Държавата пита: “Ти мен е*аваш ли ме или не?

Разправят, че не всичко било риболов.
Аватар
Iso
Мнения: 1698
Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 17:58
Местоположение: Европейската част на България там, където хората живеят само от 8000 г.
дал Браво: 285 пъти
получил Браво: 371 пъти

Държавата пита: “Ти мен е*аваш ли ме или не?

Мнение от Iso »

Аз ползвам за битови нужди пропан-бутан и зареждам две големи бутилки да кажем на всеки 8-10 дни през зимата защото котлето в апартамента ми е на такова гориво. Ползвам такова гориво защото Овергаз отказват да прекарат природен газ до жилищната ни сграда защото няма достатъчно желаещи и не им е на сметка.
В моят град до 01.02.2019г. имаше един пункт за пълнене на бутилки, който след тази дата преустанови дейността си и причината за това е влезлия от 28.01.2019 г. „Закон за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход“. Според този закон
досега отговарящите на изискванията и регистрирани пунктове за пълнене на бутилки за втечнени нефтени газове (LPG) нямат право да зареждат бутилки с обем по-голям от 10 dl3 , 5 кг. (10 литрова бутилка). Така наречените 20 литрови бутилки могат да бъдат зареждани само от оператори имащи регистрирани данъчни складове за такива газове, като обемът им не трябва да бъде по-малък от някакво си количество, което е немислимо за повечето пунктовете за продажба на дребно.
Зареждането на бутилки на бензиностанциите е забранено от гледна точка на безопасността защото там се зареждат литри, а не килограми и на практика никой не знае колко газ е заредена. Освен това газта за битови нужди е освободена от ДДС, а на бензиностанциите газта се облага с този данък. Така аз и доста потребители сме принудени да зареждаме нелегално на по-високи цени.
Та сега и да и`авам и да не е`авам държавата аз съм пре`ания благодарение на дебелосерите мъдурковци, които мислят само как да си вдигнат заплатите.
Ако на един водоем няма цигани, но има корморани означава, че няма да хванеш нищо.

Аватар
Iso
Мнения: 1698
Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 17:58
Местоположение: Европейската част на България там, където хората живеят само от 8000 г.
дал Браво: 285 пъти
получил Браво: 371 пъти

Re: Държавата пита: “Ти мен е*аваш ли ме или не?

Мнение от Iso »

Много ми се събра и както е казал един герой на Чудомир ще си пусна гласа: Юряяя! https://chitanka.info/book/268-izbrani-razkazi ама когато му дойде времето.
Гледам, че майките с деца с увреждания пак негодуват и протестират. Решението е едно "дим да ги няма". Моя позната с две различни висши образования, два езика и дете с увреждания тук едва свързваше двата края. Принуди се да напусне страната за да осигури по-добър живот за детето си.
Сега живее и работи в т.н. "бели държави" и въпреки, че много и липсва родината не може да се върне защото там детето и се чувства добре включено е в програма за интегриране в обществото, посещава център за професионално обучение от който получава заплата, е разбира се символична. Ходи на екскурзии, получава квалифицирана медицинска помощ, комуникира с други деца в подобно положение, никой не го дразни за това, че е "различно" и т.н. Сега детето е спокойно и щастливо, което не можеше да се каже за пребиваването му в родината.
Другото което ме дразни е, че едно просто лекарство предписано на майка ми вече не се предлага в страната ни, а също така и неговите аналози. Лекарството струва по-малко от 10лв. за опаковка и при последното ни посещение при лекаря на мама той в прав текст ни каза да не си губим времето да го търсим тук. Лекарството може да се намери в Одрин с българска рецепта и освен това там се намират общо 14 негови разновидности.
Аман и Амин!
Ако на един водоем няма цигани, но има корморани означава, че няма да хванеш нищо.

Аватар
babydoctor
Мнения: 15950
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 44 пъти
получил Браво: 157 пъти

Re: Държавата пита: “Ти мен е*аваш ли ме или не?

Мнение от babydoctor »

Е, мен затова ме е срам да кажа, че съм бивш лекар, макар че таквоз нема, както бивш педал или бивша проститутка. 4 г. бях управител на мед. център за такива деца, трудно издържах и напуснах - не заради децата, заради конюнктурата...Бе...немам думи. :mrgreen: А що се отнася до протеста и за мен беше просто една зле режистрирана демонстрация. Опознах стотици такива майки, за нито една не се сещам готова да си изкара детето там...Просто някой ги употреби. С което и омаловажи нещастието им и ежедневнтата им борба с жшивота, който така гадно се е отнесъл с тях...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

Публикувай отговор

Обратно към “РиболОФФ”