Страница 2 от 4

Публикувано на: Чет Юни 07, 2007 18:20
от баничката
На рибата най- много мирише от кожата, гръбначния стълб и вътрешната ципа- махаме ги и готово.Гръбнака най- лесно се маха, като се разполови по дължина, освен това елиминираме и досадните кости после за мезенето.

Публикувано на: Чет Юни 07, 2007 22:28
от TRANSKI RIBAR
Левака написа:
Мунчо написа:Има начин- ако е жива, два- три дни да я държиш в течаща чиста вода...не е много удобно и приложимо, обаче...
Да става но не два-три дни а толко месеца. :lol: :lol: :lol: :lol:
И да и подаваме храна докато рибата наедреее достатъчно за клане :lol: :lol: :lol: :lol: Пък миризмата...

Публикувано на: Пет Авг 10, 2007 16:16
от Ani
Ето един вариант.
След като се изпърже рибата в олио/ ако е много се отлива малко от него/ се запържват в същата мазнина около 10-тина скилидки чесън/цели- не нарязани/. След като добият златист цвят, много внимателно се излива в горещата мазнина около 150 гр. оцет.
С тази смес се залива изпържената риба и се задушава за около 15 минути. Супер се получава, ако обичате леко киселичко, а и костите се отделят така по-лесно.Да ви е сладко/макар ,че има оцет/.

Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 2:40
от Asio
Отново и отново чета цял куп неработещи глупости и по тая тема . Имам работещ 100% отговор на този въпрос, защото знам че 90% от колегите ядат миришеща на блато или застояла вода риба. Всичко е много лесно , уловената от вас риба се кисне във ПРЯСНО МЛЯКО (колкото по прясно-толкова по добре) около 24 часа , като престоят и е във хладилника. Вади се и се приготвя така като ви е угодно. Примерно някоя едра щука от някое старо корито би заслужила да отлежи 24 часа в 1-2 литра прясно мляко за да даде най-добрия вкус от себе си.
Гответе и ми благодарете .

Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 8:36
от Златев
"Дъхащ" толстолоб съм оправял чрез киснене за около 12ч /ако може и повече/ в преситен разтвор на морска сол. Ефектът доста добър, защото така чрезь саламурата се и обезкървява рибата. А и не само поради тази причина, дъх после наистина няма :) Да ви е сладко! Или казано по точно да ви риба! :D

Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 10:52
от Gaspoud d"Ankh
Asio написа:Всичко е много лесно , уловената от вас риба се кисне във ПРЯСНО МЛЯКО (колкото по прясно-толкова по добре) около 24 часа , като престоят и е във хладилника.
.......ще да ме прощаваш колега, но след 24 часа киснене на риба в него, млякото със сигурно няма да е прясно :lol: :lol: :lol:

Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 11:02
от rib4o
Това с прясното мляко съм го пробвал за скомрия и наистина действа.На скарат след това е съвсем друга.все си мился че щом действа на миризливец като скомрията може да свърши работа и рпи друг вид риба.

...

Публикувано на: Нед Ное 02, 2008 2:52
от Asio
[quote="Gaspoud d"Ankh"]
Asio написа:Всичко е много лесно , уловената от вас риба се кисне във ПРЯСНО МЛЯКО (колкото по прясно-толкова по добре) около 24 часа , като престоят и е във хладилника.
.......ще да ме прощаваш колега, но след 24 часа киснене на риба в него, млякото със сигурно няма да е прясно :lol: :lol: :lol:[/quote]


Колега в поста мие указано "24 часа като престоят е ВЪВ хладилника " а не на двора на слънце . И като 24 часа е максимум престой за премахване на доста силен дъх . А иначе не повече от 12 е самата норма за повечето вътрешни водоеми с подобен проблем. Дразнят ме некадърни готвачи който не са опитали нещо и се изказват . Затвори я в хладилника за този период и ако се прецака тогава говори. И вместо лол мол ... кажи мерси .

Re: ...

Публикувано на: Нед Ное 02, 2008 5:29
от Gaspoud d"Ankh
Asio написа:[quote="Gaspoud d"Ankh"]
Asio написа:Всичко е много лесно , уловената от вас риба се кисне във ПРЯСНО МЛЯКО (колкото по прясно-толкова по добре) около 24 часа , като престоят и е във хладилника.
.......ще да ме прощаваш колега, но след 24 часа киснене на риба в него, млякото със сигурно няма да е прясно :lol: :lol: :lol:

Колега в поста мие указано "24 часа като престоят е ВЪВ хладилника " а не на двора на слънце . И като 24 часа е максимум престой за премахване на доста силен дъх . А иначе не повече от 12 е самата норма за повечето вътрешни водоеми с подобен проблем. Дразнят ме некадърни готвачи който не са опитали нещо и се изказват . Затвори я в хладилника за този период и ако се прецака тогава говори. И вместо лол мол ... кажи мерси .[/quote]
Йеее :)
Уатевъ :)
И силата да бъде с теб ;)

Re: ...

Публикувано на: Вто Ное 04, 2008 13:53
от Kriss
Asio написа:Дразнят ме некадърни готвачи който не са опитали нещо и се изказват .
Мъ много си ...... мъдър. Разбрахме, че от спининг отбираш, сега разбираме, че си и кадърен готвач, а ако кажеш, че си в некоя низша партийна организация и си член на УС на ФК "Дунав" Русе, картинката ще бъде перфектно завършена.

П.С. Дразнят ме (не)кадърни риболовци, които и рибата не знаят как да си изчистят.

Дъхххх!

Публикувано на: Пон Фев 23, 2009 16:21
от Иво Ломски
...

Публикувано на: Пон Фев 23, 2009 16:37
от Gaspoud d"Ankh
Ломски велико включване :lol: :lol: :lol:
Продължавай в същия дух и ще престана да бъда най-ръсещия глупости представител на северозападната риболовна мисъл :lol: :lol: :lol:

Здр.

Публикувано на: Пон Фев 23, 2009 19:37
от Иво Ломски
...

Re: Здр.

Публикувано на: Вто Фев 24, 2009 14:20
от babydoctor
Иво Ломски написа:Sorry, не се сдържах когато видях темата, а и това беше за разчупване на настроението!
Поздрави на всички :wink:
Абе...Лом си е Лом, нека завиждат :D

Публикувано на: Чет Май 14, 2009 2:17
от Plat1ka
Незнам за млека и други такива работи как стоят нещата лично за мен ако имам два литра прясно мляко ще си направя какво ли не от него но рибата няма да я сложа там !


Преди време когато източиха плажа на Панчарево да го правят платен събрах от тинята около 30-тина каракуди който се мъчеха да оцелят във помията от тиня и вода която бе останала !

Нейсках и да си помислям на какво миришат тия риби но и нямах намерение да ги ям де !

Пуснах ги във 150 Л вана да си плуват там седяха почти месец докато на майка ми и писна да ги мести всеки път като трябва да се къпе и не ги изпържи е дин ден докато бях на учлище (иначе не и давах да ги готви)

Ами по вкусна каракуда не съм ял нямаше просто вкус на риба нещо невероятно а бяха просто пържени риби със малко лимон поръсени !


след това същата тази протцедура я прилагах и на каракуди от Лобош който си дъхат по рождение ! Седят около седмица две във ваната и са си ток и жиьа :) Даже на втората седмица ги лових с въдицата и бял червей докато си седях на тоалетната ! Взимаха като невидели ...