" Записки по френските състезания "

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
Публикувай отговор
Аватар
outsider
Мнения: 2539
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 100 пъти
получил Браво: 3040 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Задаваше се сериозен състезателен уикенд. Нужно беше , следователно , да се транспортира всичко необходимо , за да може да се яде бой без да се тюхка човек че му е липсвала огнева мощ - съответно , даваме тон за песен ( "..изправи се , гора от стомана..." :twisted: 8) :lol: ) , и почваме да товарим колата...


Изображение

...да де , кола голяма , място много. Като дойде момента да се организира цеия тоя бардак , така че да можеш да разпънеш дюшека за лека нощ , тогава ще те видим тебе.... :roll:

Първия етап е малка рекичка , където досега съм ловил един път. Скимъри и сомчета , три часа състезание , само щека.

Изображение

Изображение


Съседът отдясно , че и тапа , е Кристоф Дюге (дюгЕ , естествено 8) ). Кристоф е много опитен , и много добър щекар , с дълъг списък от сериозни победи на важни турнири. И като се има предвид кой му е съсед отляво , е изтеглил баси късмета... :mrgreen:
Лимита на живата стръв е половин литър - и не е лесно да се избере кво да се включи в тоя половин литър - така че аз реших че ще стрелям бял с прашката (това ми помогна миналата година) , и взех половинка бял. И като тръгнах да меря дълбочината , и открих че имам почти 4 метра , лошо ми стана...а вятърът се засилваше ли , засилваше...стреляй с прашката , брато. И гадай къде се приземява това на дъното... :?
Както и да е , приготвям малко топки , монтирам линии , и чакам старта..

Изображение


"Имаш риба отляво" - ми подхвърля Кристоф. Някои хора имат очи като паяците , зае.и - всичко виждат , няма лабаво. Действително , отляво се кепчосва сомче. Hие с Кристоф се гледаме. Той уж засича някакви фитки , ама нищо не хваща. Аз предпочитам да не се преструвам - ми не ми кълве , кво да се правя на ударен. :lol:

Тапата в левия край кепчосва скимър , ние въртим линии , аз стрелям с прашката , и сега почва да кълве. Нарядко , плахо , калпаво , като силният вятър не помага с нищо да се презентира стръвта. Кристоф хваща сомче , последвано от скимър , аз също хващам скимър , и оценявам , че за момента играем наравно. Аз и Кристоф Дюге , ей! 8) :lol:
После ще ме размаже , ама засега ...аз съм ебаси машината! :lol:
Сега рибата започва да дава признаци на живот. Фитките зачестяват , вижда се че има риба на пeтното , обаче и двамата с Кристоф ( а и всички останали , всъщност) , не успяваме да решим въпроса с презентацията. И тука на мен ми идва вдъхновението. Не , не така.... :roll: - Вдъхновението , майна! С главна буква , деа! 8)
Групирам всичките тежести , барабар с дроперите , на 55-60 см от куката , и цялата тази маса (за 2 грама приказваме) , я оставям на 3-5 см от дъното. Идеята е тласъците на щеката , които дърпат плувката напред-назад , да не се предават на стръвта. Подпирам щеката на гредата , и почти веднага плувката потъва , и зашивам читав скимър , последван от сомче. Ибреeee!!! Леле Иване колко си умен! :twisted: Веднъж на 50 състезания , ама здраве да е! :mrgreen:
Оттам плувката щръква над водата (2 грама олово на едно място...) , и ластика показва в цялата си прелест - в кепа влиза каракуда от почти половин кило , и аз потривам доволно ръце. Напипах ваксата! Единственотo , което ми бърка в здравето , това са тези два грама , които скимъра трябва да тегли на буксир...гепвам от стойката топ сет с плувка от едн грам , и копирам монтажа - с тази разлика , че ластикът на тази линия е доста хилав , а куката - 16-ка , ама от една тънка тел....

Това се цопва пред мен , стрелям бял , мятам топка храна без жива стръв в нея , плувката потъва , бодвам едра риба ( или каракуда или едра платика , решавам) , стигам до топ сета , посягам с кепа , тежестите аxа да се покажат над водата , и оттам това нещо като отцепи към отсрещния бряг - мамма миа! :shock: :shock:

Трескаво нахлузвам топ сета обратно , и тръгвам да му давам щека , а дзверо как е набрал скорост , не знам сеща ли се че отсрещния бряг е на 20 метра? :mrgreen:
В един момент на мен вече не ми остава повече щека , и сега чакам повода да даде фира..рибата тръгва паралелно на брега надясно , минава пред Кристоф , спира се , и тръгва назад...Три страници борба на живот и смърт по-късно...

Вдигам топ сета нагоре , рибата не излиза на повърхността , добавям едно коляно , добавям второ коляно , и сега на повърхността се показва шаран - на око към трите кила , и пак се потапя ...След още няколко безкрайни минути - "като черни пипала се плъзгат погледи отвред" 8) , докарвам животното до МАЛКАТА глава на кепа , рибата не се събира вътре , и пак отцепва навътре...

Това се повтаря още ДВА пъти , обаче накрая все пак кепчосвам добичето , за ужас на Кристоф , който е загубил всякаква риба , и не знае кво да прави. До края на състезанието има още доста време , хващам няколко скимъра , някое и друго сомче , и когато остава една минута , засичам читав скимър - 200-250 грама , който е още във водата , когатo се свири края , и тази риба я пускам обратно. .. :wink:
Кантар:


Изображение

Шаранът удари 2.600 , лявата тапа има ок. 4 кила , третият е с 1.700 , Кристоф е с малко над кило , и аз печеля сектора с 5.300.


Изображение

Събираме се на бира , Нико е спечелил неговия сектор с 4 кила , остава да се види сектора на Алекси - млад , много добър състезател. Алекси е спечелил "С колко?"... я пак? КОЛКО?!?

