Страница 1 от 1

Безжичен (cast) сонар?

Публикувано на: Вто Май 07, 2013 10:11
от brum
Някой може ли да препоръча такъв?

За сега съм се загледал в няколко:

Humminbird RF15 - доволно як, показва размери на рибите, релеф на дъното, дисплей с няколко степени на сиво. Недостатъците - голям, батерията на сонара не се сменя (не че няма да го отворя като свърши и да си я сменя) и има много лоши ревюта, че доста от тия сонари пристигали неработещи (че даже някой от тях били рециклирани). Това последното най ме притеснява. Цена (от щатско) 150 долара.

Humminbird RF25 - подобно на горното, но не съвсем. С по-лош дисплей (не показва размера на рибите, по-ниска резолюция), но пък се закрепя на въдицата директно. За този няма толкова негативни отзиви за неработещи сонари. Цена (пак от щатско) - 70 долара.

Китайски без марка/модел. Примерно този Ама те всичките са почти еднакви. По картинките като го гледам дисплея е малко по-зле от RF25то относно информацията. Плюса е, че батерията на самият сонар се сменя. Цена - пак около 70 долара.

Та да ме насочите към нещо? Бих дал и повече пари стига да съм сигурен, че е читав сонара. Ама Garmin (примерно) нещо не виждам да имат безжични сонари дето да можеш да ги хвърляш с въдица ...

Re: Безжичен (cast) сонар?

Публикувано на: Вто Май 07, 2013 11:14
от brum
И още нещо да попитам - заслужава ли си да рискувам с два пъти по-евтин сонар от щатско и без сервиз тук? Щото след малко търсене излиза, че щатските (зелените) не ги оправяли тук, а само тия жълтите (на 433мхз) ги приемали по сервизите.

Re: Безжичен (cast) сонар?

Публикувано на: Сря Май 08, 2013 7:57
от antivik
А бе щом продавач в магазин директно ми каза, че не струват, направи си сам сметката що за стока са. По-добре като мене спастри още някой лев от горе и си вземи нещо де си заслужава. Аз си заприходих от нета примерно Пирана 170 и съм си твърде доволен, но ако има други мнения да казват аверите.... :?

Re: Безжичен (cast) сонар?

Публикувано на: Сря Май 08, 2013 8:06
от brum
Ако ще е piranhamax ми трябва модела 230. Другите нямат безжичен сонар...

И този модел е на приемлива цена в щатите - 180 долара. Обаче остава пак това за сервиза. Има ли някой тук дето да ремонтира щатските варианти?

Re: Безжичен (cast) сонар?

Публикувано на: Сря Май 08, 2013 8:25
от evilduck
Ако искаш Humminbird RF25 имам един,скоро му купих нов сонда от щатите но не го ползвам.

Re: Безжичен (cast) сонар?

Публикувано на: Сря Май 08, 2013 9:43
от brum
Ами май искам от по-висок клас. То затова разпитвам :) . Ти със щатския някакви проблеми имал ли си? И какви пари му търсиш?

Re: Безжичен (cast) сонар?

Публикувано на: Сря Май 08, 2013 13:56
от brum
Хм, тука попаднах на едно китайче дето изглежда читаво. Цената е 61-62 долара с доставката. Видеото му е тук:
Графичен дисплей с резолюция 128х64, като гледам видеото добре се справя с релефа, може да му се наглася чувствителността, сменяема батерия на патето, външна антена. Все хубавини като за 100лв...

Re: Безжичен (cast) сонар?

Публикувано на: Вто Май 14, 2013 14:21
от brum
Поръчах китайчето накрая. За 85лв и да не става - ще ги прежаля.