Здравей колега, не се набутвай с глупости. Самоделните заточвачки са по-добри. Дори да не ползваш руски това ще ти е полезноzee написа:Има ли някакъв чалъм при заточването. имам едно ножче което ползвах 2 год за рязане на какво ли не без да се изхабява но когато най - после се позатъпи реших да го наточа и стана още по зле.... един приятел ми казва че за него трябвало да си купя специална заточвачка, с брус не ставало.... не знам какъв е материала,доста е твърд ,на ножчето пише s35vn
https://www.youtube.com/watch?v=AuPw2Co4udI
https://www.youtube.com/watch?v=5n1FxLCggtw
https://www.youtube.com/watch?v=g-dpNXqu9I4
https://www.youtube.com/watch?v=mOO2q2sNkeQ
Препоръчвам ти да ползваш шкурки за заточването, а не абразивни брусчета. Първо са доста по-скъпи и след време се износват дъгообразно, което ги прави негодни. Диамантените брусчета са износоустойчиви, но скъпи.