5.300

:lol: :lol: :lol:

Съответно , неговият номер е по-голям от моя , и аз оставам втори... Да ви изглеждам тъжен? 8)
Гушнах плик , ударихме още една чертичка , и за капак - направиха томбола , та спечелих и голямата награда - електрически грил , шишчетата да му мислят! :twisted:

Курс към другия водоем , утре ще видим...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I
2021: IIIII I
Аватар
outsider
Мнения: 2539
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 100 пъти
получил Браво: 3040 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

И така , "настане вечер , месец изгрее"...на брега на водоема тече трескаво преподреждане на багажа... Те:

Изображение


"И стана вечер , и стана утро: ден втори" :wink: - и цялата агитка , 44 човека , се е събрала на брега , и чака тиража. А тиража тука е от абсолютно кардинално значение , щото има два сектора , в които има голяма вероятност риболова да е на фидер , и два , които са само щека , и където фидерът не върви. Теглят моя номер , и ....знаех си аз! :( :evil:
Не трябваше да печеля грила , с тая томбола си изразходвах целия късмет за уикенда , и тегля тапа в щекарския сектор... :mrgreen:
Огледът на мястото показа че е адски неудобно и за щека , и че ще пада голяма хамалогия. При което аз реших - внимавайте в картинката , да ловя на фидер! :shock: :lol: :lol:

Въздишката на облекчение от комшиите трябва да се е чула в Белград , а аз си монтирам фидерите и си свиркам. А рибата играе ли играе...


Изображение

И кокото повече гледам гьола , толкова повече ми става ясно , че съм на път на направя голяма магария. Айде , до почивката в 12:30 може и да кълве по-слабо на щеката , и да се спечели някаква преднина с фидера. А после? Остава половин час до старта , аз съм приготвил всичко , тегля една майна на скапания късмет , и хуквам към колата.... :lol:

Изображение

Изображение


"Знаех си че няма да издържиш" , ми се хили Нико , който е рънър. Свирят старт , мятам пет топки на щеката , с малко изпънат бял , мятам три кошници на 30 метра , и почвам директно с фидера. Да видиш ти... не кълве? Дaли пък няма да изкарам нечовешкия късмет сoмчетата да ги няма , и да успея да хвана някоя от дъртите платики , които се разхождат из района? Дa бе , сигурнo - на трето мятане кълве , и първото тлъсто сомче е на другия край - а съседът отляв вече вади втори скимър на щеката , и този е към 300 грама... :roll:

Аз презамятам , хващам едно-две сомчета , и се чудя кво да правя - да минавам ли на щеката , или да направя второ петно на 20 метра (фидерът е монтиран , но не съм захранил) В тоя момент следва очевидно не-сомско кълване , и правя фитка , последвана от още две , докато съседът влиза в сериозен ритъм. Удължавам повода , и докато се чудя как може някой да е толкова тъп , и все пак да е жив , фидерът се сгъва , и към кепа тръгва платика от кило и канче. Ааа!!! Ей-сега ще ви кажа аз на вас! :twisted:

И кво точно ще ви кажа? -ми че сомчетата окончателно ме налазиха , и като погледнах часовника , установих че съм загубил цял час ...ОК , да опитаме щеката за десет минути? - стрелям бял с прашката , придържам леко плувката , след секунда ми кълве , и вадя скимър от 150 грама...Леле Иване , ма колко си умен! Една идея по-тъп , и щеше да седиш в стъкленица с формалин в Съдебна Медицина :evil: :lol: - за.бавам всякакви фидери , и подкарвам рибите с кюнеца - стреляне с прашката , и храна без жива стръв , и риба след риба. Основно дребен до среден скимър , тук-там - някой по-едъp (до 700 грама!) , и купища сомчета...

Идва паузата , от която се възползвам , за да прибера в калъфа всички фидери , кошниците в кутията , и да приготвя живата стръв за след паузата:


Изображение

...сега ще видите вие... Twisted Evil

Свири се атака , и за почвам на всяко подаване на щеката напред , да мятам по една топчица храна с много мръвка. И рибата се събира - "хиляди , маса , народ" - стена от риба , с такава скорост и в такъв ритъм не съм ловил на щека от Испания! Сега само трябва да влезе едрата , и за последния час се правят десет кила! Е да , ама не? Колкото повече се събираше рибата пред мен , толова по-дребна ставаше... накрая хващах едва ли не по риба в минута , само че повечето нямаха и 60-80 грама...а имаше и паузи без риби...а бе , накрая идва кантара , и аз съм с 13.400 . Комшията , оня дето ме размазавше сутринта , има малко над 9 кила :) , обаче след него Стефан (СтефАн!) и Алекси имат съответно 20 кила и нещо , и 19.800 ! В сектора има и един със 16 кила , и един с 15 , и аз съм 5-ти - "Тва е за да ти дойде акъла" , ми се хили Нико , а Стефан ме "успокоява" с тънка усмивчица , " за човек , който изкара първия час на фидер , резултатът ти е много добър!"

...предпочитам да вярвам , че това беше комплимент... :wink:

И така , аз се класирам 21-ви (пликове имаше за първите 20 ) , обаче това което не ми даваше мира , бше нашествието от дребосък на края , когато трябваше да влезе едрата риба. И тука вещи лица ме светват на далаверата: храната. Мътеща , лека храна , събирала дребосъка , и хората ловели с глина , и черна , инертна храна. Тоест , точно като на фидер , където филма е гледан , и всички решения са намерени - само не ми дойде наум че и на щека може да се вкарам точно в същия сценарий...

