Премахване на блатен дъх

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
баничката
ПОСТОЯНЕН БАН
ПОСТОЯНЕН БАН
Мнения: 148
Регистриран на: Сря Май 23, 2007 20:50
Местоположение: Враца
получил Браво: 1 път

Мнениеот баничката » Чет Юни 07, 2007 18:20

На рибата най- много мирише от кожата, гръбначния стълб и вътрешната ципа- махаме ги и готово.Гръбнака най- лесно се маха, като се разполови по дължина, освен това елиминираме и досадните кости после за мезенето.

TRANSKI RIBAR
Мнения: 5637
Регистриран на: Вто Юни 06, 2006 19:43
Риболов: и пиене !
Местоположение: Дружба 2
дал Браво: 10 пъти
получил Браво: 17 пъти

Мнениеот TRANSKI RIBAR » Чет Юни 07, 2007 22:28

Левака написа:
Мунчо написа:Има начин- ако е жива, два- три дни да я държиш в течаща чиста вода...не е много удобно и приложимо, обаче...


Да става но не два-три дни а толко месеца. :lol: :lol: :lol: :lol:


И да и подаваме храна докато рибата наедреее достатъчно за клане :lol: :lol: :lol: :lol: Пък миризмата...
Спокойствие все по за кратко....кво да ти кажа...о батко баткоо...

Ani
Мнения: 1
Регистриран на: Вто Авг 07, 2007 17:50

Мнениеот Ani » Пет Авг 10, 2007 16:16

Ето един вариант.
След като се изпърже рибата в олио/ ако е много се отлива малко от него/ се запържват в същата мазнина около 10-тина скилидки чесън/цели- не нарязани/. След като добият златист цвят, много внимателно се излива в горещата мазнина около 150 гр. оцет.
С тази смес се залива изпържената риба и се задушава за около 15 минути. Супер се получава, ако обичате леко киселичко, а и костите се отделят така по-лесно.Да ви е сладко/макар ,че има оцет/.

Asio
Мнения: 360
Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
Риболов: спининг
Местоположение: Русе
дал Браво: 59 пъти
получил Браво: 260 пъти

Мнениеот Asio » Пет Окт 31, 2008 2:40

Отново и отново чета цял куп неработещи глупости и по тая тема . Имам работещ 100% отговор на този въпрос, защото знам че 90% от колегите ядат миришеща на блато или застояла вода риба. Всичко е много лесно , уловената от вас риба се кисне във ПРЯСНО МЛЯКО (колкото по прясно-толкова по добре) около 24 часа , като престоят и е във хладилника. Вади се и се приготвя така като ви е угодно. Примерно някоя едра щука от някое старо корито би заслужила да отлежи 24 часа в 1-2 литра прясно мляко за да даде най-добрия вкус от себе си.
Гответе и ми благодарете .

Аватар
Златев
Мнения: 2068
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 595 пъти
получил Браво: 103 пъти

Мнениеот Златев » Пет Окт 31, 2008 8:36

"Дъхащ" толстолоб съм оправял чрез киснене за около 12ч /ако може и повече/ в преситен разтвор на морска сол. Ефектът доста добър, защото така чрезь саламурата се и обезкървява рибата. А и не само поради тази причина, дъх после наистина няма :) Да ви е сладко! Или казано по точно да ви риба! :D
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"

Аватар
Gaspoud d"Ankh
Мнения: 2195
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 12:50
Местоположение: Монтана
получил Браво: 1 път

Мнениеот Gaspoud d"Ankh » Пет Окт 31, 2008 10:52

Asio написа:Всичко е много лесно , уловената от вас риба се кисне във ПРЯСНО МЛЯКО (колкото по прясно-толкова по добре) около 24 часа , като престоят и е във хладилника.

.......ще да ме прощаваш колега, но след 24 часа киснене на риба в него, млякото със сигурно няма да е прясно :lol: :lol: :lol:
See the little angels rise up high, all the little angels rise up, rise up, rise up high.
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!

Аватар
rib4o
Мнения: 894
Регистриран на: Съб Юни 17, 2006 14:38
Местоположение: Хасково;Пловдив

Мнениеот rib4o » Пет Окт 31, 2008 11:02

Това с прясното мляко съм го пробвал за скомрия и наистина действа.На скарат след това е съвсем друга.все си мился че щом действа на миризливец като скомрията може да свърши работа и рпи друг вид риба.
Удоволствието от евтино закупената стока трае твърде кратко, спрямо разочарованието след това!

Asio
Мнения: 360
Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
Риболов: спининг
Местоположение: Русе
дал Браво: 59 пъти
получил Браво: 260 пъти

...

Мнениеот Asio » Нед Ное 02, 2008 2:52

Gaspoud d"Ankh написа:
Asio написа:Всичко е много лесно , уловената от вас риба се кисне във ПРЯСНО МЛЯКО (колкото по прясно-толкова по добре) около 24 часа , като престоят и е във хладилника.

.......ще да ме прощаваш колега, но след 24 часа киснене на риба в него, млякото със сигурно няма да е прясно :lol: :lol: :lol:



Колега в поста мие указано "24 часа като престоят е ВЪВ хладилника " а не на двора на слънце . И като 24 часа е максимум престой за премахване на доста силен дъх . А иначе не повече от 12 е самата норма за повечето вътрешни водоеми с подобен проблем. Дразнят ме некадърни готвачи който не са опитали нещо и се изказват . Затвори я в хладилника за този период и ако се прецака тогава говори. И вместо лол мол ... кажи мерси .

