Късметлия - Яз. Огоста

Общ форум за риболова и хората с люспа в мозъка.
Отговори
Pacho.Ivko
Мнения: 2
Регистриран: пет дек 05, 2014 21:23
Риболов: Язовирски

Късметлия - Яз. Огоста

Мнение от Pacho.Ivko » пет дек 05, 2014 21:45

Как се готви хайвер на щука ? 800 грама хайвер

кг. 4,200
дължина 82см

Изображение



tihomirnk
Мнения: 51
Регистриран: нед яну 22, 2012 18:21
Риболов: Almost all
Местоположение: Габрово
дал Браво: 4 пъти

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнение от tihomirnk » съб дек 06, 2014 7:18

Ще ме прощаваш,ма това е една от най-чичовските коледни снимки ,които съм виждал напоследък :lol:(шегувам се) ,за хайвера не препоръчвам консумация -осолен,щуката има лошото качество да приема един от малкото паразити които се предават на човеците,след термична обработка нема грижи.
Ама както си го задал въпроса ,звучи като от предаване на Ути Бъчваров за сготвяне на благо ягне :D .
Верно ли е пръва щука която си намерил някъде... :lol:



Потребителски аватар
fisherman 007
Мнения: 523
Регистриран: ср апр 18, 2007 20:27
Местоположение: София
дал Браво: 2 пъти
получил Браво: 1 път

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнение от fisherman 007 » съб дек 06, 2014 21:37

Като всеки друг хайвер пържи се...


Не е луд този който ходи за риба,
луд е този който му дава.

Потребителски аватар
Marco Polo
Мнения: 10194
Регистриран: пон яну 29, 2007 14:40
Риболов: Желязо, пластмаса и най-вече дървоТО! :D
Местоположение: София
получил Браво: 11 пъти
Контакти:

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнение от Marco Polo » нед дек 07, 2014 15:32

Не че няма цял кулинарен раздел във форума...


Дай ми красноречие, за да говоря и мъдрост, за да замълча...
Лука 11:9-13

kamson
Мнения: 34
Регистриран: чет апр 28, 2011 19:11
Местоположение: софия

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнение от kamson » пон дек 08, 2014 17:57

Според мен хайвера не става,пробвал съм да го пържа и да го оставям да зрее за тарама,не ми харесва



Потребителски аватар
babydoctor
Мнения: 15922
Регистриран: пет дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 39 пъти
получил Браво: 153 пъти

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнение от babydoctor » пон дек 08, 2014 18:08

За тарама верно е кофти, пържи и яж - не знам защо на хищниците хайверът не става за разбиване. :roll: Разкажи поне къде и как я хвана, теб само на кулинария те е избило... :D


Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

Потребителски аватар
zampo
Мнения: 1111
Регистриран: чет сеп 28, 2006 11:57
Риболов: спининг , тролинг
Местоположение: Враца
дал Браво: 14 пъти
получил Браво: 17 пъти

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнение от zampo » вт дек 09, 2014 18:07

на хищниците хайверът не става за разбиване
Ааа , става , става, приготвя се като черния хайвер. След есетровите риби, най-хубавия хайвер е на щуката , след това този на распера :wink:


Вярвай само на писмени документи,защото в един момент нечестивците се отмятат!!!!!!!!
Матей Преображенски(Миткалото)

Потребителски аватар
Дълголай
Мнения: 99
Регистриран: пет апр 04, 2014 8:29
Риболов: Вече само спининг баце...
Местоположение: Враца
дал Браво: 44 пъти
получил Браво: 28 пъти

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнение от Дълголай » вт дек 09, 2014 20:53

Измиваш го хубаво и отделяш ципите. След това му чукваш едно яйце солчица и магданоз нарязан на ситно. Разбъркваш хубаво и после по една лъжица в тигана. Ще си оближеш пръстите.
Добър апетит


Еееех, да бех римлянин, или поне малко тракиец..... Сигурно щех да се казвам Риболовит

Отговори

Върни се в “Рибарска среща”