Match Fishing UK aka. Селска касапница

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
Публикувай отговор
Аватар
patrona86
Мнения: 235
Регистриран на: Вто Авг 05, 2008 21:25
Риболов: allrounder
Местоположение: Farnborough/UK
Обратна връзка:

Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от patrona86 »

Първо, ако модераторите преценят че темата не е за тук моля да я преместят, но считам че тук тя ще е в полезрението на хората на който най-много ги вълнува.


Второ, По-добре късно от колкото никъде!


Трето, Ако незнаеш на къде си тръгнал ще стигнеш някъде другаде !!!

Четвърто , Keep On Walking !!!


4-ти Февруари,
докато се качвам в самолета към Лондон Лутън въобще и не ми минава през акъла че днес ще пиша тази тема. След мощтна интернет разпродажба всичкото риболовно оборудване което ми е останало се побира в кутия от моливи (и една щека ама тя не се брой :lol: :lol: ). С жена ми сме взели решение че ще се местим и най-лесният вариант е просто да си взема ново след като се установим. Пристигаме по-живо по здраво и започваме да се установяваме. Вънка вие вук, тати маха пръжки с лук! Времето е прекрасно, 0 ама се чувства като -10. Само за риболов !!! (Съвсем друг е въпроса че аз зимата ходя на лов а не риболов, и идея си нямам как да подходя, но това е малка подробност :D )
Сядам да си търся риболовно оборудване в ebay и междувеменно преглеждам нормативната уредба. За да риболуваш в Англия трябва да имаш разрешително (permit) от Environmental Agency ( демек Агенцията по Околната Среда и Водите) на стойност £27. Без дори да прочета и дума по нататък натискам бутона "Натисни тук" и след 5 секунди вече попълвам он-лайн първият си английски риболовен билет. За някой неща нямат равни Англичаните , без никой да ме е чувал и виждал след 48 часа го получавам по пощата . Усмивката ми цъфва от ухо до ухо, но трае само 20 секунди защото прочитам с дребният шрифт "Това разрешително ви дава право дa ловите риба с въдица, но е незаконно да го првите преди да сте получили разрешение от собственика на водоема !"
А сега де аз имам ли билет или нямам ?
След много бърза сверка в Гугъл се оказва че правата на всички водоеми в UK (вкл. Реки и Канали) се държът от риболовни клубове, организаций ,големи компаний и частни лица и може да се риболува само след изрично разрешение от собственика. С две думи permita ми е като билета от ИАРА, а сега трябва да съм член на клуб за да мога да риболувам във водите му. Някой клубове имат по един или два водоема (като казвам водоем, локвите в Меден Рудник са по големи през дъждовният сезон :lol: :lol: :lol: ) до клубове притежаващи десетки водоеми в рамките на 2-3 окръжни града. Прочитам за двата най-близки до нас и на следващият ден отивам да видя за какво иде реч.
Първият клуб ( http://www.aldershotparkangling.com/gal ... geid=12161 ) дъжи водоем дължината на басейна на хотел България в Бургас , но за сметка на това малко по тесен :lol: ! С щека 13 метра спокойно можеш да бръкнеш в окото на някое от играещите в парка отсреща деца.
Пропускам го и отивам да проверя втория ( http://www.farnhamanglingsociety.com/ След половинчасово лутане не упявам да го открия и решавам че и всругиден :lol: е ден и се прибирам да си почина защото ще ходя на изложение. Риболовно, ама не такова случайно, ами мноого модерно( http://www.fishfacepromotions.co.uk/ )! Най-голямото във Великобритания. Решавам че там ще намеря нещо и блаженно си заспивам. На следващия ден след 10 минути каране се озовавам на най-грандиозното нещо на което съм присъствал. Цяло летище заедно със всички хангари е отделено за риболовното шоу. Има специална организация на движението и стотици хора и коли.

Изображение

Изображение

Всички места който не са заети от паркирани коли са заети от палатки за шаранджий, със всевъзможни пръти и макари, търговци мятащи ракети и маркери на стотищи метри.

Изображение

Винаги съм бил фен на идеята че преди да си купиш нещо трябва да го пробваш и тук хората не си поплюват.

