А за каракуда?
- Gaspoud d"Ankh
- Мнения: 2195
- Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 12:50
- Местоположение: Монтана
- получил Браво: 1 път
Моята рецепта не се различава много от таз на Мунчо, но предполага малко по-различни напитки към таранчиците.
Та след като ги поизпържиш поръсваш обилно със счукан чесън, наситнен магданоз и/или копър и ги поливаш обилно с оцет.
Аз предпочитам да са попрепържени ......като ако са по-едрички ги цепиш по гърба.
.......не съм пробвал, но може да станат и запечени в тепсиика и третирани по същия начин. Това в тепсииката ако му сложиш и зехтинец, и лимон наместо оцет .......ще трябва да замениш добре изстудените напитки с по-южно дестилирани.
Та след като ги поизпържиш поръсваш обилно със счукан чесън, наситнен магданоз и/или копър и ги поливаш обилно с оцет.
Аз предпочитам да са попрепържени ......като ако са по-едрички ги цепиш по гърба.
.......не съм пробвал, но може да станат и запечени в тепсиика и третирани по същия начин. Това в тепсииката ако му сложиш и зехтинец, и лимон наместо оцет .......ще трябва да замениш добре изстудените напитки с по-южно дестилирани.
See the little angels rise up high, all the little angels rise up, rise up, rise up high.
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Ся малко раздувки....
Вчера гепих на Осиковица 5 баракуди, от които 3 литрови. Викам днес жена - клоьопачката е осигурена- ма не би. Таз-нищата духом ги навряла във фритюрника на 190 гр и после беше едно плюване на кости и отказване на порции. Рибата беше станала, като варена... Хванах останалите и вместо по правилата - т.е. да ги изрежа по страничната линия и да ги разделя на ребра и филета, аз извдих целиа скелет. После ги овалях в брашно и сол и след препържването ела и гледай дали каракудата е гадна риба...
Вчера гепих на Осиковица 5 баракуди, от които 3 литрови. Викам днес жена - клоьопачката е осигурена- ма не би. Таз-нищата духом ги навряла във фритюрника на 190 гр и после беше едно плюване на кости и отказване на порции. Рибата беше станала, като варена... Хванах останалите и вместо по правилата - т.е. да ги изрежа по страничната линия и да ги разделя на ребра и филета, аз извдих целиа скелет. После ги овалях в брашно и сол и след препържването ела и гледай дали каракудата е гадна риба...
Колеги казаха ми една рецепта за Каракуд от южна Бълагария!!!
Разделя се от централната перка и после филетата които се получават се филетират от към кожата на около 1 см. с нож. След това се поливат с оцет или лимон и престояват за около 3 часа в хладилника. След това се пържат в тиган (тефлонов) с брашно и стават като чипсссс!!! Много Бира се пие само да кажа!!!!
Разделя се от централната перка и после филетата които се получават се филетират от към кожата на около 1 см. с нож. След това се поливат с оцет или лимон и престояват за около 3 часа в хладилника. След това се пържат в тиган (тефлонов) с брашно и стават като чипсссс!!! Много Бира се пие само да кажа!!!!