Шаран VS Каракуда
-
- Мнения: 4885
- Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 12:58
- Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
- Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 10 пъти
Каракудата е по вкусна от шарана. Едрата каракуда визирам речната е с пъти по вкусна от шарана. Тя притежава онзи леко сладникав вкус, дето поне за мен я прави приоритетна....А и шарана на реката си заминава обратно да си плува. Кефа е да го ловиш защото е борец, особенно дивака, докато каракудата се дава лесно....
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
ще се опитам да дам друг поглед на нещата - всичко зависи от местообитанието. Ял съм 8 кг. шаран, уловен в Струма - пръстите да си оближеш. 3 - 5 кг. от текезесарски язовир - отврат, мазно. А бройлерите пък, от 1 кг. вече са гадни, то е плувало в 50-100 кубика вода, нагъчкано...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Да всичко е относително. И все пак от най-доброто м/у шорко и каракудата живели в чисти води по- доброто си остава ШАРАНАbabydoctor написа:ще се опитам да дам друг поглед на нещата - всичко зависи от местообитанието. Ял съм 8 кг. шаран, уловен в Струма - пръстите да си оближеш. 3 - 5 кг. от текезесарски язовир - отврат, мазно. А бройлерите пък, от 1 кг. вече са гадни, то е плувало в 50-100 кубика вода, нагъчкано...
ПУСТИТЕ КЛИСУРЦИ СТАНАЛИ МОСКОВЦИ
- Д-р Най
- Мнения: 1472
- Регистриран на: Пон Май 15, 2006 22:30
- Местоположение: Стара Загора
- дал Браво: 203 пъти
- получил Браво: 8 пъти
Аз съм абсолютно съгласен с последните две мнения,но все пак гласувам за шарана.Преди време тук бях писал как опитахме големичък дивак/не помня 4кг ли беше или 6кг,пък и то животното,макар и изЕдено,продължи да расте /,изпържен на огнището на двора в свинска мас.Разбира се,никога не е късно да опитам по-вкусна каракуда.
...есть только миг
между прошлым и будущим,
именно он называется жызнь...
Таралежът е птица упорита. Не я ли ритнеш- не излита!
между прошлым и будущим,
именно он называется жызнь...
Таралежът е птица упорита. Не я ли ритнеш- не излита!
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Напълно съгласен!!!! Все пак един пример:Видрата написа: Да всичко е относително. И все пак от най-доброто м/у шорко и каракудата живели в чисти води по- доброто си остава ШАРАНА
миналата зима изведнъж ми се прияде риба и викам на жената - я извади от фризера шаран и го изпържи за обяд. Бе гледам едни дребни рибета, а пък вкусниии /рибите във фризера са напълно почистени, без глави и перки/ . Жената извадила куркуди ...... е усладиха ми се, при условие, че рядко ям риба. Аз по принцип съм речен рибар и гадости не взимам и не слагам във фризера, а и изобщо рядко взимам риба. Не мога да се сдържа за малко СПАМ- НАЙ-ВКУСНАТА риба е уклеят и кротушката!!!!!
Доктора и Плувката се оказват на едно мнение, което напълно потдържам.
Стефановската каракуда има даже леко розово месо. Всичко това идва от невероятно чистата вода и естествената храна дето кльопат.
Каракудата на тоз водоем се доближава до тази от Доспат по вкусови качества.
Но пък и един дивак до 3 кгр. от Доспат, е нещо невероятно по вкус.
Та знае ли човек.
Стефановската каракуда има даже леко розово месо. Всичко това идва от невероятно чистата вода и естествената храна дето кльопат.
Каракудата на тоз водоем се доближава до тази от Доспат по вкусови качества.
Но пък и един дивак до 3 кгр. от Доспат, е нещо невероятно по вкус.
Та знае ли човек.
- docenta
- Мнения: 763
- Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 13:30
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Каракудата има най-якия хайвер от шарановите риби и е с прекрасни вкусови качества, ако знаеш как да го приготвиш. Едрата каракуда е по-вкусна от шарана при пържене, но на скара шаранът става по-добре, особено голият шаран. Аз го цепя откъм гърба, разтварям го като тава и така го плясвам на скарата - по 20 минути на страна
Мали-и-й, потекоха ми лигите
Мироне, що пускаш таквиз шашкънски теми, бе
Мали-и-й, потекоха ми лигите
Мироне, що пускаш таквиз шашкънски теми, бе
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Правописната полиция - срещу езиковия тероризъм!
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Правописната полиция - срещу езиковия тероризъм!
-
- Мнения: 661
- Регистриран на: Сря Юли 05, 2006 21:15
- Местоположение: Стара Загора
- получил Браво: 1 път
Re:
Абе щаранът си е риба за риболов и емоции но по вкусна сие каракудката оваляна в царевично брашънце и леко попрепържена с една студена биричка НАЗДРАВЕ
Луд умора няма само се поти и вика давай още