" Записки по френските състезания "

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
Аватар
outsider
Мнения: 2410
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 30 пъти
получил Браво: 1758 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот outsider » Чет Юли 25, 2019 21:28

Георги_Н написа:Този Фабрис друида с домашната ракия ли е?


:tup: - на някои другари не им убягват дребните детайли :wink: ... сега , да продължим:

Неделя.

С Фабрис сме обсъдили стратегията , и решението е да не се монтират щеки , и да се концентрираме върху фидера. Аз ще атакувам директно в дълбокото , без да правя петно в плиткото , а Фабрис ще направи две петна - едно на 30 метра и едно на 15 , като определихме лимит за експериментите на тези дистанции от един час - при липса на убедителен резултат , и в зависимост от моя резултат на 50 метра , минаваме и двамата на вътре.

За разлика от нас съседите иот двете страни разпъват щеки , подсилени от някой фидер "за всеки случай"...

" Следователно в битка , стратегът , предопределен да победи , влиза в сражение когато победата е осигурена , докато обреченият да бъде победен първо влиза в бой , и след това търси път към победата"

Sun Tzu , The art of war

Фабрис ме остави да бъркам манджата (цитирам :" вчера беше отлична" :lol: ) , както и да намеря правилната дистанция - щото точно там Жил и Доминик бяха настъпили мотиката , както се уточни след някоя и друга чашка - нашите се отдръпнали от ръба , но не достатъчно , и вместо да ловят в подножието , бяха ловили на самия склон , който е сравнително полегат и дълъг поне два метра.
Стартираме , Фабрис почва да върти двете си петна , като му кълве , обаче не хваща нищо. Аз почвам с баба от едни двеста грама , последвана от едра червеноперка , среден скимър , и четвъртата ми риба вече е дърта платика! Фабрис прави фитка след фитка , аз градя петното ,като освен удавения от снощи бял червей , и доста оскъдния торен , добавям и сладка царевица , и нещата започват да се активизират. Обаче и при съседите отляво се активизират - имаме две щеки, които скубят дребна риба в страшен ритъм. Аз вадя втора едра платика , и и правим кратък военен съвет с Фабрис- работата изглежда проста , риба наблизо няма , навътре кълве , няма щo се губи повече време в експерименти - по-малко от час е минал от старта , когато и двамата вече ловим навътре.

Нещата вървят , рибата е значително по-едра от вчера , в смисъл такъв , че размера на едрите е същият , но дребните са по-малко като процент. Късам два пъти ( с повод 0.16!) , минавам на 0.18 , а Фабрис си лови с 0.20 , и окото му не мига :twisted: ...хващам шаран от близо две кила , и към паузата имам горе-долу същите риби като вчера - 15 или 16 , само че от тях 11 или 12 са едри. :wink:
Зaедно с рибите на Фабрис решаваме че не може да имаме по-малко от 20 кила. Фабрис се връща , аз отивам за сандвич , инфото е че Андре и Жилбер, стари хиени на много добро място , имат към осем кила , всичко друго или скубе дребна риба на щеките , или се опитва на фидер , но не напипва ваксата. Връщам се , Фабрис хваща риба , аз хващам риба , после нещата почват да стихват - рибата изглежда се е отдръпнала , и сега ловим "дребните" ( готов съм да се подпиша "дребните " риби да са все такива 8) ) - сега , без да сме се наговаряли , подхождаме по два различни , но взаимнодопълващи се начина : Фабрис лови само на торен червей , с който до този момент е хванал най-едрите си платики ( неговите като че ли са по-едри от моите) , аз почвам да въртя различни видове стръв - минавам на четири бели червея на приличен ченгел , и за 15 минути правя 4 едри червеноперки - ми тва прави кило риба , деа!
Фабрис с торнния червей вади някакви огромни баби , после аз вадя платика с белия червей , а той - с торния , и пак почват "дребните" Аз минавам на грозд от пинки , и вадя три платики една след друга , докато съотборника ми вади баби , дребни мъздруги , и червеноперки с торния.
Аз към тоя момент вече имам сериозни съмнения дали платиката наистина се е оттеглила , или се върти на петното , но е наострила ушите. Остава около час , когато минавам на чист вердевас , и до края правя още ШЕСТ едри платики! :shock:
Броячът ми показва 21 риби , като съм броил само едрите...и от тях доста са с тегло над кило.Към кило и половина , по-скоро... И десетина -петнайсет дребни...а бе , ние колко риба имаме? :roll:
Фaбрис смята че трябва да имаме 35 кила. Рекордът на турнира е 60 кила за два дни , кантарът идва , и затаяваме дъх...Фабрис тегли , аз тегля след него ( на няколко пъти и двамата) , и накрая не разбрах точно колко е моят резултат - сметката на мацката с тефтера е 37 кила , ама няма как да е вярно , пък и не е важно. Важния резултат е общият улов на отбора....

