" Записки по френските състезания "

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
Публикувай отговор
Аватар
outsider
Мнения: 2475
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 45 пъти
получил Браво: 2459 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Георги_Н написа:Този Фабрис друида с домашната ракия ли е?
:tup: - на някои другари не им убягват дребните детайли :wink: ... сега , да продължим:

Неделя.

С Фабрис сме обсъдили стратегията , и решението е да не се монтират щеки , и да се концентрираме върху фидера. Аз ще атакувам директно в дълбокото , без да правя петно в плиткото , а Фабрис ще направи две петна - едно на 30 метра и едно на 15 , като определихме лимит за експериментите на тези дистанции от един час - при липса на убедителен резултат , и в зависимост от моя резултат на 50 метра , минаваме и двамата на вътре.

За разлика от нас съседите иот двете страни разпъват щеки , подсилени от някой фидер "за всеки случай"...

" Следователно в битка , стратегът , предопределен да победи , влиза в сражение когато победата е осигурена , докато обреченият да бъде победен първо влиза в бой , и след това търси път към победата"

Sun Tzu , The art of war

Фабрис ме остави да бъркам манджата (цитирам :" вчера беше отлична" :lol: ) , както и да намеря правилната дистанция - щото точно там Жил и Доминик бяха настъпили мотиката , както се уточни след някоя и друга чашка - нашите се отдръпнали от ръба , но не достатъчно , и вместо да ловят в подножието , бяха ловили на самия склон , който е сравнително полегат и дълъг поне два метра.
Стартираме , Фабрис почва да върти двете си петна , като му кълве , обаче не хваща нищо. Аз почвам с баба от едни двеста грама , последвана от едра червеноперка , среден скимър , и четвъртата ми риба вече е дърта платика! Фабрис прави фитка след фитка , аз градя петното ,като освен удавения от снощи бял червей , и доста оскъдния торен , добавям и сладка царевица , и нещата започват да се активизират. Обаче и при съседите отляво се активизират - имаме две щеки, които скубят дребна риба в страшен ритъм. Аз вадя втора едра платика , и и правим кратък военен съвет с Фабрис- работата изглежда проста , риба наблизо няма , навътре кълве , няма щo се губи повече време в експерименти - по-малко от час е минал от старта , когато и двамата вече ловим навътре.

Нещата вървят , рибата е значително по-едра от вчера , в смисъл такъв , че размера на едрите е същият , но дребните са по-малко като процент. Късам два пъти ( с повод 0.16!) , минавам на 0.18 , а Фабрис си лови с 0.20 , и окото му не мига :twisted: ...хващам шаран от близо две кила , и към паузата имам горе-долу същите риби като вчера - 15 или 16 , само че от тях 11 или 12 са едри. :wink:
Зaедно с рибите на Фабрис решаваме че не може да имаме по-малко от 20 кила. Фабрис се връща , аз отивам за сандвич , инфото е че Андре и Жилбер, стари хиени на много добро място , имат към осем кила , всичко друго или скубе дребна риба на щеките , или се опитва на фидер , но не напипва ваксата. Връщам се , Фабрис хваща риба , аз хващам риба , после нещата почват да стихват - рибата изглежда се е отдръпнала , и сега ловим "дребните" ( готов съм да се подпиша "дребните " риби да са все такива 8) ) - сега , без да сме се наговаряли , подхождаме по два различни , но взаимнодопълващи се начина : Фабрис лови само на торен червей , с който до този момент е хванал най-едрите си платики ( неговите като че ли са по-едри от моите) , аз почвам да въртя различни видове стръв - минавам на четири бели червея на приличен ченгел , и за 15 минути правя 4 едри червеноперки - ми тва прави кило риба , деа!
Фабрис с торнния червей вади някакви огромни баби , после аз вадя платика с белия червей , а той - с торния , и пак почват "дребните" Аз минавам на грозд от пинки , и вадя три платики една след друга , докато съотборника ми вади баби , дребни мъздруги , и червеноперки с торния.
Аз към тоя момент вече имам сериозни съмнения дали платиката наистина се е оттеглила , или се върти на петното , но е наострила ушите. Остава около час , когато минавам на чист вердевас , и до края правя още ШЕСТ едри платики! :shock:
Броячът ми показва 21 риби , като съм броил само едрите...и от тях доста са с тегло над кило.Към кило и половина , по-скоро... И десетина -петнайсет дребни...а бе , ние колко риба имаме? :roll:
Фaбрис смята че трябва да имаме 35 кила. Рекордът на турнира е 60 кила за два дни , кантарът идва , и затаяваме дъх...Фабрис тегли , аз тегля след него ( на няколко пъти и двамата) , и накрая не разбрах точно колко е моят резултат - сметката на мацката с тефтера е 37 кила , ама няма как да е вярно , пък и не е важно. Важния резултат е общият улов на отбора....

5 3 . 5 0 0

:shock: :shock:


Ъъъъ...ХЛЪЦ! - я пак?!? :lol: :lol:

И така , ние пратихме в историята рекорда от 60 кила :twisted: 8) , с резултат от малко над 82 кила , ако сметката е вярна. Андре и Жилбер имат 25 кила , най-добрия резултат на щека е към 17 или 19 кила , кефи ме резултатът на Доминик и Жил - тоя път са намерили правилната дълбочина , имат над 17 кила , и след вчерашното фиаско са дръпнали напред яко и са 19-ти от 38 отбора. Ние прибираме шампионския плик , и в цялата суматоха никой не се сети да щракне една снимка :oops: , освен организаторите , които ми обещаха да ми ги пратят , ама още не съм получил нищо..

(Казаха ми че качват всичко в страницата си във Фeйсбук , който аз не ползвам - ако някой може да качи тук една-две снимки , ще съм му много задължен. Страницата е team sud loire 44, а състезанието - 14 heures du Migron )
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I

Аватар
Markony
Мнения: 2001
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 15:54
Местоположение: с. Гурмазово
дал Браво: 134 пъти
получил Браво: 19 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от Markony »

Евала! Бой по канчетата до последно :)

ПС Нищо не са качили у фейсо ;)
NOMINATIONS BUG ...
http://www.kenga-bg.info" onclick="window.open(this.href);return false;

vesko_bs
Мнения: 408
Регистриран на: Сря Окт 10, 2007 17:46
Местоположение: Бургас

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от vesko_bs »

Ето-преди няколко дни писах да ги размажеш, и ето че се получи. Поздравления.

Аватар
swyfti
Мнения: 185
Регистриран на: Вто Ное 08, 2011 11:45
дал Браво: 207 пъти
получил Браво: 46 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от swyfti »

outsider написа:
ivelin66 написа:На тоя нож да вземеш да му удължиш дръжката :D :D че скоро няма да ти събира скалповете
Хммм... тва е идея!

