Привет!
Днес експериментирах с нова за мен храна, но нещо не ми се получи.
Взех от местния супермаркет охладени гадинки, озаглавени като "лангусти". На лангусти и приличаха, де.
Реших да подходя като към раци. Не установх някакъв начин за предварително изчистване като при щипещите кривчовци, затова само ги измих и ги до розово в подсолена смес бира:вода 2:1 и лющян. След това ги сотирах със зехтин, чесън, малко соев сос и ситно скълцан копър. Стана вкусно, но по-скоро от подправките, отколкото от самите гадинки. Местото сякаш беше леко безвкусно, а и не се отделяше много лесно от черупката.
Моля за съвет как се третират тези "пришълци". Къде са ми пропуските. Аз ли бъркам или това е поредният хибридизиран бройлер?
Консултация?
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Консултация?
Те никога не са били нещо специално.
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- Д-р Флекс
- Мнения: 8722
- Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
- Местоположение: София
- дал Браво: 1378 пъти
- получил Браво: 423 пъти
Re: Консултация?
Надали е хибрид. Просто са били дълбоко замразявани, преди да попаднат на витрината като "охладени"...Пробвай, ако ти се занимава, след сваряване и изваждане на опашката от черупката, да я запечеш съвсем леко с масло/зехтин/лимон... макар че, за какво да го правиш, ако можеш да купиш незамразявано свинско бонфиле...
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Консултация?
Благодаря! Значи не съм аз кривия!
Просто им липсваще вкусът. Все едно бях направил соеви хапки. Връщам се към класическите скариди!
Просто им липсваще вкусът. Все едно бях направил соеви хапки. Връщам се към класическите скариди!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Re: Консултация?
Специално лангустите са най- сполучливи панирани..И пак вкуса е по- интензивен заради самата панировка.