5 3 . 5 0 0

:shock: :shock:


Ъъъъ...ХЛЪЦ! - я пак?!? :lol: :lol:

И така , ние пратихме в историята рекорда от 60 кила :twisted: 8) , с резултат от малко над 82 кила , ако сметката е вярна. Андре и Жилбер имат 25 кила , най-добрия резултат на щека е към 17 или 19 кила , кефи ме резултатът на Доминик и Жил - тоя път са намерили правилната дълбочина , имат над 17 кила , и след вчерашното фиаско са дръпнали напред яко и са 19-ти от 38 отбора. Ние прибираме шампионския плик , и в цялата суматоха никой не се сети да щракне една снимка :oops: , освен организаторите , които ми обещаха да ми ги пратят , ама още не съм получил нищо..

(Казаха ми че качват всичко в страницата си във Фeйсбук , който аз не ползвам - ако някой може да качи тук една-две снимки , ще съм му много задължен. Страницата е team sud loire 44, а състезанието - 14 heures du Migron )
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII II

Аватар
Markony
Мнения: 1989
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 15:54
Местоположение: с. Гурмазово
дал Браво: 105 пъти
получил Браво: 16 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот Markony » Пет Юли 26, 2019 6:19

Евала! Бой по канчетата до последно :)

ПС Нищо не са качили у фейсо ;)
NOMINATIONS BUG ...
http://www.kenga-bg.info

vesko_bs
Мнения: 401
Регистриран на: Сря Окт 10, 2007 17:46
Местоположение: Бургас

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот vesko_bs » Пет Юли 26, 2019 17:23

Ето-преди няколко дни писах да ги размажеш, и ето че се получи. Поздравления.

Аватар
swyfti
Мнения: 183
Регистриран на: Вто Ное 08, 2011 11:45
дал Браво: 168 пъти
получил Браво: 41 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот swyfti » Пон Юли 29, 2019 12:38

outsider написа:
ivelin66 написа:На тоя нож да вземеш да му удължиш дръжката :D :D че скоро няма да ти събира скалповете

Хммм... тва е идея!

Изображение

:lol: :lol: :lol:


Ще ви стигне ли мястото на дръШката, monsieur !?!?!? :D :D :D

Аватар
outsider
Мнения: 2410
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 30 пъти
получил Браво: 1758 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот outsider » Пон Юли 29, 2019 21:07

Здрасти. Здава се един от ..онези уикенди. Нали ме разбирате. :wink:
Двудневното състезание на река Мен , организирано от Кашалотите , и имам 4 дни на разположение да реша дали вече съм скочил върху всички възможни мотики , с които е така щедро декориран околния пейзаж , и ще ми се наложи да почна да ги повтарям , или ще съумея да измисля непознат вид мотика? :mrgreen:

С други думи , ако внезапно получа остър пристъп на амнезия и след турнира не напиша нищо , да не се чудите - виж , за отминалия уикенд могат да се драснат няколко реда... 8)

Събота.

Стария тарикат Ги организира малко турнирче на частен водоем , което значи че само няколко от участниците са ловили на на нeго , другите ще откриваме риболова по време на състезанието (мразим ку.венски номера! :evil: :lol: )
Дава ми се инфо , все пак: шаранчета , каракуди , някой лин , и много едри платики. Два секора от по 7 човека , водоемът има форма на ...знам ли - на седалка на велосипед да речем - широка част , и по-тясна и по -къса част , където не беше препоръчително да се паднеш , особено в самия край.