Аватар
Gaspoud d"Ankh
Мнения: 2195
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 12:50
Местоположение: Монтана
получил Браво: 1 път

Re: ...

Мнениеот Gaspoud d"Ankh » Нед Ное 02, 2008 5:29

Asio написа:
Gaspoud d"Ankh написа:
Asio написа:Всичко е много лесно , уловената от вас риба се кисне във ПРЯСНО МЛЯКО (колкото по прясно-толкова по добре) около 24 часа , като престоят и е във хладилника.

.......ще да ме прощаваш колега, но след 24 часа киснене на риба в него, млякото със сигурно няма да е прясно :lol: :lol: :lol:



Колега в поста мие указано "24 часа като престоят е ВЪВ хладилника " а не на двора на слънце . И като 24 часа е максимум престой за премахване на доста силен дъх . А иначе не повече от 12 е самата норма за повечето вътрешни водоеми с подобен проблем. Дразнят ме некадърни готвачи който не са опитали нещо и се изказват . Затвори я в хладилника за този период и ако се прецака тогава говори. И вместо лол мол ... кажи мерси .

Йеее :)
Уатевъ :)
И силата да бъде с теб ;)
See the little angels rise up high, all the little angels rise up, rise up, rise up high.

How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?

They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!

Аватар
Kriss
Мнения: 3005
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 8:38
Риболов: спининг, тролинг
Местоположение: София
ЛС/Мейл:

Re: ...

Мнениеот Kriss » Вто Ное 04, 2008 13:53

Asio написа:Дразнят ме некадърни готвачи който не са опитали нещо и се изказват .

Мъ много си ...... мъдър. Разбрахме, че от спининг отбираш, сега разбираме, че си и кадърен готвач, а ако кажеш, че си в некоя низша партийна организация и си член на УС на ФК "Дунав" Русе, картинката ще бъде перфектно завършена.

П.С. Дразнят ме (не)кадърни риболовци, които и рибата не знаят как да си изчистят.
По-добре неестесвено весел, отколкто естествено нацупен!

Стари Видри

Иво Ломски
Мнения: 1047
Регистриран на: Сря Яну 28, 2009 20:59
Местоположение: София
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 22 пъти

Дъхххх!

Мнениеот Иво Ломски » Пон Фев 23, 2009 16:21

...
Последна промяна 1 на Иво Ломски, променена общо 0 пъти
Живот без страст не е живот а само съществуване...

Аватар
Gaspoud d"Ankh
Мнения: 2195
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 12:50
Местоположение: Монтана
получил Браво: 1 път

Мнениеот Gaspoud d"Ankh » Пон Фев 23, 2009 16:37

Ломски велико включване :lol: :lol: :lol:
Продължавай в същия дух и ще престана да бъда най-ръсещия глупости представител на северозападната риболовна мисъл :lol: :lol: :lol:
See the little angels rise up high, all the little angels rise up, rise up, rise up high.

How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?

They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!

Иво Ломски
Мнения: 1047
Регистриран на: Сря Яну 28, 2009 20:59
Местоположение: София
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 22 пъти

Здр.

Мнениеот Иво Ломски » Пон Фев 23, 2009 19:37

...
Последна промяна 1 на Иво Ломски, променена общо 0 пъти
Живот без страст не е живот а само съществуване...

Аватар
babydoctor
Мнения: 15851
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 33 пъти
получил Браво: 145 пъти

Re: Здр.

Мнениеот babydoctor » Вто Фев 24, 2009 14:20

Иво Ломски написа:Sorry, не се сдържах когато видях темата, а и това беше за разчупване на настроението!
Поздрави на всички :wink:
Абе...Лом си е Лом, нека завиждат :D
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

Plat1ka
Мнения: 5120
Регистриран на: Съб Май 13, 2006 0:39
Местоположение: София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 91 пъти

Мнениеот Plat1ka » Чет Май 14, 2009 2:17

Незнам за млека и други такива работи как стоят нещата лично за мен ако имам два литра прясно мляко ще си направя какво ли не от него но рибата няма да я сложа там !


Преди време когато източиха плажа на Панчарево да го правят платен събрах от тинята около 30-тина каракуди който се мъчеха да оцелят във помията от тиня и вода която бе останала !

Нейсках и да си помислям на какво миришат тия риби но и нямах намерение да ги ям де !

Пуснах ги във 150 Л вана да си плуват там седяха почти месец докато на майка ми и писна да ги мести всеки път като трябва да се къпе и не ги изпържи е дин ден докато бях на учлище (иначе не и давах да ги готви)

Ами по вкусна каракуда не съм ял нямаше просто вкус на риба нещо невероятно а бяха просто пържени риби със малко лимон поръсени !


след това същата тази протцедура я прилагах и на каракуди от Лобош който си дъхат по рождение ! Седят около седмица две във ваната и са си ток и жиьа :) Даже на втората седмица ги лових с въдицата и бял червей докато си седях на тоалетната ! Взимаха като невидели ...


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта