" Записки по френските състезания "

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
Потребителски аватар
outsider
Мнения: 2430
Регистриран: ср юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 33 пъти
получил Браво: 2014 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider » пон ное 11, 2019 13:49

Здравейте , дорогие друзья...кво ново на Западния Фронт? Сигурно един съвестен репортер трябваше да си спомни едно състезанийце , на което се записахме с бай Фабрис , по двойки? Нещо нямам желание да си го спомням :lol: , но все пак, и набързо:

Изображение

Изображение


Квалификационен турнир за някакъв финал , на който ние и без друго нямаме никаква работа..щека и мач , познат водоем , който теоретично е пълен със сомчета и скимър. Кво прваят двама фидеристи на подобен турнир? - правят се на идиоти , разбира се. 8)
Първо , Фабрис захрани под върха на щеката , kогато бяхме уточнили че имаме склон , и на един метър по-навътре имаме 40 см повече дълбочина...хората бяха захранили на десет метра , както се оказа впоследствие..Естествено , аз не можех да оставя съотборника си да поеме цялата вина , и не пропуснах да направя също толкова голяма магария ,а именно , да захраня с мача на 35 метра , щото нямаше и полъх от вятър , и идеята беше да се види дали няма някоя платика навътре , където имах поне 5 метра дълбочина...

Изображение

Почваме риболова , и се оазва че от сомчетата и скимъра няма и помен , и се ловят баби от 20-30 грама като се ловят малко , кълват кофти и всичко живо лови повече от нас...издържам един час , и решавам да видя кво става на мачовата дистанция..плътен килим от сомчета! Ама едно след друго! Ама не ми дават да хвана прашката! В продължеие на 15 минути вадя сомче след сомче (всяко едно тежи колкото 3-4 баби) , после почва да духа лекичко , и слайдера , който до тоя момент си летеше без проблем , почва да се оплита. Първо , на едно от три замятания . После - през едно..после - на всяко мятане. Вадиш го , и не е оплетен никъде , сичко минава през вирбела , няма проблем. Мяташ , и щръква на секундата , и влакното не минава през ухото... :evil: :evil: :evil:
Сменям с тежък ваглер , само за да открия , че с него пък...не ще да кълве! Междувременно , Фабрис пoчва да вади риба на щеката , така че тегля една майна на мача , и минавам и аз на щека. Естествено , понеже сме захранили прекалено далеч , се налага да ловим с подмятане....а бе кво да ви разправям? :roll: :lol: С малко над 4 кила се класираме ПОС-ЛЕД-НИ , от 16 отбора :oops: :oops: , първите са набарали сомчета и скимър и имат 17-18 кила , има хора с 15 , 12...

"Но это были ещё цветочки , а ягодки впереди..."

Мигронския канал майна. 8)

Изображение

Аха , оня същия. Същия , на който през пролетта се класирах за Купата на Франция. Същия , на който с Фабрис убихме всичко живо на две поредни състезания през лятото. :twisted: В резултат на което , не всеки успя да разбере колко съм загубен , и много хора решиха че съм голямата работа :mrgreen: ...което ще рече , че от 27 човека в събота около половината бяха дошли с намерението "да бият Иван" , а другата половина - с надеждата да не се паднат в моя сектор...ма колко трябва да си зле , че аз да ти изглеждам като заплаха ..... :lol:

Изображение

Моята задача е много по-лесна - не ми дреме как ще се класирам - а и е крайно време да гризна дръвцето , на мен ми стига да бия...Фабрис. 8)
Верният ми съотборник тази годна два пъти ме бие на риболов на платики на дистанция , а и се клаcира пред мен на Регионалното , аз не съм отмъстителен , обаче имам силно развито чуство за симетрия и равновесие 8) , та така...

Работата се очертава сложна - от една страна , не е сигурно че риболовът ще бъде на едра риба отсреща , и може да се окаже че тактиката да се лови дребосък на късо е правилната. В този случай аз съм вън от играта , щото всичко е клипнато на 50 метра , и не нося къси пръчки:

Изображение

Другия ми проблем , тва е че нямам торен. :evil: :cry: Оказа се че всичкия е умрял , и сега ще залагам на пинки и кълцан бял - тоя уред се оказа някаква страхотия , ква супа прави , не е истина!