Изображение

Изображение

Изображение

Тaм ( в края) се пада Микаел , аз съм трети отляво надясно , до мен има някакъв младеж , и оттам почва широката част. Инфото гласи че няма смисъл да се търси рибата надалеч - не че в моята част от сектора беше възможно , де , почвам да опипвам дъното , и откривам че на дистанция 18 до 25 метра е по-дълбоко отколкото на 30. Става ми любопитно , влизам по-навътре , и откривам че на 42-44 метра е почти двойно по-плитко ...и сега? След цялата седмица ужасни жеги , в петък температурата падна с 20 градуса(!!!) , духа вятър...къде ще седи рибата сега , в дълбокото или в плиткото? Решавам да храня две петна , бъркам някаква ужасна смес , ама водата е мътна , и жълтата храна ми вдъхва доверие:

Изображение


На старта мятам по пет кошници на двете дистанции , и почвам от късата - половин час без да видя пипване , влизам навътре , двайсет минути без никаква реакция , чувам че Ги бил хванал една баба...Връщам се нa късото , отбелязвам някакво микро -кълване , и констатирам че два милиметра от края на белия червей са сдъвкани... :roll:
Влизам навътре , сега решавам да изчакам кълването - оценявам че съм вкарал достатъчно храна , и след няколко минути следва плахо кълване , и вадя каракуда от около 200 грама. Минал е час и нещо от старта...
Минавам на по-малка кука , правя фитка , сега като че ли на петното ми има някаква риба , която кълве адски плахо и пипкаво...минавам на повод 0.12 , още по-малка кука , и от бели червеи , на пинки , и вадя втора каракуда. Съседът отляво вади скимър. Аз вадя от хладилната чанта вердеваса , приготвен за неделното състезание , пак правя фитка - кълванетата са просто...зимни , деа! Ставам , режа монтажа , вадя от кутията резервната шпула , тази с плетеняка , разкарвам монофила , вързвам нов монтаж , сега ще видите вие! :twisted:
Да , ама докато аз се правех на луд , рибата си беше била шута оттам , и сега не кълвеше! Повече от половината време е изтекло , когато съседът отляво вади едра платика , aз отговарям със същата 8) , и продълаваме да се гледаме. Около час преди края бодвам пет вердеваса ,следва някакво зверско потегляне , и рибата ми отнася повода - споменавам с добра дума гьола барабар с цялата му ихтиофауна :evil: :lol: , вързвам гъмче , бодвам два торни , подпирам фидера на стойката , и се правя че не гледам върха - след десет минути следва второ зверско потегляне , обаче ластика спасява ситуацията , и кепчосвам втора едра платика - това изчерпва целия ми улов до края. Две каракуди , две платики:

Изображение

Резултат , 3.600 (и нещо) , отляво имам 1.920 , Ги вади 1.980 , (за ужас на съседа отляво :lol: ) и аз все пак печеля сектора. :D
В другя край има един резултат от над 20 кила , и оттам цифрите падат до 4 кила и надолу...водоемът не ме впечатлява като терен за състезания , ама хич - да не приказваме , че Микаел , на кофти тапата , си остава капо...Както и да е - прибирам си плика , и се засилвам към канала. Оня същия канал. 8) В неделя ни чакше състезание по двойки - аха , с оня същия Фабрис. :D
Летвата е вдигната високо , всичко живо е наточило зъби за нашите скалпове , дано не се изложим много... :lol:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII II

Аватар
Markony
Мнения: 1989
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 15:54
Местоположение: с. Гурмазово
дал Браво: 105 пъти
получил Браво: 16 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот Markony » Вто Юли 30, 2019 7:15

Ние пък ще стискаме палци до посиняване, и те така ;)
NOMINATIONS BUG ...
http://www.kenga-bg.info

Аватар
outsider
Мнения: 2410
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 30 пъти
получил Браво: 1758 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот outsider » Вто Юли 30, 2019 11:32

Добрутро! И така...

Неделя.


