Домашна кухня
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Постни тиквички с ориз и гъби
Две големи тиквички се раждат на едри шайби и се издълбават с чаена лъжичка, нужно е да се остави да имат дъно. Вътрешността на тиквичките може да се замрази и да се ползва впоследствие за крем супа.
За пълнежа на днешното ястие се ползва около 150гр ориз, 2 гъби печурки, 1 морков, 1 глава лук, 1с.к. чесън, 1с.л. доматено пюре, копър, риган, черен пипер, червен пипер, щипка сушени зеленчуци Пикантна, сол и масло. Зеленчуците се режат на ситно и заедно и подправките се запържват леко в масло. Оризът се измива хубаво и се добавя към тях, заедно с доматеното пюре, като същевременно се сипва и вода. Вода се долива и впоследствие, докато ориза се свари до почти пълна готовност.
След, като плънката е готова, издълбаните шайби от тиквички се пълнят и се поставят в тавичка. Налива се един пръст вода в тавата и тя се затваря с алуминиево фолио. Пекат се в загрята фурна за около 40мин. След това, се мажат с разтопено масло и се запичат на вентилатор за още около 10 мин. Ястието се сервира, залято с кисело мляко, с добавени към него копър, чесън, черен пипер и зехтин.
В крайна сметка се получава вкусна постна гозба, приготвена със сезонни зеленчуци. Наздраве!
Две големи тиквички се раждат на едри шайби и се издълбават с чаена лъжичка, нужно е да се остави да имат дъно. Вътрешността на тиквичките може да се замрази и да се ползва впоследствие за крем супа.
За пълнежа на днешното ястие се ползва около 150гр ориз, 2 гъби печурки, 1 морков, 1 глава лук, 1с.к. чесън, 1с.л. доматено пюре, копър, риган, черен пипер, червен пипер, щипка сушени зеленчуци Пикантна, сол и масло. Зеленчуците се режат на ситно и заедно и подправките се запържват леко в масло. Оризът се измива хубаво и се добавя към тях, заедно с доматеното пюре, като същевременно се сипва и вода. Вода се долива и впоследствие, докато ориза се свари до почти пълна готовност.
След, като плънката е готова, издълбаните шайби от тиквички се пълнят и се поставят в тавичка. Налива се един пръст вода в тавата и тя се затваря с алуминиево фолио. Пекат се в загрята фурна за около 40мин. След това, се мажат с разтопено масло и се запичат на вентилатор за още около 10 мин. Ястието се сервира, залято с кисело мляко, с добавени към него копър, чесън, черен пипер и зехтин.
В крайна сметка се получава вкусна постна гозба, приготвена със сезонни зеленчуци. Наздраве!
- ...
-
- IMG_20210714_123354~2.jpg (253.7 KiB) Преглеждано 1324 пъти
-
- IMG_20210714_123204~2.jpg (447.27 KiB) Преглеждано 1324 пъти
-
- IMG_20210714_123157~2.jpg (375.5 KiB) Преглеждано 1324 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5820
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1774 пъти
Re: Домашна кухня
Рецептата е хубава, но е тва ако ми обясниш за какво ти е...
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Значи всеки, който го чуе това реагира така(такава беше и моята реакция), това не е химия, това са само сушени зеленчуци, предлагани от тази фирма. Не е онази смес от едно време, дето е нещо като стрит больон на прах със зеленчуци. Вземи и виж. В един комшия я видях за пръв път и от тогава я ползвам много и слагам почти във всичко.
- ...
-
- product_6084-600x600h.jpg (88.43 KiB) Преглеждано 1303 пъти
Последно промяна от Boci на Чет Юли 15, 2021 15:46, променено общо 2 пъти.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Крем супа от тиквички, картофи и гъби
- ...
-
- IMG_20210715_124333~2.jpg (350.03 KiB) Преглеждано 1299 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5820
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1774 пъти
Re: Домашна кухня
Като изключим целината, всичките останали съставки си ги сложил и в суров вид, едва ли ти е толкова важна за вкуса точно тя, а и Господ не може да ме убеди, че в тия пликове има само сушен зарзават... Всякакви такива миксирани подправки са ми много съмнителни и не ги ползвам, а и не ги препоръчвам на никого!Boci написа: ↑Чет Юли 15, 2021 15:26 Значи всеки, който го чуе това реагира така, това не е химия, това са само сушени зеленчуци, предлагани от тази фирма. Не е онази смес от едно време, дето е нещо като стрит больон на прах със зеленчуци. Вземи и виж. В един комшия я видях за пръв път и от тогава я ползвам много и слагам почти във всичко.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Ок. Пресните зеленчуци в днешно време са пълни с нитрати, не може всеки да яде тези от градината на баба. Няма как да знам дали тези пресните зеленчуци дето съм сложил или тези от подправката са по-вредни. Ако гледаме по този начин на нещата, не трябва да се консумира нищо, купено от магазина, защото абсолютно всичко е с химия. Решение на този проблем няма. До колкото самата подправка струва 2,50лв вземи, отвори и виж, аз не виждам нищо нередно в нея. За мен е ок. Не я препоръчвам, просто съм написал, че съм я ползвал. Всеки сам си преценява за себе си.