Изображение

Стартираме , тъмна храна ,добавям по малко сух коноп , за взривен ефект , в началото няма нищо , след десетина минути отбелязвам плахо чукване , после вадя сдъвкана стръв , и половин час след старта съм още капо ,с две фитки и две осмуквания , без да съм видял кълване. Въртя монтажи и пръчки , имам два подвижни монтажа , с къс и дълъг повод , и два патерностера , също с различни дължини. Има два скимъра отляво и един отдясно , когато хващам първия , последван от втори не след дълго. Минал е почти един час , аз съм с две риби на обща стойност двестa грама , когато минава организатора да ми каже че Фабрис има две платики от по кило и половина :o ....пропуснах да отбележа , че Фабрис е тапа в моя сектор... :wink:

Аз съответно засилвам мръвката , главно под формата на кълцан бял , с добавка на живи и удавени пинки , и периодично опитвам тактиката на торен на куката (за куката имам) , и дълго изчакване. Има кълване , но рибата е дребна и правя само фитки , и всъщност просто губя време...редувам храна с чиста глина , скимъра почва да се събира и да наедрява.

Около час и половина след старта мятам , и в момента в който влакното удря клипса , се откачва от него (кръглите клипси ми ги правят тези номера) , обаче аз съм натоварил кошницата с разни вкусотии , и решавам да изчакам кълването , и да оправям проблема после...следва кълване , усещам че рибата е едра , изключвам антиреверса и докато оставям рибата да развива влакно на "бекуинд" , развивам и аванса - рибата е неестествено борбена , и след минута- две борба , ми става ясно че тва не може да бъде платика..аз съм с повод 0.12 и тъничка кука 16-ти номер , минават няколко минути докато докарам рибата до брега , тя излиза за част от секундата на повърхността , без да ми даде възможнст да оценя размера и , но рънъра отзад ми казва че е шаран от "поне три кила" - добичето тотално отказва да се доближи до кепа , разхождаме се напред назад още две минути , аз навеждам ниско пръчката , за да го успокоя...нали си представяте монтажа? :wink: Фиксиран патерностер , права линия от върха до куката , и само кошницата виси на 15 сантиметра от тая линия , и...се заклещва между някакви камъни на дъното , на един метър от кепа. И както казва Сегрей Попов - "ты понимаешь , что там его уже нет"... :cry:

Тъъъъъпо копелеееее !!!! :evil: Ма освен тъпо , и некадърно! :x Целия cектор си чопли носа (освен Фабрис!) , никой няма повече от три скимъра , и ти ще изпуснеш риба от три кила , ма мое ли вярно да си толкова загубен , бе пич?!?

..презамятам и се връщам към скимърите , като продължавам да опитвам от време на време с парче торен , за платика (нея ще успееш да я извадиш , надявам се? :evil: ) , обаче платика няма , и два часа и половина след старта рънъра ми съобщава , че Фабрис има 4 или 5 платики , плюс дребосък , и на мен ми става ясно че аз няма никакъв шанс да го бия. Тук се играе за вторo място в сектора , и сега се заемам сериозно с дребната риба - почвам да презамятам през минута и половина , като редувам храна с глина , и да хващам по някой и друг скимър , като между дребните се появяват и такива от 250 грама..Някъде от този момент , струва ми се , в играта влезе и приготвеният сутринта фишмил. Щото като няма човек торен.. :wink:
В началото вкарвах една кошница през три , после - през две , и накрая ловях почти само с рибната храна - оказа се , че макар и да е късна есен , рибата си кълвеше. Много итересно... :roll:

Междувременно , небето притъмнява все едно е седем вечерта , и започва да вали. Не е някакъв порой , да речеш - просто вали равномерно и делово , вес едно може да си вали така в продължение на един месец..става толкова тъмно , че почти не си виждам върха (!) , нахлузил съм качулката до носа , и се чудя дали да разпъвам чадър , или да изчакам да видя дали пък няма да спре. И спира! Кълването , искам да кажа - сега не кълве , ама грам , и
почвам да бая отново на монтажите..имам един хеликоптер с повод дълъг метър и седемдесе , с повод 0.10 и кука 18-ти номер , бодвам три пинки , и след малко хващам един скимър , като , докато го вадя , почвам да усещам , че не всичко , което съм облякъл е сто процента непромокаемо :roll: ...имам гадно усещане в обувките , и по ръкавите...Презамятам , минават три минути , тръгвам да презамятам , и усещам че имам прилична риба на другия край - докарвам до кепа платика от близо кило , поглеждам часовника - остава един час до края , и в тоя момент минава организатора да ме пита как ми се вижда да приключим половин час по-рано , щото имало хора , кото вече са почнали да събират.. :shock:

Я пак?!? :evil: Риболова е спорт за мъже , братО 8) - ако всички гласуват за , ще се примиря , но за момента съм против! :twisted:
Ставам да търся чадъра - ботуша ми е протекъл тотално , ми то под чадъра било голям комфорт бе! Е , тегаво се мята , ма си на сухо - или поне , щях да бъда на сухо , ако се бях сетил по-рано... :mrgreen:

Вадя още един скимър , kогато на изток се появява ясна , светла ивица чисто небе...остава половин час , с малко късмет може да спре да вали като тръгнем да събираме..всъщност , съседите ми вече събират! , рънъра ми съобщава че Фабрис трябва да има към 7 кила , аз имам 13 скимъра (за ужас на Клод , който има 3) , и оценявам улова си на две кила , най-много две и половина. Докато си лафя с Клод , поглеждам на изток....полосата е вече почти над нас , дъждът спира , и сега става ясно как се проясни толкова бързо - удря ни порив на силен , леден вятър , който за три минути вдигна висока вълна , имам чуството че се усилва с всяка секунда , и че с всяка секунда става все по-студен..чадъра ми аха да излети , тръгвам да го сгъвам , хвърлям го на земята , поглеждам фидера , и установявам че влaкното виси....тръгвам да обирам , и не усещам нищо , все едно кошницата я няма. Обирам десет метра , и кошницата е там - рибата е тръгнала към мен (много любезно! :D ) и очевидно е едра...Поглеждам часовника: остават 15 минути до края...СЕГА ли ще дойдат бе , деа и тъпите платики?
А тази явно си я бива...рибата се приближава тежко към брега , после спира и потегля навътре...платика , ама другия път! :shock: Повода е 012 , с гъм...куката е 14 номер тоя път...ма вярно ли ще закача втори шаран за един ден , и то баш накрая? :lol:
Успявам да го докарам до 7-8 метра от брега , и когато добичето се показва на повърхността , на мен просто ми увисва ченето :shock: :shock: :shock: ...остават 4-5 минути , и просто НЯМА шанс тва нещо да го изкарам за това време , с тоя повод - не може да е под 6 кила...
Шаранът потегля навътре , като за две секунди развива отново всичко, kоето бях спечелил за три минути борба, докарвам го пак до брега - "Иван , ще се наложи да го форсираш!" - подвиква ми Клод разтревожен- "остават по-малко от две минути!"
Е да де - ама как се форсира тва нещо с повод 0.12 бе брат? -докарвам го до кепа , той го докосва и пак дръпва навътре...не е шест кила , Иване - по скоро е 7-8...Мокрите ми ръце са премръзнали , не знам кaк въртя макарата , и както съм целия мокър , почвам сериозно да треперя от студ...

Остава буквално минута , когато успявам да наведа пръчката надолу (тоя път не съм с патерностер) , да я изтегля назад с плавно движение , да вдигна нагоре , и да загреба рибата с кепа...дърпам катo ненормален назад , изтеглям го на брега , при което той подскача в кепа , и дръжката става на трески в ръцете ми , обаче е на брега , и в тоя момент се свири края....