Изображение

Слънчев ден на канала , с една дребна разлика от миналата седмица : сега духа умерен вятър. На моменти , не толкова умерен. :wink:
Тва ни дава известно предимство - много от хората , които монтират фидер като резервен вариант , и които не обичат и не уеят да ловят на 50 метра , най-вероятно ще се откажат от фидера и ще заложат на щеката - ние щеки не носим , и повтаряме операцията от миналия път едно към едно . Тоест , аз правя храната - две кила за двамата , опипвам дъното , намирам нужното място - точно 50 метра , и оглеждам обстановката : само щеки и от двете страни. Сега единствения фактор , който може да ни обърка нещата , тва е рязкото падане на термометъра , и евентуалното отдръпване на едрата риба - просто си представям как сега има само ситнеж на щеката , и ние с фидерите се капотираме , да речем...лелииии :roll: :lol: :lol:

Храним. В точността ни на 50 метра в условията на вятър , има известна разлика... като между снайпер и картечница , да речем :mrgreen: - както и да е , Фабрис си стига клипса всеки път , петното се размазва само на дължина , ще го преживеем някакси...първо мятане , поставям фидера на стойката , практически веднага следва кълване , и две минути след стaрта имам платика от над кило и половина. :D
Презамятам , тръгвам да кълцам червей , и в тоя момент следва някакво зверско потегляне , докато успея да хвана фидера , рибата изпъва пръчката и влакното в права линия , и отнася повода (0.16 !) :shock: :shock:

Оттук нещата се развиват по следния начин : аз имам кълванета , обаче не хващам много риба , докато Фабрис , с хранене в стил редосеялка , вади едрите тави! Екстра , такъв съотборник му трябва на заплес като мен. 8) :lol:

Идва паузата , която сега е един час , и сметката ни е че аз имам около 4 кила , а Фабрис има 8 едри риби , така че аз ставам и отивам да пия бира , а той продължава да лови.

(Пауза. Наздраве ! )

И така , аз се връщам към мястото , като по пътя гледам кой как лови , кво лови , споделяме малко инфо - колкото и да звучи невероятно , почти всички ловят на щека. Не успявам да разбера защо...тези , които ловят на фидер , го редуват със щека , някои са хранили на 45 метра , някои са захранили с топки с прашка... :roll:

Зад Фабрис има групичка зяпачи , съобщават ми че моят съотборник бил направил някаква демонстрация - и вярно : 7 платики за един час ми съобщава Фабрис , и отива да хапне.

Аз сядам , и на вторo мятане вадя едра платика , после още една. После нещата се объркват нещо , имам някакви странни кълванета , хващам две едри червеноперки , и сметката ми е че за един час съм добавил още две-три кила към улова си... :oops:

Фабрис се връща , и сега правим точно като миналия път - той лови само на торен , аз въртя всички видове стръв , в опит да открия къде ми е проблема. Тва , в края на краищата оправи нещата миналия път...
Сaмо че миналия път проблемът беше в стръвта , и експериментите с нея бяха решението. Сега проблемът най-вероятно беше в монтажа ( тва ми е изводът след края на състезанието) , и експериментите със стръв бяха кОпане в грешна посока. Към края се отказвам от експерименти , и минавам на много гляма кука , с два цели чрвея , от най-големите. Тва ми донася няколко едри платики , както и един шаран от три кила (голяма веселба с плетеняка)
Оценявам улова си на 13 кила , обаче се оказаха 15 и нещо - сега идва ред на Фабрис:

Изображение

...докато трае първото теглене , аз щраквам оставащата риба в живарника:

Изображение

От публиката се чува ахкане и охкане , придружено с клатене на глави от страна на щекарската гилдия , и големия майтап е , че още не за загрели че Фабрис има втори живарник още във водата 8) :lol: :lol:

И така , моят съотборник тегли над 27 кила , и с общо тегло от 43 кила печелим с известна разлика :wink: състезанието - другите сектори се печелят със 16 кила (щека +фидер) , и с 15 кила - само щека.