Все пак , мисля че ако бях почнал от самото начало на щека , тези с 15 и 16 кила сигурно щях да ги бия. Алекси и Стефан засега на този терен не са ми лъжица за устата :)
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I
2021: IIIII I
Аватар
outsider
Мнения: 2539
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 100 пъти
получил Браво: 3040 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Много бой щеше да се яде в неделя. От предчуствие за бой , даже не се сетих снимки да щракна , с изключение на една в началото , ама сега ме мързи да я качвам. :lol:
Дa ви опиша сухо , и в проза ситуацията: Щека и мач. Сомчета и евентуални скимъри. Водоем , на който съм ловил на щека един път. Конкуренцията - местни майстори , които се състезават тук от...някои , сигурно от 50 години.... :mrgreen:

Падам се до Алекси - млад , страшно добър състезател , изгряваща звезда на плувката в региона , ученик на Рафаел. Монтираме линиите , като моите са доста по-леки от тези на конкуренцията - Алекси каза че не е монтирал нищо под един грам. Мятаме топките , и ...не кълве! :o

Баси та.ака? Аз почвам да стрелям бял червей н независимо от вятъра , и да се опитвам да презентирам криво-ляво стръвта , с нелепата , пилешка линия от 0.60 ( сума ти народ се извървя да ми се присмее ) , и сега почва да ми кълве - тази линия е оборудвана с повод 0.10 и кука ном. 18 , и се оказва че в началото на деня сомчетата са адски капризни , и кълват само на това - обаче тънкия ластик не успява да забие куката в твърдите им усти , и почва да ми се откачва риба. Нека! - ама имам 6 хванати и още толкова откачени , когато Алекси съобщава на рънъра че има...ДВЕ риби?!? :shock: :shock:
После , сомчетата изчезват , и сега почва голямо налучкване , баене , смяна на линии , ии опити да се напипа ваксата - в тва занимание минава бая време , ама и всички други се мъчат като грешни дяволи така че аз не се оплаквам - в тоя момент Алекси почва да вади баби , аз оглеждам линията му и реашвам че е от два грама (после се оказа че била от един грам) - гепвам най-тежката си линия - 1.75 , монтирана за бърз риболов на сомчета , бодвам три вердеваса на ченгела 10-ти номер (...) , и на секундата зашивам едра баба! Ахаааа.... :twisted: - сменям куката с по-малка , повода - от 0.16 на 0.12 , пускам....

...до паузата оставаха 35-40 минути. И сега почвам да вадя риба след риба! :shock: Баби , сомчета и скимър! Баси , как презентираше стръвта тая шамандура , не е истина.. и кво правят другите? -гледат!!! :mrgreen: Ситуацията беше доста комична - аз , въоръжен с разрешително да ям бой , и диплома за боксова круша 8) :lol: , съм дoшъл тука щото състезанието ми трябва за закръгляне на бройката (после ще ви кажа :wink: ) - и сега се оказва че разцепвам всичко живо? Добре де - после ще ме настигнат и задминат , противника е много силен , ама за момента , внезапно разбирам как са се чуствали инките , или ацтеките , когато са убили първия си испанец..."не са богове! - порежеш ли ги , кървят. Убиеш ли ги , умират..." :twisted: :twisted:


Тука идва паузата , сандвичи и бира , и след нея - "трябва да се опитам да те настигна"(Алекси) :lol: :lol: - рибата естествено , се е изнесла , и сега трябва наново да я търсим - пак почва въртене на линии - през паузата монтирах по-тежки грамажи , имах един силен момент , около 25 минути , в който хващах по две риби за всяка на Алекси , обачех после петното ми тотално изсъхна, а младежа откри топлата вода , и в последния час , докато аз хващах ситни и редки сомчета , той направи серия от 14 едри скиъмра ( по 250-300 грама) , и практически удвои моя резултат. С малко над 4 кила се класирам 28-ми от 47 , и прибирам последния плик...а уж бях дошъл само за пълнеж...

ПъСъ - в това състезание не беше вложена спортна злоба - то , както казахе , беше само за бройката:

------------------------------------------------------------ 4 0 0 -------------------------------------
8) 8)P.S.2 - "Ти лови по-добре от мен през цялото време и имаш повече риба като бройки. Аз те бих само заради размера на рибите" (Алекси след мача)

:lol: :lol: :lol:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I
2021: IIIII I
Аватар
outsider
Мнения: 2539
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 100 пъти
получил Браво: 3040 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Пейзажа от миналия път:


Изображение


Сега , да си дойдем на думата:


Изображение


Не можеше ли да има по-често състезания по Лоара , деа? 2-3 месечно ми стигат , аз съм скромно момче... 8)

Спускаме багажа по стръмния бряг , и щракваме приготвените промишлени количества жива стръв , преди да е паднала хептен батерията на тaлaфонЯ:


Изображение
Изображение

Паднал съмм сев центъра на фидерния сектор (има и щекарски , по-нагоре) , на най-утрепаното място , плитко и песъчливо. :evil:

Отмерил съм едни 18 метра , които с помощта на специфичната ми техника на мятане на силно течение , стават 14. Плитко , течението е силно , пясъка не позволява да се зaдържи кошницата грам , и тя се застопорява почти на 45° надолу по течението. Направил съм лепкава , светла , преувлажнена храна , в която добавям разни зърна - и не кълве. Нa мен , поне , не ми кълве. Щото съседът вляво (по-надолу от мен по течението) , засича безспир , ама нищо не хваща. Не него му кълвяло , виждате ли? :roll: Хваща една баба , след малко и аз хващам една , обаче аз съм до там , а той вади още две...Турнира е с продължителност 2 часа и половина ( има втори манш следобяд) , и трябва да се мисли бързо - отклипсвам , и мятам по-навътре , с по-тежка кошница , и след няколко мятания бодвам мряна , която определям на око като 600-700 грама , обаче добичето е набито и плътно , и може да тежи и повече , всъщност. Имам и една фитка на тази дистанция , една на първата , и когато минах на 9 метра (!) , още една... не е лесно да решиш задачата , когато имаш 5 кълванета за два часа и половина , от три различни дистанции. Еми...квото можах- направих , свивам рамене , и почвам да събирам багажа....упс! :lol: 8) Само един дърт тарикат , на име Юбер (юбЕр , естествено) , има повече от кило (1.100) , стария вълк Жозеф , ненадминат майстор да лови дъртите риби в подножието на шкарпа с нелепо леки кошници ,и магъосник девето ниво , тоя път не е уцелил правилното заклинание :mrgreen: - 800 грама , и моята мряна , заедно с бабата , удрят 1.200 , и ми дават първо място във фидер сектора (от 15-16) , и втори в крайното класиране , щото Гуенаел е разцепил щекарския сектор с 4.5 кила- "на такива момчета , ние казваме браво!" :tup:

Сега ни чакат сериозни политически игри - докато пийваме , хапваме , и ПАК пийваме :mrgreen: 8) , трябва да си намеря съотборник за след пийването , щото състезанието следобяд е по двойки...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I
2021: IIIII I
Аватар
ivelin66
Мнения: 520
Регистриран на: Сря Май 13, 2009 21:30
Местоположение: Русе
дал Браво: 54 пъти
получил Браво: 3 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от ivelin66 »

Абе Ванка това най-отпред вдясно на масата - нахут ли е,боб ли е, кво е?
Team Milo - feel the difference
milo69
Мнения: 624
Регистриран на: Вто Сеп 27, 2005 16:48
Местоположение: Пловдив
дал Браво: 10 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от milo69 »

ivelin66 написа: Чет Сеп 02, 2021 11:16 Абе Ванка това най-отпред вдясно на масата - нахут ли е,боб ли е, кво е?
грах
Аватар
outsider
Мнения: 2539
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 100 пъти
получил Браво: 3040 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

milo69 написа: Чет Сеп 02, 2021 12:55
ivelin66 написа: Чет Сеп 02, 2021 11:16 Абе Ванка това най-отпред вдясно на масата - нахут ли е,боб ли е, кво е?
грах
:tup: Купих го с идеята тежките зърна да лежат на дъното , и да задържат едрата риба. Обаче , по не знам каква причина , даже след 48 часово накисване , тва нещо не увира , и чуствам как ще го ядат на някой познат кокошките... :roll:

Такаааа...за следобедния манш бързо намерих ортак , и , подкрепени с правилните дипове и атрактанти 8) , бяхме готови за бой - само оставаше да се види кой щеше да го яде...

Жоел , съотборника ми , играе в духа нa местната школа - лека като за течението кошница , която ще се плъзне надолу , ще заседне в подножието на шкарпа , и ще излъже малко , но много едри риби. Аз имам резерви към подхода , макар и да съм бил свидетел не веднъж , колко е ефективен понякога. Затова аз играя с тежки кошници , които да падат на дъното , и да не мърдат - силно подозирам че при активен риболов моят начин е по-успешен...де го тоя активен риболов , обаче... :?

До нас седят Юбер и Жил , като Жил лови с лека кошница , а Юбер е на моя акъл , и мята кошница от 125 грама с могъща сопа на Спро , която купи от мен преди няколо години. Мята една идея по-навътре от мен - аз имам спомен да съм се падал някъде тук , и по памет лових много наблизо , така че мятам на около 15 метра....СТАРТ!


Почваме и почват проблемите - леката кошница на съотборника ми се завлича надолу , където е закотвена малка моторница , и почва да закача котвата , или камъните , за които е закотвена. Аз такива проблеми нямам , моят проблем е Юбер , който малко след старта кепчосва първата мряна. "Хората" , мъдро произнася Юбер в духа на известен уестърн , "се делят на два вида - такива които хващат риба , и такива , които не..." , и всички прихваме да се хилим. :mrgreen:

Десетина минути по-късно аз се разписвам с баба , обаче Юбер вади втора мряна!
Жил е капо , Жоел е капо.

От старта е минал половин час , когато Юбер вади ТРЕТА мряна!!! :roll:
"Сутринта си гледах хороскопа" , съобщава ни спокойно Юбер - "пишеше че днес ще хвана 4 риби"

:lol: :lol: :lol:


Минали са 45 минути , когато аз решавам че ако ще правя нещо , сега е момента - сменям кошницата от 120 грама с такава от 155 , и мятам по-навътре. Буквално след две минути ми кълве , и хващам първата мряна , като че ли , малко по-едра от тези на Юбер. Сега възниква седния проблем - по-навътре течението е много силно , и кошницата ми се завлича пред Жоел , и почваме да оплитаме. Налага се да ловя на такава дистанция , където кошницата да се задържа - тоест , дистанцията на която мога да ловя , е тази , на която няма да си пречим със Жоел...и това се оказва правилната дистанция! Хващам втора мряна. И трета! 8)

Обаче нещо можеше да се подобри (винаги може) , и реших да опитам с другата линия , и дългия повод (поне 150 см) Това беше като да влезеш в тъмна стая , и да включиш осветлението , за.би! :shock: :shock:
Каквато и да беше причината , (имам предположения... :wink: ) рибата очевидно искаше дълъг повод , и сега влизам в серия - четвърта мряна , пета...Половин час преди края , на тапата , където седи магьосника Жозеф , се почва борба с очевидно едра риба , бъркане с кеп , и след малко се кепчосва мряна от 3.300!!! :shock: :shock:
Ние ловим едри кротушки , в сравнение с такова добиче , и май сега играем за второ място...

Юбер си хваща четвъртата риба ( явно хороскопа е бил читав) , идва кантара , и ни съобщава че Жозеф и Даниел имат 4.200...Баси , без мряната бяха жив зян , ама и това го има в картите. Съотборника ми си остана капо , Жил има две дребни риби...ще бия ли Юбер? Вадя живарника , и съдията ми хвърля замислен поглед..."Хм"..

4.500!


8) 8)

Ааа? Имало справедивост на тоя свят? :mrgreen:
Май мрените ми не бяха чак толкова дребни:

Изображение


Юбер и Жил теглят...май техните не бяха толкова едри? :wink:

2.900


"Хората" - поклаща одобрително глава Юбер , "се делят на два вида - такива , които хващат , и такива , които не..."

