Премахване на блатен дъх

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
BookerT
Мнения: 422
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 20:03
Местоположение: София

Премахване на блатен дъх

Мнение от BookerT »

Колеги, прочетох темата, която имаме в нашия най-вкусен подфорум, но там е даден само един начин за премахване на балтиня дън( а именно с лъжицата винен оцет в устата). Интересно ще бъде ако споделите вашият опит и изпитани рецепти.

П.С.
Ясно е, че най-добрият начин е да върнеш рибата. Говориме за купена такава.

Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

Не се лъжи - няма начин да се оправи рибата - имам един куп рецепти, пробвал съм ги, не става. И това не с риба от някой гаден гьол, а от Искъра при Чомаковци, от Струма под Благоевград в края на лятото.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

Аватар
Левака
Мнения: 5157
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 12:13
Местоположение: София
дал Браво: 11 пъти
получил Браво: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Левака »

babydoctor написа:Не се лъжи - няма начин да се оправи рибата .
Абсолютната истина. :idea:
Убий глупака с мълчание.

http://sladkarnica-jasi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Мунчо
Мнения: 16610
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 409 пъти
получил Браво: 916 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

Има начин- ако е жива, два- три дни да я държиш в течаща чиста вода...не е много удобно и приложимо, обаче...
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ

Аватар
Левака
Мнения: 5157
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 12:13
Местоположение: София
дал Браво: 11 пъти
получил Браво: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Левака »

Мунчо написа:Има начин- ако е жива, два- три дни да я държиш в течаща чиста вода...не е много удобно и приложимо, обаче...
Да става но не два-три дни а толко месеца. :lol: :lol: :lol: :lol:
Убий глупака с мълчание.

http://sladkarnica-jasi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

BookerT
Мнения: 422
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 20:03
Местоположение: София

Мнение от BookerT »

Просто питах за информация, не че имам такава риба, а иначе такива ми ти процедури с пречистване във вода няма кой да прави и кой да се занимава с такива миризливци. Бях чувал некви си митове за обезмирисяване и исках да споделите и вашето мнение, та за тва и се изоках. Благодаря

Аватар
Васил
Мнения: 1542
Регистриран на: Съб Авг 27, 2005 17:12

Re: Премахване на блатен дъх

Мнение от Васил »

BookerT написа: само един начин за премахване на балтиня дън
===============================================
В кофата за болкук :twisted:

Аватар
kamen
Мнения: 302
Регистриран на: Чет Авг 18, 2005 17:34
Местоположение: varna
получил Браво: 1 път

Мнение от kamen »

24 часа в айрян.Просто го опитайте и кажете :wink:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА

Аватар
Tedo
Вносител
Мнения: 2333
Регистриран на: Пон Юни 26, 2006 17:07
Местоположение: София
получил Браво: 5 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Tedo »

kamen написа:24 часа в айрян.Просто го опитайте и кажете :wink:
но първо изпийте айряна - след това рибата няма да ви мирише! гаранция! :idea:

Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

Tedo написа:но първо изпийте айряна - след това рибата няма да ви мирише! гаранция! :idea:
Аха - особено ако му ливнеш 200-300 грама медицински спирт. :roll:
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

chombe
Мнения: 108
Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 23:16
Местоположение: софия

Мнение от chombe »

ако става дума за шарко тарбуха се маже с канела за друга риба се
взема една пластмасова купа пълни се с вода в нея се нарязват :чесън,копър,слага се черен пипер, дафинов лист ,50 гр бяло вино и лъжица оцет или лимон рибата изчистена се накисва в нея за около 2-3 часа в хладилник няма и следа от дъх роден съм в силистра там рибарите така действат дунавската риба си мирише на тиняк :D

Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

chombe написа:чесън,копър,слага се черен пипер, дафинов лист ,50 гр бяло вино и лъжица оцет или лимон рибата изчистена се накисва в нея за около 2-3 часа в хладилник няма и следа от дъх роден съм в силистра там рибарите така действат дунавската риба си мирише на тиняк :D
И това съм пробвал, + дивисил - не става. Аз пък в Лом съм израсъл, ма тогава рибата не миришеше, а саламура и боб чорба задължително се правеха с дунавска вода...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

chombe
Мнения: 108
Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 23:16
Местоположение: софия

Мнение от chombe »

тогава и аз нямам на идея с кво друго освен с хлорна вар :D

chombe
Мнения: 108
Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 23:16
Местоположение: софия

Мнение от chombe »

между другото това с айряна е идея в един ресторант във варна продавахме акула замразена а пък тя като се замрази отделя амоняк
киснехме я в кисело мляко и мирисът изчезва но кисекото мляко неотрализира амоняка за другите миризми... ??? не знам но мисля да пробвам наистина дали ще стане :idea:

dzaekov
Мнения: 518
Регистриран на: Чет Дек 23, 2004 15:01

Мнение от dzaekov »

Пичове, решавам въпроса с дъха, като пускам рибата..... ако не падне много кислородното съдържание на водата, той не и пречи!!!

Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”