Дали ще ни поканят догодина , тва е друг въпрос. А виж , че този резултат ще си го спомняме с въздишка след три дни , тва е сигурно.. :lol:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII II

Аватар
outsider
Мнения: 2410
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 30 пъти
получил Браво: 1758 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот outsider » Вто Авг 06, 2019 14:57

Дойде време за втория от петте големи турнира в калeндара ми за 2019 ( Мasters d''Аngers , Бушмен , Купата на Франция по фидер , Финала Матрикс , Регионалното първенство на Pays de la Loire). Този вероятно е най-чакания , и към който подхождам с най-голям мерак и надежди , независимо че всяка година се излагам като новобранец , и скачам върху всяка възмoжна мотика , гребло , права лопата , брадва , коса , и кое да е друго земедилско сечиво... :lol:

До реката имам един час път , и докато карам , правя списък на някои от най-големите и глупави магарии в последните години...метод и методни храни , рехави храни и леки кошници на течение , липса на вердевас и/или торен червей , грешни дистанции , неуспешна борба с фитките ...ква ли ще я свърша тая година? :roll:
Нaй-доброто ми класиране - 7-ми , е от 2015 (!!!) , миналата година бях 20-ти (последен плик). Целта е да се влезе в първата 1/3 от участниците , което е доста амбициозен план , като се има предвид нивото на участниците , и сложността на терена. Всъщност , тва състезание може напълно да се сравнява с Купа на Франция , или с първенство на Втора дивизия , да речем.

Тираж. Имам гадния навик да тегля "сомската яма" , последния сектор надолу по течението , обаче тоя път тегля А13 , и сега остава да се изтеглят секторите. Абсолютно във всички сектори малките номера (1 до 5) са по-кофти от големите , така че 13 ме устройва..теглят секторите...
...ябба-дабба-дуууу!!! 8) :twisted: - горния секттор , с големите платики на 60 метра! Е , не е тапата , ама и на тва сме доволни - сега да огледаме конкуренцията...упс :roll: . Имаме проблем , Хюстън!

Отляво се нанася Ели , бивш национал , отдясно имам един познат образ от финалите в Нормандия , и след него - Бебер , редовен участник в Първа дивизия.
Тука при некадърна манипулация с телефона изтрих пейзажните снимки. :oops: Кратко описание: реката е ниска , брегът е нечовешка кал , с плътен пояс от треви и водорасли до 15 метра навъртре , тук се спира разказа , и се посвещават 40 минути на търмъчене , косене , и псуване... :evil: :lol:

Инфото е че риболовът е адски слаб - липсата на течениe убива апетита на рибите , обаче аз съм забъркал редовната храна за едра платика , с тая разлика че ми стигна акъла да я затъмня. Жива стръв като за изхранване на стадо кокошки , и чакаме сигнала за старт.

Изображение

Десетина кошници се вкарват на 60 метра , като от предпазливост храня само с пинки , и след сигнала за начало на военните действия почвам да вкарвам кълцан бял червей , с малко торен , докато се види за къв риболов ще става въпрос...

...половин час по-късно.
Кaто изключим тапата , от която винаги се печели тоя сектор , и където се вижда вдигнат нагоре фидер , и подозрителни движения с кепа , сичко живо си чопли носа- риба НЯМА. Ма без майтап! Мa в "рибния" сектор! Четвърта година не успявам да се доредя да изтегля мятсо тук , и сега няма риба? Върнете ми парите! :mrgreen:

Горе-долу в тоя момент , Ели кепчосва първия рибок , платичка от 150-200 грама. Аз вече съм минал от кука 14 на повод 14 , на 16-ка на повод 0.12 , обаче изтича ЦЯЛ ЧАС , докато видя първата индикация , която не успявам да реализирам. Още 15 минути , следва втора - и пак фитка! Ели вади втора риба , все от същия калибър. Бебер има една баба от 20 грама , пича между нас е капо..

Аз въртя вердевас , пинки , бели , ситни торни червейчета , отбелязвам леко кълване на торен , без резултат , опитвам - за майтапа , да изчакам десет минути с два едри торни червея на дърт ченгел , пак правя фитка , и един час и петнайсет минути след старта засичам първия скимър(!!!). :shock:

Да ви опиша терена пред мен: за 35-40 минути търмъчене съм очистил канал с ширина два метра през водната растителност. В центъра на тоя канал , там , докъдето вече не стигаше въжето на търмъка , стърчи самотна тревичка - скимъра се зaсилва директо към нея и се запъва като костилка на г.з , :lol: както цветисто се изразяваше баба ми , Бог да я прости. И се откача... :evil: :evil: :evil:
До тоя момент Ели вече има 4 риби - в Нацоналния отбор на Франция не се влиза по случайност , аз резамятам , все с тънкото торно червейче , затапено с пинка , и засичам втори скимър - към 200 грама , който влиза в кепа. От стaрта е минал час и половина...Сега почва да кълве - не на всяко мятане , но се вижда че работата се активизира. Хващам втори скимър , последван след десетина минути от дърта платика от поне кило и половина. До края остават два часа и нещо , и аз потривам ръце - при такова слабо кълавне , една риба те вдига нагоре със страшна сила , има още игра , и всичко може да се случи!

