Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори /

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
Аватар
IANEKA
Мнения: 361
Регистриран на: Съб Мар 29, 2008 21:38
Местоположение: Somewhere in the village
дал Браво: 3 пъти

Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори /

Мнение от IANEKA »

Отука се почна....от стр. 3.....

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 33#p753233

Визирани са двата Водоема и съответно Собственици,само и единствено,че са участници в темата......

IANEKA написа:
И щото леко-полеко,темата отива към...

Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори /
а пък Състезателния риболов,хич не ми е безразличен.....не-ма си траем.... :evil:

iskar 17 написа: Реалните щети от ползването на живарници собственика на водоема ще ги разбере чак
пролетта на 2013г,след презимуването на рибата.Приятелски му препоръчвам да се
поинтересува как да намали смъртноста на рибата при появата на болеста САПРОЛЕГНИОЗА.
Пепи,след дълга и тежка зима,а и не толково тежка,както миналата дори и в много по-големи и дълбоки / свободни / затворени водоеми,напролет има много страдащи от тази болест риби,всякакви.
И повярвай ми,няма нищо общо, с живарниците.
И щото съм сигурен,че на думите ми не би обърнал особено внимание,можеш да се допиташ до Боян Шушлин, с когото се познавате достатъчно......мисля.

Agov Dol написа: Не смятам, че е необходимо да ставам слуга на хора, които вземат пари на заем за да участват в състезаяния.[/i]

................. :shock: ... :shock: ... :shock: ..........

Това.......Е......У-ЖА-СНО.....не верваш ли...!!???

Току що настрои 2/3 от участниците в подобни турнири срещу себе си......още ли не ти се верва!?

Вервай..........

Немаш никва идея,сигурен съм,къв е мотива на на тия 2/3 ,да играят по турнирите,включително и твоя,и да ти кажа...

Наградния фонд,единствено определя ЦИФРАТА необходима,за подготовката и добро представяне на Участника /Евентуално /....

Наградния фонд...НЕ Е.... Основния мотив,на Колегите,да участват на който и да било турнир....Дали е 2 , 12 или 2020 лева.,хъса е един и същ... НО , има Значение..... /т.1 /

И..

т.3 ....условно


Кой к.ви дивиденти извлича....../финансови да речем /. :!: :!: :!: :?: :?: :?:

Участници:

:?: :?: :?:

Организатори / Собствиници /

no comment.....


Аз лично,за Горна малина бех чул,че има некво поделение ,тва навремето кът трееше да се редим некъде ,за казармата....А,и че не е далече от София...... :D
Дори се загубих,на път за Г..олемия турнир там.
А сега... :?: ..след турнира....А.. :?: :?: :!:А па за тоа Дол,както се казва там....дори и трудно го запомням,КОЙ,КОЙ беше чул,освен живущите на 10км. околовръст.........преди добрите турнири там....КОЙ..... :?: :?: :!: :!: :!:

А ТУРНИРИТЕ.....дори Добрите,се правят със СЪС-ТЕ-ЗА-ТЕ-ЛИИИИИИ .....
.... А Ти, Доле....както и да ти е предното име,може инак и да си Пич,ма малко по-нагоре ги нарече......лошо,лошо ги нарече.....и ако аз бях записан,вече нямаше да съм........


Поне за мен,а и не само,Темата е Злободневна.....

Макар,че е като притчата,за кокошката и яйцето,тук има аргументи и ...и факти.
Аз имам позиция по въпроса и то,не еднозначна...

А Вие...???!!!
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.

iskar 17
Мнения: 162
Регистриран на: Вто Май 24, 2011 20:38

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от iskar 17 »

