варена риба с подправки по арабска рецепта от 15 век.
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
варена риба с подправки по арабска рецепта от 15 век.
:oops : Най добре е когато рибата е тлъста и прясна.Варим в оцет в който след като кипне се добавя магданоз и 3-4 пипалца шафран/но не повече/ предварително накиснат във вода.Варенето продължава не повече от 8-10 мин.Престоява още 5 мин и се изважда.Консумира се веднага
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
отговор относно питане на гост
Колега и аз нямам обяснение защо рибата се вари само в оцет Тази рецепта не е от мойте а я имам записана от някакво списание.Автор на това е някакъв арабин д-р Абдулла