Изображение

:lol: :lol: :lol:
Ще ви стигне ли мястото на дръШката, monsieur !?!?!? :D :D :D

Аватар
outsider
Мнения: 2475
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 45 пъти
получил Браво: 2459 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Здрасти. Здава се един от ..онези уикенди. Нали ме разбирате. :wink:
Двудневното състезание на река Мен , организирано от Кашалотите , и имам 4 дни на разположение да реша дали вече съм скочил върху всички възможни мотики , с които е така щедро декориран околния пейзаж , и ще ми се наложи да почна да ги повтарям , или ще съумея да измисля непознат вид мотика? :mrgreen:

С други думи , ако внезапно получа остър пристъп на амнезия и след турнира не напиша нищо , да не се чудите - виж , за отминалия уикенд могат да се драснат няколко реда... 8)

Събота.

Стария тарикат Ги организира малко турнирче на частен водоем , което значи че само няколко от участниците са ловили на на нeго , другите ще откриваме риболова по време на състезанието (мразим ку.венски номера! :evil: :lol: )
Дава ми се инфо , все пак: шаранчета , каракуди , някой лин , и много едри платики. Два секора от по 7 човека , водоемът има форма на ...знам ли - на седалка на велосипед да речем - широка част , и по-тясна и по -къса част , където не беше препоръчително да се паднеш , особено в самия край.

Изображение

Изображение

Изображение

Тaм ( в края) се пада Микаел , аз съм трети отляво надясно , до мен има някакъв младеж , и оттам почва широката част. Инфото гласи че няма смисъл да се търси рибата надалеч - не че в моята част от сектора беше възможно , де , почвам да опипвам дъното , и откривам че на дистанция 18 до 25 метра е по-дълбоко отколкото на 30. Става ми любопитно , влизам по-навътре , и откривам че на 42-44 метра е почти двойно по-плитко ...и сега? След цялата седмица ужасни жеги , в петък температурата падна с 20 градуса(!!!) , духа вятър...къде ще седи рибата сега , в дълбокото или в плиткото? Решавам да храня две петна , бъркам някаква ужасна смес , ама водата е мътна , и жълтата храна ми вдъхва доверие:

Изображение


На старта мятам по пет кошници на двете дистанции , и почвам от късата - половин час без да видя пипване , влизам навътре , двайсет минути без никаква реакция , чувам че Ги бил хванал една баба...Връщам се нa късото , отбелязвам някакво микро -кълване , и констатирам че два милиметра от края на белия червей са сдъвкани... :roll:
Влизам навътре , сега решавам да изчакам кълването - оценявам че съм вкарал достатъчно храна , и след няколко минути следва плахо кълване , и вадя каракуда от около 200 грама. Минал е час и нещо от старта...
Минавам на по-малка кука , правя фитка , сега като че ли на петното ми има някаква риба , която кълве адски плахо и пипкаво...минавам на повод 0.12 , още по-малка кука , и от бели червеи , на пинки , и вадя втора каракуда. Съседът отляво вади скимър. Аз вадя от хладилната чанта вердеваса , приготвен за неделното състезание , пак правя фитка - кълванетата са просто...зимни , деа! Ставам , режа монтажа , вадя от кутията резервната шпула , тази с плетеняка , разкарвам монофила , вързвам нов монтаж , сега ще видите вие! :twisted:
Да , ама докато аз се правех на луд , рибата си беше била шута оттам , и сега не кълвеше! Повече от половината време е изтекло , когато съседът отляво вади едра платика , aз отговарям със същата 8) , и продълаваме да се гледаме. Около час преди края бодвам пет вердеваса ,следва някакво зверско потегляне , и рибата ми отнася повода - споменавам с добра дума гьола барабар с цялата му ихтиофауна :evil: :lol: , вързвам гъмче , бодвам два торни , подпирам фидера на стойката , и се правя че не гледам върха - след десет минути следва второ зверско потегляне , обаче ластика спасява ситуацията , и кепчосвам втора едра платика - това изчерпва целия ми улов до края. Две каракуди , две платики:

Изображение

Резултат , 3.600 (и нещо) , отляво имам 1.920 , Ги вади 1.980 , (за ужас на съседа отляво :lol: ) и аз все пак печеля сектора. :D
В другя край има един резултат от над 20 кила , и оттам цифрите падат до 4 кила и надолу...водоемът не ме впечатлява като терен за състезания , ама хич - да не приказваме , че Микаел , на кофти тапата , си остава капо...Както и да е - прибирам си плика , и се засилвам към канала. Оня същия канал. 8) В неделя ни чакше състезание по двойки - аха , с оня същия Фабрис. :D
Летвата е вдигната високо , всичко живо е наточило зъби за нашите скалпове , дано не се изложим много... :lol:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I

Аватар
Markony
Мнения: 2001
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 15:54
Местоположение: с. Гурмазово
дал Браво: 134 пъти
получил Браво: 19 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от Markony »

Ние пък ще стискаме палци до посиняване, и те така ;)
NOMINATIONS BUG ...
http://www.kenga-bg.info" onclick="window.open(this.href);return false;

Аватар
outsider
Мнения: 2475
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 45 пъти
получил Браво: 2459 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Добрутро! И така...

Неделя.


Изображение

Слънчев ден на канала , с една дребна разлика от миналата седмица : сега духа умерен вятър. На моменти , не толкова умерен. :wink:
Тва ни дава известно предимство - много от хората , които монтират фидер като резервен вариант , и които не обичат и не уеят да ловят на 50 метра , най-вероятно ще се откажат от фидера и ще заложат на щеката - ние щеки не носим , и повтаряме операцията от миналия път едно към едно . Тоест , аз правя храната - две кила за двамата , опипвам дъното , намирам нужното място - точно 50 метра , и оглеждам обстановката : само щеки и от двете страни. Сега единствения фактор , който може да ни обърка нещата , тва е рязкото падане на термометъра , и евентуалното отдръпване на едрата риба - просто си представям как сега има само ситнеж на щеката , и ние с фидерите се капотираме , да речем...лелииии :roll: :lol: :lol:

Храним. В точността ни на 50 метра в условията на вятър , има известна разлика... като между снайпер и картечница , да речем :mrgreen: - както и да е , Фабрис си стига клипса всеки път , петното се размазва само на дължина , ще го преживеем някакси...първо мятане , поставям фидера на стойката , практически веднага следва кълване , и две минути след стaрта имам платика от над кило и половина. :D
Презамятам , тръгвам да кълцам червей , и в тоя момент следва някакво зверско потегляне , докато успея да хвана фидера , рибата изпъва пръчката и влакното в права линия , и отнася повода (0.16 !) :shock: :shock:

Оттук нещата се развиват по следния начин : аз имам кълванета , обаче не хващам много риба , докато Фабрис , с хранене в стил редосеялка , вади едрите тави! Екстра , такъв съотборник му трябва на заплес като мен. 8) :lol:

Идва паузата , която сега е един час , и сметката ни е че аз имам около 4 кила , а Фабрис има 8 едри риби , така че аз ставам и отивам да пия бира , а той продължава да лови.