Изображение

Изображение

Най-накрая се добрах до входа и се озовах във залата в която всеки от вас иска да попадне поне ведъж в живота си.

Изображение

Изображение

Поех си дъх, чух жена ми да казва нямало проблем, можело да останем кокото си искам и че мога да си купя каквото си харесам и пристъпих. Първото нещо което видях от това изложение беше:

Изображение

Незнам седмото небе ли беше или 77-мото ама това беше само началото. От тук нататък играта явно загрубя....

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Следващият кадър.......... Следващият кадър го няма. Чейнето ми висна ! Пуснах си телефона в джоба и започнах да обяснявам на жена ми:
" Този Е Стив Рингър, той е........ , на другя щанд до него е Дес Шип, той е..... , Ей този гологлавия е Анди Мей, срещу него е Стив Мейо, Алекс Боунс редактор на списание,тези са Джо Лоу и Фил Бриско CEO-та на Мавър............

Щандове със пълно съзтезателно оборудване на Мавър, Сенсас, Престън,Гарболино, МАР....... бяха пред очите ми, клатих 20 щеки и седнах на поне 10 стола, естествено за да ви е гадно нямам мито една снимка от там :lol: :lol:

http://www.fishfacepromotions.co.uk/the ... pole-alley

След 4-5-6 часа се прибрах у нас 4 торби пълни до горе, усмивка от ухо до ухо и нов клуб. Оказа се че Фарнам Англинг имаха шатра на изложението и набираха членство за сезон 2013-2014 като даваха и два месеца бонус риболов. В Англия края на риболовният сезон е 31 Март и новият сезон започва от 1 Април. Така в началото на Февруари 2013 се оказах с билет за риболов важащ на 32 различни водоема до 31 Март 2014 година. Просто информативно за сравнение, таксата на дружеството беше £ 86 + £ 25 за нов член. Нямах пари в брой :lol: , не ме пратиха в банка да платя нещо :lol: , не си носих снимка да им дам :lol: , но накрая си тръгнах с билет :lol: :lol: :lol: . Също като в България предолагам.
Приеха плащане с карта на място, направиха ми снимка на място, попълниха ми клубия картон и ме увериха че до два дни ще имам всичко неободимо.

48h later.......

В 10 сутрина се чу тупване и кафяв хартиен плик с моето име върху него се озова на пода в коридора. С треперещи ръце го разкъсах и вътре открих повече от колкото си бях представял.

Изображение

Изображение

Получих :
1) Поздравително писмо от организаторите на Клуба
2) Конституцията на Клуба
3) Вестник в който имаше информация за Клуба къде,кога, как и защо.
4) И самият билет който представлява книга със всички правила на сдружението, карта на водоемите, ако ми трябва нещо на кой да се обадя,как да стигна до там, какво се лови, как се лови, какво да правя и какво да НЕ првя :lol: :lol: :lol: Тука: "Ама незнаех!" не важи. Най-ме очуди един ключ залепен на последната страница....бля бля бля този ключ е за този и този водоем. Хъм...зачовърка ме любопитството отвътре, проверих в нета и се оказа че част от тези водоеми с ключа са съвсем близо до вкъщи и реших при първа възможност да ги проверя. Изтраях някакси до Неделя и вече беше време да проверя мистерията с този ключ. Колата и газ......малко магистала и след 11 минути съм там.
Нищо чудно че преднят път като го търсих не го открих. Висока добре поддържана ограда ограждаше комплекса от четири водоема от всички страни. Със две порти във двата края беше лесно за незнаещите да ги пропуснат. Спрях пред по близката от тях и най накрая ключа влезе в употреба.

Изображение

Изображение

Изображение

Ама аз съм мембър бе еййййй !!!!! Ти ше ми кажеш !!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Влязох и започнах да чета всички табели по пътя си следващата гласеше :

Изображение

"Никой от членовете на клуба не може да използва свойте живарници, кепове, карп сакове и дюшеци. Използвайте само предоставените на място!"
Тва пък ся ко беше ?
Докато се чудих стигнах до паркинга.
Места за инвалиди, тоалетни и чакълирани клетки за автомобилите без грам вода или кал...заинтригуващо. Оставих колата и се огледах.

