Никулден

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Ljubo
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Апр 14, 2006 13:17
Местоположение: През Зимата-София,През Лятото-Варна

Никулден

Мнение от Ljubo »

Ето какво шаранче плакия сготвих за празника :D Изображение[/img] Изображение[/URL][/img]Изображение Изображение[/img] Изображение[/img] Изображение[/img] Изображение[/img] Изображение[/img] :D
Credo in unum deum,patrem omnipotentem,factorem coeli et terrae,visibilium omnium et invisibilium.
Ljubo
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Апр 14, 2006 13:17
Местоположение: През Зимата-София,През Лятото-Варна

Мнение от Ljubo »

Tака,ето и рецептата,ако на някой му харесва шаранчето и иска да си направи в къщи. :wink: Нужни продукти:1 шаран 1,5-2кг. За плънката:4 глави лук,3-4 моркова,1/2 ч.ч. орехи,1/2 ч.ч. стафиди,1 консерва белени домати,сока на един лимон,1/2 ч.ч.олио,сол,черен пипер,девисил,1 ч.л.кафява захар. Лука се нарязва на полумесеци,морковите на кръгчета.В дълбок тиган се задушава лука и морковите.Когато лука омекне се добавя ситно намачкана(настъргана на ренде) консервата домати.След като започне да се сгъстява се добавят подправките,орехите и стафидите.Плънката е готова. Шарана се изчиства,перките се изрязват.Предварително се посолява и се поръсва с черен пипер отвън и отвътре.Така престоява един час.След което в намазнена тавичка се полива обилно от всички страни с лимонов сок.Пълни се с плънката и се зашива.Плънката която остава се разпределя в тавичкатата около шарана.Пече се 40 мин. в предварително загрята на 180*С фурна. Ястието има богат и изискан вкус.Много добре се консумира със Шардоне,Траминер. :D Добър апетит! :D................................................................ (за десерт торта с тъмна бира,но това може и да не го пробвате :D )
Credo in unum deum,patrem omnipotentem,factorem coeli et terrae,visibilium omnium et invisibilium.
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

Ljubo написа:(за десерт торта с тъмна бира,но това може и да не го пробвате :D )
....ако нямате шкембе чорба за сутринта... :D Рецептата е готина, като се изключи че мразя орехи :roll:
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Ljubo
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Апр 14, 2006 13:17
Местоположение: През Зимата-София,През Лятото-Варна

Мнение от Ljubo »

Може и да не се слагат орехи.Баща ми не обича орехи и когато готвя пълнен шаран за него не слагам.Става не по-малко вкусно.Даже много вкусно става :D Пробвай! :D
Credo in unum deum,patrem omnipotentem,factorem coeli et terrae,visibilium omnium et invisibilium.
Ljubo
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Апр 14, 2006 13:17
Местоположение: През Зимата-София,През Лятото-Варна

Мнение от Ljubo »

А бира с торта е немско изобретение :wink: .Много вкусно!В на4алото е малко странно но после....................................... :D
Credo in unum deum,patrem omnipotentem,factorem coeli et terrae,visibilium omnium et invisibilium.
Ljubo
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Апр 14, 2006 13:17
Местоположение: През Зимата-София,През Лятото-Варна

Мнение от Ljubo »

Благодаря!Радвам се,че се харесва! :)
Credo in unum deum,patrem omnipotentem,factorem coeli et terrae,visibilium omnium et invisibilium.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”