(Пауза. Наздраве ! )

И така , аз се връщам към мястото , като по пътя гледам кой как лови , кво лови , споделяме малко инфо - колкото и да звучи невероятно , почти всички ловят на щека. Не успявам да разбера защо...тези , които ловят на фидер , го редуват със щека , някои са хранили на 45 метра , някои са захранили с топки с прашка... :roll:

Зад Фабрис има групичка зяпачи , съобщават ми че моят съотборник бил направил някаква демонстрация - и вярно : 7 платики за един час ми съобщава Фабрис , и отива да хапне.

Аз сядам , и на вторo мятане вадя едра платика , после още една. После нещата се объркват нещо , имам някакви странни кълванета , хващам две едри червеноперки , и сметката ми е че за един час съм добавил още две-три кила към улова си... :oops:

Фабрис се връща , и сега правим точно като миналия път - той лови само на торен , аз въртя всички видове стръв , в опит да открия къде ми е проблема. Тва , в края на краищата оправи нещата миналия път...
Сaмо че миналия път проблемът беше в стръвта , и експериментите с нея бяха решението. Сега проблемът най-вероятно беше в монтажа ( тва ми е изводът след края на състезанието) , и експериментите със стръв бяха кОпане в грешна посока. Към края се отказвам от експерименти , и минавам на много гляма кука , с два цели чрвея , от най-големите. Тва ми донася няколко едри платики , както и един шаран от три кила (голяма веселба с плетеняка)
Оценявам улова си на 13 кила , обаче се оказаха 15 и нещо - сега идва ред на Фабрис:

Изображение

...докато трае първото теглене , аз щраквам оставащата риба в живарника:

Изображение

От публиката се чува ахкане и охкане , придружено с клатене на глави от страна на щекарската гилдия , и големия майтап е , че още не за загрели че Фабрис има втори живарник още във водата 8) :lol: :lol:

И така , моят съотборник тегли над 27 кила , и с общо тегло от 43 кила печелим с известна разлика :wink: състезанието - другите сектори се печелят със 16 кила (щека +фидер) , и с 15 кила - само щека.

Дали ще ни поканят догодина , тва е друг въпрос. А виж , че този резултат ще си го спомняме с въздишка след три дни , тва е сигурно.. :lol:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I

Аватар
outsider
Мнения: 2475
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 45 пъти
получил Браво: 2459 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Дойде време за втория от петте големи турнира в калeндара ми за 2019 ( Мasters d''Аngers , Бушмен , Купата на Франция по фидер , Финала Матрикс , Регионалното първенство на Pays de la Loire). Този вероятно е най-чакания , и към който подхождам с най-голям мерак и надежди , независимо че всяка година се излагам като новобранец , и скачам върху всяка възмoжна мотика , гребло , права лопата , брадва , коса , и кое да е друго земедилско сечиво... :lol:

До реката имам един час път , и докато карам , правя списък на някои от най-големите и глупави магарии в последните години...метод и методни храни , рехави храни и леки кошници на течение , липса на вердевас и/или торен червей , грешни дистанции , неуспешна борба с фитките ...ква ли ще я свърша тая година? :roll:
Нaй-доброто ми класиране - 7-ми , е от 2015 (!!!) , миналата година бях 20-ти (последен плик). Целта е да се влезе в първата 1/3 от участниците , което е доста амбициозен план , като се има предвид нивото на участниците , и сложността на терена. Всъщност , тва състезание може напълно да се сравнява с Купа на Франция , или с първенство на Втора дивизия , да речем.

Тираж. Имам гадния навик да тегля "сомската яма" , последния сектор надолу по течението , обаче тоя път тегля А13 , и сега остава да се изтеглят секторите. Абсолютно във всички сектори малките номера (1 до 5) са по-кофти от големите , така че 13 ме устройва..теглят секторите...
...ябба-дабба-дуууу!!! 8) :twisted: - горния секттор , с големите платики на 60 метра! Е , не е тапата , ама и на тва сме доволни - сега да огледаме конкуренцията...упс :roll: . Имаме проблем , Хюстън!

Отляво се нанася Ели , бивш национал , отдясно имам един познат образ от финалите в Нормандия , и след него - Бебер , редовен участник в Първа дивизия.
Тука при некадърна манипулация с телефона изтрих пейзажните снимки. :oops: Кратко описание: реката е ниска , брегът е нечовешка кал , с плътен пояс от треви и водорасли до 15 метра навъртре , тук се спира разказа , и се посвещават 40 минути на търмъчене , косене , и псуване... :evil: :lol:

Инфото е че риболовът е адски слаб - липсата на течениe убива апетита на рибите , обаче аз съм забъркал редовната храна за едра платика , с тая разлика че ми стигна акъла да я затъмня. Жива стръв като за изхранване на стадо кокошки , и чакаме сигнала за старт.

Изображение

Десетина кошници се вкарват на 60 метра , като от предпазливост храня само с пинки , и след сигнала за начало на военните действия почвам да вкарвам кълцан бял червей , с малко торен , докато се види за къв риболов ще става въпрос...

...половин час по-късно.
Кaто изключим тапата , от която винаги се печели тоя сектор , и където се вижда вдигнат нагоре фидер , и подозрителни движения с кепа , сичко живо си чопли носа- риба НЯМА. Ма без майтап! Мa в "рибния" сектор! Четвърта година не успявам да се доредя да изтегля мятсо тук , и сега няма риба? Върнете ми парите! :mrgreen:

Горе-долу в тоя момент , Ели кепчосва първия рибок , платичка от 150-200 грама. Аз вече съм минал от кука 14 на повод 14 , на 16-ка на повод 0.12 , обаче изтича ЦЯЛ ЧАС , докато видя първата индикация , която не успявам да реализирам. Още 15 минути , следва втора - и пак фитка! Ели вади втора риба , все от същия калибър. Бебер има една баба от 20 грама , пича между нас е капо..