Изображение

Изображение

Изображение

Малко по малко започнах да избистрям :D :lol:

Изображение

Изображение

Спокойно, не се блъскайте! Има за всички ! :lol:

Изображение

Изображение

Колкото и да ви е странно във всичките е чисто, мирише на дезинфектант и има тоалетна хартия ! :lol:

Продължих, завих зад ъгъла и заварих новият си домашен водоем.

Изображение

Без вълнички и гъсто населен.

Изображение

Видя ми се малко странно как всички са разположени през един и са все качени на платформи и попитах най-близко стоящият за какво става въпрос.

"4-ти кръг на зимната лига,mate !" :lol:
Интересно......

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тоя пич малко е объркал на къде да хвърля според мен, ама кой съм аз да се обаждам неподготвен :lol: :lol: :lol: ?

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Така, значи имам билет, има водоеми, има съзтезания :wink: усмивката леко тръгва по лицето ми :) и накрая цъфва :D ! Ще ходя на съзтезания.
Изпълнен с радостни вълнения поразпитвам близките около мен хора и разбирам че вътрешно клубен мач има всяка Неделя и само трябва да звънна предварително за да ме запишат ако има свободни места. Окрилен се качвам на колата и си тръгвам към нас. Смея си се сам като лудите и си представям как вдигам злани купи над главата си , от мач фишинг магазин ми взимат интервюта и аз звъня на баща ми да опровергая твърдението му че и двете ми ръце са леви ! :lol: :lol: :lol: ( То не е само негово, поне на още 10-тина човека е, но само неговото мнение ме вълнуваше в този момент :lol: )

To be continued......
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"

Аватар
patrona86
Мнения: 235
Регистриран на: Вто Авг 05, 2008 21:25
Риболов: allrounder
Местоположение: Farnborough/UK
Обратна връзка:

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от patrona86 »

Докато се прибера у нас успях да спечеля два пъти Фишомания и веднъж Мавър Мач Дис ! :lol:
Едва след като мина еуфорията от награждаването :lol: :lol: :D :lol: :lol: се сетих че за да ходиш за риба трябва да имаш въдици.
Интерсно..... защо не се бях сетил за това по рано.Позвъняване до България и щеката ми беше опакована и пътуваше насам.Сега остана само всичко останало :lol: ! Преглеждах ибей за нещо което да удоволетвори изискванията ми вицесветовен шампион и след едноседмични денонощни наблюдения успях да намеря това което ми трябваше .
Изображение

Спонсориран он Сенсас съзтезател си сменяше спомсора а с него и оборудването си, на което горд собственик станах Аз!

Tака, сега трябваше да разбера къде и какво ще риболувам за да започна да си приготвям монтажите и линийте. Бидейки без щека, с един фидер (никога през живота си не съм докосвал такава въдица и незнам за какво се използва :lol: ), и с един Пелет Ваглер Мач (който ми напомняше на нашите мачове, но доста по къс и със достатъчно мощ за да брули орехи който също незнам за какво се използва) реших да предприема хитрата маневра изчакване, доакто разбуля всички така надвиснали над главата ми мистерий.

Същата вечер се заложих се пред лаптопа и започнах да откривам топлата вода.Не след дълго вече имах материал за докторат.

Първо: във Великобритания се практикува така наречения Open Match. (Отворено съзтезание) в което се лови на всичко на което не е забранено ! :lol: :lol: :lol: ( как го казах само) Използват се абсолютно всички методи който някой някога е използвалза риболов на мирни риби, включително мъртви рибки и рибни продукти, бойли, зърна, пелети ,изкуствени примамки, змий,гущери и пепелянки, таласъми и маймуни !!! :lol: :lol: На леко, на тежко, на фидер, на щека, на фидер закачен на щека :lol: :lol: :lol: , на чепаре с една кука, на капан, на пружина................ и още 1 000 000 начини способи и глупости. За по лесно ще кажа че на съзтезание (мач) се лови с една единична кука без контра със стръв 99.99% от нещата който ще ви дойдат на ум, закрепени с лепило, на косъм, с PVA торбичка или както ви дойде на акъла. Всяка фишерия си има собствени правила с който трябва да сте запознати преди риболов.

