Шаран на скара
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
Шаран на скара
Избираме по тлъстичък шаран със собствено тегло не по малко от 4-5 кг,почистваме и измиваме.Натриваме със сол ,черен пипер отвън и отвътре.Престоява 3/4 ч на студено.Нарязваме го на порции с дебелина поне два пръста/но не детски/.Натриваме със ситно смлян кимион ,настърган кромид лук.Престоява така 24 ч.Изтръскваме от лука и подправките и печем на предварително намазана с мазнина скара по 4-5 мин от страна.В комбинация с вино е невероятно вкусен. и пикантен.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.