рибена торта предястие.

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

рибена торта предястие.

Мнение от vlado_fidera »

Правим тесто за палчинки което оставяме да втаса 1,5 ч.Пържим палачинки.Готовите отделяме.Смиламе една рибна консерва с подправки по избор докато получим рибен пастет.Палачинките намазваме с този пастет като последната палачинка се намазва с пастет и се заглажда.Вземаме 100 г маринована перла и редим върху горния пласт като свиваме рибките на кръгче.По желание украсяваме с розичка от сметана в която поставяме зърно черен пипер.Оставяме на студено да се стегне и поднасяме като предястие.Един мой познат не вярваше че ще направя тази рецепта за което и загуби бутилка водка която в последствие му"опростих" и все пак изпихме заедно.
Аватар
GE6_HUNT
Мнения: 492
Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:55
Местоположение: Велико Търново
дал Браво: 51 пъти
получил Браво: 21 пъти

Мнение от GE6_HUNT »

Тортата е страхотна наистина!!!голяма играчка е но си заслужава.Аз я приготвям по следния начин:
Вземам маринован съфрид и го обезкостявам(цепя го на две и му махам само гръбнака)намазвам най-долната палачинка с тънък слой майонеза и отгоре рердя парченцата съфрид и тънки шайби кисели краставички.Похлюпвам отгоре втора палачинка мажа отново тънък слой майонеза и слагам парченца обезкостени маслини наситно нарязани(от СБА вземам натурални солени обезкостени или направо продават готов пастет от маслини-той е най добър)също така върху маслините поставям много тънки шайбички лимон и похлюпвам с 3-тата палачинка.Пак се мажи майонеза и се поръсва със ситно накълцани варени яйца и накълцани мариновани капии(чушки).Пак се слага палачинка отгоре и се повтаря с наситно нарязан каба лук,и нарязани рачешки рулца.Процедурата се повтаря толкова пъти колкото искате да е дебела тортата.сервира се с ракия,водка или студено бяло вино.става както за салата,така и за предястие.Наздраве!!!
vikik
Мнения: 2789
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 12:46
Местоположение: София

Мнение от vikik »

Владе, време е и за снимки да помислиш, така не е пълно усещането :wink:
Аватар
virbela1
Мнения: 1211
Регистриран на: Пон Юни 06, 2005 16:09

Мнение от virbela1 »

Владе, братле,
издал ли си рецептурник или требе да разпечатвам страхотните ти рецепти ?
Да си жив и здрав и ни радваш с улов и прекресни рецепти.
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

Страхотни рецепти!
Владо, много се радвам, че пак си тук!
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”