Второ: няма държавно първенство а има милиарди частни турнири и всеки сам си прави състезателният календар за годината.

С тази информация в ръка реших че ще е по добре да проуча още малко преди да започна да ловя по мачове. Следващата неделя облякох всички дрехи който имах в гардероба си и отидох да гледам клубният мач.
Draw 8:30 (теглене в 8:30)
Start 10:00
End 15 :00 (Край в 15:00)

Така нещо ново на хоризонта мачовете тук са по пет часа, отбелязано.
Всички се засилиха към местата си и аз започнах да гледам и да записвам .
Съзтезателя който си избрах приготви един - два фидера с хранилка тип кошничка от 15-30 грама(1/2 oz - 1 oz) с 25-45 (8-11 inch)см повод на 6 lb влакно :shock: :shock: :shock: Мен ми се изчерпаха всички мерни единици в речника само докато напиша първият монтаж......но тогава разбрах! Разбрах че не няма да е лесно и за сметка на това няма да е бързо ! :lol:
Ловяха на 25-30 метра с микс от храна и мъртви червей.
Освен това приготвяха и по няколко монтажа на щека на основно 3-4 lb, повод 4-6 inches 2lb, кука 18 номер и плувка 4х10 щото искал да може да вади платики до 4 pounds а пък шараните да му късали щото на това съзтезание не ги броели :lol: :lol: :lol: :lol: После били развита държава...карат от ляво, мъжете им залитат на ляво......мерят си ги в инчове..... :lol: :lol: Вечерта проучих новите си знания и си създадох легенда за риболов във UK.
Теглото на рибата се мери в
Pounds
1 pound = 453.592 grams = 16 ounces
1 ounce = 28.3495 grams

Влакното не се мери в диаметър а в силата му на късане.
1 pound = 453.592 grams
4 pounds line означава влакно което секъса при приложена сила 4 паунда =1.800кг приблизително 0.10 до 0.14 мм

Дължината се мери в yards и inches
1 yard = 0.9144 m
1 inch = 2.54 cm

Теглото на плувките се мери в styl

Pole float size Weight Shot equivalent
3 x 10 0.10g 2 x No10 shot
4 x 10 0.15g 3 x No9 shot
4 x 10 0.2g 5 x No10 shot
4 x 14 0.4g 6 x No8 shot
4 x 16 0.5g 8 x No8 shot
4 x 18 0.75g 3 x No3 shot
4 x 20 1g 4 x No3 shot
5 x 20 1.25g 5 x No3 shot
6 x 20 1.5g 6 x No3 shot


След всичко това си мислих че няма какво повече да ме изненада, но дори и идея си нямам колко много съм грешал.
Попитах го как ще храни на фидера и как на щеката."Слушай mate, :lol: имаш право на 8 пинти стръв и 2 килограма суха захранка"
За пръв път чух позната единица килограм, обаче пак ме разцепи с пинтите си тоя. :lol:
Oбема на стръвта се мери в пинти или така наречените юнити.

1 pint = 0.568261 l

Така казано излиза че имаш право на четири и половина литра каквото ти дойде на акъла различно от суха захранка.

Обиколих всички и видях че на таблите си за стръв имат:
- червени червей мъртви
- червени червей живи
- бели червей живи и мъртви
- торен червей
- кастери
- 4-6 мм expanded pellets
- 2 мм fish-meal pellets
- кубчета месо
- царевица
- мини бели червейчета поне четири пъти по малки от пинки, който миксират със храната( и забравих как се казват)
Изображение.

