Шарани с мухарка

Кътче с риболовен имунитет за колегите в странство.
koi4a
Мнения: 282
Регистриран на: Чет Юли 10, 2008 15:05
Местоположение: София / Ямбол
дал Браво: 96 пъти
получил Браво: 45 пъти

Re: Шарани с мухарка

Мнение от koi4a »

Браво колега супер риби. И на мен ми се е случвало да ловя и другите да гледат, голям кеф е. А някой дали е пробвал с тези сухи шарански мухи да лови по нашите реки, щом шарана ги уважава би трябвало и на клена да му харесват, а ако има някой бонус с мустаци добре дошло.

Аватар
dunavski
Мнения: 365
Регистриран на: Пет Апр 03, 2009 22:59
Риболов: мач, фидер, муха
Местоположение: Rugby - UK
дал Браво: 56 пъти
получил Браво: 389 пъти

Re: Шарани с мухарка

Мнение от dunavski »

Нещо голяма жега удари ЮК през последната седмица. Температурите стигнаха рекордните 30 градуса и пъстървите се изпокриха, щуките и те заминаха в дълбините, но има една риба, която се храни активно в жегите и това са шараните. За сметка на конвенционалните шаранджии, които ходят за риба с около десет пръчки, обурудване и храна достатъчни да се обзаведе една гарсониера, аз заложих само на една кьорава мухарка и кутишка мухи.
Посетих едно езеро в, което знам, че има големи шарани, но са малко капризни и не се ловят лесно. Приситигам и ледам има само една палатка разпъната на брега, а човека го нямаше никаде, явно спеше вътре. Аз започнах да обикалям брега и намерих шараните в едно заливче към което духаше лек вятър. Успях да излъжа два шарана, а колегата с палатката на хвана нищо на дънарките и по едновреме си збра багажа и си замина. На другия ден посетих едни други езера, но тъй като беше Събута беше малко калабалък, но намерих цял пасаж шаните, които се въртяха в една плитчина където никой не ловеше. От там измъкнах два шарана на муха имитираща червей, но успях да снимама само едната риба. Първият шаран, който хванах беше много борбен, а аз бях затънал до коленете в кал. Реших, че шарана няма да седи кротко в кепа докато се завлека на брега и наглася трипода с телефона зада си направя селфи, и за това директно пускнах шарана обратно. Плюс това от съседното място ме наблюдаваше колега от към който се носеше благоуханата миризма на марихуана :22: :fish1: и не ми се рискуваше с обвинения за не хуманно отношение към шарана. За втория шаран бях подготвил снимачната апаратура предварително и успях да си направя снимка. Хванаха се още няколко по-дребни шарана на бръмбари на повърхността.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

А ето тук бяха всичките шарани, във вода не по-дълбока от 50см.
Изображение

И още няколко снимки за, които незнам точно каква е историята :roll: :roll:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Всички искат да отидат в рая, но никой не иска да умре

Публикувай отговор

Обратно към “Риби и рибари в странство”