Домашна кухня
- te4osoma
- Мнения: 1880
- Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 16:30
- Местоположение: ако го кажа,после трябва да ви убия.
- дал Браво: 318 пъти
- получил Браво: 122 пъти
Re: Домашна кухня
Неска паг го измислих, любимо мое мезе
Панирано телешко шкембе
Панирано телешко шкембе
- ...
-
- IMG_20210126_120309.jpg (137.47 KiB) Преглеждано 2116 пъти
-
- IMG_20210127_161808.jpg (186.9 KiB) Преглеждано 2116 пъти
-
- IMG_20210127_161813.jpg (183.56 KiB) Преглеждано 2116 пъти
Не се обвързвай с неща от които не можеш да се отървеш за 30 секунди ,когато усетиш жегата зад ъгъла...
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Поради затоплянето този месец ще дам малко газ да произведа колкото се може повече мезета и ще вакуумирам. Планът е да направя между 10 и 20кг месо, под формата на сушени деликатеси. Ще видим накрая дали ще го изпълня. С това стартирам - 4кг.
- ...
-
- IMG_20210201_110905~3.jpg (135.3 KiB) Преглеждано 2009 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Патладжан пармиджана (Melanzane alla parmigiana)
Това е едно от традиционните и класически ястия на Апенините. Приготвя се сравнително лесно и е адски вкусно. Произлиза от Южна Италия и по точно района на Калабрия и Сицилия. За пръв път комбинация между патладжан, пармезан и други сирена датира от далечната 1387 г. По-голяма популярност обаче ястието добива в края на 17 век благодарение на неаполитанските готвачи
Необходими продукти
2 патладжана
300 гр моцарела
100 гр пармезан
царевично брашно или галета
2 яйца
зехтин
За соса
3-4 големи домата (400 гр домати от консерва)
1 ск чесън
босилек
риган
черен пипер
сол
зехтин
Начин на приготвяне
Винаги, когато готвим патладжани на първо място е да се нарежат в нужната форма и да се осолят, за да им излезе горчивината. Нужно е да престоят около 30 мин. Може да се нарежат по дължина или на шайби.
В това време се прави соса. Доматите се преобразуват на сок и заедно с наситнения чесън, босилек, риган, черен пипер, сол и зехтин, се готвят за около 15 минути на среден огън в подходящ тиган
Следва да се изпържат патладжаните. Първо се овалват в разбитите яйца, после в царевичното брашно и след това се слагат да цвърчат в мазнината. Пържат се до лекозлатисто от двете страни. Вместо царевично брашно може да се ползва галета.
Идва ред да се подредят в подходяща тавичка или друг съд за печене. Първо на дъното се слага малко от соса, после ред патладжани, ред моцарела и пармезан, пак сос, ред патладжани, ред сирена и така до горе, като накрая се завършва само с доматен сос.
Така влизат във фурната за около 40 минути на 180-200 градуса.
Накрая се слага обилно моцарела отгоре и се връщат обратно във фурната за 10 минути на вентилатор.
Ястието се получава фамозно вкусно и който го пробва ще разбере, защо италианците го обожават.
Това е едно от традиционните и класически ястия на Апенините. Приготвя се сравнително лесно и е адски вкусно. Произлиза от Южна Италия и по точно района на Калабрия и Сицилия. За пръв път комбинация между патладжан, пармезан и други сирена датира от далечната 1387 г. По-голяма популярност обаче ястието добива в края на 17 век благодарение на неаполитанските готвачи
Необходими продукти
2 патладжана
300 гр моцарела
100 гр пармезан
царевично брашно или галета
2 яйца
зехтин
За соса
3-4 големи домата (400 гр домати от консерва)
1 ск чесън
босилек
риган
черен пипер
сол
зехтин
Начин на приготвяне
Винаги, когато готвим патладжани на първо място е да се нарежат в нужната форма и да се осолят, за да им излезе горчивината. Нужно е да престоят около 30 мин. Може да се нарежат по дължина или на шайби.
В това време се прави соса. Доматите се преобразуват на сок и заедно с наситнения чесън, босилек, риган, черен пипер, сол и зехтин, се готвят за около 15 минути на среден огън в подходящ тиган
Следва да се изпържат патладжаните. Първо се овалват в разбитите яйца, после в царевичното брашно и след това се слагат да цвърчат в мазнината. Пържат се до лекозлатисто от двете страни. Вместо царевично брашно може да се ползва галета.
Идва ред да се подредят в подходяща тавичка или друг съд за печене. Първо на дъното се слага малко от соса, после ред патладжани, ред моцарела и пармезан, пак сос, ред патладжани, ред сирена и така до горе, като накрая се завършва само с доматен сос.
