Мистерия с макара

Има шпула, има бигел, че и аванс се намира, що е то?
Асти
Мнения: 825
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:06
Местоположение: София
дал Браво: 22 пъти
получил Браво: 32 пъти

Re: Мистерия с макара

Мнение от Асти »

Вече съм обяснил защо, всеки път е с различни въдици и влакна, потретва се само макарата. Водачите са наред на всичките ми въдици, аз лично не знам какво е това нарязани водачи, хем имам и стари много употребявани пръчки.

todor bakalov
Мнения: 259
Регистриран на: Пон Май 09, 2011 19:20
дал Браво: 50 пъти
получил Браво: 3 пъти

Re: Мистерия с макара

Мнение от todor bakalov »

Виж да не влиза влакното между ролката на бигела и палеца и ли от другата страна към бигела.Виждал съм такива макари на фаворит,с голям луфт на ролката.

rap66
Мнения: 142
Регистриран на: Пон Фев 19, 2007 12:27
Местоположение: Варна
дал Браво: 26 пъти
получил Браво: 26 пъти

Re: Мистерия с макара

Мнение от rap66 »

Водачите не се нарязват, а се пука керамиката или се "отлюсова" парче от повърхността. Ефекта е че при замятане най често (не при навиване, където натоварването е по гоиямо) влакното се отрязва или наранява. Обяснявам си го с въртеливото движение на влакното по вътрешната повърхност на керамиката. . Ако е по дебело, не се къса веднага, а след време. Тия дефекти по водачите трудно се

rap66
Мнения: 142
Регистриран на: Пон Фев 19, 2007 12:27
Местоположение: Варна
дал Браво: 26 пъти
получил Браво: 26 пъти

Re: Мистерия с макара

Мнение от rap66 »

Тия дефекти по водачите трудно се откриват. Аз ги проверявам с острието на макетно ножче. Острието закача по пукнатините или стърже по дефектите.

nkolev
Мнения: 446
Регистриран на: Сря Фев 10, 2010 16:36
Местоположение: Бургас
дал Браво: 15 пъти
получил Браво: 19 пъти

Re: Мистерия с макара

Мнение от nkolev »

todor bakalov написа:Виж да не влиза влакното между ролката на бигела и палеца и ли от другата страна към бигела.Виждал съм такива макари на фаворит,с голям луфт на ролката.
Здравейте, това и според мен е най-вероятната причина, но как скъсаното влакно ще остане на няколко навивки вътре в шпулата (поне така разбрах от обясненото). Значи хем се е скъсало, хем е навито и отгоре има друго влакно, пък отдолу е вече скъсано, как е навито горното??????? :?:. Наистина ми се струва, че само шаман ще разплете загадката.
НДК

Публикувай отговор

Обратно към “Макари”