:lol: :lol:

Оставаше да се види щекарския сектор , и се оказа че следобедния манш е бил доста по-труден от сутрешния - 3.500 печелят сектора , и ние със Жоел печелим цялото състезание .(Тука Жоел и Жил ме подложиха на кръстосан разпит на тема хеви фидери и тежки кошници. Силно подозирам че традиционният подход на местните към фидер риболова на Лоара е на път да се промени... :wink: )


Съботния ден беше оползотворен прекрасно , а в неделя ме чакаше важна тренировка - настойчиви слухове твърдяха , че на река Мен нещата хич не са розови , и че ни чака сложен риболов на много дребна риба...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I
2021: IIIII I
Аватар
outsider
Мнения: 2539
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 100 пъти
получил Браво: 3040 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Малки , но силни състезания бяха предвидени за изминалия уикенд. Концентрирани , така да се каже. 8)
Като скъп парфюм , не се продава в литрови разфасовки. :lol:
13 човека се бяха събрали в събота на брега на реката - каймака на Бреговото Братство , тънки познавачи на река Мен , и главорези от класа. По-точно , 12 - щото долуподписаният , задържан от поредния административен абсурд , паркира на водоема един час преди старта , и се зае набързо да разпъва панаира. Следователно , малкото снимки са от тренировката...


Изображение

Тренировката: с храната останала от Лоара , събрах някакви риби , основно в рамките на 100-250 грама , с една -две по-едри , особено като вкарах якия крил.

Изображение


В края на тренировката , на метод , хванах 4 едри скимъра за 20-тина минути. Горе-долу налучках размера на куките , дължината на поводите , оцених че съм хванал едни 6-8 кила риба , и скокнах да видя какво ловят апапите 300 метра по-нагоре. И се оказа , че те ловят риби като трамваен билет , и моите бонуси не са ги и сънували - и че не могат да решат проблема с безкрайните фитки... някакъв план започна да се оформя...
И така - кво правим като сме си спретнали адски удачна тренировка , и сме налучкали идеалната храна? Правим точно същата? Вие пък...аз тръгвам да я подобрявам.... :? :lol:

Смесих любимите си препечени трохи , любимия ми ТТX , и около 1/3 крил , Резултатът беше много по-слабо лепкава храна , която освен това затъмних до почти черен цвят. Стартираме - Жаки "Диего" Да Силва седи на долната тапа - без на него да му е нужна такава. Нa горната тапа седи Ерик , все от клуба на Жаки. До Жаки седи Гуенаел - никога не съм го бил на тази река.

Отдясно имам един румънец от клуба на Жаки , който откак играе с батковците , много е задобрял. Вкарвам няколко големи кошници с удавени пинки , и съвсем малко фуил , и почваме да търсим начин да се хване гамбуза. Рибите са безбожно дребни ( дойде ми наум храната от миналата седмица... :oops: ) , и макар че вкарвам жито и царевица , и започвам да подавам кастер и кълцан торен (по малко) , 100 грама са бонус - имам едни ларви на петното , дето и за щека бяха прекалено ситни , за.би! :evil:

Основния ми проблем , това е че рибата не ще да кълве на нищо , ако на куката няма и вердевас. В идеалния случай - само на вердевас. Върви селекционирай нещо по-едро...Вярно е че и конкуренцията не се справя кой-знае колко по-добре , и също скубят дребосък. Аз въртя монтажи , сменям поводи и куки , обаче имам само една средно читава риба , и през цялото време си казвам "ей-сега ще опитам с пелет фидера" , и все ще го опитам след още едно замятане , след още един експеримент , след още малко... :wink:
Когато остава 1 час и 15 минути , и съм се опекъл и разсъхнал от зверската жега , стискам зъби , бухам храна с малко фуил и малко кълцан торен в пелет фидера , бодвам малко парченце торен и ПЕТ ВЕРДЕВАСА на кука 10-ти номер :shock: :shock: (не чакайте да видите пелет фидер с фуил и вердевас на куката в английски клип :mrgreen: ) , мятам и отивам да търся студена бира в хладиланата чанта в колата ( а не бе! :twisted: )

Връщам се с бирата , и ....ей! :shock: Върхът подскача бе! :twisted: Вдигам фидера , и усещам едра риба на другия край. В кепа влиза платика от кило и половина , аз презамятам и сядам спокойно да си пия бирата - ей-сега ще хвана още една! 8)

"Ще ме хванеш за средната перка" , казаха платиките. :lol:
Общо половин час от безценното ми време отиде да чакам повторно кълване на метода , докато накрая се отказах , и пак подкарах дребосъка за оставащите минути , и приключих състезанието доста объркан... Имаше ли какво друго да направя ? Можех ли да изиграя мача по-добре? Какво трябваше да променя - храната? Да вкарам метода много по-рано? :roll:

Идва кантара. Жаки на тапата има 5.800. Гуенаел е настъпал някаква неочаквана мотика , и е с под три кила. Mоя съсед отляво има малко над 4 кила , аз тегля 5.200 (на мен ми се стори че бяха 5.300 , но това нищо не променяше) Румънеца има малко над 4 кила , и ме гледа накриво , щото без голямата платика бях умрял като свободата на словото. :mrgreen:


Е да , ама я хванах! :twisted: 8)

На другата тапа Ерик има 8.800 , а пича до него , който не е много силен играч , е намазал в навалицата и ме бие с 300 грама така че оставам 4-ти. Можех ли да го бия? - разбира се! Ако си бях изиграл правилно картите (ако знаех как да ги изиграя правилно..) сигурно можех да бия и Жаки.