Правилата на този мач конкретно разрешават абсолютно всичко като метод на риболов и стръв но не броят теглото на шараните уловено от вас. Затова вички хранят и ловят по начин който е най-малко атрактивен за тях, за да могат да ловят така нареченият silver fishили всичката риба която вие наричате плевелна.Това включва червеноперки, бабушки, скимърси( платика недостигнала 1 кг(2-3 pounds на тегло), платики от 3 до 20+ pounds. Тук също така липсват 10 минути за подхранване преди мача. На старта на щеката се правят две различни петна на дистанция удобна за вас но максимално далеч от брега ( 13м- 16м) , едното на 2 часа другото на 10 часа . Хранят се различно, например едното се заханва с не повече от 1/3 купичка на къпинга с микро пелети
Изображение

другото с 1 топка храна с мъртви червеи
Изображение

или 1/3 купичка с накълцан червей с глина. Веднага след това се минава на фидер с много редки презамятания и никакво първоначално презамятане като се използва много малка кошничка, като казвам малка, значи трябва да ти е трудно да бръкнеш вътре с пръст :lol: :lol:
Дълбочината тук е 3-4 feets :lol: :lol: 1 feet = 0.3048 metres и дистанцията е малка така че няма проблем да се изпозлва мрежеста кошничка дори и без утежнение.

Написвам си домашната , скривам я под якето си, слгам си ръцете в джоба, чувам сигнала за старт на мача и 40 човека започват да захранват . След 1 минута вече са приключили със щеката , замятат фидера джентълменски си казват по някоя глупост за наслука, потапят линията и ................ стават да пият чай ! :lol: :lol: :lol: С мляко ! :lol: :lol:

Първо на първо сме в Англия и второ на второ е Края на Февруари, без да се смеете моля ! Малко уважение към труда ми !!!

Един час минава без извадена риба и студа бавно но сигурно се пропива през тъничките ми кецове...след още 30 минути разбирам защо тея англичани носят такива смешни неопреново гумени ботуши през зимата и решавам да се прибирам у нас на топло. Фишомания и Мавър малко ше почакат.....мен ми е студено....................7 дни по късно ставам пия чай с мляко :lol: и тихо се отправям към полето на международните си проучвания.Навън времето е топло и приятно, само за правене на снежен човек !
Изображение

Отварям си тетрадката да си пиша домашната но няма какво да допълвам, всичко е същото като миналата седмица, стръв, захранване , риболов, чай. От 8:00 едвам изкрвам до 11, 1 час след започването на мача и премръзнал се прибирам у дома, отново без да видя нито една изкарана риба.........

Започвам да се замислям.......май нещо ще зачертвам ФИШОМАНИЯ преди още да съм започанл славният си път към нея......
Прибирам се у дома и звъня на куриера, все пак 15 дни щека чакам, отговора е обнадеждаващ, и много позитивен : "Ами фирмата превозвач днес фалира и не можем с точност да ви кажем нищо за вашата пратка но ще направим проверка..." Обичам Български фирми......

To be continued.......
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"

Аватар
koki
Мнения: 840
Регистриран на: Сря Апр 18, 2007 19:01
Местоположение: Кърджали
дал Браво: 19 пъти
получил Браво: 2 пъти

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от koki »

Много интересно четиво!
Чакаме с нетърпение продължението :tup:

Аватар
alankulu1987
Мнения: 120
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2012 10:53
Риболов: В зависимост от условията на водоема - На тежко , на леко
Местоположение: Пловдив

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от alankulu1987 »

Настръхнах докато четях и гледах снимките. Няма такава организация и такива водоеми. Просто нямам думи с които да опиша всичко това.
Мога само да ти благодаря,че сподели нещата,които за жалост в България няма да видят дори и пра внуците ни.
Всичко е толкова опростено и в същия момент толкова подредено и спретнато.
Още веднъж благодаря :tup: :fish9:

Аватар
butnik
Търговец
Мнения: 1026
Регистриран на: Нед Сеп 24, 2006 9:39
Местоположение: plovdiv
получил Браво: 3 пъти

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от butnik »

Миленски,ти си БОГ!Желая ти много подвизи по Английските "локви" :tup:
По-добре шамар от приятел,отколкото целувка от лицемер.