...Мда...това което се случва , е че рибата изчезва от петното ми. :?
Сега Бебер хваща малко риба , комшията по средата намира някаква вакса , и прави серия от дребосък ( влиза до кръста във водата за всяко рибе , за да не го загуби във водораслите , голям майтап) Тaпата лови , Ели е стигнал до повод 0.11 и кука 18- ти номер , и вади някакви риби. Аз опитвам с тънки поводи , ситни куки , ква ли не стръв , изчаквания от по десет минути с едра стръв , минавам три метра зад петното...няма. Всъщност , след дъртата платика можех спокойно да си събера багажа , риболовът за мен беше приключил...Имам три риби за пет часа , и вероятно съм последен в сектора.. :oops:

Идва кантара - Ели тегли 6.180 , невероятен резултат , комшията е с 1.320 , Бебер - с 2.700 . Аз имам 2.160 , и се оказва че не съм чак толкова зле , щото има хора с по 150 грама, с 300 грама , с кило..трима души ме бият с по 100-200-300 грама , и се класирам 10-ти от 18.
Сега остава неделята за реванш - само че съм се паднал в слабата част на слаб сектор , на място , където са хванати две кила , и пича е 38-ми във временното класиране (Аз съм 39-ти)..време е да се пийнат едно-две питиета , утре ще видим...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII II

Аватар
outsider
Мнения: 2410
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 30 пъти
получил Браво: 1758 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот outsider » Сря Авг 07, 2019 11:40

Неделя.

Ставаме , и с неустойчива походка се отправяме към шатрата за кафе. Тук се оказва че вълшебнитe eликсири на Фабрис са свършили работа - един от участниците в снощния купон е напуснал полесражението рано сутринта , и се е отправил да спи у тях... :lol: :lol:

Аз от снощи вече съм решил да сменя храната ,щото съм си забравил пакета с глината , иначе щях да ловя с чиста глина , толкова е бил скапан риболовът в моя сектор , и в другите надолу - има КАПОТА (!!) , хора с по едно рибе , ужас няк'ъф , чуват се слухове за отказвания от участие в Купата на Франция на края на месеца...И така , новата рецепта е следната:

1 кило Gardon Noire 3000
300 грама препечени трохи
шепа жълти трохи добавени във вече овлажнената и пресята храна.


Сега да ви покажа пейзажа:

Изображение

Изображение

Зa мое щастие , вчерашния "собственик" на моето място е провел мащабна инженерна дейност , и пред мен има чиста вода - да и се ненагледаш - виж , въпроса с джапането из калта си остава на дневен ред....

Изображение


Тука ще сe храни скромно и внимателно , поне в началото..

Изображение


...всички пръчки с изключение на една , са монтирани с поводи 0.12 и гъмчета в монтажа , в случай че се наложи да се минава на 0.10 , настройката е за дребна , рядка риба. Свирят старт , храня на 60 метра , като отбелязвам че и двамата ми съседи са една идея по-наблизо от мен. Свири се "all in" , мятам , два вердеваса и пинка , кука 16 номер (кво доживяхме...язък за класьора с куките ном.8 на поводи 0.16... :mrgreen: ). В кошницата има щипка пинки , и щипка накълцан много на ситно торен , тва пада на дъното , следва кълване , и кепчосвам първия ситен скимър.