(...идваш на река Мен , личните ловни полета на Жаки да Силва , Иване. Пада му се долната тапа , и го биеш? Много трябва да си си повярвал... :lol: )

Здраве да е - прибирам си плика , и сега , понеже не знаех какво да променя за утре , щях да стрелям напосоки и насляпо , па дано уцеля.... :roll:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I
2021: IIIII I
Аватар
outsider
Мнения: 2539
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 100 пъти
получил Браво: 3040 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

И така , "настане вечер , месец изгрее". 8)
Облаци комари са "обсипали сводът небесен" :twisted: , да ме прощава поетът. Седнал на чашка розé , аз трезво обмислям проблема с гъстите облаци дребосък , и скалъпвам кръвожадна стратегия - с такава манджа ще ги ваксинирам утре , че свят ще им се завие! :twisted: :twisted:

Сутринта ставам и смесвам една част(на око) методна храна с крил , още толкова - храна от млени протеинови топчета , сипвам шепа чисто рибно брашно(сьомга) , и за капак , добавям ТТX . :twisted: :shock:
В сравнение с тая рецепта , менюто в МакДоналдс е като зелена салата с филийка пълнозърнест хляб... 8)
Приказен пейзаж в равното Анжуйско поле:


Изображение

От близо нещата са доста по....прозаични :wink: :Enlarge this image Click to see fullsize

Изображение

:shock: :shock: :mrgreen:

Падам се на номер 9 , между старото куче Aлан , и моя авер Жил , който вчера беше последен. Над Алан , на ном. 11 седи Жaки , който може да се смята за тапа , щото баш тапата не представлява заплаха ...теоретично. "Откак изобретиха ритника в таш.ците" - казваше един приятел в Испания - "вече няма малки врагове!" :twisted:

Храним. Аз потривам ръце - "ей-сега ще видите вие!" обаче ме връхлита гладният ситнеж. Споко. Големите ще дойдат всеки момент , а засега да направим малко дребосък - от вчера съм налучкал най-удачните монтажи , и сега скубя дребосъка по-добре от Алан - който хваща , но по-малко , или от Жил , койтo въобще нищо не хваща. Жаки кепчосва нещо , ама ние не сме дошли да се мерим с него ...

Минават едни 40 минути , и за почвам нещо да се притеснявам... ДА , храната ми е убийствено калорична , богата на протеини , и преднзначена за едра риба. Обаче , тя е съставена от много силно лепкави елементи , и за да не стане на пластилин в кошницата , съм принуден да я ползвам...а бе не баш суха , ама и не много мокра. :roll:
Което означава че адски "силната" ми храна , е едновременно и доста активна - идеалата храна за събиране на всичкия околен дребосък... :?

В тоя момент , Жил става прав на скарата , и вдига нагоре фидера - гепил е дърта платика?!? С Алан се споглеждаме , аз се чудя дали не съм свършил още някакви магарии...добре , не вкарах фуил. Ама вкарах пинки...дали трябваше? Може проблема въобще да не е в храната , всъщност? Кепчосвам скимър от 500-600 грама , Алан ме гледа с отвиснала челюст и се е облещил като настъпана жаба - е , чак пък толкова , за един скимър...и тогава зацепвам че не гледа към мен , а през мен! Обръщам се - Жил вади втора дърта платика :shock: :shock:

А бе - кво става тука? "Последните ще станат първи" , тва ли е идеята? Ква вакса е напипал нашиО човек? Някъде в тоя момент , понеже не спирам да въртя всички възможни видове стърв , както и комбинации от тях (ловенето само на вердевас в събота се оказа грешен подход , останалите са ловили на бял и торен ) , и сега се оказва че на малkи парченца торен кълве , с което имам възможност , а) да ловя със стръв на която мога да хвана и дребна , и едра риба , и б) торния червей не могат да го сдъвчат и изсмучат за една секунда , което увеличава шанса да се дочака едрото.
Жил вади ТРЕТА платика. :o
От старта са минали около два часа , аз имам 15 рибета , между които има само един полу-бонус , Алан вади само ситнеж , Жaки от време на време кепчосва вещо , обаче не изглеждат едри. Една от големите ми грешки от съботата беше вкарването на метода прекалено късно - сега решавам че е време да се опита , и тука зацепвам че съм си вкарал още един автогол: понеже храня изцяло с рибна/методна храна , пелет фидерът с нищо няма да се откроява на фона на хранителното петно...'ного си умен , Иване.. :oops:

Решавам да му дам 15 минути , до десетата имам две къси подръпвавния , обаче се правя на ударен , поглеждам часовника , и на 13-тата минута фидерът рязко се сгъва , и първата едра платика тръгва към кепа! Жил ме гледа спокойно - едва ли ще го стигна , Алан оглежда монтажа ми с изненада , обаче аз презамятам , и след 5 минути забивам втора платика , макар и по-малка!

Дали пък да не изкарам само с тоя монтаж до края на турнира? Следват десетина минути пауза , и зашивам ТРЕТА платика , обаче Жил хваща още една...оттука почва словесна престрелка до края на състезанието , в духа на "иди седни на сянка малко , глей ква е жега" , "иди да пуснеш една вода , и не бързай да се връщаш" , ако имаше малко спортен дух , щеше да спреш за половин час , да ни дадеш шанс , " и т.н. :lol: :lol: :lol:


Междувременно на пелет фидера вече нямам кълване. Или по-точно , имам! Сега "трамвайните билетчета" се "перфорират" на дъртата кука , ама няма отърване от тях , и след няколко рибета и огромен брой фитки ( сгъването на върха от 4 унции от рибета от 20 грама граничи с трудов героизъм) , реших да се откажа... И сега кво правим? Вкарваме белия Трасикс? С това мога да си убия петното от раз... да го оставим за последния половин час. Кво щяха да направят Рафаел или Фреди в тая ситуация? Сигурно щяха да опитат да ловят с чиста глина и жива стpъв , без храна...аз съм пробвал на тая река и не видях разлика. Обаче...що не? Ставам , вадя пакет глина , вкарвам кълцан торен и кастери , мятам. Един ситнеж. Втори. Трети. Скимър от 150 грама.... платика от две кила! 8) :twisted: ААААА!!!!

- презамятам , и забивам втора платика (макар и по-малка) Рафаел!!! Имам да черпя като се видим , нищо че нe пиеш! С глината вадя трета платика , и после кълването пак изчезва. Същата дилема като с метода - да продължавам ли , или да правя нещо друго? Не остава много време , опитвам с бялата боя , никакво подобрение , вкарвам пак метода , имам късо чукване , свирят пет минути , и ...Жил хваща още една платика. :?

