А за каракуда?

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Todor
Мнения: 977
Регистриран на: Чет Апр 28, 2005 15:54

А за каракуда?

Мнение от Todor »

Я дайте рецепта за каракуда освен баналното пържене.
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

Ами банално пържене в панировка от бира и царевично брашно, а след това намазана с чеснов сос... :lol:
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Gaspoud d"Ankh
Мнения: 2195
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 12:50
Местоположение: Монтана
получил Браво: 1 път

Мнение от Gaspoud d"Ankh »

Моята рецепта не се различава много от таз на Мунчо, но предполага малко по-различни напитки към таранчиците.
Та след като ги поизпържиш поръсваш обилно със счукан чесън, наситнен магданоз и/или копър и ги поливаш обилно с оцет.
Аз предпочитам да са попрепържени ......като ако са по-едрички ги цепиш по гърба.
.......не съм пробвал, но може да станат и запечени в тепсиика и третирани по същия начин. Това в тепсииката ако му сложиш и зехтинец, и лимон наместо оцет .......ще трябва да замениш добре изстудените напитки с по-южно дестилирани.
See the little angels rise up high, all the little angels rise up, rise up, rise up high.
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

Ся малко раздувки....
Вчера гепих на Осиковица 5 баракуди, от които 3 литрови. Викам днес жена - клоьопачката е осигурена- ма не би. Таз-нищата духом ги навряла във фритюрника на 190 гр и после беше едно плюване на кости и отказване на порции. Рибата беше станала, като варена... Хванах останалите и вместо по правилата - т.е. да ги изрежа по страничната линия и да ги разделя на ребра и филета, аз извдих целиа скелет. После ги овалях в брашно и сол и след препържването ела и гледай дали каракудата е гадна риба...
Божидар Иванов

Мнение от Божидар Иванов »

Малий Жоре колко ли бира е имало около теб :lol: :lol: :lol:
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

joro_olympus написа:... ела и гледай дали каракудата е гадна риба...
Aбе как ще е гадна, бре Жоро! Каракудката въздебела е по-вкусна от шаранецът... и платичката към килце-и тя:)
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
MILO
Мнения: 75
Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 8:23
Местоположение: Montana
Обратна връзка:

Мнение от MILO »

И ако случайно не сте я доизпържили както трябва, я слагате в микровълновата за 3-4-5 мин. и става толкова хрубкава че не може да разберете кое е каракуда, кое шаран, кое платика.

А по този начин си пия 2-3 бири на другият ден ако е останала :lol:
Аватар
lyuger
Мнения: 326
Регистриран на: Пет Мар 11, 2005 21:46
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от lyuger »

Колеги казаха ми една рецепта за Каракуд от южна Бълагария!!!
Разделя се от централната перка и после филетата които се получават се филетират от към кожата на около 1 см. с нож. След това се поливат с оцет или лимон и престояват за около 3 часа в хладилника. След това се пържат в тиган (тефлонов) с брашно и стават като чипсссс!!! Много Бира се пие само да кажа!!!! :D
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”