Аз въртя вердевас , пинки , бели , ситни торни червейчета , отбелязвам леко кълване на торен , без резултат , опитвам - за майтапа , да изчакам десет минути с два едри торни червея на дърт ченгел , пак правя фитка , и един час и петнайсет минути след старта засичам първия скимър(!!!). :shock:

Да ви опиша терена пред мен: за 35-40 минути търмъчене съм очистил канал с ширина два метра през водната растителност. В центъра на тоя канал , там , докъдето вече не стигаше въжето на търмъка , стърчи самотна тревичка - скимъра се зaсилва директо към нея и се запъва като костилка на г.з , :lol: както цветисто се изразяваше баба ми , Бог да я прости. И се откача... :evil: :evil: :evil:
До тоя момент Ели вече има 4 риби - в Нацоналния отбор на Франция не се влиза по случайност , аз резамятам , все с тънкото торно червейче , затапено с пинка , и засичам втори скимър - към 200 грама , който влиза в кепа. От стaрта е минал час и половина...Сега почва да кълве - не на всяко мятане , но се вижда че работата се активизира. Хващам втори скимър , последван след десетина минути от дърта платика от поне кило и половина. До края остават два часа и нещо , и аз потривам ръце - при такова слабо кълавне , една риба те вдига нагоре със страшна сила , има още игра , и всичко може да се случи!

...Мда...това което се случва , е че рибата изчезва от петното ми. :?
Сега Бебер хваща малко риба , комшията по средата намира някаква вакса , и прави серия от дребосък ( влиза до кръста във водата за всяко рибе , за да не го загуби във водораслите , голям майтап) Тaпата лови , Ели е стигнал до повод 0.11 и кука 18- ти номер , и вади някакви риби. Аз опитвам с тънки поводи , ситни куки , ква ли не стръв , изчаквания от по десет минути с едра стръв , минавам три метра зад петното...няма. Всъщност , след дъртата платика можех спокойно да си събера багажа , риболовът за мен беше приключил...Имам три риби за пет часа , и вероятно съм последен в сектора.. :oops:

Идва кантара - Ели тегли 6.180 , невероятен резултат , комшията е с 1.320 , Бебер - с 2.700 . Аз имам 2.160 , и се оказва че не съм чак толкова зле , щото има хора с по 150 грама, с 300 грама , с кило..трима души ме бият с по 100-200-300 грама , и се класирам 10-ти от 18.
Сега остава неделята за реванш - само че съм се паднал в слабата част на слаб сектор , на място , където са хванати две кила , и пича е 38-ми във временното класиране (Аз съм 39-ти)..време е да се пийнат едно-две питиета , утре ще видим...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I

Аватар
outsider
Мнения: 2475
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 45 пъти
получил Браво: 2459 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Неделя.

Ставаме , и с неустойчива походка се отправяме към шатрата за кафе. Тук се оказва че вълшебнитe eликсири на Фабрис са свършили работа - един от участниците в снощния купон е напуснал полесражението рано сутринта , и се е отправил да спи у тях... :lol: :lol:

Аз от снощи вече съм решил да сменя храната ,щото съм си забравил пакета с глината , иначе щях да ловя с чиста глина , толкова е бил скапан риболовът в моя сектор , и в другите надолу - има КАПОТА (!!) , хора с по едно рибе , ужас няк'ъф , чуват се слухове за отказвания от участие в Купата на Франция на края на месеца...И така , новата рецепта е следната:

1 кило Gardon Noire 3000
300 грама препечени трохи
шепа жълти трохи добавени във вече овлажнената и пресята храна.


Сега да ви покажа пейзажа:

Изображение

Изображение

Зa мое щастие , вчерашния "собственик" на моето място е провел мащабна инженерна дейност , и пред мен има чиста вода - да и се ненагледаш - виж , въпроса с джапането из калта си остава на дневен ред....

Изображение


Тука ще сe храни скромно и внимателно , поне в началото..

Изображение


...всички пръчки с изключение на една , са монтирани с поводи 0.12 и гъмчета в монтажа , в случай че се наложи да се минава на 0.10 , настройката е за дребна , рядка риба. Свирят старт , храня на 60 метра , като отбелязвам че и двамата ми съседи са една идея по-наблизо от мен. Свири се "all in" , мятам , два вердеваса и пинка , кука 16 номер (кво доживяхме...язък за класьора с куките ном.8 на поводи 0.16... :mrgreen: ). В кошницата има щипка пинки , и щипка накълцан много на ситно торен , тва пада на дъното , следва кълване , и кепчосвам първия ситен скимър.

От началото на старта са минали две минути... 8)

Презамятам , кълве , през следващите двайсетина минути правя 4-5 риби , съседите са още капо. Почвам да усещтам че съм направил някаква много сериозна храна за дребна риба , която ще бъде записана в готварската ми книга! Сега остава да се реши въпросът с фитките , щото рибата , поне за момента , не ще друга стpъв , освен вердевас , и не ще по-големи куки. В тоя момент съседът отляво вади първа риба - като моите скимъри , а тоя от дясно - платика oт поне 700 грама... :roll:

Аз засилвам дозата торен , продължавам с дребосъка , опитвам с по-голяма кука , хващам някаква ларва , минавам на тънко торно червейче , и с него хващам скимър...АХААА!!! :twisted:
Сега рибата се съгласява да кълве на торен...минава се на повод .014 , със съответно по-голяма кука , и рибата си кълве. Екстра! - сега имам два проблема за решаване.

1. Вятърът започва сериозно да се усилва. Резултатът от тая работа , тва е че ако върхът се наведе ниско , влакното се закача по гадните водорасли. Ако се вдигне достатъчно високо , се избягват водораслите обаче вятърът ми къса нервите. И кълванетата стават трудно забележими. Вaдя втори фидер арм , и оттук до края на манша не спрях да въртя ту единия , ту другия фидер арм , и да експериментирам с височината на пръчката , без да намеря правилно решение на въпроса.

2. Съседите почват да вадят , покрай скимърчетата , по някоя доста по-сериозна платика. Вярно , техните треволяци са доста по-гадни от моите , и доста риба остана из храстите , но те имат едра риба , а аз? ..ми да видим!

И така - вади се дъртия ченгел с двата големи торни червя , следва сериозно кълване , и вадя скимър от 350-400 грама. Можело бе! 8)
И сега тръгвам да търся правилната комбинация от монтаж - въртя патерностер и подвижен монтаж , дъжлина на повод , размер на куката и стръвта на нея - едрата риба продължават да я вадят съседите , а аз даже с голелите червеи хващам дребна , тук там с някоя средна. Резултатът от опит да се лови дребна риба с огромна кука и много обемна стръв , тва е фиткифиткифиткифитки....!!!!!!!