Ако до този момент можех да имам съмнения , тука вече не можех да се самозалъгвам - Жил щеше да ме бие , и вероятно - с две кила разлика. Оценявам улова си на 5-6- кила , а този на Жил - на 7-8 - лафим си , чакаме кантара.

Упс! Хюстън!!! Тудор , румънеца имал...7.5 кила? :o
Довлякли са се eдни тарикати от Източна Европа да ни оберат плико...ъъъ , такова. :oops: Нищо не съм казал! :mrgreen:
Жил вади живарника , и тегли точно 7 кила. Сори брато , вече не си първи...До този момент не бях обърнал внмание , че Жил практически няма дребна риба , или има много малко...той просто не успяваше да я засече. Аз имам общо 31 или 32 риби. Тоест , ако имам 5 или 6 платики , имам още 25 риби с тегло от 20 до 150 грама...хмммм! :wink:
Вадя живарника и тегля...


Изображение


7.800!

8)


Алан не успя да излъже нито една едра риба , и тегли -само с дребосък! , едни достойни 5.200...


Изображение

Жаки!!! Колко имаш ти , тарикат такъв? :twisted:
Жаки вади живарника , в който няма нито една едра платика...само че , той ...няма и дребна риба! :shock: :o Средния му размер е между 150 и 300 грама , и при вида на живарника , с Жил само се споглеждаме... над десет кила!!

...много трябва да си си повярвал , Иване , да си помислиш че ще биеш Жаки да Силва , когато е горна(почти)тапа...
:wink:


(Баш тапата няма и пет кила)

И така , за моя най-голяма изненада , аз съм втори , и пак прибирам плик. Има куп въпроси...кво щеше да стане , ако бях вкарал храната от тернировката? Ако бях ловил само на метод? Само с глина? Само с чиста стръв без храна? Ако , ако , ако....Ама на тези въпроси няма как да получа отговор. А на въпроса как са ловили Жил и Жаки , те сега беше момента да питам. Още повече че след добър резултат , хората имат склонност да споделят... :wink:

Жил: след неуспеха си в събота , Жил решил , също като мен , да подходи радикално. Само че аз избрах да го направя с храната , а той е избрал живата стръв. Класическия подход , трова е да се събере първо рибата , и тогава да се кълца торен (ако се вкара от самото начало , ситнежа го изяжда , и от него няма полза) Жил обаче решил да рискува , и е почнал да кълца торен от самото начало , с което просто е дръпнал платиките - е и е ловил само на торен. Звучи логично , не е извън умствените способности на такива като Жил и мен...обаче улова на Жаки граничеше с черна магия..как го правиш тва , брато? :roll:


"Вкарах само кастер и торен" обяснява ми майстора - "без пинки или фуил" Ммммм...не ми звучи достатъчно. "И ?" Жаки ме поглежда , посмихва се тънко , и изплюва камъчето : мятал дитректно пред себе си , 4-5 кошници , хващал квото може , и после - една ПРАЗНА кошница 3-4 метра надолу по течението , където седял хитрият едър скимър. И на всяко такова мятане прибирал по един...


Мда. Много бой ще се изяде докато го настигнем тоя пич на тази река... :)
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I
2021: IIIII I
lk
Мнения: 24
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 13:32
Местоположение: софия
дал Браво: 1 път

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от lk »

Голямо междучасие
Аватар
outsider
Мнения: 2539
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 100 пъти
получил Браво: 3040 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

lk написа: Пон Ное 15, 2021 16:43 Голямо междучасие
Мина през ума да ти отговоря в духа на "ми , зима е , сезонът свърши" , обаче истината е малко по-различна... :?

В остър пристъп на инетлигентност , френските власи наложиха изискване за зелен/санитарен паспорт за да можеш да участваш в състезания по риболов. :)

Силно подозирам че в следващите няколко седмици ще открият Закона за земното притегляне , Теоремата на Питагор , ще изобретят велосипеда , и ако някой им подаде GPS, може да си намерят и задника. :wink: В светлината на тая ситуация aз реших че състезателният риболов за мен приключва за неопределено време - обаче днес ми съобщиха едни новини , които ако се окажат верни , може да ме върнат в играта и -( ако са останали места) , да ходя да ям бой на Зимната Лига...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I
2021: IIIII I
Аватар
outsider
Мнения: 2539
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 100 пъти
получил Браво: 3040 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

Здравейте , драги читатели.
Както вече стана дума , тежки времена настанаха на Западния Фронт. Не стига че зимата запя свойта зла песен , със съответното усложняване на риболова , ами сега се оказа че се били навъдили някакви вируси , да видиш ти кво нещо... :roll: :lol:

При това , гадовете не са балами , и не ходят да развиват подривната си дейност в парижките молове , или в метрото , да речем - не , те , както се оказва , предпочитали чист въздух , и се концентрирали по бреговете на водоемите , в очакване на някой рибар - ти си разпъваш въдиците спокойно , а те се нахвърлят върху теб изотзаде , ии те захапват за врата... :twisted:
Обаче здравните власти бдят над нас kато квачка над пиленцата си , и с цел опазване на живота ни ( и по НИКАКВИ други съображения!) , за да участваш в състезания по риболов , сега е нужен зелен сертификат... :shock: :mrgreen:

Така че първо минах през аптеката , където м и беше приложена техниката на "двойното бръкване" - един път в носа , един път в джоба :evil: , и сега съм готов за бой - и щях да ям много...

Изображение


Военните действия се развиват на ей-този канал...