Много от собствениците , арендаторите или концесионерите на водоеми , включително и аз , се захващат с организацията или съорганизацията на риболовни състезания , без въобще да имат представа какво ги очаква . За да допуснеш състезание на водоема , който стопанисваш , е необходимо да имаш вродена склонност към мазохизъм .
Съдейки по обявите във "Фишинг мания" виждам , че колегите от Долни Богров и Агов дол са издържали до две-три състезания преди да се откажат . Аз го докарах до пет .
Венци от Доганово е истински Терминатор , като има над 10 състезания , и е готов за поне още толкова .
Повечето от риболовците , които наричат себе си състезатели по спортен риболов , са читави и свестни хора . Когато са дошли на водоема ви индивидуално за да практикуват хобито си , можете и разговор да проведете , и съвсем нормален диалог да водите .
Цялата идилия приключва в момента , в който се прелъжете да публикувате обява в подфорум "Състезателен риболов" на "Фишинг мания" . След което имате чувството , че наследниците на татарите , хуните и монголите начело с Чингиз Хан , пристигат при вас . Споровете и скандалите започват още с правилата на състезанието . С подмятане , без подмятане , с паста , без паста , на късо , на дълго , с тежка захранка , без тежка захранка , жребия с тапи , без тапи , рибата се вади след сигнала , не до сигнала , и така безкрай .....
Ако наградния фонд е голям , тогава корифеите на риболова в България започват да идват десетина дни преди това за да разучават водоема . Днес хвърлят тук , утре там , дебнат конкуренцията , чертаят схеми и тактики . Обстановката започва да се натопорчва , изказват се предположения , че еди кой си след първия манш ще хвърли във водоема пред мястото си топче битум или нафталин , за да прогони рибата на този , който ще седне на това място след него . Еди кои са приятели и ще ловят риба симулативно , за да лансират един от тях , и да прецакат Винкело от Перник .
Започва едно плюене един срещу друг , едни претенции , че човек се чуди откъде му е дошло това на главата . В завършек се оказва , че водоема не е зарибен достатъчно , собственика си е направил реклама на гърба на състезателите , и е опорочил усилията им .
Гледах един филм по "Хоби ТВ" , мисля че беше с Белополски , Пейков и още един - двама участника . Цял ден седяха в Англия на някакъв платен гьол и хванаха пет-шест мелеза между каракуда и шаран с тегло по 700 грама , като през цялото време се скъсаха да хвалят колко много и красиви риби има . В същото време тук на Доганово или Агов дол ловите по 20 килограма риба на човек и пак е малко .
Миналата седмица беше световното първенство , надявам се да нямате претенции , че местните състезания са по-важни риболовни събития . Какъв е резултатът от риболова - 3 килограма уклей и пълно с распер да им гони рибите . Обаче в България ще хванеш 30 килограма риба и в следващия момент ще кажеш , че си бил на най-скапания водоем , на който е минал един сом и ти е олигавил влакното .
И тъй , като се засяга финансовата страна при ентусиастите , които наричат себе си състезатели , редно е да се запознаете и с разходите на другата страна :
шаран до 4 кг - 5,90 лв/ кг с ДДС и транспорт ;
шаран над 4 кг - 6,50 лв/кг с ДДС и транспорт ;
щука - 8,90 лв/кг с ДДС и транспорт ;
сом - 8,90 лв/кг с ДДС и транспорт ;
бял амур - 5,90 лв/кг с ДДС и транспорт ;
каракуда 60-100 гр - 1,10 лв/кг с ДДС и транспорт ;
каракуда100-300 гр - 1,80 лв/кг с ДДс и транспорт ;

Доставчици : рибарници "Скравена" , "ЕЛАЗ" - Овчарица

шаран - 8000 кг х 6,20 лв = 49 600 лв;
амур - 1000 кг х 5,90 лв = 5 900 лв ;
каракуда - 3000 кг х 1,50 лв = 4 500 лв ;
сом - 1000 кг х 8,90 лв = 8 900 лв ;
щука - 1000 кг х 8,90 лв = 8 900 лв
ОБЩО : 77 800 лв

Храна за един сезон :
Пелети шаран - 5000 кг х 1,20 лв = 6 000 лв ;
жито - 5000 кг х 0,40 лв = 2 000 лв;
едро смляна царевица - 5000 кг х 0,50 лв = 2 500 лв ;
кюспе - 5000 кг х 0,40 лв = 2 000 лв ;
хлорна вар - 2000 кг х 1,40 лв = 2 800 лв ;
хидратна вар - 5000 кг х 0,24 лв = 1 200 лв ;
изкуствена и оборска тор - 800 лв ;
ОБЩО : 17 300 лв

