консервиране на риба

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
vlado_fidera
Мнения: 150
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 4 пъти

консервиране на риба

Мнение от vlado_fidera »

Почистена и измита риба се осолява и оставя на студено 12 ч.Редим в по широка тенджера най много в три реда като се стремим рибите да са една върху друга.Поръсваме с няколко зърна черен пипер,бахар,даф.лист.Заливаме с олио и оцет в съотношение 2:1.Нарязваме домати които прибавяме най отгоре.Всичко това варим 3 ч на умерен огън и най добре на нощна тарифа.След като се охлади редим в буркани като всеки ред отделяме с подправки-черен пипер,даф.лист,русалия,копър.Пълним бурканите със соса от варенето и стерилизираме 15-20 мин.По тази рецепта можемда съхраняваме и пържена риба.


Аватар
jagger1
Мнения: 2740
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 12:33
Местоположение: София
дал Браво: 475 пъти
получил Браво: 459 пъти

Re: консервиране на риба

Мнение от jagger1 »

vlado_fidera написа:Почистена и измита риба се осолява и оставя на студено 12 ч.Редим в по широка тенджера най много в три реда като се стремим рибите да са една върху друга.Поръсваме с няколко зърна черен пипер,бахар,даф.лист.Заливаме с олио и оцет в съотношение 2:1.Нарязваме домати които прибавяме най отгоре.Всичко това варим 3 ч на умерен огън и най добре на нощна тарифа.След като се охлади редим в буркани като всеки ред отделяме с подправки-черен пипер,даф.лист,русалия,копър.Пълним бурканите със соса от варенето и стерилизираме 15-20 мин.По тази рецепта можемда съхраняваме и пържена риба.
Привет.
Вода слага ли се, когато се вари 3 часа? Казваш олио:оцет=2:1. Няма ли да изгори 3 часа без вода?


mucca
Мнения: 7
Регистриран на: Сря Май 15, 2013 21:28

Re: консервиране на риба

Мнение от mucca »

Консервирал съм си риба по тази рецепта и е много хубава.

mucca
Мнения: 7
Регистриран на: Сря Май 15, 2013 21:28

Re: консервиране на риба

Мнение от mucca »

Консервирал съм си риба по тази рецепта и е много хубава.

zanev
Мнения: 73
Регистриран на: Нед Апр 12, 2009 10:30
Местоположение: Козлодуй

Re: консервиране на риба

Мнение от zanev »

И аз но с малки разлики. Варенето е в тенджера под налягане - около 40мин, като се добавя преди това и 1-2 чаени лъжици сода бикарбонат(костите стават на хрущял).Рибате се реже на едри парчета,главите НЕ се слагат.Правил съм консерви с морунаж,скобар,платика и таранка.Стават ненормални и за мезене и за наяждане... :lol: :lol: :lol: !

Аватар
vovata
Мнения: 85
Регистриран на: Пет Ное 13, 2009 17:27
Риболов: тролинг
Местоположение: София
получил Браво: 1 път

Re: консервиране на риба

Мнение от vovata »

:tup: и аз съм я правил но слагам 3части олио,2части оцет и една част вода за заливката
Едно е да искаш, друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш

Аватар
milenapetkova
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Окт 08, 2013 17:47
Риболов: риболов на дъно

Re: консервиране на риба

Мнение от milenapetkova »

Мерси за рецептите, мисля да изпробвам тази от първия пост скоро. :tup:

sharo1
Мнения: 1271
Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 16:41
дал Браво: 84 пъти
получил Браво: 26 пъти

Re: консервиране на риба

Мнение от sharo1 »

milenapetkova написа:Мерси за рецептите, мисля да изпробвам тази от първия пост скоро. :tup:
Това от първата рецепта
Почистена и измита риба се осолява и оставя на студено 12 ч.Редим в по широка тенджера най много в три реда като се стремим рибите да са една върху друга.Поръсваме с няколко зърна черен пипер,бахар,даф.лист.Заливаме с олио и оцет в съотношение 2:1
После обаче

...залива се ,докато се покрие рибата,вари се половин час на слаб огън,може и на газов котлон,след като се свали от огъня се оставя да изстине,защото се стяга и не се разкашква и се изважда рибата . В сместа дето е варена се слага лютеница,купешка-има си сите подправки -кофичка 2-3 кг или 2-3 по големи буркана,зависи от гъстота която ни се харесва.
Бърка се и се реди рибата в буркан,като на всеки ред се слагат 3-4 колелца кисели краставички,заливаме със соса с лютеницата.Варим бурканите в казан 3 часа,след 2-3 месеца костите са омекнали напълно.Тва за скобар и бабушка-(таранка-каракуда-дребна е няма омекване на костите)

hkoko
Мнения: 70
Регистриран на: Чет Дек 20, 2012 21:26
Риболов: спининг
Местоположение: Стара Загора
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 6 пъти

Re: консервиране на риба

Мнение от hkoko »

Варим бурканите в казан 3 часа,след 2-3 месеца костите са омекнали напълно.Тва за скобар и бабушка-(таранка-каракуда-дребна е няма омекване на костите)
Вголяма заблуда си и не умееш да готвиш :idea:

Мунчо
Мнения: 16590
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 394 пъти
получил Браво: 899 пъти
Обратна връзка:

Re: консервиране на риба

Мнение от Мунчо »

hkoko написа:
Варим бурканите в казан 3 часа,след 2-3 месеца костите са омекнали напълно.Тва за скобар и бабушка-(таранка-каракуда-дребна е няма омекване на костите)
Вголяма заблуда си и не умееш да готвиш :idea:
А туй-то! Рече и отсече. :lol:
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ

Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”