рибена торта предястие.
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
рибена торта предястие.
Правим тесто за палчинки което оставяме да втаса 1,5 ч.Пържим палачинки.Готовите отделяме.Смиламе една рибна консерва с подправки по избор докато получим рибен пастет.Палачинките намазваме с този пастет като последната палачинка се намазва с пастет и се заглажда.Вземаме 100 г маринована перла и редим върху горния пласт като свиваме рибките на кръгче.По желание украсяваме с розичка от сметана в която поставяме зърно черен пипер.Оставяме на студено да се стегне и поднасяме като предястие.Един мой познат не вярваше че ще направя тази рецепта за което и загуби бутилка водка която в последствие му"опростих" и все пак изпихме заедно.
- GE6_HUNT
- Мнения: 492
- Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:55
- Местоположение: Велико Търново
- дал Браво: 51 пъти
- получил Браво: 21 пъти
Тортата е страхотна наистина!!!голяма играчка е но си заслужава.Аз я приготвям по следния начин:
Вземам маринован съфрид и го обезкостявам(цепя го на две и му махам само гръбнака)намазвам най-долната палачинка с тънък слой майонеза и отгоре рердя парченцата съфрид и тънки шайби кисели краставички.Похлюпвам отгоре втора палачинка мажа отново тънък слой майонеза и слагам парченца обезкостени маслини наситно нарязани(от СБА вземам натурални солени обезкостени или направо продават готов пастет от маслини-той е най добър)също така върху маслините поставям много тънки шайбички лимон и похлюпвам с 3-тата палачинка.Пак се мажи майонеза и се поръсва със ситно накълцани варени яйца и накълцани мариновани капии(чушки).Пак се слага палачинка отгоре и се повтаря с наситно нарязан каба лук,и нарязани рачешки рулца.Процедурата се повтаря толкова пъти колкото искате да е дебела тортата.сервира се с ракия,водка или студено бяло вино.става както за салата,така и за предястие.Наздраве!!!
Вземам маринован съфрид и го обезкостявам(цепя го на две и му махам само гръбнака)намазвам най-долната палачинка с тънък слой майонеза и отгоре рердя парченцата съфрид и тънки шайби кисели краставички.Похлюпвам отгоре втора палачинка мажа отново тънък слой майонеза и слагам парченца обезкостени маслини наситно нарязани(от СБА вземам натурални солени обезкостени или направо продават готов пастет от маслини-той е най добър)също така върху маслините поставям много тънки шайбички лимон и похлюпвам с 3-тата палачинка.Пак се мажи майонеза и се поръсва със ситно накълцани варени яйца и накълцани мариновани капии(чушки).Пак се слага палачинка отгоре и се повтаря с наситно нарязан каба лук,и нарязани рачешки рулца.Процедурата се повтаря толкова пъти колкото искате да е дебела тортата.сервира се с ракия,водка или студено бяло вино.става както за салата,така и за предястие.Наздраве!!!