Аншуа

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Аншуа

Мнение от Коце »

Аз съм ял в Созопол домашна хамсия в каца, гинела 8-9 месеца. Изглеждаше тъмна на цвят и много мека и финна. Имаше обаче и последващо редене в буркани с мазнина. Тази такава ли е?
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Аншуа

Мнение от Златев »

На четири месеца е. Не изтраях да я чакам още :D
В момента се изкисва и довечера ще я редя в бурканчета с подправки.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Аншуа

Мнение от Коце »

Начи праим убийства за такива бурканчета!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Re: Аншуа

Мнение от Мунчо »

Майката сий балу! Що ми трябваше да надничам тука... :twisted:
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Аншуа

Мнение от Златев »

Значи, като се спънете да наминете през "нашия град", заповядайте на дегостации! ;)
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Аншуа

Мнение от Коце »

Нямате цялостна магистрала. Трудна работа! :lol:
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Re: Аншуа

Мнение от Мунчо »

Ех, аншуа, аншуа - лорд Байрън, като тънък и поливалентен ценител, нарича аншоата "Любима храна на английските лордове и проститутките"... :D
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Аншуа

Мнение от Златев »

- Лорд Златев, прятно ми е!... :lol: :lol:

Не само цялостна магистрала нямаме, ама нека не разваляме вкусната тема с гранясала реалност...
Довечера ще се опитам да щракна крайния резултат...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Аншуа

Мнение от Коце »

Златев написа:Довечера ще се опитам да щракна крайния резултат...
-> Еконт :lol:
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Re: Аншуа

Мнение от Мунчо »

Златев написа:...
Довечера ще се опитам да щракна крайния резултат...

Не съм уверен дали ще открия в себе си достатъчно морално-волеви сили, за да го видя...
Лорд Мурджеев
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Аншуа

Мнение от Златев »

Мунчо написа: Не съм уверен дали ще открия в себе си достатъчно морално-волеви сили, за да го видя...
Ще! Ще! :lol:

Не съм майстор на снимките.
Част от 'амсията:

Изображение

Ето и "енчоувийс"-ът!

Изображение

Изображение


Шшш! Тихо! Спят!

Изображение


Ще ги оставя намира за десетина дни поне, после ще видя дали е вкусна...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Аншуа

Мнение от Златев »

Да, обаче!...
Хамсията е станала добре, малко по-жилава е, отколкото трябва.

Но със сардината нещо съм объркал технологията...
Май беше по-добре да я филетирам преди изкисването, или да я поизкисна по-дълго време. Сега е доста стегната, почти твърда и малко й се губи вкусът, като че ли...
Ще я оставя да поузрее още малко в олиото, но май няма да помогне особено.
Следващия път ще гледам да е по-добре...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Re: Аншуа

Мнение от Мунчо »

Значи тази от спомените ми - в големите консерви по няколко килограма със сол, изглеждаше точно по описания начин. Твърда и леко хм... стръхава.

п.с. Сега ако я намираш прекалено гадна от органолептична гледна точка, няма защо да се мъчиш. Аз ще ти кажа как да я утилизираш...
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Аншуа

Мнение от Златев »

Лорд Мурджеев, оказа се, че престоят в олиото рязко облагородява вкусът й!
а и се оказа перфектна подправка, ситно скълцана, в салтата от рапани! ;)
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Re: Аншуа

Мнение от Мунчо »

А-а-а-а-а-а-а-а, не! То аншуи, салати от рапани, нам к'ви предмети на разкоша...
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”