Относно болестите и смъртността при рибата , въобще не ми се спори . Лично при мен загубите за един сезон са около 1000 кг и съм абсолютно сигурен каква е причината . Съгласен съм , че риболовният спорт в България се крепи единствено на ентусиазма и любовта към него от страна на тези , които го практикуват . Всеки от вас е в постоянен разход и е воден единствено от желанието да си начеше крастата .
Но да смятате , че благодарение на вас , собствениците на "Мелниците" , "Агов дол" , "Богров" , "Доганово" и други , ще станат милионери е меко казано наивно . От всички гореизброени , единствено при мен , водоема се явява само част от пейзажа - с една дума плънка към останалите неща /хотел , ресторант , басейн и други/ . Мое беше решението да бъде зарибен с индустриално количество риба . И ако ме питат защо , единственият отговор е , че всеки луд е с номера си . Все едно вие да ми дадете смислен отговор на това каква е причината всяка година да хвърляте равностойността на една кола във водата .
Без да знам къде се намира "Агов дол" , дори нямам представа как изглежда водоема , мога да ти отговоря на въпроса какви са финансовите му дивиденти - никакви . Имайки впредвид какво е финансовото и икономическото състояние във Врачанския и Монтанския регион , ще ти кажа че човека е обречен да го финансира от джоба си през цялото време на стопанисването му . Не ми е ясно , как така при разбираемо написани условия , че турнира ще се проведе с участието на 72 човека с такса по сто лева и разход 1000 лева за наем на водоема , както и 400 лева за купи и медали , наградният фонд ще бъде 5800 лева . Никой ли не можа да направи причинно-следствената връзка , че наградният фонд е свързан с броя на участниците . Този от вас , който се класира в първата тройка , няма ли да изпита неудобство от това , че взема едни пари , които знае че са измуфтени нечестно и под натиск ?
Платените водоеми в България са най-куците места за за риболов , според някои всезнайковци - брега не е подходящ , дъното не е равно . Зарибяването не дава възможности за алтернативи на състезателите , рибата е предпазлива и т.н и т.н.
Мога да говоря само за "Мелниците" , защото знам какво има , а то е шаран от 20 грама до 25 килограма , амур от 2 кг до 20 кг , каракуда от 20 грама до 1 килограм , уклей , клен , бабушка , щука от 1 килограм до 7 килограма , сом от 2 килограма до 50 килограма .
Ако вие като риболовци имате знанията и желанието да направите перфектния водоем за риболов , нищо не ви пречи да си направите една кооперация и да вземете на концесия някой гьол , където да се развихрите .
И тъй като човек е така устроен , че си мисли че около него се върти света , ще ви дам следният пример : Една събота на гьола имах 91 риболовци , и накарах персонала да ги анкетира като им зададе следните въпроси : Знаете ли , че в България има състезания по спортен риболов ? Известно ли ви е името на някой състезател по спортен риболов ?
От 91 човека , 30 знаеха или предполагаха , че има състезания по риболов . На втория въпрос никой не можа да каже и едно име .
Така , че уважаеми господа , които наброявате около 200 човека , недейте да живеете с измамното самочувствие , че сте единствените представители на хората , които са запалени по риболова и само в България са над 1 000 000 човека .
С най-добри чувства , към много от вас , с които сме запазили човешките си отношения .

Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 7 пъти

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от Коце »

Изображение
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero

Аватар
Д-р Флекс
Мнения: 8578
Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
Местоположение: София
дал Браво: 1050 пъти
получил Браво: 358 пъти

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от Д-р Флекс »

Според мен, откакто Венци отпочна с ежеседмичните състезания, терминира любителския риболов на Доганово :idea: Какво печели, и какво губи, ще се разбере или в края на сезона, или на падежа ...

Божидар Иванов
Мнения: 383
Регистриран на: Вто Юли 22, 2008 14:58
Местоположение: Габрово-Столицата на хумора!
дал Браво: 15 пъти
получил Браво: 17 пъти

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от Божидар Иванов »

Коце написа:Изображение
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Светът е оцелял защото се е смял!!!
На Бодлива крава ,Бог рога не дава!!!

Terry
Мнения: 35
Регистриран на: Пет Фев 13, 2009 11:51
Местоположение: Видин, Берковица

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от Terry »

Мога да говоря само за "Мелниците" , защото знам какво има , а то е шаран от 20 грама до 25 килограма , амур от 2 кг до 20 кг , каракуда от 20 грама до 1 килограм , уклей , клен , бабушка , щука от 1 килограм до 7 килограма , сом от 2 килограма до 50 килограма .
Ако вие като риболовци имате знанията и желанието да направите перфектния водоем за риболов , нищо не ви пречи да си направите една кооперация и да вземете на концесия някой гьол , където да се развихрите .
И тъй като човек е така устроен , че си мисли че около него се върти света , ще ви дам следният пример : Една събота на гьола имах 91 риболовци , и накарах персонала да ги анкетира като им зададе следните въпроси : Знаете ли , че в България има състезания по спортен риболов ? Известно ли ви е името на някой състезател по спортен риболов ?
От 91 човека , 30 знаеха или предполагаха , че има състезания по риболов . На втория въпрос никой не можа да каже и едно име .
Така , че уважаеми господа , които наброявате около 200 човека , недейте да живеете с измамното самочувствие , че сте единствените представители на хората , които са запалени по риболова и само в България са над 1 000 000 човека .
С най-добри чувства , към много от вас , с които сме запазили човешките си отношения .
Браво, трябваше някой да им го каже

velev
Мнения: 128
Регистриран на: Вто Сеп 25, 2007 22:51
Местоположение: sofia

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от velev »

