Шаран VS Каракуда

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...

Коя риба е по-вкусна?

Шаран
88
50%
Каракуда (таранка)
87
50%
 
Общо гласове: 175

miron
Мнения: 474
Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 22:52
Местоположение: Sofia,Скравена,Sunny Beach

Шаран VS Каракуда

Мнение от miron »

Кажете коя от двете риби е по-вкусна ?
miron
Мнения: 474
Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 22:52
Местоположение: Sofia,Скравена,Sunny Beach

Мнение от miron »

Аз лично харесвам повече каракудата ,шарана ми е много мазен!
Вожда
Мнения: 678
Регистриран на: Съб Ное 12, 2005 12:58
Местоположение: София, иначе от Пловдив
дал Браво: 2 пъти

Мнение от Вожда »

За мен определено това е шаранът. :D
Информацията не е знание, знанието не е мъдрост.
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

Едрата каракуда е по-вкусна от шарана, колеги. става дума рибки над 700 гр и нагоре. Просто няма място за сравнение с шарана...
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Kentavar
Мнения: 4885
Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 12:58
Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 10 пъти

Мнение от Kentavar »

Каракудата е по вкусна от шарана. Едрата каракуда визирам речната е с пъти по вкусна от шарана. Тя притежава онзи леко сладникав вкус, дето поне за мен я прави приоритетна....А и шарана на реката си заминава обратно да си плува. Кефа е да го ловиш защото е борец, особенно дивака, докато каракудата се дава лесно.... :roll:
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!

www.starividri.org

Prowler Elite 4.5 Angler

Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
Кърцата
Мнения: 498
Регистриран на: Вто Дек 20, 2005 14:47
Местоположение: София
дал Браво: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Кърцата »

определено едра каракуда. шарана е много мазен, докато каракудата...ммммм. е естественно да не е някоя де е живяла в някоя помиина яма де
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

ще се опитам да дам друг поглед на нещата - всичко зависи от местообитанието. Ял съм 8 кг. шаран, уловен в Струма - пръстите да си оближеш. 3 - 5 кг. от текезесарски язовир - отврат, мазно. А бройлерите пък, от 1 кг. вече са гадни, то е плувало в 50-100 кубика вода, нагъчкано...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Видрата
Мнения: 417
Регистриран на: Съб Мар 26, 2005 7:54
Местоположение: гр.Клисура обл.Пловдивска

Мнение от Видрата »

babydoctor написа:ще се опитам да дам друг поглед на нещата - всичко зависи от местообитанието. Ял съм 8 кг. шаран, уловен в Струма - пръстите да си оближеш. 3 - 5 кг. от текезесарски язовир - отврат, мазно. А бройлерите пък, от 1 кг. вече са гадни, то е плувало в 50-100 кубика вода, нагъчкано...
Да всичко е относително. И все пак от най-доброто м/у шорко и каракудата живели в чисти води по- доброто си остава :wink: ШАРАНА
ПУСТИТЕ КЛИСУРЦИ СТАНАЛИ МОСКОВЦИ
Аватар
Д-р Най
Мнения: 1472
Регистриран на: Пон Май 15, 2006 22:30
Местоположение: Стара Загора
дал Браво: 203 пъти
получил Браво: 8 пъти

Мнение от Д-р Най »

Аз съм абсолютно съгласен с последните две мнения,но все пак гласувам за шарана.Преди време тук бях писал как опитахме големичък дивак/не помня 4кг ли беше или 6кг,пък и то животното,макар и изЕдено,продължи да расте :wink: /,изпържен на огнището на двора в свинска мас.Разбира се,никога не е късно да опитам по-вкусна каракуда.
...есть только миг
между прошлым и будущим,
именно он называется жызнь...
Таралежът е птица упорита. Не я ли ритнеш- не излита!
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

Видрата написа: Да всичко е относително. И все пак от най-доброто м/у шорко и каракудата живели в чисти води по- доброто си остава :wink: ШАРАНА
Напълно съгласен!!!! Все пак един пример:
миналата зима изведнъж ми се прияде риба и викам на жената - я извади от фризера шаран и го изпържи за обяд. Бе гледам едни дребни рибета, а пък вкусниии /рибите във фризера са напълно почистени, без глави и перки/ . Жената извадила куркуди ...... е усладиха ми се, при условие, че рядко ям риба. :wink: :D Аз по принцип съм речен рибар и гадости не взимам и не слагам във фризера, а и изобщо рядко взимам риба. Не мога да се сдържа за малко СПАМ- НАЙ-ВКУСНАТА риба е уклеят и кротушката!!!!!
Аватар
plufkata
Мнения: 174
Регистриран на: Чет Дек 08, 2005 13:01
Местоположение: София

Мнение от plufkata »

Най-Фкусната каракуда която съм ял беше хваната на воблер на Стефаново. Към килце беше, даже жената каза - леле, ама тя била мноо Фкусна феее :mrgreen:
Да доуточня - закачихме Фоблерчето в някаква пластмасова "плочка" с куки по нея и на едната беше каракудето. С 2-те лапи гласувам за таранката.
Аватар
virbela1
Мнения: 1211
Регистриран на: Пон Юни 06, 2005 16:09

Мнение от virbela1 »

Доктора и Плувката се оказват на едно мнение, което напълно потдържам.
Стефановската каракуда има даже леко розово месо. Всичко това идва от невероятно чистата вода и естествената храна дето кльопат.
Каракудата на тоз водоем се доближава до тази от Доспат по вкусови качества.
Но пък и един дивак до 3 кгр. от Доспат, е нещо невероятно по вкус.
Та знае ли човек.
Аватар
docenta
Мнения: 763
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 13:30
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Мнение от docenta »

Каракудата има най-якия хайвер от шарановите риби и е с прекрасни вкусови качества, ако знаеш как да го приготвиш. Едрата каракуда е по-вкусна от шарана при пържене, но на скара шаранът става по-добре, особено голият шаран. Аз го цепя откъм гърба, разтварям го като тава и така го плясвам на скарата - по 20 минути на страна :D
Мали-и-й, потекоха ми лигите :!: :!: :!:
Мироне, що пускаш таквиз шашкънски теми, бе :D :!: :?:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Правописната полиция - срещу езиковия тероризъм!
krasi.ko
Мнения: 661
Регистриран на: Сря Юли 05, 2006 21:15
Местоположение: Стара Загора
получил Браво: 1 път

Re:

Мнение от krasi.ko »

8)Абе щаранът си е риба за риболов и емоции но по вкусна сие каракудката оваляна в царевично брашънце и леко попрепържена с една студена биричка :wink: НАЗДРАВЕ
Луд умора няма само се поти и вика давай още
CORMORAN
Мнения: 93
Регистриран на: Сря Ное 29, 2006 22:46
Местоположение: Силистра
дал Браво: 13 пъти
получил Браво: 1 път

Мнение от CORMORAN »

шаран-дунавски,няма нищо общо с тия от затворените водоеми :fish4:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”