламента са хора избраници на само 30% от населението имащо право на глас /каквото и да стои зад това/.
Е... какви "избраници на народа" са тези, щом 2/3 от нас не са ги искали?
Ако останалите 50% бяха отишли да гласуват щеше да е съвсем друга картинката.
На част от влезлите в парламента това им е пълният електорат, орагнизиран и задействан за изборите. Ако всички бяхме гласували, процентите им щяха да се стопят.
Без да изпадам в политически и партийни словоизлияния, щеше да се получи един уравновесен откъм ляво-дясно парламент.
Ама като не гласува народът, така е.
Оправдания от сорта "ми ни знам за куго да глъсувъм и зътуй нямъ..." ни докарват до тук регулярно на всеки 4 години...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Kriss
Риболов: спининг, тролинг
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Kriss »

Имаше някъде из нета кратък анализ на 50-те % негласували. Не ми се рови в момента.
Идеятя беше, че доста хора са постоянно извън България - гастарбайтери, студенти..., които обаче все още се водят в избирателните списъци. Та с малко сметки излизаше реална избирателна активност от 65 до 75%.
По-добре неестесвено весел, отколкто естествено нацупен!

Стари Видри
Аватар
Златев

Мнение от Златев »

Това звучи по-добре, а можеби по-зле... :lol:
Благодаря за тази заблежка, Kriss, немаловажен аспект си е това. Аз затова и сложих в скоби забележка на формулировката "имащи право на глас". ;)
Но пък... 25% от населението да са гастарбайери? Е ли възможно или напреки? :roll:
Станимир
дал Браво: 49 пъти
получил Браво: 7 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Станимир »

Златев написа: Но пък... 25% от населението да са гастарбайери? Е ли възможно или напреки? :roll:
Като стой та гледай... По-скоро по-близо до 15% ма пак си е цифра...
Да не говорим колко умрели има по списъците...
Има и много, които живеят постоянно в чужбина, но са далече от посолства и не им се трошат една чанта пари за да гласуват...
Има и сумати вътрешни мигранти, които не си сменят личните карти (не знам защо ама е така) и не им се дават пари да си идат от София до Добрич примерно...
Възможност за електронно гласуване би променила сериозно нещата според мен.
outsider написа:ПъСъ - "улов" е термин от жаргона на корсфишинга , също като "дропер" или "изтичане". Не ни обръщай внимание.
Аватар
Златев

Мнение от Златев »

Електронният вот дълго време не ми се нравеше поради различни причини. Но сега ми изглежда много по-организирана и изчистена система. Друг е въпросът колко ще ни струва, до колко няма да дава бъгове и най-вече - до колко ще е защитена откъм манипулиране.
Но след 12.05 смятам, че трябва да се измисли нещо по въпроса.
Станимир
дал Браво: 49 пъти
получил Браво: 7 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Станимир »

Другия вариант е подобие на американската система - имаш определен срок да се регистрираш (лично, там май и по пощата става, ама каквито сме Андрешковци по-добре лично) за съответните избори. Който се регистрира - може да гласува и съответно процентите стават малко по-реални...
outsider написа:ПъСъ - "улов" е термин от жаргона на корсфишинга , също като "дропер" или "изтичане". Не ни обръщай внимание.
Аватар
Kriss
Риболов: спининг, тролинг
Обратна връзка:

Мнение от Kriss »

Златев написа:Това звучи по-добре, а можеби по-зле... :lol:
Благодаря за тази заблежка, Kriss, немаловажен аспект си е това. Аз затова и сложих в скоби забележка на формулировката "имащи право на глас". ;)
Но пък... 25% от населението да са гастарбайери? Е ли възможно или напреки? :roll:
На мен реално ми звучи много зле. :wink:
Не знам дали знаеш - работя в травел агенция, проЗд билетопродавач. За полетите от 27-28.08 до 15.09. за Амстердам, Мюнхен, Виена и Лондон вече няма места за най-ниските цени. Все още може да се намери някое и друго място за Цюрих, Милано, Рим и Мадрид. След около месец два ще започнат да се пълнят на обратно за Коледа и пак за на там около 10.01.14. Всяка година е така. Нямам преки наблюдения в/у автобусния превоз, но от колеги, които това работят знам, че по тези дати пускат извънредни.
Отделно нямаме познати семейства, чиито отраснали деца да не следват в чужбина.
Така че 15-20% е една доста реална цифра.
По-добре неестесвено весел, отколкто естествено нацупен!

