АМУР с горчица-мауеее...

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
ribaria1
Мнения: 581
Регистриран на: Чет Ное 24, 2005 11:34
Местоположение: СВИЛЕНГРАД

АМУР с горчица-мауеее...

Мнение от ribaria1 »

Снощи реших да импровизирам с една четвърт част от един 12 кг. амур.Нарязах го на шайби от по 1,5 см.,насолих ги и лекинко им ръснах черно пиперче.После с едно ножле ги намазах с горчица от двете страни.В хладилника за 2 часа и после -пържене в тигана ,оваляни в царевично брашно.Получи се нещо невероятно , в резултат на което едвам заспах от преяждането.Обикновенно като пържа амур без тези екстри пак е добър,но става малко сухичък,пък сега се получи хрупкава коричка и по сочно месце със страхотен вкус.
Пробвайте го и няма да съжалявате-НАЗДРАВЕ... 8)
НЕКА ДА Е ЛЯТО...
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

щом сте решили да импровизирате

Мнение от vlado_fidera »

пробвайте да натриете парченцата риба с малко свинска мас и тогава да ги метнете на скарата или на барбекюто.В повечето случеи резултата е 6+.По този начин се пече щука на скара.Айде успех от мен.И не се плаши да импровизираш.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
Аватар
TeHeB
Мнения: 545
Регистриран на: Вто Апр 27, 2010 14:11
Местоположение: Burgas
получил Браво: 1 път

д

Мнение от TeHeB »

проуахме го същото само че с шауан дивак :D направо тавата грабнах :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”