Фабрис имаше към седем кила един час преди края...остава да видим кво е хванал за последния час , щото тва добиче може и вярно да удари осем кила :wink: ...идва кантара , Фабрис не е хванал нищо в последния час , и има 7 кила и нещо...теглим шарана:

Изображение

...над ДЕВЕТ кила . Ако някой още има съмнения в ползата от фидер гъм в монтажа , аз не знам кво друго мога да направя за да го убедя :lol: ...Имам и 2.700 във вид на скимър и крайния ми резултат е 12 и нещо - даже не разбрах , дали беше 12.040 , 12.140 или 12.400 , а и няма значение - тоя път печеля на базата на чист , нечовешки късмет :oops: , ма то в риболова и това го има в картите.

Доминик става втори , като без моя шаран стеше да спечели турнира - много е задобрял напоследък!

И сега беше време за гореш душ , чай с ром , и много близък контакт с радиатора... :lol:


500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II

Потребителски аватар
Markony
Мнения: 1992
Регистриран: пет дек 17, 2004 15:54
Местоположение: с. Гурмазово
дал Браво: 110 пъти
получил Браво: 16 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от Markony » пон ное 11, 2019 20:51

Нечовек си ти!


NOMINATIONS BUG ...
http://www.kenga-bg.info" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
Георги_Н
Мнения: 62
Регистриран: съб юли 18, 2009 9:35
Местоположение: Пловдив
дал Браво: 18 пъти
получил Браво: 34 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от Георги_Н » вт ное 12, 2019 12:08

Господ е българин, драги зрители!Потребителски аватар
Doktor-5
Мнения: 3116
Регистриран: пет юни 09, 2006 15:16
Местоположение: гр.Бургас
дал Браво: 99 пъти
получил Браво: 61 пъти
Контакти:

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от Doktor-5 » съб ное 16, 2019 8:03

:lol: :lol: :lol: :lol:
Евала Ванка!
Баси добичето, респект!
:lol: :lol: :lol: :lol:


.....Ако един състезател участва във всички възможни турнири, то рано или късно, по независими от него причини и обстоятелства, все някога става първи....(Киро Джигита)

МАЯК-ТУБЕРТИНИ

Потребителски аватар
outsider
Мнения: 2430
Регистриран: ср юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 33 пъти
получил Браво: 2014 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider » нед дек 01, 2019 19:11

"Английска" утрин на 24-ти ноември. Все същият канал...

Изображение


Пето състезание за годината на тоя водоем. Четири първи места - две отборни и две индивидуални. Само че тоя път нещата са малко по-интересни...

Изображение
:wink:
Аха. Турнира е от английски тип - адски пасва на пейзажа :lol: , и сега имаме ловене на (най-вероятно) дребосък , разрешен е фуила , и имаме щеки в играта. В случая - от двете ми страни , като даже убедени фидеристи са заложили на щеката. Защо ли... :)

Стартираме , аз играя...чакайте да ви кажа. Значи , тука не става дума да се спасяваме с енергичен риболов на дребна риба , щото е ясно че щеките ще ме попилеят. Абсолютно е необходимо да се намери едрата риба , за целта намирам подножието на шкарпа на 52 метра , храната е едрофракционна , сериозна храна за платика , кълцам царевица , бял и торен , имам замразен фуил , абе - тотално летен подход , докато ако нямаше плувка в играта , щях да си играя с чиста глина с фуил , да ви кажа...

На трето мятане имам първо кълване - ситен скимър. ОК , храната работии , дистанцията е правилна сега чакаме ситната риба да викне едрата. Втори скимър , трети. Кво правят щеките?...

...бъркат си в носа?!? :o :lol: :lol: Без майтап! , трябва да имам 4 скимъра , когато Лява Щека се разписва с първия , и kогато Дясна Щека съобщава на рънъра че има 4 риби , аз имам 7... :roll:

Проблема е , че калибъра си остава от 40-60 грама...добавям фуил , клъцвам по малко торен , опитите с торен на куката на дават никакъв резултат кълве само на вердевас. Два часа след старта , кълването почва да се активизира , като сега и щекитe се включват в играта , и аз почвам да потъвам...kогато съседът отдясно прави 6 риби , докато аз хвана ЕДНА , ми става ясно , че така до никъде няма да стигна. Уловът ми в тоя момент трябва да беше 11 или 12 риби , и тука аз минавам в атака - почвам да кълцам щедро торен червей , да вкарвам мътилки - Литу и Трасикс , и след като не видях резултат , директно почнахда ръся течни и сухи ароматизатори директно в кошницата...естествено , не пропуснах и да сменя кошницата с по-голяма , и да засипя петното с храна. В края на ноември? -е да де , знам ..знам..ама щеките не спират да вадят риба , та... :lol:

Сигурно вече сте се сетили , ама аз да ви кажа: петното умря . :mrgreen:
Само епизодични подръпвания на много дълги интервали останаха от прекрасния ритъм , който бях стигнал до този момент , и до края на състезанието едва успях да стигна цифрата 15 , с един единствен по-едър скимър , и даже той не минаваше 150 грама. Е добре де - квото можах , направих. В края на краищата , коло дребосъка щях да направя , ако бях продължил? 30? 35? Щеките сигурно имат по 50-60 , кво имаше да се чудя... :wink:

Идва кантара. Тапата вдясно , който беше избрамл да лови на абсурдната дистанция от 28 метра , има три риби. Две от тях са едри баби (едната е над 500 грама) , и тегли 980 грама...До него има един старчок с близо две кила на щека. Този между нас , има три риби , от три различни дистанции , едната е приличен скимър , и тегли 430 грама. Аз вадя смешните си 15 скимъра и тегля 930 грама (без коментар) , и сега съм любопитен да видя кво са направили машините отдясно , единият от които е Клод Бино - най-добрия щекар в деп.44 , където се провежда турнира , и най-добрия познавач на тоя водоем. Пича между нас има 26 риби с общо тегло...1.100. Ко викаш , Иване? С 35 скимъра от твоя калибър беше заникъде? :wink:
Клод вади 40 риби , и тегли 2.200....ма колко съм умен , а? :mrgreen:
Клод печели сектора , като се оказва че ние сме били в най-безрибния сектор. В най-долния сектор рибата е излязла на късо , и най-добрият резултат е 7.800 , на щека , първо място. Втори , с 3 кила и нещо е ...Доминик! :shock: :lol: В типичнo негов стил ,бай Доминик набучил на куката торен , бял , вердевас , (и ако му беше останало място , сигурно щеше да бодне и зърно царевица 8) ) , изчаквал си кълванетата по двайсе минути , и е направил 3.200 с...ЧЕТИРИ риби...

Другата седмица пак сме там. Мисля за разнообразие да настъпя друга мотика - глина с фуил , и търсене на дребосък , да не каже някой , че не съм опитал... :lol:


500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II

Потребителски аватар
outsider
Мнения: 2430
Регистриран: ср юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 33 пъти
получил Браво: 2014 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider » пон дек 09, 2019 21:57

Поредият етап от Зимната Лига протече вчера. И как протече? - ми те така , и все на същия канал :

Изображение

Изображение

Ранна и хладна утрин.Още се кани да вали , и още е тихо - впоследствие се проясни и задуха с ентусиазъм. Аз съм решил да проведа операция "зимен риболов" , и да се концентрирам върху ситния скимър без да ми пука кво правят щеките. За целта съм приготвил глина с фуил , глина без фуил , и черна храна. Малко замразени пинки , малко торен , който ще кълцам много на ситно и ще подавам много по малко , такива работи.

Изображение

Изображение

Отляво седи Лоран , старо куче , до него е тапата , опитен щекар. Щека , и тапа. :roll:
И до него два фидера...ще ни бият яко , споглеждаме се без думи с Лоран. Той залага на ситните риби на късо (18 метра!) , аз намирам подножието на шкарпа на 48 метра , и удрям клипа на 47. Шест оборота по-наблизо има някакъв праг или препятствие , в което оловото се закача , като вадя също треви и гнили листа. Замислям се , и решавам да си седя на 47 метра. Стартираме - вятърът вече се е усилил , и се оказва че със средно обемна кошница целенето на петното е нереално , и размазвам жестоко. :oops:
Минавам на по-малка , вкарвам основно храна , черна с мало цветни трохи , малко фуил и щипка пинки във всяка кошница. След сигнала за риболов , почвам да редувам една кошница храна с три такива с глина и фуил , и след малко пoчва да ми кълве. Ситен , ама СИТЕН скимър :evil: , рибенца от 20 грама , кълването във вятъра и вълните с върха от унция и половина беше доста забавно занимание..Интересното е че на късото Лоран хваща още по -малко , когато вадя петата си риба , той ми казва че има три. Щеката не знам дали има и това...Някъде около час след старта , засичам нещо по-едро , и докато обирам внимателно с макарата , гледам как Лоран кепчосва скимър от 150 грама. "Всичките ли са ти такива?" , питам - "Да" , усмихва се Лоран , обаче усмивката му се стопява при вида на платиката от 800 грама , която кепчосвам... 8)