Стари Видри
Аватар
Павел Иванов
Риболов: на маса
получил Браво: 189 пъти

Мнение от Павел Иванов »

Алеко написа:..Как гласувахте?...
Ами аз лично с една сгъната на неколко , дълга като чаршаф бюлетина , в която задрасках числото 37 , щот много ме кефи как звучи :D
Ако спорите с идиот, има голяма вероятност в този момент той да прави същото.
Марк Твен.

Спинингиста , разширени вени нямааааа !

http://www.nflcc.com/
Аватар
outsider
Риболов: състезателен фидер
дал Браво: 195 пъти
получил Браво: 5010 пъти

Мнение от outsider »

Златев написа: Без да изпадам в политически и партийни словоизлияния, щеше да се получи един уравновесен откъм ляво-дясно парламент.
Ама като не гласува народът, така е.
Оправдания от сорта "ми ни знам за куго да глъсувъм и зътуй нямъ..." ни докарват до тук регулярно на всеки 4 години...
Това ще те помоля да ми го обясниш по-подробно. Какво значи в България уравновесен парламент? Крадци и мошеници отляво , престъпници и мафиоти отдясно? :evil: Защо едно участие в изборите на 95% от гласоподавателите би променило нещата с една йoта , като тези , за които гласувате са все същите?
(Не казвам "гласувате" , щото ме е хванала болестта на Лапландеца - аз никога и за никого не съм гласувал от принципни съображения. Ама това е друга тема)
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: IIIII II
Аватар
Marco Polo
Риболов: Желязо, пластмаса и най-вече дървоТО! :D
получил Браво: 12 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Marco Polo »

Само леко да вметна - мой добър приятел си е направил труда да се попровери къде е използвано името му.. Ами използвано е за учредяване на партията на Хиподилския, а той не си е давал там името.. Мдааа... :)
Дай ми красноречие, за да говоря и мъдрост, за да замълча...
Лука 11:9-13
Аватар
Златев

Мнение от Златев »

outsider, може би си прав. :roll:
laplandetza
ПОСТОЯНЕН БАН
ПОСТОЯНЕН БАН

Мнение от laplandetza »

outsider написа:. Какво значи в България уравновесен парламент? Крадци и мошеници отляво , престъпници и мафиоти отдясно? :evil: Защо едно участие в изборите на 95% от гласоподавателите би променило нещата с една йoта , като тези , за които гласувате са все същите?
(Не казвам "гласувате" , щото ме е хванала болестта на Лапландеца - аз никога и за никого не съм гласувал от принципни съображения. Ама това е друга тема)

Говоря им аз, ма тея бришат па бииилетините :D
Кой е болен , бе, алоуууууууу :mrgreen: :mrgreen:
Както казах , държавите са смислени , кога си гледат фолка, къткат и селективно си отглеждат хората, а някои от тея хора им са сътворили или изграждат добри неща, като идеи, концепции, открития и т. н.т. и всички те част от Познанието .След туй тая Държава може ползва премерено насилие да опази всичко това. В наше време ,непознавам такава държава.Тея съществуват само и единствено да тероризират хората, и поради това умъртвяването им е препоръчително :D
Аватар
hobby
Обратна връзка:

Мнение от hobby »

Златев написа: Ако останалите 50% бяха отишли да гласуват щеше да е съвсем друга картинката.
Ми да бяха. Прост народ - слаба държава! Наистина е простичко.
ГЕРБ.
"За кораб, който не знае за къде пътува, никой вятър не е попътен." Сенека
Забравихме Бога и оскотяхме.
Публикувай отговор

Обратно към “РиболОФФ”