Това е самата истина. Точно и ясно казано. А дали на мен или някой друг му харесва или не, няма абсолютно никакво значение.
Рано или късно, всички ще дойдат в Люлин!
https://www.facebook.com/ivan.velev.773" onclick="window.open(this.href);return false;
Магазин Люлин Фишинг

Коста Марков
Мнения: 151
Регистриран на: Пон Дек 20, 2010 21:39
Риболов: allrounder, но дупки у вода не копаМ, с пластмаси не тропам.
Местоположение: Монтана
дал Браво: 2 пъти

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от Коста Марков »

Колеги, тази тема изобщо не трябваше да се отваря. Грозна е, няма никаква полза от нея и прилича на Ревльо Плачивърбанов VS (срещу) Зона Замфирова (Работно заглавие на сюжета - Знайш ли колкУ ми са дълги въдиците, а на мене колко ми е скъпа рибата).
Самата тема въвлича потребителите в конфликт и със сигурност не кореспондира много много с добрия тон и с :fish8:
4. Да уважава мнението на колегите от форума. Обиди, заплахи, преки характеристики към друг потребител на форума ще бъдат считани за нарушение на правилата и модерирани или изтрити от модератор или администратора на форума. Потребители, които умишлено тормозят, обиждат или заплашват други колеги ще бъдат деактивирани, банвани.

4.1. Потребители, които манипулират или въвличат други потребители в интриги под каквато и да било форма (ЛС или директен пост) ще получат последно предупреждение за изгонване от форума. В случай, че продължът ще бъдат деактивирани и баннати.

и т.н.

Единият не знае, къде е Дола (Агов дол) но ке*дза, а на другия едва ли не трябва да му мием краката, че разрешил да му ловим скъпоценната риба у воденицата.

Относно състезанията Мари го е казал ясно:
- Аз повече състезания няма да организирам, освен такива за деца..... и продължава - гьолът е свободен за състезания всяка седмица и който иска да си ги организира срещу съответната такса водоем.
Това всякаш изчерпва всичко. Собственикът си калкулира, какви щети му нанасят състезанията и дава цена, организатора организира, състезателите плащат такса и те така.
Относно плюнките и кавгите преди и по време на състезанията. Това е спорт, даже на световно първенство по футбол Матераци вика на Зидан, че сестра му е ку*ва, за да го извади от игра, що мелничаря си мисли, че спортистите риболовци нямат същите цели, като се дъвчат един друг.
За да няма проблеми, решението е като при селските мачове - задължително полиция и сериозни съдии (което разбира се е доста трудно приложимо)
Един час свободно време да ми изпадне, веднага отивам за два часа на риба!!!

Мунчо
Мнения: 16613
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 410 пъти
получил Браво: 917 пъти
Обратна връзка:

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от Мунчо »

Моите уважение, колега iskar 17!
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ

Аватар
Joro_72
Мнения: 529
Регистриран на: Нед Яну 25, 2009 12:00
Местоположение: София
дал Браво: 1 път
получил Браво: 1 път

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от Joro_72 »

Пепи от тия 91 /риболовци/ ще не ги попитахте колко от тях могат да си връзват сами кукичката. :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: И трябваше да им дадете по един жокер за МЕН :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Всичко е с добри чувства и в кръга на шегата. ПОЗДРАВИ. АААА между другото не трябваше ли да има някакво състезание този месец там /НА МЕЛНИЦИТЕ/
Титаник все някога ще изплува!

Аватар
BIG AL
Мнения: 783
Регистриран на: Вто Фев 27, 2007 21:15

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от BIG AL »

:lol: :lol: Титаник те са рибари не риболовци :D пак и наи интересно къде са се събрали или това са хората за една седмица :lol:,а пък за кой знаел кой не....е смешно те хората не знаят коя е столицата на Румъния :mrgreen: а за състезания знаят мн.хора гаранция.
RIVER MAN

deni_ms
Мнения: 27
Регистриран на: Пон Яну 09, 2012 20:42
Риболов: na pluvka
дал Браво: 1 път

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от deni_ms »

Господин собственик на Мелниците, защо не си гледаш твоят гьол и не даваш съвети на други. Ти не си човека, определящ нашата финансова страна и това дали ще правим състезание или не. Когато се запознаеш с язовир "Агов дол" и видиш какво представлява, тогава ще добиеш представа какво представлява твоя водоем и защо твоите риби боледуват.