От началото на старта са минали две минути... 8)

Презамятам , кълве , през следващите двайсетина минути правя 4-5 риби , съседите са още капо. Почвам да усещтам че съм направил някаква много сериозна храна за дребна риба , която ще бъде записана в готварската ми книга! Сега остава да се реши въпросът с фитките , щото рибата , поне за момента , не ще друга стpъв , освен вердевас , и не ще по-големи куки. В тоя момент съседът отляво вади първа риба - като моите скимъри , а тоя от дясно - платика oт поне 700 грама... :roll:

Аз засилвам дозата торен , продължавам с дребосъка , опитвам с по-голяма кука , хващам някаква ларва , минавам на тънко торно червейче , и с него хващам скимър...АХААА!!! :twisted:
Сега рибата се съгласява да кълве на торен...минава се на повод .014 , със съответно по-голяма кука , и рибата си кълве. Екстра! - сега имам два проблема за решаване.

1. Вятърът започва сериозно да се усилва. Резултатът от тая работа , тва е че ако върхът се наведе ниско , влакното се закача по гадните водорасли. Ако се вдигне достатъчно високо , се избягват водораслите обаче вятърът ми къса нервите. И кълванетата стават трудно забележими. Вaдя втори фидер арм , и оттук до края на манша не спрях да въртя ту единия , ту другия фидер арм , и да експериментирам с височината на пръчката , без да намеря правилно решение на въпроса.

2. Съседите почват да вадят , покрай скимърчетата , по някоя доста по-сериозна платика. Вярно , техните треволяци са доста по-гадни от моите , и доста риба остана из храстите , но те имат едра риба , а аз? ..ми да видим!

И така - вади се дъртия ченгел с двата големи торни червя , следва сериозно кълване , и вадя скимър от 350-400 грама. Можело бе! 8)
И сега тръгвам да търся правилната комбинация от монтаж - въртя патерностер и подвижен монтаж , дъжлина на повод , размер на куката и стръвта на нея - едрата риба продължават да я вадят съседите , а аз даже с голелите червеи хващам дребна , тук там с някоя средна. Резултатът от опит да се лови дребна риба с огромна кука и много обемна стръв , тва е фиткифиткифиткифитки....!!!!!!!

Аз обаче упорствам , като от време на време опитвам с по-малка кука , и малко парче торен , гарнирано с бял - с тва се хваща рибата почти без фитки , ама е само дребна. Времето тече , съседите хващат едра покрай дребната , макар и към края да загубиха всякакъв ритъм , и когато остават едни двайсет минути до края , аз вече не мога да се самозалъгвам повече , и е крайно време , макар и късно , да се направи анализ на реалната ситуация , както и известен самоанализ - Фройд ряпа да яде. Те:

Изображение

:lol: :lol: :lol: :lol:

Щото то бива да си идиот , Иване , то бива да търсиш неуморно все нови и нови мотики , ама чак толкова.... :evil: :cry: - бодвам три вердеваса на малка кука , колкото да се ядосам още повече , следва светаквично , къде по-ясно кълване , и вадя поредния скимър. Точно толкова голям (150 грама) , като тези с двата едри торни на големия ченгел...Сигнала за "all out " ме хваща със 17 риби на брояча. Предпоплагам , около двете кила общо тегло. Оказват се 2.420 , и пак съм 10-ти в сектора. Ум-ниииик! :?
Съседът отляво има малко над 5 кила , този отдясно , с три едри платики оставени в шубраците - 3.720.

И така , аз бях:
а) направил абсолютно извънземна храна , единственото положително нещо от тъпо проваления манш
б) в резултат на тая храна , и прaвилно подбрана дистанция , бях събрал ОГРОМНО СТАДО ДРЕБНА РИБА
в) подлъган от риболова на съседите , вместо дa си ловя дребосъка , тръгнах да гоня дивото , като последен идиот.

Колко можех да хвана от дребосъците , независимо от вятъра и водораслите? 40? 50? 60? :roll:
С 40 риби стигах петте кила...сектора се печели с 5.900 :wink:

И така , вместо да се набутам в тройката (мисля че и първо място беше напълно достижимо) , аз гушвам десет точки , и с 20 ибщо съм 41-ви от 72...( с 14 н.т. се влизаше в първите 20)

И така: от петте големи турнира имаме два с плачевен резултат. Следваща спирка -Coupe de France feeder , в края на месеца , пак тук. Предчуствам някаква нова мотика , непозната на земеделската наука :mrgreen:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII II


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта