Извънредната ситуация и последствията за БГ!?
- babydoctor
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Re: Извънредната ситуация и последствията за БГ!?
Имаше готин виц - паднал някакъв космически цилиндър в Щатите, пробвнали учени от вси страни с лазери и кво ли не да го отворят, нъцки...Накрая дошъл инж. Ганев и с неизвестният инструмент тесла и заклинанието сега ти е.ах мамата го отворил. Великден - 90 000 автгмобила са напуснали СОФИЯ, софиянци си заминали на село...По средно 3 души на кола, това са 300 000 души най-малко. В доста страни на Европа няма забрани, особено в Скандинавия, но хората стриктно спазват препоръките, а тук властва принципът е.ал съм му майката...За Бойко няма да пиша, 40 г.живях при комунизъм, в по-ново време преживях и Виденов, та...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
-
- дал Браво: 106 пъти
- получил Браво: 877 пъти

-
- получил Браво: 46 пъти
И една новина от преди малко.
От няколко дни се говори (и е така), че в болницата има цяло семейство болно.
РЗИ Плевен тръгнали да изследват и колегите от работа и се оказва че в една от шивашките фирми в града има още 20 положителни.
Понеже говорих с познат,който работи там и знам че никой от болните няма никакви симптоми.
Просто дава положителен тест.
Както писах преди месец не е ясно защо в други държави е различно пък тука заболяването протича в най-леката си форма.
Днеска са отворили болниците за планов прием.
Очаква се доста народ отишъл по съвсем други причини да бъде диагностициран и за това.
Иначе и тука много народ замина за празниците.Но това няма значение.
Вече никой почти не вярва на умните глави.
Ако имаше някакъв голям проблем гетата пък и самия град отдавна да са пламнали.
От няколко дни се говори (и е така), че в болницата има цяло семейство болно.
РЗИ Плевен тръгнали да изследват и колегите от работа и се оказва че в една от шивашките фирми в града има още 20 положителни.
Понеже говорих с познат,който работи там и знам че никой от болните няма никакви симптоми.
Просто дава положителен тест.
Както писах преди месец не е ясно защо в други държави е различно пък тука заболяването протича в най-леката си форма.
Днеска са отворили болниците за планов прием.
Очаква се доста народ отишъл по съвсем други причини да бъде диагностициран и за това.
Иначе и тука много народ замина за празниците.Но това няма значение.
Вече никой почти не вярва на умните глави.
Ако имаше някакъв голям проблем гетата пък и самия град отдавна да са пламнали.
-
- дал Браво: 28 пъти
- получил Браво: 36 пъти
Професор Ицхак Бен Израел от Университета в Тел Авив, изследва статистиката на нови коронавирусни инфекции на САЩ, Великобритания, Швеция, Италия, Израел, Швейцария, Франция, Германия и Испания. Цифрите показват шокираща история: независимо от това дали страната е поставена под карантина като Израел или живее както обикновено, като Швеция, коронавирусът достига своя най-висок пик и утихва по същия начин. По точно същия начин. Неговите графики показват, че всички страни са имали привидно идентични модели на коронавирусна инфекция, като броят на заразените достига най-много през шестата седмица и бързо стихва до осмата седмица.
"Нашият анализ показва, че това е постоянен модел в различните страни. Изненадващо този модел е общ за страни, които са предприели сериозно блокиране, включително парализа на икономиката, както и за страни, които провеждат далеч по-снизходителна политика и продължава обикновения живот “, пише проф. Исак Бен-Израел. Заключението му е просто: коронавирусът „намалява дори без пълно блокиране“
"Нашият анализ показва, че това е постоянен модел в различните страни. Изненадващо този модел е общ за страни, които са предприели сериозно блокиране, включително парализа на икономиката, както и за страни, които провеждат далеч по-снизходителна политика и продължава обикновения живот “, пише проф. Исак Бен-Израел. Заключението му е просто: коронавирусът „намалява дори без пълно блокиране“
-
- Риболов: мързелив
- дал Браво: 193 пъти
- получил Браво: 135 пъти
Патрулката тръгна по брега,като на няколко пъти даде предупредителен сигнал.Зяпачите горе се обадиха:патрулката идва.След малко зад мен цъфна един екземпляр от РПУ Козлодуй ,цивилен и още едно полицайче с нещастна физиономия.Тоя цивилния ходи да се разправя с някакви по долу,идва и вика-и за вас се отнася ,господине...А аз си седя на стола с въдица в ръка и с маска на муцуната на 27 градуса,покрай мен на 7-8 метра няма никой.Обръщам се и му викам-така,сега ако ми кажете какъв нормативен документ нарушавам в момента,веднага ставам и си тръгвам.Маска сложил ли съм-сложил съм,стоя ли на дистанция,стоя,имам ли в мен докумети да се легитимирам-имам и при поискване ще ви ги покажа.От тук ако ме глобите,ще ви разходя до Козлодуйският съд и то два пъти,щото ви знам номерата,че на първото дело не идвате и накрая и аз съм си губил времето и вие.Тия се дръпнаха назад ,обадиха се на някакъв началник,че дефакто ние нищо не нарушаваме,пожелаха ни успешен улов и се изнесоха...lubobg написа: ↑Вто Апр 21, 2020 10:55 Колега Пукс,
заповедта която цитираш е изменяна и допълвана поне 10 пъти.Виж и датата само от кога е. Освен нея има и доста други заповеди.
Не това е важното.
Вече има наколоко сучая (за които знам аз) за хора с два акта.
Неизпълнене на разпореждане от контролен орган.
Като решиш да си отстояваш мнението и си готов.
В нета имаше и описан случай за накакви дето пиели бира пред блока.
Те пък нямали и лични карти и трябвало да бъдат задържани за 24 часа и накрая си тръгнали с по 3 акта.
На практика сме оставени на милостта на контролните органи.
Мен ми е итересно д-р Дулитъл ако иска да сподели как му е минала срещата .
Само предупреждение или пък се стигна до акт?И ако има написан акт по кой закон и кои членове е?
Понякога си мисля, че за всичко е виновен Васко Кръпката. Той ни пееше по митингите: „Комунизмът си отива, спете спокойно деца.” И ние спахме. А те не спаха....