Влакно

Да видим какво има тук: влакна, куки, блесни, силиконче, тежести ... ,а и от пиле мляко :)
pavel2
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Сеп 18, 2019 14:02
Риболов: спининг

Влакно

Мнение от pavel2 »

Здравейте, на 16 съм и от скоро се запалих по спининговия риболов, не съм голям разбирач, но обичам риболова и ми харесва да съм сред природата.
Ловя със някакъв спининг, който ми даде баща ми, карбонов е, марката не съм я запомнил, предназначен е за щукарски риболов, с акция 5-25.
Беше без макара и просто си купи най-обикновена макара от градския магазин, мисля че беше "FL".
Та, препоръчаха ми да си купя плетено влакно и реших да го направя, но в момента нямам много излишно време за четене по темата, затова просто реших да попитам тук.
Няма да се чудя много, много, просто ще купя едно от предложените.
Както казах, не съм голям експерт в областа, а и съм начинаещ, затова искам някакво евтино (бюджетно) влакно за около 20-30лв.
В момента ловя с някаква обикновена корда 0.3, която ми препоръча продавачът в магазина, затова ще ви помоля и да ме насочите към размер за влакното.
Щях да забравя, ако може и размер за флорокарбона.

Съжелявам, че не съм се позаинтересовал по темата, а направо питам на готово, но просто нямам много време, а и реших просто да си спестя това време и просто веднага да купя едно от посочените от вас.

За гъби
Мнения: 31
Регистриран на: Съб Фев 11, 2017 8:39
Риболов: "мешана скара"
Местоположение: гр.Русе
получил Браво: 8 пъти

Re: Влакно

Мнение от За гъби »

Здравей,погледни на пръчката дали има обозначение PE rating,примерно #0.6 - #1.5/това е дебелината на влакното,което може да ползваш/,а при положение,че няма нищо такова вземи влакно около 10 - 15 либри и действай,че лятото приключи :fish2: ...А ако няма означение в lb/либри/на влакното,гледай то да има горен тест до около 3-4 кг...И за последно,при избор на влакно/ако трябва да избираш от две с еднакви показатели/ избирай това с по- малък диаметър.Намери време и разгледай форума - със сигурност ще намериш полезна информация. :tup:

Публикувай отговор

Обратно към “Кутия за риболовни принадлежности”