Страница 1 от 1

Прът и макара за шаранджийски риболов

Публикувано на: Пон Юли 22, 2013 16:49
от bobi878
Здравейте.
От известно време съм се запалил по риболова. Имам две въдички, от които едната съм я направил на дънна, а другата на плувка. Искам да си закупя още един прът и макара, които ще могат да се ползват и за дъно и на плувка. Набелязал съм някой неща, но искам да чуя ако е възможно и вашите съвети. Бюджетът ми е 150лв.
Поздрави.

Re: Прът и макара за шаранджийски риболов

Публикувано на: Пон Юли 22, 2013 18:20
от Pike
Здравей колега,

Трудно мога да ти предложа такива универсални такъми.

За риболов на дъно ти трябва въдица с по-голяма акция, а за риболов на плувка точно обратното.

Ако въдицата е с голяма акция, че да става за риболов на дъно, а замятането с плувки с нея ще бъде доста трудно и на къса дистанция, а и тези въдици са по-тежки и ще ти уморява ръката.

Ако въдицата е с по-малка акция, че да става за риболов на плувка, то тогава при замятането на тежко олово или кошничка/хранилка, счупването на въдицата е почти сигурно.

Вариантите са:

-> да ти предложа един комплект (до 150 лв.), който да бъде или за плувка или за дъно

-> да ти предложа два комплекта (пак до 150 лв.), единият да е за плувка, другият за дъно, но при този вариант такъмите ще бъдат от по-ниския ценови клас

Re: Прът и макара за шаранджийски риболов

Публикувано на: Пон Юли 22, 2013 20:45
от bobi878
Ами нека тогава бъде само за дъно до тази цена. Очевидно е че въпросите, които задавам са глупави, но както знаете всеки тръгва от някъде :D

Re: Прът и макара за шаранджийски риболов

Публикувано на: Вто Юли 23, 2013 14:35
от ribaria1
Другия вариант на колегата е да си вземе фидер-по възможност с по яка акция и да го ползва и за дъно и за плувка.Компромисно е но става.