риба задушена със зеленчуци в плик

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

риба задушена със зеленчуци в плик

Мнение от vlado_fidera »

:P Риба по избор се почиства, измива и натрива със сол и черен пипер отвън и отвътре .Оставяме на студено за 3/4 ч.Нарязваме наситно моркови,кромид лук,пресен лук с перата,ситно счукан чесън,лимон нарязан на ситно с кората.Към тази смес прибавяме сметана,бучка масло,ситно нарязан магданоз.Всичко разбъркваме много добре и напълваме плик за печене.Поставяме и рибата и стягаме плика според указанията.Фурната е нагрята на 220 градуса.Слагаме плика с рибата и зеленчуците в тава която не сме намазали с мазнина.Не се сипва и вода.Печем 20 мин.Изваждаме плика и оставяме 5 мин настрани.Разопаковаме и с апетит консумираме това което сме сътворили.Заливаме със сос от задушаването на рибата и зеленчуците.
П.С.Преди да поставим плика в тавата за печене го надупчваме с игла на 5-6 места за да се изпарява излишната влага.[/b]
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”