FISHING MANIA| НОВИНИ| ОБЯВИ| КАТАЛОГ| АНКЕТИ| КАЛКУЛАТОРИ| ФОРУМ| МАГАЗИН| ТОМБОЛА| инфоПанел
ФОРУМИЗа нас | Контакти | Реклама
* Въпроси/Отговори Дата и час: Нед Ное 23, 2014 18:48

Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2005 21:19 
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:17
Местоположение: София, България
Статус: Offline
Колеги,
вдъхновен от написаното ТУК искам да ви попитам някой има ли рецепта за разбит хайвер.
Обработва ли се по някакъв начин след изкормването на рибата?
В какви пропорции се разбива с олио (или с друга мазнина) ?
Благодаря предварително !

_________________
http://www.starividri.org/


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: ре
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2005 21:56 
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 12:14
Местоположение: София
Статус: Offline
Позабравил съм точно, ама горе-долу е така:
Няколко лъжички хайвер \аз съм го правил с червен\, започваш с една вилица или бъркалка да бъркаш като добавяш по много малко олио. Постепенно се долива и поема около литър от мазнината. Накрая се слага 1 изстискан лимон, малко сол и чесън. Пробвах с миксер, ама се пре**а. Ако нещо съм пропуснал, колегите ще ме допълнят.
Успех :)

_________________
Всички кучета отиват в рая

Не натискай тук!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 8:55 
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:27
Местоположение: на р. Дунав около Свищов
Статус: Offline
Риболов: heavy spinning
На две-три лъжички хайвер - литър мазнина?! :shock:

_________________

Make Love & Ribolov!

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 9:02 
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 12:13
Местоположение: София
Статус: Offline
:lol: А пък адаша го е правил с червен хайвер :shock: Мисля че червения трябва да се маже на препечена филийка с масалце и повече водка :wink:

_________________
Убий глупака с мълчание.

http://sladkarnica-jasi.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 9:13 
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 9:25
Местоположение: Варна
Статус: Offline
50 грама хайвер се разбива с ножа на миксера заедно с една по-малка от средна глава лук, после докато се бърка започва да се добавя по малко олио, докато се сгъсти (отива около 0.5 литра олио), след това се добавя една дебела филия хляб, предварително накисната във вода или прясно мляко, леко отцедена. Пак се бърка, ако стане рядък се добавя още малко олио, до сгъстяване, накрая се слага лимон или разтворено лимонтузу на вкус.

_________________
iddqd


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 9:23 
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 12:13
Местоположение: София
Статус: Offline
Но не видях никой да сподели как узрява хайвера след като се извади от рибата. :wink:

_________________
Убий глупака с мълчание.

http://sladkarnica-jasi.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 9:23 

Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 10:25
Местоположение: Sofia
Статус: Offline
Много внимавайе да не ви се пресече накрая. На мен ми се е случвало и е мнооооого неприятно. Трябва да се добавя по малко олио и да не се бърка с миксер а на ръка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 9:34 
Аватар

Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 18:07
Статус: Offline
Левака написа:
:lol: А пък адаша го е правил с червен хайвер :shock: Мисля че червения трябва да се маже на препечена филийка с масалце и повече водка :wink:


