Снощи реших да импровизирам с една четвърт част от един 12 кг. амур.Нарязах го на шайби от по 1,5 см.,насолих ги и лекинко им ръснах черно пиперче.После с едно ножле ги намазах с горчица от двете страни.В хладилника за 2 часа и после -пържене в тигана ,оваляни в царевично брашно.Получи се нещо невероятно , в резултат на което едвам заспах от преяждането.Обикновенно като пържа амур без тези екстри пак е добър,но става малко сухичък,пък сега се получи хрупкава коричка и по сочно месце със страхотен вкус.
Пробвайте го и няма да съжалявате-НАЗДРАВЕ...
АМУР с горчица-мауеее...
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
щом сте решили да импровизирате
пробвайте да натриете парченцата риба с малко свинска мас и тогава да ги метнете на скарата или на барбекюто.В повечето случеи резултата е 6+.По този начин се пече щука на скара.Айде успех от мен.И не се плаши да импровизираш.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.