Никулден
-
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Апр 14, 2006 13:17
- Местоположение: През Зимата-София,През Лятото-Варна
Tака,ето и рецептата,ако на някой му харесва шаранчето и иска да си направи в къщи. Нужни продукти:1 шаран 1,5-2кг. За плънката:4 глави лук,3-4 моркова,1/2 ч.ч. орехи,1/2 ч.ч. стафиди,1 консерва белени домати,сока на един лимон,1/2 ч.ч.олио,сол,черен пипер,девисил,1 ч.л.кафява захар. Лука се нарязва на полумесеци,морковите на кръгчета.В дълбок тиган се задушава лука и морковите.Когато лука омекне се добавя ситно намачкана(настъргана на ренде) консервата домати.След като започне да се сгъстява се добавят подправките,орехите и стафидите.Плънката е готова. Шарана се изчиства,перките се изрязват.Предварително се посолява и се поръсва с черен пипер отвън и отвътре.Така престоява един час.След което в намазнена тавичка се полива обилно от всички страни с лимонов сок.Пълни се с плънката и се зашива.Плънката която остава се разпределя в тавичкатата около шарана.Пече се 40 мин. в предварително загрята на 180*С фурна. Ястието има богат и изискан вкус.Много добре се консумира със Шардоне,Траминер. Добър апетит! ................................................................ (за десерт торта с тъмна бира,но това може и да не го пробвате )
Credo in unum deum,patrem omnipotentem,factorem coeli et terrae,visibilium omnium et invisibilium.
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
....ако нямате шкембе чорба за сутринта... Рецептата е готина, като се изключи че мразя орехиLjubo написа:(за десерт торта с тъмна бира,но това може и да не го пробвате )
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???