Риболов в Германия за туристи.

Кътче с риболовен имунитет за колегите в странство.
Заключено
Аватар
swyfti
Мнения: 185
Регистриран на: Вто Ное 08, 2011 11:45
дал Браво: 199 пъти
получил Браво: 46 пъти

Риболов в Германия за туристи.

Мнение от swyfti »

Здравейте колеги, понеже получавам доста питания на лични, а и във форума няколко пъти става въпрос за туристически билет в Германия, реших да се поровя из интернет и попадна на следния линк. Превеждал съм по смисъл.

Отговора на въпроса: "Мога ли като турист да ловя риба в Германия?" е Да и Не.
Всяка от 16-те провинции решава сама за себе си, ето и списък с всички провинции.

Баден-Вюртемберг (Baden-Württemberg) - Туристи, чиито престои не е по-дълъг от 1 месец трябва да изкарат риболовен билет. При по-дълъг престои са нужни курс и изпит.

Бавария (Bayern) - Туристи в Бавария трябва да изкарат риболовен билет, който важи максимално за 3 месеца в година.

Берлин (Berlin) - Туристи имат право дa ловят риба, без да изкарват билет. Трябва само да покажат рибарски билет от друга държава.

Бранденбург (Brandenburg) - Туристи имат право дa ловят риба, без да изкарват риболовен билет. Трябва само да покажат риболовен билет от друга държава.

Бремен (Bremen) - Туристи нямат право да риболовстват.

Хабмург (Hamburg) - Туристи нямат право да риболовстват.

Хесен (Hessen) - Туристи имат право дa ловят риба, трябва да изкарват риболовен билет, като покажат риболовен билет от друга държава.

Мекленбург Форпомерн (Mecklenburg-Vorpommern) - Разрешено за туристи, не са нужни никакви разрешителни.

Долна Саксония (Niedersachsen) -Разрешено за туристи, не са нужни никакви разрешителни. При престои по-дълъг от 1 година трябва да се изкара риболовен билет.

Северен Рейн-Вестфалия (Nordrhein-Westfalen) - Туристи имат право дa ловят риба, трябва да изкарат риболовен билет, като покажат риболовен билет от друга държава.

Рейнланд-Пфалц (Rheinland-Pfalz) - Туристи имат право дa ловят риба, трябва да изкарват риболовен билет, като НЕ е нужно да се представят документи

Саарланд (Saarland) - Туристи имат право дa ловят риба, трябва да изкарват риболовен билет, като НЕ е нужно да се представят документи

Саксония (Sachsen) - Туристи имат право дa ловят риба, трябва да изкарват риболовен билет, като покажат рибарски билет от друга държава.

Саксония-Анхалт (Sachsen-Anhalt) - Туристи имат право дa ловят риба, трябва да изкарат риболовен билет, като покажат рибарски билет от друга държава.

Шлезвиг-Холщайн (Schleswig-Holstein) -Туристи от EU трябва да изкарат риболовен билет който важи за 40 дни. Не е нужно да се показват документи.

Тюрингия (Thüringen) -Туристи трябва да изкарат риболовен билет, който важи за 1 година, като покажат риболовен билет от родината.

Риболовният билет обикновено се изкарва от съвета на всяко населено място. Изкараният билет не ви дава право да отидете на произволен водоем. Всеки водоем се стопанисва от дружество и ви трябва дневно/седмично/месечно/годишно разрешително, което се издава от дружеството. За да ви издаде дружеството съответното разрешително трябва да покажете билета.

Заключено

Обратно към “Риби и рибари в странство”