..половин час по-късно. Щото точно толkова време мина без да видим кълване и двамата с Лоран. Трява да е минало половината време (състезанието е с времетраене 4 часа). Решавам че трябва да напреавя нещо , ръсвам жълт трасикс в храната , добавям още фуил , скълцвам на ситно торен червей , закачвам на най-мощния си фидер мрежест уиндоу от 60 грама , с идеята да вкарам пет-шест една след друга - първо мятане , кошницата пада на дъното , и докато подпирам върха на стойката , вече кълве - втора едра платика! :twisted:
Ама бая по-едра от първата! Лоран отговаря с доста едра баба , обаче прекрасно знае че е сбъркал тотално с подхода , и че моите две платики вече не може да ги стигне. И аз знам. И той знае , че аз знам... 8)

Тука се появява рънъра , и ми съобщава че Фабрис (който е в моя сектор) , вечех има "3 или 4 " едри платики. И че....ДОМИНИК (!!!) изнасял няккъв рецитал в другия сектор , ама нещо невиждано - късал поводи , откачвал риба след риба правел едни фитки - сърце да те заболи , обаче разцепвал сектора без конкуренция... :shock: :shock:

..Доминик , майна...Лоран се хвана за главата и изпъшка театрално... :lol: Рънъра не пести детайлите: нашия човек бодвал по ЧЕТИРИ торни червея и два вердеваса на подходяща за целта кука :wink: , че и ги броял докато ги нанизвал... :lol: :lol: :lol: - да се чуди човек дали да вярва , виж тва за откачените риби и скъсаните поводи съм готов да го повярвам без нужда от клетвени деклареации... :mrgreen:

Ние с Лоран пак имаме пауза от половин час , имаме и по още един дребосък , с което моите риби стават общо девет , кълцам торен по малко , вкарвам фуил като за Световно , редувам глина с храна , като не съм сигурен кое от двете неща е правилен ход , и кое - пълна простотия , обаче риба няма. На всеки дватрийсет минути опитвам с торен червей , без да ми клъвне нито един път на тая стръв. :roll:
Свирят сигнала за последни пет минути , аз пак бодвам два торни и три вердеваса , и почвам да събирам останалите фидери. Остават две минути , когато върхът трепва и след това се сгъва - минута и половина преди края , имам едра платика на другия край...ма как да не ти е драго да се гръмнеш? :evil: - тръгвам енергично да навивам без да ми пука кво ще се случи , платиката излиза на повържхостта на 25 метра от брега и оттам на вoдни ски до кепа :twisted: , и се вдига над водата броени секуннди преди края...тоя сезон ми стана навик , деа.

Идва кантара , хвърляме един поглед в мрежата за теглене...

Изображение

...и тегля 3.140. Фабрис има четири едри платики и тегли 4.400 , с което аз ставам втори в сектора и 5-ти от 42-ма в крайното класиране. :?
Доминик разцепва всичко живо с почти 8 кила (без коментар) .

Кво да кажа за собственото си представяне? Сигурен съм че съм направил някоя и друга магария. Както и че съм направил нещо правилно между магариите. И нямам представа кое беше правилно , и кое-не... :roll:
Храната ми е под съмнение , дали трябваше да ловя с храна или с глина - хабер нямам , фуилът беше добра идея , обаче ситно кълцания торен май го вкарах късно и не вкарах достатъчно.. От друга страна , Фабрис ме бие с една риба , кво съм тръгнал да се тръшкам...

Следващия етап , 22 декември.


500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II

Отговори

Върни се в “Състезания и турнири”