Тъй тъй

_________________
AS LONG AS THERE ARE FISH


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 10:28 
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 16:31
Местоположение: Варна от 01.09.2005 в София
Статус: Offline
Тарама хайвер се продава м магазините за риба и рибни продукти. С него става по-добре, отколкото с изваден от прясна риба - установих го от личен опит. 100 гр. тарама хайвер струва около 1 лв. и стига за доста голяма количество готов продукт.
И така за рецептата:
1-1,5 супени лъжици тарама хайвер (купен);
около 1 л. олио
средата на 1 хляб, желателно е хляба да е от 2-3 дни;
1 не голяма глава кромид лук
сока от 1 лимон.
Начин на приготвяне:
В стъклена по-голяма купа се слага хайвера и пасирания лук (да не е много защото почва да горчи) и се мачка с дървена лъжица , като се довавя по съвсем малко от олиото. След като стане еднородна сместа се добавя по малко от средата на хляба, която е предварително накисната във вода и е отцедена (може и в 200 мл прясно мляко), от тук нататък се редуват олио и хляб, като може да се бърка (препоръчвам ви го) с миксера с бъркалките за яйца на най-бавна скорост, не с пасатор!!!! След като всичко това се обърка добре се получава доста голямо количество готов продукт, и се подправя с лимоновия сок на вкус. Цялата процедура отнема около 15-20 минути.
Относно пресичането на хайвера:
Причините за това са няколко, но си ива управия :) .
Ако ви се оцъкли олиото отгоре мземате миксера със същите бъркалки и около 200 мл прясно мляко бърсате и сипвате млякото на тънка струйка. Другия начин да оправите пресечен хайвер е с жълтъка на едно яйце.
Идеално мезе за ракия и водка , но внимавайте с количествата - пак от опит ви го казвам.
Да ви е сладко и на наздраве.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 12:03 
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
Статус: Online
Левака написа:
Но не видях никой да сподели как узрява хайвера след като се извади от рибата. :wink:

Офицерът е напълно прав за купешкия хайвер, но ако държите да си е от вашия:
1. След изваждането го изплаквате, отделяте от ципата /доколкото може/ и слагате в бурканче, на дъното на което има сол. После покривате с друга сол. При следващ улов процедурата се повтаря и така до напълване.
2. След узряване на хайвера - следвате инструкциите на Офицера.
3. Прецака ли се хайвера, не се мъчете да го спасявате, а го изхвърлете, иначе ще си прецакате нервите :D /Иначе Офицера е прав - това са начините да опиташ, ама :evil: /
4. Като допълнителни екстри може да му се сложи към края малко газирана вода за пухкавост и белтък от едно яйце за блясък.
5. Направил съм тонове такъв хайвер /и прецакал доста олио също така/ и накрая разбрах, че е по-добре да си го купиш готов от магазина, когато ти се прияде. Е, сега и спрях да нося рибата вкъщи, де. А не иде да я издоя преди пускане :D :D :D

_________________
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 12:09 
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Местоположение: гАбРоВо
Статус: Offline
Риболов: пуристки
Moже да се добяви малко (една -две супени лъжички) газирана вода-става много пухкав. И ако сложите много лимон, да знаете, че започва да нагарча, така че имайте предвид.
И накрая нещо, по-скоро свързано с естетиката-много красиво става, ако във разбития хайвер се добави една лъжица неразбит такъв, изглежда някак си "мраморен" , а и е по-ароматен и вкусен.
За дериватите и дестилатите си знаете...:)

_________________
"Душевно сме болни, а духовно сме богати"

"Kато бях в Париж миналатa година, на Венера Милоска й зяпах задника половин час, щот на снимките е все отпред, а задника го няма. Бат Стан

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 14:33 
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:17
Местоположение: София, България
Статус: Offline
Мдааааааам. Разбрах май........ Аз си купувам обикновено разбит, но ми беше интересно ако си хвана риба и има хайвер в нея дали не мога да си разбия аз (ще е без консерванти ако не друго). А самото "узряване" какво представлява ? По какво се познава дали е "узрял"?

_________________
http://www.starividri.org/


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 16:20 
Аватар

Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:55
Местоположение: Велико Търново
Статус: Offline
Става по едър и с оранжево-червен цвят.Може да се добави и грис вместо хляб.Копъра също му отива ако се използва чесън.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 18:50 

Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 10:25
Местоположение: Sofia
Статус: Offline
Сега и еднин мой патент. Вместо накиснат хляб или орехи аз слагам начукани солети. Става супер


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 23:21 
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:17
Местоположение: София, България
Статус: Offline
Сигурно ще ви досадя вече, но за узряването пак да питам - при каква температура (в хладилника ли) трябва да се държи ако се прави процедурата със бурканчето с пластовете сол и хайвер и колко време му трябва да стои така?
А..... и колко време издържа преди да се развали ?

_________________
http://www.starividri.org/


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
 Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group © Fishing Mania 1999 - 2014