Така влизат във фурната за около 40 минути на 180-200 градуса.
Накрая се слага обилно моцарела отгоре и се връщат обратно във фурната за 10 минути на вентилатор.
Ястието се получава фамозно вкусно и който го пробва ще разбере, защо италианците го обожават.
- ...
-
- 3.jpg (116.35 KiB) Преглеждано 1920 пъти
-
- 5.jpg (67.59 KiB) Преглеждано 1920 пъти
-
- 6.jpg (187.54 KiB) Преглеждано 1920 пъти
-
- 33.jpg (76.57 KiB) Преглеждано 1920 пъти
-
- 8.jpg (164.34 KiB) Преглеждано 1920 пъти
-
- 9.jpg (174.13 KiB) Преглеждано 1920 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5831
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1776 пъти
Re: Домашна кухня
Изглежда страхотно и напомня на любимата ми "лятна манджа" - пържен патладжан с доматен сос. Ще го пробвам още тези дни. Само леко ще пипна рецептата в частта с пърженето - мисля да пекна патладжана на скара или на грил-реотана на фурната. Ако ми се стори твърде мокър, при реденето ще ръсна върху него малко галета да обере влагата.
EDIT:
Ич няма да га бавя!
EDIT:
Ич няма да га бавя!
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Става и на скара
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Pike
- Домакинът
- Мнения: 4543
- Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
- Риболов: Спининг фен.
- Местоположение: София
- дал Браво: 4479 пъти
- получил Браво: 246 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашна кухня
На мен много ми харесва, нарязан на шайби, след това овалян в брашно, запържен и отгоре чесън, оцет и магданоз, ммммм
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Аз също предпочитам да е пържен, по-вкусен е, но и на скара е добре. Като цяло патладжана е супер зеленчук, но недооценен от мнозина.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- te4osoma
- Мнения: 1880
- Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 16:30
- Местоположение: ако го кажа,после трябва да ви убия.
- дал Браво: 318 пъти
- получил Браво: 122 пъти
Re: Домашна кухня
Опиии хора.. Дойдаха ми тези неща днеска.. абе бива..
- ...
-
- IMG_20210204_162154.jpg (160.51 KiB) Преглеждано 1810 пъти
-
- IMG_20210204_162129.jpg (205.3 KiB) Преглеждано 1810 пъти
-
- IMG_20210204_162025.jpg (157.48 KiB) Преглеждано 1810 пъти
-
- IMG_20210204_161228.jpg (181.84 KiB) Преглеждано 1810 пъти
Не се обвързвай с неща от които не можеш да се отървеш за 30 секунди ,когато усетиш жегата зад ъгъла...
- yuri todorov
- Мнения: 1960
- Регистриран на: Вто Сеп 19, 2006 23:13
- Риболов: spinning & casting
- Местоположение: София
- дал Браво: 644 пъти
- получил Браво: 585 пъти
Re: Домашна кухня
В същност, домата, патладжана и още някой други уж зеленчуци, не са зеленчуци, а плодове! Това по скоро и само за уточнение!
Пържен определено е най-неповторим!
NO FISHING, NO LIFE
http://orcaonline.org/
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Възможно е
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Домашна кухня
Обожавам патладжан!
Пържен, маринован, кьополу, в гювеч, пълнен...
Пържен, маринован, кьополу, в гювеч, пълнен...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Боб яхния
- ...
-
- IMG_20210205_140232~2.jpg (248.42 KiB) Преглеждано 1702 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
-
- Мнения: 673
- Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 20:35
- Местоположение: София
- дал Браво: 22 пъти
- получил Браво: 357 пъти
Re: Домашна кухня
Евала Боци! Това патладжанено чудо често го хапвахме преди, и сега как добре ме бъзна да си го спретна пак. Гот е, че дори изстинало пак е вкуснотия.
Аз днес сглобих някакъв извратен хайдушки мишмаш - запържени свински хапки в пушена сланина, гарнирани с мариновани сърнели, всичко поръсено с чесън и течни праскови в юзче.
Няма много приветлив вид, ама...
Аз днес сглобих някакъв извратен хайдушки мишмаш - запържени свински хапки в пушена сланина, гарнирани с мариновани сърнели, всичко поръсено с чесън и течни праскови в юзче.
Няма много приветлив вид, ама...
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Хайдушки и точната дума
Патладжаните са супер, но наистина много хора не ги ядат, защото явно са пробвали нещо не добре приготвено с тях. Най-обичам така някой приятел да каже това не става за ядене, да му го направя и той да си промени мнението.
Патладжаните са супер, но наистина много хора не ги ядат, защото явно са пробвали нещо не добре приготвено с тях. Най-обичам така някой приятел да каже това не става за ядене, да му го направя и той да си промени мнението.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)