Турнир Чисти Брегове на язовир Тича

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
dobromir_
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Юли 02, 2006 18:34
Местоположение: varna

Турнир Чисти Брегове на язовир Тича

Мнение от dobromir_ »

О Б Я В А

РИБОЛОВЕН КЛУБ „ЧИСТИ БРЕГОВЕ” – ГР. В. ПРЕСЛАВ

ОРГАНИЗИРА

VІІ Риболовен Турнир
„Велики Преслав за чисти брегове”

• Място на провеждане: яз. Тича, с. Ловец – Коневско шосе

• Дата: 1-3 юли 2016 г.
1. 1.07. 14.00 ч.– свободна тренировка
2. 2.07. /събота/ - 10.00-13.00 ч. – турнир за деца в две възрастови групи: до 14 г. и от 14 до 18 г. /3 часа/.;
3. 2.07. /събота/ - 14.00 ч. – тренировка за майстори
4. 3.07. /неделя/ - 10.00-14.00 ч. – турнир за майстори /4 часа/.

• Жребий - за всички участници се тегли в 7.00 часа преди старта.

РЕГЛАМЕНТ:
1. Официални Правила на Българската федерация по риболовни спортове за риболов на плувка в сладки води;

2. Редовно заверен риболовен билет /за майсторите/;

3. Такса за участие: само в турнира на майсторите – 20 лв.;

4. Награден фонд: Купи, медали, грамоти, парични и специални награди;

5. Записване: до 30 юни /четвъртък/ или на място – при наличие на свободни сектори – на телефони:

0897015326 – Емил Маринов;
0899902708 – Станислав Пенев;
КСР ТРАБУКО

Krokodil
Мнения: 5
Регистриран на: Съб Апр 09, 2011 21:54
Риболов: Риболов на леко и риболов на фидер.
дал Браво: 1 път

Re: Турнир Чисти Брегове на язовир Тича

Мнение от Krokodil »

Никаква информация тук за един страхотен турнир ... :?:

Много малко са такива форуми, където пълни аматьори могат да участват в състезание и да наблюдават от близо опитните в състезателния риболов.

Турнира беше със отлична организация ... и присъстваха голям брой както много силни състезатели на национално ниво така и пълни аматьори включително и такива с първо участие.

В събота, на детското състезание имаше много доволни малчугани с награди и повишено самочувствие. Въпреки слабия риболов като цяло. Моя син участва за първи път на подобно събитие и сега постоянно ме пита, кога ще има ново състезание за да участва отново :D

В неделя, на самия турнир можеше да се види, колко подготвени тактически са някои хора, и колко важна е адаптацията по време на самото състезание.

Аз мога да говоря от свое име и за моите грешки, които доведоха да плачевното ми класиране.

На детското състезание се видя, че има много костур в брега и въпреки доста високите температури е активен целия ден и пръска дребосъка дори и в краката на състезателите. Въпреки това ... подведен от първоначалната информация, за много дребни платички и бабушки и проведената тренировка аз заложих на щека на 11 метра. Което доведе до ... бързи бабушки в началото - първите 10 мин. и много гледане на плувката през останалото време. Плахите единични кълванета на отделни кефалчета постоянно ме "разубеждаваха" да не променям стратегията и очакването че ще влезе риба и така и не промених първоначалния си план. Бях си приготвил дори торен червей за кълцане но не го направих за да не събера костура ... :fish6: Пред мен имаше два "острова" от водорасли и треви и бях убеден, че в тях спокойно ще се крие дребосък и ще вляза в серия ... да ама не ... костурите бяха много по-бързи от мен и определено добре похапнаха :twisted:

В същия момент двамата ми съседи правеха силен (А3) и приличен (А1) риболов на мач. Като спечелилия приза за най-голяма риба (Али Хасан - А3) ловеше на дистанция 35 + метра и ако не му беше свършила храната час и нещо преди края и нямаше за съсед Калин Митранов щеше да бъде много по-напред в класирането.

Митранов (място А4) започна като мен .. няколко бързи баби на 11 метра. И активно бъркане в носа следващите 30 мин. Опита да влезе на мач на дистанцията на съседа си (място А3) . Видя, че няма да успее да дръпне рибите му и резултата ще е много по-слаб и промени изцяло концепцията си. Започна да търси целенасочено костурите. Хранейки с фуил с глина и ловейки на вардевас. Като последния час и малко успя да подреди рибите и да вади по почти 2 рибки в минута. Да костурчетата бяха дребни, но количеството им го направи първи в сектора и трети в генералното. Като усети, че храната на участника на А3 свършва ... Митранов започна да храни и на дистанцията на мач-а, въпреки че не лови там и изтегли рибата от петното. Така Али остана почти без риба в последния час.

Аз имах две възможни стратегии ... да накълцам торен .. да го вкарам на дистанция 11+ метра и търся целенасочено костури или да изтегля с Мач риболов търсенето на риби на дистанция 20 + метра и да намеря там по-спокойни и по-едри риби. Но слабия ми опит по състезания не ми позволи да реагирам адекватно на място.

На такива състезания може да се видят и научат много неща ... за това и трябва да им се дава повече гласност във специализираните форуми освен сухата статистика и няколко снимки.

Още веднъж благодаря на организаторите за възможността която предоставят на аматьори да се доближат максимално до състезателния режим на любимото ни хоби ... и до нови срещи :11:

Р.Р. Във Фейсбук на страницата на Риболовен Клуб Чисти Брегове можете да видите класирането и снимки от събитието :D
Не щя ... не щя ... не щя ... че кат спря :D

Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и турнири”