Има разлика, когато са само пресни зеленчуци и когато се сложат и сушени. Поне аз я усещам.
Има разлика, когато са само пресни зеленчуци и когато се сложат и сушени. Поне аз я усещам.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Един вкус от когато бях на бригада в САЩ, туршия от халапеньо и магре тази вечер.
- ...
-
- IMG_20210715_205556.jpg (161.92 KiB) Преглеждано 1258 пъти
-
- IMG_20210715_210441~2.jpg (249.17 KiB) Преглеждано 1254 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
-
- Мнения: 7
- Регистриран на: Нед Май 10, 2015 18:04
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 6 пъти
Re: Домашна кухня
Много добре, само скромна препоръка, пробвай друго халапеньо, дето се намира също, това ми е пристрастително на мен
За магрето, не се ли изкушаваш да добавяш и сладък вкус?
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Това не съм го виждал, ако го видя, ще го пробвам.
Магрето по-принцип си върви със сладко, портокал, боровинки....но понякога нямам налични и си го ям както дойде.
Магрето по-принцип си върви със сладко, портокал, боровинки....но понякога нямам налични и си го ям както дойде.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Сега им е времето. Проверявайте по време на миене за затворени черупки без ядка, в които има малки мидички и други боклуци. Обикновено миришат на мърша и могат да съсипят всичко при готвене. Почти всеки път намирам по една такава, а последния път бяха 3-4.
- ...
-
- IMG_20210726_214545~2.jpg (352.92 KiB) Преглеждано 1026 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Pike
- Домакинът
- Мнения: 4543
- Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
- Риболов: Спининг фен.
- Местоположение: София
- дал Браво: 4479 пъти
- получил Браво: 246 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашна кухня
Аз пък днес забърках пълнени люти чушки с телешка кайма
Ползвах сорт Унгарка и няколко Жаранда, ама малко, че са огИн.
Много добре се получи, почти не остана
Ползвах сорт Унгарка и няколко Жаранда, ама малко, че са огИн.
Много добре се получи, почти не остана
- ...
-
- IMG_20210728_200704.jpg (182.34 KiB) Преглеждано 1008 пъти
-
- IMG_20210728_194410.jpg (202.48 KiB) Преглеждано 1008 пъти
-
- IMG_20210728_192731.jpg (162.16 KiB) Преглеждано 1008 пъти
- bat.galin
- Мнения: 1952
- Регистриран на: Чет Дек 06, 2007 18:50
- Местоположение: Добрич
- дал Браво: 637 пъти
- получил Браво: 446 пъти
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Времето е подходящо за сушене
- ...
-
- IMG_20210729_111849.jpg (202.41 KiB) Преглеждано 962 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Един от най-хубавите чирози от сладководна риба е този от платика
- ...
-
- IMG_20210730_131900~2.jpg (241.38 KiB) Преглеждано 911 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Кавърма от патешки дреболии
Това е изключително вкусно ястие, въпреки че на визия не е кой знае какво, но според мен по-важен е вкуса. Самите дреболии включват черен дроб, сърца, воденички и шийки. Ако нямате под ръка патешко, може да се приготви и от пилешки комплект дреболии.
И така, в дълбок тиган (уок) дреболиите се запържват в масло. Към тях се добавят нарязани на ситно зеленчуци - 3 глави кромид лук, 1 морков и червена чушка. По някое време се слага и 1 домат, минат на ренде. Гозбата се подправя с черен пипер, червен пипер, малко целина, мащерка, дафинов лист и сол на вкус. Сипва се вода, която да покрие дреболиите, слага се капак и се оставя да къкри на среден огън за около 40 минути. През това време водата почти е извряла. Може да се сервира така, но аз обикновено вкарвам кавърмата в загрята фурна на вентилатор да се запече за около още 10 минути. Наздраве!
Това е изключително вкусно ястие, въпреки че на визия не е кой знае какво, но според мен по-важен е вкуса. Самите дреболии включват черен дроб, сърца, воденички и шийки. Ако нямате под ръка патешко, може да се приготви и от пилешки комплект дреболии.
И така, в дълбок тиган (уок) дреболиите се запържват в масло. Към тях се добавят нарязани на ситно зеленчуци - 3 глави кромид лук, 1 морков и червена чушка. По някое време се слага и 1 домат, минат на ренде. Гозбата се подправя с черен пипер, червен пипер, малко целина, мащерка, дафинов лист и сол на вкус. Сипва се вода, която да покрие дреболиите, слага се капак и се оставя да къкри на среден огън за около 40 минути. През това време водата почти е извряла. Може да се сервира така, но аз обикновено вкарвам кавърмата в загрята фурна на вентилатор да се запече за около още 10 минути. Наздраве!
- ...
-
- IMG_20210729_210606_1~2.jpg (336.6 KiB) Преглеждано 903 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)