Страница 1 от 2

Shimano lesath BX

Публикувано на: Съб Дек 29, 2018 13:30
от koko7784
Здравейте,
Търся някой притежател на въпросната пръчка.
Имам няколко въпроса и бих искал да е човек който в момента я притежават.
По възможност 2.4м и тест 7-21гр.
Но и другите разновидности ще ми помогнат .
Благодаря предварително...

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Съб Дек 29, 2018 20:06
от d.d
Питай по конкретно. Тия много не ги ползват. И аз се чудя понякога какво да я правя.
Просто заради нея трябва да нося много примамки. А и като цяло ми е единствената пръчка дето се изкуших да е от колелетата.

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Съб Дек 29, 2018 20:26
от Ilian70
d.d написа:...Просто заради нея трябва да нося много примамки.
Това не винаги е нещо лошо. По-скоро е предимство.

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Съб Дек 29, 2018 20:52
от d.d
Ilian70 написа:
d.d написа:...Просто заради нея трябва да нося много примамки.
Това не винаги е нещо лошо. По-скоро е предимство.
Хубавата пръчка и многото примамки прогресивно намалят възможностите за оправдания. Освен това си плаче и за макара в диапазона 600лв.+.
И така се влиза в сериозна въртележка. Да оставим настрана, че и след употребата на някои от "вехтите" модели, няма да му хареса нищо и от новите. Абе я по-добре да не поглеждаме към такива неща. :wink:

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Пет Яну 11, 2019 10:24
от ГеоргиМ
Здравейте колеги,
С интерес чаках развитие на тази тема, но уви!
Аз също съм се загледал по въпросната въдица , но в тежкия и вариант shimano lesath bx power game 270 hx 60-120, като смятам да я използвам за риболов на сом на спининг по река Марица. Някой има ли досег до въпросната въдица и дали би била подходяща за целта? Макарата, с която разполагам и смятам да я оборудвам е shimano 15 twin power pg. Дано колегата, koko7784, няма нищо против , че иползвам неговата тема, за да задам моите въпроси, но като няма развитие реших да опитам. Поздрави!

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Пет Яну 11, 2019 13:24
от koko7784
Нямам против даже мога да ти помогна :wink:
Хвърлял съм с въпросната пръчка.
Ако не вадиш всеки ден риби от порядъка на 25-3О кг. ще си излишно презапасен от към мощ и няма да изпитваш удоволствие при ваденето на риби 1О-15 кг.
Много добре направена пръчка с един недостатък(късата дръжка).
Ако не залагаш на много големи риби бих ти предложил варианта 4О-8О гр.
Поздрави...

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Пет Яну 11, 2019 22:15
от ГеоргиМ
Благодаря ти много за инфото,
Момента с късата дръжка, смятам е важен. Особено при риболова на големи риби. Принципно предпочитам спининг въдици с къси дръжки, но при улов на големи риби , смятам че дългата дръжка е предимство при дълга борба с рибата. Нямам възможност да видя въдицата, защото смятам да я поръчам отвън, но по снимки ми се вижда , че има доста място за захват над макародържача, което мисля е достатъчно ако се наложи да я опра в тялото и да напъвам. Незнам? Другия момент с акцията. Ми, нямам опит с ваденето на голям сом на реката. Миналата година за сефте започнах да ходя целенасочено за сом на спининг, като имам 11 извадени риби от 60 до 120 см.(като килограми не знам какво значи , защото не ги тегля). Ползвам speedmaster cx 270 xh 42-84 , като мога да кажа , че въдицата не е лоша просто ме дразни макародържача, че се навива отгоре и не ми е удобна. Това е лично мое мнение! Та затова реших да я подменя с lesath, като имах тази чуденка за акцията, дали да не заложа на по-ниската. Незнам? Принципно, никога с какъвто и риболов да съм се занимавал, не съм търсил масовката риби , а съм се целил в трофеите. Този риболов, въпреки че от скоро го практикувам, успя да ме жегне и имайки предвид макарата, която имам на разположение , май по-ниската акция ще е по-удачна. За тази година, живот и здраве, съм намислил да закупя stella sw 6000 pg, която ще е подходяща за по-тежката акция. Все пак познавайки се , това няма да ми е последната въдица, за този вид риболов, защото смятам да заложа основно на него...пък каквото дойде. Отново ти благодаря за инфото...бях сигурен , че си имал досег до тази въдица, въпреки че не те познавам. Бъди жив и здрав!