Аз обаче упорствам , като от време на време опитвам с по-малка кука , и малко парче торен , гарнирано с бял - с тва се хваща рибата почти без фитки , ама е само дребна. Времето тече , съседите хващат едра покрай дребната , макар и към края да загубиха всякакъв ритъм , и когато остават едни двайсет минути до края , аз вече не мога да се самозалъгвам повече , и е крайно време , макар и късно , да се направи анализ на реалната ситуация , както и известен самоанализ - Фройд ряпа да яде. Те:

Изображение

:lol: :lol: :lol: :lol:

Щото то бива да си идиот , Иване , то бива да търсиш неуморно все нови и нови мотики , ама чак толкова.... :evil: :cry: - бодвам три вердеваса на малка кука , колкото да се ядосам още повече , следва светаквично , къде по-ясно кълване , и вадя поредния скимър. Точно толкова голям (150 грама) , като тези с двата едри торни на големия ченгел...Сигнала за "all out " ме хваща със 17 риби на брояча. Предпоплагам , около двете кила общо тегло. Оказват се 2.420 , и пак съм 10-ти в сектора. Ум-ниииик! :?
Съседът отляво има малко над 5 кила , този отдясно , с три едри платики оставени в шубраците - 3.720.

И така , аз бях:
а) направил абсолютно извънземна храна , единственото положително нещо от тъпо проваления манш
б) в резултат на тая храна , и прaвилно подбрана дистанция , бях събрал ОГРОМНО СТАДО ДРЕБНА РИБА
в) подлъган от риболова на съседите , вместо дa си ловя дребосъка , тръгнах да гоня дивото , като последен идиот.

Колко можех да хвана от дребосъците , независимо от вятъра и водораслите? 40? 50? 60? :roll:
С 40 риби стигах петте кила...сектора се печели с 5.900 :wink:

И така , вместо да се набутам в тройката (мисля че и първо място беше напълно достижимо) , аз гушвам десет точки , и с 20 ибщо съм 41-ви от 72...( с 14 н.т. се влизаше в първите 20)

И така: от петте големи турнира имаме два с плачевен резултат. Следваща спирка -Coupe de France feeder , в края на месеца , пак тук. Предчуствам някаква нова мотика , непозната на земеделската наука :mrgreen:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I

Аватар
outsider
Мнения: 2475
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 45 пъти
получил Браво: 2459 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Здрасти. Кво става из Френско? - ми , чакаме. Купата на Франция е след три дни , много бой ще се изяде , с малко късмет може и да понаучим нещичко. Въпросът е , с кво да си уплътним времето докато чакаме , за да нe губим придобитата устойчивост на бой и да го понесем по-лесно.... :lol:

...преди две седмици - нEкъде в дебрите на Департамент 85....

Изображение

Изображение

А не бе! 8) - на противника ченето му отвисна като тръгнах да вадя кюнци и ролери от колата , не че аз бях по-малко изненадан. :wink:
Оттам нещата се развиха по следния начин: водоемът ми беше познат от фидерни състезания , на които основният проблем е как да се отсее обилната и досадна дребна баба. Така че сега съм тръгнал да гоня баш нея , състезанието е с времетраене 2 часа и половина , стръвта е ограничена до половин литър , няма време да се търси едро...ще стрелям бял с прашката и ще ги ловя на пропадане , и тая работа се разви точно по план , обаче:
1. продължи един час , след което рибата се изнесе , и с нищо не успях да я върна :roll:
2. Бях се паднaл в участък , където основната риба беше читав скимър ( до 700 грама) , и правилната тактика беше да се къпира храна с кълцан торен.

В резултат от тая работа се изложих ужасно и се класирах 32-и от 42-ма , или 34-ти от 44 , не си спомням а и не е важно...

Следобедният манш беше още по-забавен : ивицата се отличава с необикнoвена разлика в дълбочините от единия край до другия. Вляво хората имат два метра. Следващият отбор (играем по двойки) има 1.80. Следващият - 1.50 После - 1.20...следите ли ми мисълта? :wink: :lol:

Съотборника ми бай Нико героично опипва дъното в напразна надежда да намери още два сантиметра по-дълбок участък...НЯМАААА!!!!!

Изображение

Изображение

:lol: :lol: :lol:

Мерено с рулетка , от куката до центъра на тялото на плувката имахме 66 сантиметра...единствената риба , която се престраши да излезе на такава дълбочина се оказа уклеят , но отказа категорично да мръдне по-наблизо и си играхме два часа да ловим уклей на 11.50 ...640 грама , и предпоследни в класирането. :roll:
Отляво имаме 4 кила. (40 см повече дълбочина). После - 7 кила. После - 8...11...13...17...Тапата вляво печели с 21 кила...

"Кво стана?" - пита ме Мaтю докато пием следсъстезателна бира - "Бях монтирал прекалено твърд връх" , обяснявал хладнокръвно. "Рибата не щеше да го сгъва , и после , кой знае защо , в линията ми имаше и няк'ва плувка..."
:mrgreen:

В неделя обаче (завчера , се има предвид) , ни чакaше съвсем друг риболов....

Изображение


Баси , ама откога вярно не бях стъпвал на Лоара?!? :oops: :cry:

Тегля номер 6 , вляво седи стария вълк Жозеф , един от непобедимите майстори и познавачи на тая река. Другият , Даниел , е на ном. 2 , тапата е Буба , едър мъжага , също от местните тарикати...лелиии , що бой ще се яде пааакккк.... :lol:

Аз ловко си забравих в къщи свареното за състезанието жито (тъпо копеле! :x ) , а течението носи 120 грама като перце на 22 метра , така че се иска едра фракция. Накълцвам мако царевица, добавям малко цяла , кастери и бял червей. Дозата за първоначално хранене изглежда така:

Изображение

Артилерията е скромна , един фидeр с подвижен монтаж и един с патерностер ,

Изображение

...тежките кошници:

Изображение

Стартираме ,през три места вдясно на третата минута вече се вади риба , после през две места , Жан Мишел ми е съсед вдясно , и той се разписва , първият вече вади втора риба , прилича на едра баба. Жил, до Жан Мишел , вади дребна мряна , под половинка. На мен не ми кълве , Жозеф също е капо.

Почват да ме хващат бесните...храната ми е трепач , сигурен съм че проблемът не е в нея...как ловят местните? - ужасно леки кошници , които течението светкавично завлича в краката на седящия по-долу , и ловят на ръба на камъните ( и късат бая кошници). Аз съм на 22 метра , и кошницата от 155 грама лекичко приплъзва под натиска на разни водорасли и водна леща , която течението носи надолу. Минали са 20 минути , състезанието е 2:30 ч , няма време да се прави човек на идиот..."Жозеф" - подвиквам на стария тарикат -"кво е дъното тука?"
"Пясък" , отговаря услужливо Жозеф , "само до брега има камъни" ...ХМММММ....откачвам влакното от клипсата , правя осем оборота , клипсвам наново , мятам , две минути , презамятам , отвеждам пръчката докрай зад мен , дълбоко е към три метра , кошницата тупва на дъното , фидера се поставя на стойката , влакното прави голям корем , и сега кошницата от 120 грама държи дъното. Върхът от 5 унции стои така...на 14 метра от брега.. :wink:

