Въпрос относно избор на въдица за риболов на плувка.

Ако става дума за едно такова дълго, без което никой рибар не може, значи сте на правилното място.
ohrid
Мнения: 2
Регистриран на: Вто Окт 01, 2019 20:18

Въпрос относно избор на въдица за риболов на плувка.

Мнение от ohrid »

Здравейте ,

Доста нов съм в този спорт и ,въпреки че се опитвам да чета всичко , имам доста пропуски ,които не мога да си обясня . Въпросът ми е ,каква пръчка за риболов на ваглери да избера за риболов на платен водоем или язовир, където предимно има шарани , амури , сом . Като по-малък ловях с един мач , много стар , 2.40 метра , сгъваем , не беше от няколко части .На него на този водоем съм вадил на подвижна плувка без собствено утежнение шарани ,до 5 кг , но мачът се счупи от годините си. После ,като малък ,на принципа ето тази ми харесва , от риболовен магазин си закупих една болонеза "Grauvell Mizar Pro 450 с акция 20-60 Gram. Въпросите ми са :

1. Тази болонезе с акция 20-60 грама , удачна ли е да за риболов на тези риби ? Прочетох доста и различни мнения , някои казват ,че трябва мач ,други казват че ползват болонезе и на язовир и на река и става и за шаран .Знам че болонезето е много по-финна и по-лесно мога да я счупя с такава голяма риба и ,че най-вече се ползва на река. Моята , с тези 20-60 грама акция , каква се води ? Нежна ? По-дървена , ще ме прощавате за терминологията ,но не мога да го обясня правилно . Въпреки че съм вадил шаран 1.5 -2 кг на нея , не искам да ми става навик , ако е грешно , за да не я счупя с някоя по-голяма риба .

2. Ако болонезето не става за риболов на ваглер и плувка , каква въдица да си взема . Прочетох ,че телемача не е за препоръчване и има минуси . Повече виждам ,че хората биват насочвани към мачове от няколко части . Мач с каква акция да взема , за да бъде чувствителна и същевременно здрава за големи риби .Бюджета ми е до 100 лева някъде .

Извинявам се ако въпросите ми са глупави или обяснени някъде , ако ги има другаде , ще може ли да ме насочите ,за да си прочета . Но просто прочетох толкова различни мнения и гледни точки ,а и самия риболов на плувка е толкова обширен,че вече се ошашавих :shock:

Благодаря на всички ,за отговорите ,предварително!

Публикувай отговор

Обратно към “Въдици”