Салатка с маринована рибка
Публикувано на: Пон Окт 17, 2016 12:43
Здравейте приятели, ще споделя един мой експеримент, чийто резултат се оказа много приятен и относително вреден за здравето.
Направих салата от моркови и домашно маринована скумрия и херинга. Салатата е много елементарна:
1. В една купа настъргах 5-6 моркова.
2. поръсих с малко нарязани листа от от целина - може да се настърже и от глава, кои каквото има.
3. поръсих малко маслинки - в случаят не знам какви стафиди са, защото щерката ги донесе от Гърция, но аз предпочитам каламата, натурални или зелени без костилки, въпрос на вкус.
4. отгоре поставих парчетата маринована рибка, като преди това я оставих да се поокапе от олиото в което е съхранявана.
5. Тук вече всичко е индивидуално защото зависи от вкуса на консумиращите. Аз поръсих малко солчица на морковите, защото маслините и рибката са достатъчно солени. Поръсих със сок от половин изцеден лимон и съвсем малко със зехтин в който са накиснати листенца босилек и две-три смачкани скилидки чесън. Последва разбъркване и леко отлежаване за около 30мин.
Ако питате за мариноването на рибата в нета има много рецепти от които може да си изберете това, което ви харесва.
Предимства:
1. Салата се приготвя лесно от достъпни и евтини продукти.
Вредности за здравето:
2. Големите количества хард алкохол, които се консумират с нея.
Направих салата от моркови и домашно маринована скумрия и херинга. Салатата е много елементарна:
1. В една купа настъргах 5-6 моркова.
2. поръсих с малко нарязани листа от от целина - може да се настърже и от глава, кои каквото има.
3. поръсих малко маслинки - в случаят не знам какви стафиди са, защото щерката ги донесе от Гърция, но аз предпочитам каламата, натурални или зелени без костилки, въпрос на вкус.
4. отгоре поставих парчетата маринована рибка, като преди това я оставих да се поокапе от олиото в което е съхранявана.
5. Тук вече всичко е индивидуално защото зависи от вкуса на консумиращите. Аз поръсих малко солчица на морковите, защото маслините и рибката са достатъчно солени. Поръсих със сок от половин изцеден лимон и съвсем малко със зехтин в който са накиснати листенца босилек и две-три смачкани скилидки чесън. Последва разбъркване и леко отлежаване за около 30мин.
Ако питате за мариноването на рибата в нета има много рецепти от които може да си изберете това, което ви харесва.
Предимства:
1. Салата се приготвя лесно от достъпни и евтини продукти.
Вредности за здравето:
2. Големите количества хард алкохол, които се консумират с нея.