Изображение

... и след това рязко отскача назад , и към кепа тръгва мъздруга от поне 300 грама. 8)

Презамятам , кълве на трета минута , сега е клен от същия калибър , последван от нова мъздруга...и почва гол след гол , в продължение на един час. Жозеф е капо(?!?) , при Жил и Жaн Мишел нещата губят ритъм , Буба има морски кефал от кило и канче , плюс дребна риба , Дaниел уж вади нещо - обаче аз съм гвоздеят на програмата 8) - don't stop me now , и видимо разцепвам сектора ( ма вярно ли загуби ДВАЙСЕ И ПЕТ МИНУТИ В НАЧАЛОТО БЕ ИВАНЕ?!? :evil: ) - и в един момент , кълването се разрежда ужасно. При мен - на съседите просто им отрязва. Към този момент аз вече бях сменил фидера с патерностера и ловях с подвижния монтаж - повече фитки , но и кълвеше повече , и сега удължавам повода до ...почти два метра :o , и намирам рибата там , надолу по течението - е , вече не е в същия ритъм , но все хващам по нещо , и когато идва кантара , имам...

Изображение

...5.500. Буба и Дaниел имат по малко над три кила , Жозеф е с една риба хваната малко преди края :shock: , и мига на парцали , отляво имам две кила и половина , и печеля фидер сектора. :)
Има и сектор щека , и класирането е с редуване на двата. Сектора щека се печели със..

6.900...

:?

При такъв размер на рибите:

Изображение

двайсе и пет загубени минути нямат наваксване....


Следва бира , бяло вино , хапване , розе...мнного розЕ. 8)
А е един пек...Като внимавам да не си счупя краката по камъните , криво-ляво инсталирам платформата под присмехулния поглед на Жaн Мишел , който не пие алкохол и е като краставичка. :lol: Следобедният манш е по двойки , и моят съотборник е изтеглил моето място от сутринта. Всичко ни е ясно , обяснявам му хватката с държането на фидера назад и отпускането на корем по течението , почваме да xраним - отборът вдясно вади две риби в първите две минути , при нас за сега е тихо , после нещата се нагласят , сега риболовът е по-труден , минава се на по-малки куки , рибата е по-хитра , петното се размазва..по-малко от час след старта риболовът почва да пресъхва , и сега пак минавам на дълъг повод - ама два и двайсе! :shock: Ма без майтап! :lol:
И с тва вадя рибите закачени за въpxа на устата , свиркам на ортака да удължава и той , и за два часа и половина стигаме 5.500 двамата общо.
И ОТНОВО печелим фидер сектора 8) , два пъти за един ден радва...обаче...сектор щека се печели със...

6.700.
:evil: :evil:
Аман бе! :mrgreen:

Както и да е , изкарахме си екстра. Нещо ми подсказва че тоя уикенд няма да е толкова розово класирането... :wink:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I

Аватар
Георги_Н
Мнения: 62
Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 9:35
Местоположение: Пловдив
дал Браво: 20 пъти
получил Браво: 34 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от Георги_Н »

outsider написа:
А не бе! 8) - на противника ченето му отвисна като тръгнах да вадя кюнци и ролери от колата , не че аз бях по-малко изненадан. :wink:
Липсва ли ти онова езеро с виолетките от началото на репортажите ти? :D

Аватар
outsider
Мнения: 2475
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 45 пъти
получил Браво: 2459 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Георги_Н написа:
outsider написа:
А не бе! 8) - на противника ченето му отвисна като тръгнах да вадя кюнци и ролери от колата , не че аз бях по-малко изненадан. :wink:
Липсва ли ти онова езеро с виолетките от началото на репортажите ти? :D
Честен отговор ли предпочиташ , или дипломатичен? :mrgreen:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I

Аватар
Георги_Н
Мнения: 62
Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 9:35
Местоположение: Пловдив
дал Браво: 20 пъти
получил Браво: 34 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от Георги_Н »

outsider написа: Честен отговор ли предпочиташ , или дипломатичен? :mrgreen:
Дааа... :lol: :11:

Аватар
outsider
Мнения: 2475
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 45 пъти
получил Браво: 2459 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Добър вечер , компанията. Преди да върнем календара и часовника на събота сутрин , малко предистория...

Купа на Франция фидер , 2015 , на същия състезателен терен...как тече времето! - резултат: 226-ти от 234... :oops: :oops: , така че тази година идеята беше да се погледне на нещата като на поправителен изпит , и да се види дали има някакъв напредък за изминалите 4 години , или е време да се продават пръчките и да се захващам с колекциониране на марки , да речем... :lol:
Идеята е да се влезе в първата половина - сега имаме 103-ма разбойници , и ако много , ама много ми провърви с тиража , да се опитам да се вмъкна в първата 1/3...


Дали не бях вдигнал летвата прекалено високо , предвид класирането ми преди две седмици? "Класиране" , всъщност , не е точния термин - но пък се римува прекрасно с него... :mrgreen:

Сега , по същество - събота , 31-ви август. Кафе , лаф с тоя-оня...не знаеш накъде да гледаш , фидерни величия , звезди и главорези щъкат във всички посоки, страшна работа - много бой ще се яде :lol: ...сега да видим тиража...Изненадан , аз? - хич! 8) Всъщност , щях да се изненадам доста повече ако бях изтеглил друг сектор...е как бе - Сомската яма , разбира се :evil: ...сутринта бях хвърлил едно око , и освен едно "Бог да е на помощ на всеки , който се падне тук" , друго не ми дойде на ум...скив пейзажа , майна :shock: :

Изображение

Изображение


Аха. :?
Някъде нагоре са отворили някакъв шлюз , и тонове водна леща се спускат бавничко по река Мен - бавничко , щото няма грам течение. Съответно вятъра придвижва зеления килим по реката , и в случая го беше довлякъл баш пред нас...

Почвам с 20 минути търмъчене на разни скрити под лещата треволяци , и оттам следва опипването на дъното , с помощта на домашно отлети тежести:

Изображение

Докато аз стържа по дъното ( и вадя по едно кило треволяци налепени по оловото на всяко мятане) , храната се накисва в кофата - готов съм за тежък , измъчен риболов , и съм забъркал черна храна за баби с препечени трохи , в съотношение 3:1 , като отделно съм приготвил глина , с която ще подавам фуила. А бе - като за зимен риболов...Ловя в десния край на сектора , на три места от тапата , стартирам с няколко кошници храна , практически без жива стърв , и оттам продължавам с чистата глина , с идеята , да започна да вкарвам храна , ако се раздвижат нещата.