Аватар
shotgun
Мнения: 144
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 14:46
Местоположение: София/Роман

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от shotgun »

Имам питания към колегата iskar 17 , от къде ли тези 91 "риболовци" , или поне половината от тях знаят за Хидро-парк "Вятърните мелници" :?:
А да питам този пореден собственик който е направил "много" за спортния риболов с организирането на едно , две състезания , тези 91 човека - риболовци за един ден колко килограма риба са стресирали , захабили или както там ги нарича уловените риби , и като след състезанията рибата била "болна и умирала" , какво ли и се случва след този поне за мен невероятен риболов който се е завихрил в този ден ? :D
И след като водоема е щял да бъде : "От всички гореизброени , единствено при мен , водоема се явява само част от пейзажа - с една дума плънка към останалите неща /хотел , ресторант , басейн и други/" -замисли се върху първите 2 неща и тогава пишете такива глупости , Вие собственици какъв вие проблема , не мога да разбера идвам питам като съвсем нормален човек:
- Добър ден, Г-н еди кой си , имам еди каква си идея за организиране на един празник,споделям идеята и Вие като собственик казвате става или не става и кой от къде е . А не да пишете такива неща - състезанията и състезателите Ви , СЪСИПВАТ РИБАТА
И последно не съм запознат с "харененто" на рибата в останалите дни , моля да споделите колко храна "хвърля" собственика и колко "състезателите" :roll: :wink:

serkan1975
Мнения: 241
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2008 14:54
Риболов: спортен риболов
Местоположение: кърджали,шумен

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от serkan1975 »

Евала на' iskar 17' прав е от негова гледна точка.Но това предпоследно изречение... ,(Така , че уважаеми господа , които наброявате около 200 човека , недейте да живеете с измамното самочувствие , че сте единствените представители на хората , които са запалени по риболова и само в България са над 1 000 000 човека . ) това ми заприлича на "Абе FC BARCELONA които наброявате около 11 човека , недейте да живеете с измамното самочувствие , че сте единствените представители на хората , които играят готин футбол само в Европа има над 500 000 000 хора които играят като вас . :)" ние много добре знаем ,че не сме единствените представители .Много добре си дал разходите на един арендатор и сигурно можеш да пресметнеш разходите на тези ОКОЛО 200 ЧОВЕКА и тези които са над 1000 000.(РАЗХОДИТЕ ЗА РИБОЛОВ) С много добри чувства .

rosko
Мнения: 121
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 21:43
Местоположение: Монтана

Re: Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори

Мнение от rosko »

Интересна тема!!! Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори /, защото аз като организатгор/риболовец къде ли се намирам?!? А и не само аз, който помагам в организацията на състезанията в Агов Дол, а и всички като мен /Веско Василев, Боби 78, Стефан Жеков и др../ търсим хубави водоеми, за хубави състезания, даваме доста от себе си без користна цел, единствено за да се получи хубаво състезание. В тази тема трябва, ако изобщо трябва да я има, защото мисля че е поредната интрига, на която няма да и мине номера ,трябва да вземат участие единствено организатори, собственици и състезатели. Ти от кои си г-н IANEKA, че да си толкова компетентен, да цитираш някого.... В профила ти пише, че си "някъде от селото", но виждали ли сме те на състезание /като зрител, като организатор или като състезател/. Станахме за сеир заради професори/анализатори като тебе.... Хората, които не знаят за какво става дума, четат написаното от теб и ще вземат да ти "повярвяат". Какво значи "Потребители /Състезатели/..vs..собственици /Организатори"!?! Като не ти харесва датен гьол не ходиш на него за риба. Ако няма собственици - няма състезания. Толкова ли е сложно та изливате тази словестна помия. Ако си направиш нещата във водоема ще имаш риболовци и желаещи за състеезания. Пак Ви казвам НЕ ПОРАВЕТЕ ИНТРИГА И НЕ ТЪРСЕТЕ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ! Познавам собственика на Агов Дол и въпреки провокациите е железен, Не познавам Пепи (Iskar17), но и в неговите думи има доста истина въпреки, че не съм съгласен с някой неща от казаното. Но пак си позволявам да повторя че тази тема ако изобщо трябва да съществува трябва да се води от състезатели, организатори, и арендатори (собственици). Останалите СПЕЦИЛИСТИ да стоят настрана....
Трябва да променим нещата, които не можем да приемем...

Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и турнири”