Шаран на скара

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

Шаран на скара

Мнение от vlado_fidera »

:P :P Избираме по тлъстичък шаран със собствено тегло не по малко от 4-5 кг,почистваме и измиваме.Натриваме със сол ,черен пипер отвън и отвътре.Престоява 3/4 ч на студено.Нарязваме го на порции с дебелина поне два пръста/но не детски/.Натриваме със ситно смлян кимион ,настърган кромид лук.Престоява така 24 ч.Изтръскваме от лука и подправките и печем на предварително намазана с мазнина скара по 4-5 мин от страна.В комбинация с вино е невероятно вкусен. и пикантен.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
Аватар
ZLAK
Мнения: 2586
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 11:42
Риболов: ..?...О , да !
Местоположение: Пловдив
дал Браво: 103 пъти
получил Браво: 137 пъти
Обратна връзка:

Мнение от ZLAK »

Знаех си че не трябва да чета тези рецепти на гладен стомах....окапах клавиатурата със слюнки :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”