Разбира се , риболовът като такъв трябваше да почака - сега имахме да решим въпроса КАК аджеба изобщо се очакваше да се опитаме да хванем нещо?!? :evil: :shock:
Значи...мятаме.Стигаме до дъното. Ветрецът налепва по влакното леща , леща , леща...върхът се сгъва до край , кво кълване ще видиш, кви пет лева...вадим , кошницата , вирбела , куката, всичко е скрито в огромен сноп треволяк , който на моменти се налага да се кепчосва , щото при опит да се вдигне на гърди , имаше сериозен риск от аварии.. Поне половин час без да видя сдъвкана стръв , след което се разписвам с бибанче от около пет грама....ох , ох.... :lol:

После почва да духа. При това ,вятърът сменяше посоката си на всеки пет минути , така че лещата практически не се разкъсваше , и сега пoчна едно въртене на фидера наляво и надясно , ниско и високо...а бе , да ви кажа , към средата на втория час , с резултат въпросното бианче и платичка с размер на кредитна карта , много сериозно взех да си задавам въпроса дали има смисъл да се седи до края на манша... :? след това , вятърът обърна директно срещу нас , и набута лещата в краката ни във вид на пояс , широк не повече от пет метра - сега можеше да се лови!

До този момент бях вкарвал основно глина с фуил , с много малки порции храна от време на време , и с кълцана стръв , ама много на ситно. Всякакви опито за мътене с Трасикс или Литу не даваха разултат , навсякъде около мен беше същата скръб , с изключение на другия край на сектора , където чух че има хваната някоя и друга риба.Толкова се бях отчаял , че даже опитах десетина минути да излъжа нещо микроскопично на ръба на тревите на 10 метра , ама без успех (работната дистанция беше 30 метра)
Когато остават не повече от два часа , имам три рибета , от които никое не минава 50 грама , съседите са на същия хал , през едно място от мен, стар познат и познавач на реката , Ги (един друг Ги ) , е още КАПО(!!!)..
Някъде в тоя момент и тримата ми съседи отдясно почват да опитват навътре, без особен резултат , аз решавам да се седя на г.за , и в тоя момент най после имам забележимо кълване , и...фитка! :x Презамятам:фитка! :evil: :evil:
Презамятам , и макарата ми прави един "любим" номер - влакното се измъква от клипсата , няма сега да ставам да меря дистанция на колците , грабвам другия фидер , пак ми кълве , и вълна от благодарност ме залива от главата до петите - макарата се беше погрижила да сменя фидера с друг , тоя път с правилния монтаж :lol: , и сега на другия край имам риба от поне 300 грама , ако не беше и по-голяма , оценено на око докато я пусках в живарника... 8)

До края повече не видях кълване , свирят сигнала за оставащи пет минути , аз ръсвам остатъка от фуила , барабар с глината , в легена с храната , размесвам го с остатъците от кълцания торен и бял червей , добавям щипка кастер , размесвам сичкото тва нещо на някаква гадна кална каша, и мятам. Четири минути...три..кълве! Засичам , и усещам че тоя път рибата е "истинска". Повод 0.10, плетеняк , лека и тънка кука 16ти номер. Смееш ли да форсираш? :roll: Остават две минути...смееш ли да НЕ форсираш? :twisted: - вдигам пръчката така , че да въртя макарата без да изпускам от поглед часовника , докарвам рибата до кепа през всичките треволяци ...всеки момент ще свирят края...дайте ми десет секунди! :( - кепчосвам , вдигам високо , хвърлям в живарника :D ....Минава цяла минута до сигнала , съседът ме поздравява , чакаме кантара...
Всичката риба е хваната в другия край на сектора - не споменах, мисля , че секторите са от по 15 човека. Бил съм тримата отляво и тримата отдясно , но успявам да се класирам едва 6-ти...да се надяваме на по-читав тираж утре :wink:

място--------------тегло-----------------класиране
31-----------------3.840-----------------1
32---------------- 0.053-----------------14
33-----------------2.135-----------------5
34---------------- 2.902-----------------4
35---------------- 0.582---------------- 9
36-----------------1.987------------------7
37-----------------2.927-----------------3
38---------------- 3.553------------------2
39------------------0.352----------------11
40------------------0.330----------------12
41------------------0.946----------------8
42----------------- 2.048-----------------6
43------------------0.316---------------13
44------------------- 0--------------------15
45-------------------0.368--------------10

(Както виждате , има един-двама , които ме бият със съвсем малка разлика. Не се оплаквам - без последната платика щях да потъна като Ангела Меркел...)
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I

Аватар
outsider
Мнения: 2475
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 45 пъти
получил Браво: 2459 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Събота. "Вечерта смирено гасне" , би казал поетът , някъде по река Мен , и ние с компанията леко купонясваме , и правим следсъстезателен разбор на ситуацията. Тоест , компанията купонясва с вълшебните еликсири на разни местни друиди , а аз съм с болен зъб , пия безалкохолна бира , замезвам с антибиотик и парацетамол :evil: :lol: , и слушам...тая река е просто страхотна , честно! Ивицата е дълга почти два километра и половина , и всеки сектор е отделен свят , все едно не сме ловили на една река! Рафаел се е паднал в горния край на горния сектор , там където тапата винаги печели , и е ударил кьоравото - на тапата се е паднал някакъв тотален турист , kойто въобще не е разбрал за кво иде реч , до тапата седял друг , още по-пълен турист :lol: , и Рафаел е втори в сектора с 13 кила...щото между него и туристите е бил Даниел Лаком , първи с около 16- кила.
Фреди пък е бил в най-долния сектор , където било някаква касапница , последния е с 4 кила , имало скъсани поводи 0.16 , изправени куки , платики от две кила и половина :roll: ...ние с Лоран само се споглеждаме и клатим глави...кви поводи 0.16 бе , пич... :? - Лоран е бил в следващия сектор след моя , нагоре по течението , и е с ЕДНА риба за пет часа , която даже не е теглил - сектора е бил тотален кенеф , с мизерни резултати , и е спечелен с 4 кила и нещо от френския национал Кристоф Катлан , 3-ти индивидуално в ЮАР.
Къде ще ме прати тиража утре?

Неделя. Връчват ми номера - тиража е по таблица , направен предварително , за печелене на време , и на мен ми потъват гемиите , ама много дълбоко : номер 53 , точно в центъра на сектора на Лоран..... :cry:

( Резултатите от вчера са повече от красноречиви : от моето място са извадени 556 грама , отляво и отдясно , 285 и 209 , съответно...)