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Пет Яну 11, 2019 22:30
от koko7784
По принцип мога да ти уредя среща с въпросната въдица.
Дръжката наистина е къса както и да я държиш.

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Съб Яну 12, 2019 21:42
от ГеоргиМ
Оценявам предложението ти, но в скоро време няма да имам възможност да се възползвам от него. Все пак се надявам , да запазя правото си в по-късен период, ако не се спра на нещо друго, да използвам тази възможност!? А и ще ми е приятно да се запознаем и да разменим някоя раздумка. Би ли споделил някое друго предложение, подходящо за този вид риболов в ценовия клас до 600 лв? Ако не го направиш , няма да се расърдя , все пак темата е друга. Жив и здрав!

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Съб Яну 12, 2019 23:24
от koko7784
Ами и аз като тебе още търся подходящата :mrgreen:
Като се има в предвид че съм преминал през всички Шимана( Beastmaster,Beastmaster silurus,Speedmaster(2,70 и 3м.) Speedmaster siluro ,Tehnium,Antares,Aspire BX,AspireCX,Lesath) всички във вариант ХН за мен най универсалната и удобна пръчка е Speedmaster 2,70 ХН първата бланка.
Говорим за всекидневна употреба по 3-4 часа и риби до 2О-25кг.
Дайви съм имал три но за Европа са доста груби а в същото време меки.
Основно ползвам Шимано и не мога да дам мнение за други марки.
Все пак всичко е до лични предпочитания.
Имал съм допир и до пръчките на Zeck и Black Cat но според мен са много груби и не подхождат за рибите които масово ловим.
Поздрави...

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Нед Яну 13, 2019 9:45
от tmdb
ГеоргиМ написа:Оценявам предложението ти, но в скоро време няма да имам възможност да се възползвам от него. Все пак се надявам , да запазя правото си в по-късен период, ако не се спра на нещо друго, да използвам тази възможност!? А и ще ми е приятно да се запознаем и да разменим някоя раздумка. Би ли споделил някое друго предложение, подходящо за този вид риболов в ценовия клас до 600 лв? Ако не го направиш , няма да се расърдя , все пак темата е друга. Жив и здрав!
Привет, колеги. Преди година имах възможност да похвърлям със Sportex Absolute AB2703 май беше модела- 2.70, тест до 80 грама. Много приятна въдица, в никакъв случай колеста, макар и бърза. Много добре изработена, лека и балансирана. Само ценово не знам как вървят - препоръчителната цена на производителя е 399 евра, но предполагам може да се намери и на по-ниска. Поздрави!

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Нед Яну 13, 2019 13:04
от ГеоргиМ
Когато започнах да търся въдица за този вид риболов, първо се бях спрял на спортексите. Оказа се обаче, че няма официален вносител за България и намерих няколко залежали въдици, но не поемат гаранция и се отказах. Нямах и опит с пазаруване от чужбина и взех това, което успях да видя и пипна. До сега не съм вземал въдица без да я видя, но смятам да опитам. Sportex имат доста добри предложения, но повечето са с водачи с едно краче, а предпочитам въдица за тежък риболов да е с водачи с две крачета. Имат и спининг въдица специализирана за риболов на сом, но там вече става дума за тежки въдици с високи акции, които както каза колегата коко7784, не са за рибите които масово ловим. Taiwallk и xzoga също имат модели с високи акции, но са морски въдици и незнам до колко ще са подходящи за реки!? Търсенето продължава, има още време пък ще видим. Все ще се взима нещо. Отново извинения , че темата е за друго а е обърнахме на тема за спининг на сом. Поздрави!

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Нед Яну 13, 2019 18:16
от axel
Георги,виж модела Рок Питон на Х-Зога,доста е добър.
Коко,като сме се заговорили за Лесати,как смяташ този подходяш ли е?
Shimano Lesath DX 270 XH 270cm 42-84

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Нед Яну 13, 2019 18:20
от koko7784
Нямам представа не ми е попадал в ръчичките :mrgreen:

Re: Shimano lesath BX

Публикувано на: Нед Яну 13, 2019 20:56
от ГеоргиМ
Axel, скоро бях попаднал на твой пост в някой от форумите, в който беше споменал въпросната зога , но за съжаление в момента не е налична във видракс и не можах да я видя. Беше споменал и мадел на tailwalk, който ползваш , но и него го няма наличен. Благодаря ти, за предложението. Поздрави!