Изображение


...Който отличава с разнообразен риболов. Или със своеобразен. Многостранен , така да се каже ... много странен... Значи , есента рибата е ситна , злояда , и със силни симпатии към LGTBIQ+ лобито :mrgreen:
Лови се на щека , и с две кила си фанал Господ за шлифера. Тая работа я стоплих през октомври , когато се явих с издъхнал фуил , и , изправен пред дилемата дали да търся едрата риба на 13 метра (има каракуди и някое шаранче) , или да ги гоня на мач в много съблазнителните клони отсреща 8) , аз избрах мача и клоните , и се класирах 26-ти. Ама от 26 човека... :lol:

После идва зимата , и риболовът се влошава...докато почнат дъждовете. Оттам нивото на канала се вдига , рибата от близкото езеро влиза в канала , и сега се правят на щека по 15-20 кила риба! После нивото се вдига още повече , и вече не може да се инсталират платформите , и Зимната Лига се провежда на алтернативен терен.

Тоя път фуила ми беше жив и свеж - да ти е драго да си го намажеш на филийка и да си замезиш водката с него! 8)


Изображение


И понеже ми беше ясно че от фидера полза няма , бях взел само три... 8) :lol:

Храната - "подсладената глина" , която се надявам да ми докара някой скимър


Изображение

Хвърлям топките на 13 метра , без жива стръв , подавам фуила с чашката , храня и с фидера отсреща в клоните - да не ес окаже че нямам риба на щеката , и да се чудя кво да правя. Освен това , с фидера имам един експеримент за провеждане. :wink:

Стартираме - отляво имам сериозен специалист , а отдясно , друг добър щекар днес е решил да лови САМО на фидер (?!?) - искал да пробва , човека. Докато се опитвам да направя някакво изтичане без грам течение , щеката отляво вече вади първата баушка. И фидерът отдясно , също! А стига бе! Сменям излишно леката линия с правилната за терена , и сега почва да ми кълве , ама на всякоо пускане! Ситни до средни баби , като на вердевас кълват много ситни , обаче на един бял червей размерът се вдига , и около един час нещата вървят в отличен ритъм - с нищо не отстъпвах на съседа отляво , да ви кажа...Изтича първият час , и решавам да опитам десет минути с фидера. Идеята е следната : взимаме пелет фидер , пълним го с чиста глина с фуил , и ловим на вердевас.
Не , няма да го видите тва на клип с Дес Шип или Стив Рингър. 8)

Идеята е да се намери рядка , едра риба през зимата , и да се гепи бонусната платика , да речем - удрям на къмк , щото рибата е само баби , хващам две - ама по сто грама! - Стефан отляво ме изгледа под око , аз смених вердеваса с две парчета торен червей , и сега забивам , баба , ама към 350! :shock:
А , значи имало и такива риби , а аз скубя някакъв планктон на щеката?!? :evil:

Да ама не - след няколко кошници рибата издребня , разреди се , и реших да се върна на щеката , където нещата силно се бяха усложнили - къпирането на глина с фуил докара на петното някакъв ужасен дребосък , и даже Стефан (СтефАн , разбира се Cool ) , вече не хващаше нищо , и по едно време къпира малка топчица храна на 6 метра от брега , и почна да лови там...Аз опитах пак с фидера , пак със щеката , вдигах над дъното , стрелях бели с прашката , опитах да полягам на дъното с торен , с ведревас , с бели... а бе опитах кво ли не...кво да ви разправям? - това е любимият риболов на местната общественост , и те знаят как да хващат баби с десет грама по-едри от моите. Което на края прави доста риба в повече. Знаят кога да дохранват , и с какво. На каква дистанция да ловят , с какви линии , с какво да хранят...И разбира се , познават от години водоема. Аз се разбих да търся решението , направих куп грешки , които знеах че са грешки , и вероятно - сума ти такива , които даже не съм разбрал какви са... С 2.660 се класирах 22 от 28 , и мисля че тука в скоро време фидер няма да монтирам... :evil:

Другата седмица - на същото място.


Малко мисли на глас:

секторът се печели със 7 кила , оказа се че съм се паднал в най-рибния край , другите сектори се печелят с 3-4 кила

вторият в моя сектор , с пет кила , не е вкарал фуил ВЪОБЩЕ , кълцал е торен

фуилът беше и соновната ми грешка на фидера (мисля) Имам чуството че едра риба имаше , и я изгоних с цопането на тежката кошница в плиткото , и с фуила

Фабрис е 4-ти в неговия сектор с 1.760 , само на фидер

ОТ 28 човека , две трети имат под 3 кила - ако не и три четвърти...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I
2021: IIIII I
Аватар
Д-р Флекс
Мнения: 8670
Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
Местоположение: София
дал Браво: 1189 пъти
получил Браво: 375 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от Д-р Флекс »

Господи, риболовът на суха муха зимъска ми изглежда о колко по - прост и елементарен ... :lol:
milo69
Мнения: 624
Регистриран на: Вто Сеп 27, 2005 16:48
Местоположение: Пловдив
дал Браво: 10 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от milo69 »

"подсладена глина" е глина със сладост някаква или нещо друго? и друго нещо ми прави впечатление - не използваш ароматизатори, почти...не им вярваме ли?
Аватар
outsider
Мнения: 2539
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 100 пъти
получил Браво: 3040 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнение от outsider »

milo69 написа: Чет Дек 02, 2021 14:59 "подсладена глина" е глина със сладост някаква или нещо друго? и друго нещо ми прави впечатление - не използваш ароматизатори, почти...не им вярваме ли?
Глината е "унгаската" рецепта от последния ми излет в чужбинския форум. Следващия път ще снимам процеса.
Ароматизатори... от време на време решавам да пробвам. :roll: Купувам няколко пакета , седят в сака или в къщи по три години :) ...общо взето , смятам че ако си направил всичко както трябва , нямаш нужда от тях. Ако не си - няма да те спасят. В конкретните условия въобще нямаше никаква полза или смисъл от тях , ама хич.

ДоФФторе...на мен мухарскЕа риболов през зимата ми се види адски сложен! Много тренировка иска да уцелиш дупката в леда с муътъ, по-добре да си къцам бабите...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I
2021: IIIII I
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и турнири”