Времето днес е облачно и ветровито - септември е вече , но пък сме спасени от лещата:

Изображение


Вдясно имам за съсед пича от дясната тапа на вчерашния ми сектор , а вляво седи победителя от същия сектор вчера.. Имам инфо че вчера тук са ловили на 60 метра - нещо , което не успявам да проумея - шкарпа е на 33 метра , обичайната дистанция за този сектор е 40-45 метра , и при положение че ще гоним ситна , рядка риба , в умерен вятър , и с острови от леща , които се носят нагоре-надолу по реката , аз бодвам копието на 44 , и решавам че "тука ще е България" 8)

Храната е без промяна от събота , само добавих малко ТТX , глината е смес от Тер дьо Сом , Тер дьо Ривиер , и Литу , с което май се попрестарах малко...Фуил, торен , кастери , и удавени пинки и бели , допълват менюто. И вердевас , разбира се - закъде без него?

Изображение


Свири се тежка , вкарвам няколко кошници , без да се опитвам да вкарвам много храна , и също като вчера , почвам с глина с фуил - и сега....почва да кълве веднага? :o
Вярно , рибата е с размер 50 - 80 грама , ама кълве на всяко мятане...налучквам монтаж , връх , разположение на фидера ( двата фидер арма са абсолютно , ЖИЗНЕНО необходими в такава ситуация ! )

Изображение


Кълването зачестява , сега почвам да добавям по малко бял , кастер , и ситно скълцан торен в кошницата , като започвам да вкарвам и храна покрай глината...схемата е ясна и позната - сега рибата ще почне да кълве на пинки , на бял на ситни парченца торен , с малко късмет може да се завърти и едро на купона...и ако се избегнат фитките , и се налучка колко , кога , и какво да се вкара в кошницата , има вероятност за читав риболов....да , ама не. Към края на първия час кълването се разрежда , рибата става все по-капризна и злояда , и риболовът замира , и се връщаме едва ли не към вчерашната ситуация...

Тука аз светкавично спирам всякаква висококалорична , богата на холестерин храна , и минавам на природосъобразна , богата на витамини и Омега-3 рецепта : глина с фуил , гадини злояди! :twisted: :lol:

Десетина минути от тва лекарство , и ситнежа се връща , и сега почваме налучкването отначало - кълве само на вердевс с пинка , всякакви опити да се бодне нещо дтруго на куката , и кълването спира , работи само дългия повод , като сменям патерностер с подвижен монтаж без видимо предимство за който и да било от тях...виж , видимото предимство явно е на страната на съседа отдясно , който не само че хваща повече риба от мен , ами и ги вади все "едри" - 100-150 грама! Как бе? как ги правиш тези работи? :roll:

Опитвам да добавя в кошницата ситно скълцан бял червей , и тва явно вършеше работа , щото хванах една-две от "едрите" платички , след което заших някакво много сериозно добиче , което ми отнесе повода...ма бива ли такива работи в теС гладни години? :evil:

През цялото време , на всеки птенайсетина минути , опитвам с къс повод - към 40 см , и по-голяма кука , с парченце торен , обаче няма никакъв резултат...до края остава един час , когато ми идва друга идея - сменям повода с все с толкова къс , но с много по-малка и тънка кука , и с грозд вердевас , и резултатът е , първо , много по-отчетливо и енергично кълване , и , второ , малко по-едър скимър. Що все така късно се сещаш бе Иване? Като имаш кофти тираж и твата манша , поне акъл да имаше малко... :oops: :lol:
Хващам няколко ситнежа , след което , тръгвам да вдигам поредния на гърди , и чак когато рибата излезе над водата разбирам , че е от близо 300 грама... :o - рибата , разбира се , се откачва, пада върху живарника , поглежда ме е един такъв особен поглед - "ма мое ли да си такова говедо , бе пич?" , и с акробатичен скок пльосва във водата... :evil: :lol:

Двайсетина минути преди края , уловът ми се състои от 20 риби , като се опитвам да сметна колко могат да тежат...кило и двеста? Айде , имаше няколко по над сто грама...Кило и половина? Колкото и да "разтягам" по-едрите , не мога да мина границата от кило и шестстотин...петнайсет минути до края...кво не съм опитал още? Поглеждам към сергията на дясната странична масичка...ТРАСИКСА бе Иване!!! Още не си опитал белия трасикс?!? :mrgreen: -пълня кошницата , мятам , тва пада на дъното , след минута следва МНОГО енергично кълване , и от другата страна имам очевидно много едра риба , която решава че не и се играе с мен и отцепва навътре- тука следва откачване на влакното от клипса , бeкуинд , докато развиваме аванса , и други такива приключения...рибата се докарва до брега , и докато се опитвам с една ръка да вкарам още едно коляно в дръжката на кепа , тя се набутва в треволяците....Неeeeeee!!!! - държа фидера високо , усещам тласъците , обаче кошницата е заседнала яко...дърпам внимателно и плавно , рибата излиза от треволяка , барабар с половин кило "салата" , висящо от кошницата , внимателно се кепчосва , и сега оценявам кво съм хванал...на това му се вика ПЛАТИКА у наше село , да ви кажа! :shock: 8)

Уловът ми се удвоява(поне...) , и макар и до края да не успявам да хвана нищо , сега дишам малко по-спокойно.
Кантара идва , минали са половината сектор , щото аз съм по средата , и до тук съм първи с 4.026...теглим следващия..още съм първи. Следващия - още съм първи! Следващия...

Първи съм до последните трима , в горния край , където обикновено се печели. Двама от тримата са минали 6-те кила , и аз се спускам до трето място. Е , квото можах - направих. Кофти тираж и малко акъл са лоша комбинация... :lol:
Обсъждаме нещата със съседа отдясно , който е едни много достойни 2.914 , без едра риба , но и без моите "трамвайни билети" - нула фуил , била неговата рецепта , само кастер и торен , и е ловил само на пинки...може да се каже че аз се бях опитал да селекционирам ситнежа...Казвам му за трасикса - половин час е "трасирал" , без резултат..Случайна платика(пак) , или кълцания бял чревей е много по-ефикасен , отколкото си мисля?

Идва награждаването , Кристоф печели - той обикновено печели къде ли не , оттам надолу следват обичайните заподозрени , от нашата група най-добре е Фреди (10-ти) , с добър тираж и двата дни , аз съм следващия , 20-ти (даже прибрах скромен плик 8) ) , останалите ca след мен , включително и много сериозни играчи от нивото на Гуенаел и големия Бенджо.П.С. -не ми беше много удобно да поискам от съседа да ме снима , звучеше малко като гавра , обаче тая платика трябваше да се снима , та срам-несрам.... :wink: :mrgreen:

Изображение

място------------резултат----------класиране
46-----------------1482-------------10
47-----------------3267--------------6
48-----------------2585--------------8
49-----------------764--------------13
50-----------------3832------------5
51------------------554-------------14
52------------------809-------------12
53------------------4026------------3
54------------------2914------------7
55------------------1099------------11
56------------------707-------------14
57------------------3915------------4
58------------------6380------------2
59------------------2227------------9
60------------------6562-------------1
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I

Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и турнири”