Аватар
hypperion
Мнения: 845
Регистриран на: Пон Окт 15, 2007 22:38
Риболов: 95% на щека
Местоположение: София/НЗ
дал Браво: 63 пъти
получил Браво: 4 пъти

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от hypperion »

alankulu1987 написа:Настръхнах докато четях и гледах снимките. Няма такава организация и такива водоеми. Просто нямам думи с които да опиша всичко това.
Мен питаш ли ме като тази сутрин се върнахме от Марош Къп в Унгария...и сега след тоя репортаж съм в тотална депресия :twisted:
Понякога тарикатите носят на баламите вода в кошница

Paparaka
Търговец
Мнения: 2153
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 10:28
Местоположение: Sofia-Plovdiv
Обратна връзка:

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от Paparaka »

Разкошно четиво!!!
http://:)" onclick="window.open(this.href);return false;
От А до Я за спортния риболов у нас и в чужбина
-------------------------------------------------------
Да работят тези, които не могат да ловят риба

Аватар
chirusa_bg
Мнения: 848
Регистриран на: Сря Фев 16, 2005 12:58
Местоположение: Sofia

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от chirusa_bg »

Евала Милене, страхотна тема!
Макар да съм виждал повечето картинки ти ставам най-редовния читател!
Goat Food!

indalo
Мнения: 946
Регистриран на: Пет Юли 28, 2006 20:07
Риболов: на плувка/ щека, уип, директен, болонеза, мач
Местоположение: Перник

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от indalo »

Откровенно ставам фен на четивото. :D
С нетърпение ще чакам всеки нов ред.
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

TachkoT
Мнения: 25
Регистриран на: Съб Ное 13, 2010 14:37
Местоположение: Търговище
Обратна връзка:

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от TachkoT »

Даааа, след великолепните репортажи за риболовните премеждия във Франция, сега има и за Англия. Шапка ти свалям за репортажа и не само, че е увлекателно четиво но и поучително. Жив и здрав да си и много да ни радваш с великолепните си репортажи. Късмет и за напред по състезанията.
Тъпо, тъпо та чак дрънка

Аватар
ivelin66
Мнения: 519
Регистриран на: Сря Май 13, 2009 21:30
Местоположение: Русе
дал Браво: 32 пъти
получил Браво: 3 пъти

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от ivelin66 »

Браво бе патрон.И по-често да "гърмиш" в темата :tup: :tup:
Team Milo - feel the difference

Аватар
outsider
Мнения: 2478
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 45 пъти
получил Браво: 2509 пъти

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от outsider »

....награбил съм пaкета с пуканки и съм седнал на първия ред - давай продължението , че си изгризах ноктите до втора става! :lol:
:tup: :tup: :tup:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I

gog14
Мнения: 235
Регистриран на: Съб Фев 14, 2009 2:24
Местоположение: sofia

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от gog14 »

Аз не знам какво да кажа!!!
За мен ще бъде удоволствие тази тема да бъде прочетена от всички собственици на платени водоеми
и от всички ХОРА претцедатели и учредители на риболовни клубове.
Нека се възхищаваме по същия начин и на техните клубове и водоеми.

Аватар
patrona86
Мнения: 235
Регистриран на: Вто Авг 05, 2008 21:25
Риболов: allrounder
Местоположение: Farnborough/UK
Обратна връзка:

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от patrona86 »

Писах от 8 до 11, накрая нещо стана и прозореца на браузъра се затвори :lol: :lol: Явно не ви е ден днес. За капак половина снимки който качих в снимка.бг са завъртени на 90 или 180 градуса и не мога да ги изправя.Бутона завърти под тях не работи. Някакви идей ?
При мен са си нормални, в сайта им излиза така :
Изображение
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"

Аватар
Doktor-5
Мнения: 3130
Регистриран на: Пет Юни 09, 2006 15:16
Местоположение: гр.Бургас
дал Браво: 125 пъти
получил Браво: 65 пъти
Обратна връзка:

Re: Match Fishing UK aka. Селска касапница

Мнение от Doktor-5 »

Ползвай Пикаса, с нея нямам проблеми!
.....Ако един състезател участва във всички възможни турнири, то рано или късно, по независими от него причини и обстоятелства, все някога става първи....(Киро Джигита)

МАЯК-ТУБЕРТИНИ

Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и турнири”